Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

alphonse kauders

#826 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Ja ne kontam o kakvim kreditima se ovdje kod Hasagića priča??? Pa je li nas taj isti čovjek protiv Francuske spasio katastrofe??? Jesmo li to nekad zbog Hasagića izgubili utakmicu? (možda jednu od 40 koliko ih je odigrao).

Razumijem ja da pomalo nervira kad on istrči na 30 metara od gola i drmne loptu u aut, ili kad je iz 2x ne može ispucati kako treba, te da je barem 30% kriv za gol, ali ovoliko drvlje i kamenje je fakat neutemeljeno.

Pa haj, nek neko navede njegove kikseve zbog kojih smo primili gol u zadnje vrijeme? Ja ih se ne sjećam, tj. sjećam se samo gluposti naše odbrane i Keninih intervencija.

Pa zar smo zaboravili kakve je gluposti i kretenluke Gušo izvodio??? Je li nam to treba. A, osim toga, između Hasagića koji redovno brani i Begovića koji brani 1x u dva mjeseca (iako je meni Begović odličan golman), uvijek bih izabrao Hasagića.

Fakat ne kontam, pravimo problem tamo gdje ga nemamo.
elSaik

#827 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by elSaik »

Nemoj da te čudi, govna smo po mentalitetu.
michio

#828 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by michio »

BiH u 15 godina malo koga da je i pobijedila i kriviti golmana je pogrešno ali često u slabijim ekipama upravo golman sam dobije utakmicu.
Ne smijemo mi sebi dopustiti takav luksuz da pored boljeg brani slabiji.
burek_in_space

#829 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by burek_in_space »

BarbaDue wrote:
Valjda je veceras te kredite ispucao sa onim cirkusom...i nadam se da ce biti uobicajena stvar da se vise ne pojavi na golu.
Do prvog Asmirovog kiksa.
limeni

#830 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by limeni »

ne znam do sada sam bio za hasagica, ali on svojim cirkusom na golu toliku nesigurnost ulijeva da to vise nije normalno..on izgleda nije za ozbiljne reprezentacije ili kluba...
Omerovim_Koracima

#831 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Totalno neozbiljan. Golman mora znat objema nogama ovaj to ne zna ni onom "pravom". sinoc ono bezpotrebno istrcavanje.pa onaj kiks kod ispucavanja. vela havle.
cyprus

#832 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja ću ko i obično kontrirat :D . Keno treba ostat naš prvi golman... samo ga treba malo opametit
ultima_palabra

#833 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Ne pratim nešto repku, ali sam gledao sinoć dobar dio tekme i van pameti mi je da neko krivi Hasagića za onaj gol :-) A da ne pominjem da bi ga pojedinci protjerali iz tima...
Onakvu loptu moraju skinuti odbrambeni, inače golman nema šanse. A mora se priznati i da je šut bio extra precizan.

Koliko se sjećam, čovjek nas je spasio od blamaže protiv Portugala i Francuske. A one zajebancije su mu u krvi, šta ćeš :-D Napominjem da nemam nekih simpatija prema njemu zbog načina kako je napustio Želju...
extraordinary

#834 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Ja ću kao i obično uz Cyprusa:P I dalje mislim da Keno treba ostati na golu.
Tarik19

#835 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

Ruku na srce, Hasagic nije mnogo kriv za gol kojeg smo primili. 100 puta je vise kriv Mravac koji je trebao izbiti onu loptu.
veljaca

#836 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Tarik19 wrote:Ruku na srce, Hasagic nije mnogo kriv za gol kojeg smo primili. 100 puta je vise kriv Mravac koji je trebao izbiti onu loptu.
Dosta realan post ....
TOM SCHOLZ

#837 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by TOM SCHOLZ »

Kenan Hasagić je NEOZBILJAN golman koji samo podsjeća na neuspjehe protiv Danske i protiv srbije.Mislim da on nema više ni motiva a ni refleksa da bi bio BROJ 1 reprezentacije BIH.I na kraju ako to nešto znači,ta osoba poslije razvoda obilazi noćne klubove i šatro proživljava drugu mladost.Zbogom Hasagiću.želim ti krak karijere u Lihtenštajnu.
kokuz_sa

#838 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by kokuz_sa »

ja sam za to da pisemo peticiju da vratimo PIPLICU na gol repke.. :D :D

hasagic nekad dobro brani nekad usere al onakvim izlijetanjem i gluparijama treba nac mjesto na klupi
ODVRATAN_i_GADAN

#839 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Keno je 100% kriv za go jer nije postavio igraca "na stativu"! Ko misli da grijesim neka pogleda kako to rade veliki golmani! P.s. Za istrcavanja je kralj, na liniji vise nego solidan ali lezernost, slobodni udarci (nebitno sa koje udaljenosti) i penali tanko!
BarbaDue

#840 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

ultima_palabra wrote:Ne pratim nešto repku, ali sam gledao sinoć dobar dio tekme i van pameti mi je da neko krivi Hasagića za onaj gol :-) A da ne pominjem da bi ga pojedinci protjerali iz tima...
Onakvu loptu moraju skinuti odbrambeni, inače golman nema šanse. A mora se priznati i da je šut bio extra precizan.

Koliko se sjećam, čovjek nas je spasio od blamaže protiv Portugala i Francuske. A one zajebancije su mu u krvi, šta ćeš :-D Napominjem da nemam nekih simpatija prema njemu zbog načina kako je napustio Želju...
posto ne pratis nasu repku ne znam dal' da ti odgovaram, ali moram posto mi je tvoj tvrdnja ko kec na desetku...

znaci, mravac je prvi usrao, dobro idemo dalje nije bilo velike stete...samo zuti i slobodnjak :thumbup:

eh sad, u pravu si onakvu loptu skidaju odbrambeni, ali golman mora milion% ici na nju, u slucaju da prođe kroz iglene usi, kao sto je i prosla. hasagic je nazalost kulerski odglumio kip slobode!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#841 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 1946 »

BarbaDue wrote:eh sad, u pravu si onakvu loptu skidaju odbrambeni, ali golman mora milion% ici na nju, u slucaju da prođe kroz iglene usi, kao sto je i prosla. hasagic je nazalost kulerski odglumio kip slobode!
Mora ići na nju ako je visoka toliko da je niko ne bi mogao dohvatiti glavom i promijeniti smjer. Ovako kad ide putanjom u kojoj je 5 ljudi može udariti glavom on nema šta drugo da radi nego da čeka. Kad je preletila sviju on više nije imao vremena za bilo kakvu reakciju.
atmel

#842 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by atmel »

Tarik19 wrote:Ruku na srce, Hasagic nije mnogo kriv za gol kojeg smo primili. 100 puta je vise kriv Mravac koji je trebao izbiti onu loptu.
Opet rukom :D
IsmetHoro

#843 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by IsmetHoro »

IsmetHoro

#844 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by IsmetHoro »

Obuca9

#845 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Keno je 100% kriv za go jer nije postavio igraca "na stativu"! Ko misli da grijesim neka pogleda kako to rade veliki golmani! P.s. Za istrcavanja je kralj, na liniji vise nego solidan ali lezernost, slobodni udarci (nebitno sa koje udaljenosti) i penali tanko!
Da postavi igrača na stativu? To automatski znači i da eliminiše ofsajd, jer onda ostavlja protivnicima čitav šesnaesterac da se mog rasporediti gdje god hoće, a ne da ih istjeraš, na 10-11 metara od gola.
and

#846 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Keno je 100% kriv za go jer nije postavio igraca "na stativu"! Ko misli da grijesim neka pogleda kako to rade veliki golmani! P.s. Za istrcavanja je kralj, na liniji vise nego solidan ali lezernost, slobodni udarci (nebitno sa koje udaljenosti) i penali tanko!
ovako?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XvJAhNadvPY [/youtube]

hasagić je trebao stajati tamo gdje je lopta išla,jer to je njegova strana koju je trebao pokrivati.a ako čovjek prebaci zid i pogodi u tu stranu niko mu ništa ne može prigovoriti.
keno je dobar golman i čudi me da mu se onakav kiks mogao desiti.
ultima_palabra

#847 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

1946 wrote:
BarbaDue wrote:eh sad, u pravu si onakvu loptu skidaju odbrambeni, ali golman mora milion% ici na nju, u slucaju da prođe kroz iglene usi, kao sto je i prosla. hasagic je nazalost kulerski odglumio kip slobode!
Mora ići na nju ako je visoka toliko da je niko ne bi mogao dohvatiti glavom i promijeniti smjer. Ovako kad ide putanjom u kojoj je 5 ljudi može udariti glavom on nema šta drugo da radi nego da čeka. Kad je preletila sviju on više nije imao vremena za bilo kakvu reakciju.
hz__semir wrote:
Da postavi igrača na stativu? To automatski znači i da eliminiše ofsajd, jer onda ostavlja protivnicima čitav šesnaesterac da se mog rasporediti gdje god hoće, a ne da ih istjeraš, na 10-11 metara od gola.
:thumbup: Znao sam ja da i vi pitari znate biti objektivni, naravno kad se ne radi o našoj ligi :D
Obuca9

#848 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Ako aludiraš na Kenin bivši klub, nema to nikakve veze. Ja ga apsolutno podržavam i smatram ga trenutno golmanom broj 1, bez obzira na to gdje je prije toga branio.

A uostalom, kako bih mu i mogao zaboraviti ovaj poklon na 04:05 :D

luckylaka

#849 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Bez obzira kolko je Keno dobar golman na svakoj reprezentativnoj utakmici ocekujem srcani udar kooji je kreten.Kretencino uozbilji se .Sahranices me prije reda.
ultima_palabra

#850 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Ma ne aludiram ni na šta, slažem se sa svim što ste napisali... obojica ste me poštedjeli dodatnog pisanja 8-)
A jeste tad kiksao, ali na prethodnom derbiju, isto na Koševu 1:1 je bio ubjedljivo igrač utakmice...
Slažem se da je još uvijek broj 1, mada nisam puno gledao Begovića... sigurno da je najbitnije za golmana da brani u svom klubu.
Locked