Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

nosara

#826 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nosara »

buzzer wrote: pustio bih ja kraju i vas i vase partnere kojima fotelje cuvate da mi se otac i mati ne komodaju na tih nozem i metkom stvorenih cistih 49%, a onaj ko ufol predvodi progresivne, antinacionalisticke, blabla snage cini sve da nacionalisticka koalicija ostane na vlasti do potpunog unistenja drzave.
:-)

Jeste, Zlatko je u Dejtonu ovjerio paradrzavu, a SDP, a ne bosnjacka kvazi politicka kvazi elita, pridrzava dodiku jaja u okukama... Dozlaboga si frustriran ko da ti je Zlatko oteo zenu... :-)
Control panel

#827 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Control panel »

ljudi pa vidite li vi da se ovi nacionalisti dogovaraju o svemu i samo napaljuju ovaj jadni narod.

evo bosnjaci podrzali zakon o referendumu

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100217054

pa nema dogovora oko ispunjavanja uslova za ukidanje viza. i garant ce to odugovlaciti do pred izbore i onda ce onako cili i veseli, preplanuli od mora preko noci ce se sve dogovoriti i nama ce ukinuti vize i oni ce to predstaviti kako su oni za to zasluzni kako to nije ni alijansa mogla uraditi i bla, bla...

sve ce uraditi samo da ostanu na vlasti. a nacionalizam, radikalizacija i napaljivanje je najbolji recept.

trenutno su dodo i scepo bez premca, jos da uleti koji hrvat ma nema

igre bez granica mogu poceti.
seln

#828 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:
buzzer wrote:ne daj se vrijedjati, nije ono drug = prijatelj. a vala ni gospoda niste. da jeste rekli bi otvoreno i posteno sta vam je cilj - status quo, par fotelja gradonacelnika, pokoji medij da vam vodju slika i POTPUN IZOSTANAK ODGOVORNOSTI.
samo sto bi ti meni odredjivao i kako cu i sta apostrofirati. moze, al' u znasvecgdje :D osiono, drsko, lagumdzijanerski.

sNdp = socijalNEdemokratska partija. partija u kojoj se kondidati za mjesto prvog medju jednakim kaznjavaju izbacivanjem ili marginalizacijom.
hajmo jos jednom, za gospodu na jeftinijim workshop-ovima:
U principu, zaboli me da li mi neki po-cetnik vjeruje, ali evo: tako mi zdravlja mog jedinog dijeta, nikad nisam bio clan ni jedne partije, ni prije rata, ni za vrijeme, ni poslije.
Hajd sad ti.
Hajde sad ti.

Ima li jos neki sporokapirajuci na forumu da i njemu odmah pojasnim?

drugo, ni na pamet mi ne pada da poducavam one koje je nemoguce poduciti, ali sam ti rekao da MENE tako ne oslovljavas. Ako pocnemo, otici ce predaleko. Zato, bolje da zatomis tvoje arogantne i-know-better porive i da se ostavis apostrofiranja.
Glede prvog medju jednakima, znam ja dobro sve slabosti SDP-a, ciji clan nisam (ukapirao ili trebas notarijatski ovjerenu izjavu?), sta im ne valja, sta bi trebali mijenjati, pocevsi od predsjenika i tako to.
Ali, cak i takva je SDP bolja od partije kod koje nije jasno ko joj je predsjednik, kakav joj je program, je li ljevicarska, centristicka ili desnicarska i koja se trudi da dodje na vlast kritikujuci jedinu relevantnu opozicionu stranku.
Hajde, reci nam, je li NS socijalisticka ili socijaldemokratska stranka? Mozes li to potkrijepiti nekim statutarnim dokumentom, programom, bilo cim?
citiracu jednog umjetnika :D zdrave i argumentirane diskusije:
seln wrote:Dobro, evo ti pola marke i hajd sad, razguli...
znao sam da od tebe necu dobiti direktnog odgovora, ali rekoh, da pokusam.
Demagogijom i razvodnjavanjem neces zavrijediti mog odgovora.
pustio bih ja kraju i vas i vase partnere kojima fotelje cuvate da mi se otac i mati ne komodaju na tih nozem i metkom stvorenih cistih 49%, a onaj ko ufol predvodi progresivne, antinacionalisticke, blabla snage cini sve da nacionalisticka koalicija ostane na vlasti do potpunog unistenja drzave.
Sto se tice tvog citata mog odgovora felipeu: svakom odgovaram kako mu dolici. Hranis li ti kokosi kavijarom?

Glede ostalog: naravno, nisi odgovorio na pitanje. Trebam li ponoviti?

A po pitanju vlasti i blablabla(otprilike tako zvuci "program" NS), izvolite, osvojite vi vlast. Sta znas, mozda se promjeni zakonodavstvo, pa se na vlast bude dolazilo tako sto imas manje glasova.
nosara

#829 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nosara »

Control panel wrote:ljudi pa vidite li vi da se ovi nacionalisti dogovaraju o svemu i samo napaljuju ovaj jadni narod.

evo bosnjaci podrzali zakon o referendumu

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100217054

pa nema dogovora oko ispunjavanja uslova za ukidanje viza. i garant ce to odugovlaciti do pred izbore i onda ce onako cili i veseli, preplanuli od mora preko noci ce se sve dogovoriti i nama ce ukinuti vize i oni ce to predstaviti kako su oni za to zasluzni kako to nije ni alijansa mogla uraditi i bla, bla...

sve ce uraditi samo da ostanu na vlasti. a nacionalizam, radikalizacija i napaljivanje je najbolji recept.

trenutno su dodo i scepo bez premca, jos da uleti koji hrvat ma nema

igre bez granica mogu poceti.
Sad ce tebi bivsi drug buzzer objasniti podlu igru SDP-a i Zlatka Lagumdzije glede ovog pitanja...

Samo jos malo... Evo...
buzzer

#830 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

nisam socijaldemokrata, a bio sam clan sdp-a. sve dok nisam skonto da za predsjednika imamo trojanskog konja nacionalisticke koalicije. ustvari ja i nemam formiran politicki profil pa da mogu reci ja sam, lupam, konzervativac, liberal, ovaj ili onaj. jedno je sigurno. ja sam antinacionalista. mrzim nacionalizam vise od vlaha. :D (moderacijo ovo je vic, halali) zasto bogic bogicevic ne moze biti predsjednik stranke? zasto ga glavni odbor ne kandiduje? mora li predsjednik sdp-a vazda biti bosnjak? da li bi sanse za izbornu pobjedu porasle sa nekim drugim predsjednikom? da li je sdp ikad raspravljao o takvoj mogucnosti? da li sdp uopste hoce promjene ili je dosta tz, sa, bi i bog te veselio?
vee-jay wrote:ma meni nema problema kada se napada SDP, ja ga sam cesto napadam, a clan sam te stranke. daleko od toga da je sdp uzorna demokratska stranka. pa i u njoj rade Bosanci i Hercegovci, zasto da ocekujemo da mentalitet tih ljudi bude radikalno drugaciji od ljudi iz drugih stranaka (da, na to mislim i NS). *ebi ga, javljas se iz sredine koja ima demokratsku tradiciju i ocekujes da jedna stranka u BiH (btw. pricamo o drzavi u kojoj je vladao komunizam 50 godina, koji se zavrsio brutalnim ratom i u kojoj 15 godina vlada brutalno teski nacionalizam), na brdovitom balkanu, u ovom okruzenju i u ovakvim vremenima, pokrene demokratsku renesansu. ocekujes previse, jer je politicka partija uvijek odraz njenog drustva. ako drustvo nije dostiglo tu razinu (tu vrstu evolucije mozes pratiti trenutno u hrvatskoj, pa cak i na postovima forumasa koji dolaze ih hrvatske (uzmi npr. postove @ose od prije nekoliko godina i danas), onda nece ni stranka. a ako bi sdp tu renesanu i pokrenuo (jer te struje ipak postoje u sdpu i one nisu tako marginalne kao sto ti ih pokusavas predstaviti) onda ona nebi ni trebala ici u predizbornu kampanju, jer bi sigurno i naredne cetiri godine ostala u opoziciji.
nijedna politicka partija se ne moze ponasati kao da ju je natjeralo da se bavi politikom, a materijal(narod) los, pa im proizvod nevalja. upravo je obrnuto od ovoga sto pises. stranka mora biti demokratska, funkcionirati kao model koji bi da prenese na drustvo. to lijepo upakuje i ponudi biracima, pa ako oni kupe, onda se ide implementirati deal. ponavljam nisam politicki obrazovan, i sam sam umjetnik :mrgreen: , ali ja to tako vidim. ne moze ravnopravnost gradjana donijeti stranka ciji clanovi nisu ravnopravni. nije narod blecak :mrgreen: ko sto lagumdzijaneri misle, vide ljudi sta se radi. i dalje imamo uzasno veliki procenat apstinenata. onaj ko ih dobije, dobija i izbore. sta mislis sto oni do sada nisu glasali za sdp?
Control panel

#831 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Control panel »

buzzer wrote:sta mislis sto oni do sada nisu glasali za sdp?
pa valjda im je dobro sa ovima.
buzzer

#832 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

nosara wrote:
buzzer wrote: pustio bih ja kraju i vas i vase partnere kojima fotelje cuvate da mi se otac i mati ne komodaju na tih nozem i metkom stvorenih cistih 49%, a onaj ko ufol predvodi progresivne, antinacionalisticke, blabla snage cini sve da nacionalisticka koalicija ostane na vlasti do potpunog unistenja drzave.

Jeste, Zlatko je u Dejtonu ovjerio paradrzavu, a SDP, a ne bosnjacka kvazi politicka kvazi elita, pridrzava dodiku jaja u okukama... Dozlaboga si frustriran ko da ti je Zlatko oteo zenu... :-)
zl je 2003 predao vlast nacionalistima. vlast za koju se pola diplomatskog svijeta na glavu usadilo da mu je u ruke tutne on lijepo vratio svojim ahbabima. sta ce mu? njemu dosta par gradova jebo seljake. sve go papak.
nosara

#833 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nosara »

Control panel wrote:
Logicno... Ili im je dobro ili ih boli kita, jer su glupi da skontaju da im nije dobro... :D
seln

#834 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

Control panel wrote:
Nisu to uradili jer su gomila lijenih, inertnih, priglupih provincijalaca. Mozda bih mogao pokustai da to ljepse formulisem, ali kako korektno opisati one koji na dan izbora, pijuci desetu kafu, uz preziriv izraz lica odmahnu rukom i kazu "nemam za koga glasati", a onda naredne 4 godine kukaju kako im je vlast losa?
Ok, nije dobra SDP...bujrum, sad ce oktobar, ima NS, neka glasaju, bolje i NS nego SBB. Zivi bili pa glasali.
nosara

#835 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nosara »

buzzer wrote:
nosara wrote:

zl je 2003 predao vlast nacionalistima. vlast za koju se pola diplomatskog svijeta na glavu usadilo da mu je u ruke tutne on lijepo vratio svojim ahbabima. sta ce mu? njemu dosta par gradova jebo seljake. sve go papak.
:lol:

Tezak slucaj...
buzzer

#836 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

Control panel wrote:
da su tako zli i naopaki vjerovatno bi za njih i glasali, dakle ne bi apstinirali. imas li drugi odgovor ili ulazes jokera.
Control panel

#837 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Control panel »

seln wrote:
Control panel wrote:
Nisu to uradili jer su gomila lijenih, inertnih, priglupih provincijalaca. Mozda bih mogao pokustai da to ljepse formulisem, ali kako korektno opisati one koji na dan izbora, pijuci desetu kafu, uz preziriv izraz lica odmahnu rukom i kazu "nemam za koga glasati", a onda naredne 4 godine kukaju kako im je vlast losa?
Ok, nije dobra SDP...bujrum, sad ce oktobar, ima NS, neka glasaju, bolje i NS nego SBB. Zivi bili pa glasali.

ovi sto ne glasaju su najveci krivci za ovakvo stanje u drzavi.
seln

#838 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:nisam socijaldemokrata, a bio sam clan sdp-a. sve dok nisam skonto da za predsjednika imamo trojanskog konja nacionalisticke koalicije. ustvari ja i nemam formiran politicki profil pa da mogu reci ja sam, lupam, konzervativac, liberal, ovaj ili onaj. jedno je sigurno. ja sam antinacionalista. mrzim nacionalizam vise od vlaha. :D (moderacijo ovo je vic, halali) zasto bogic bogicevic ne moze biti predsjednik stranke? zasto ga glavni odbor ne kandiduje? mora li predsjednik sdp-a vazda biti bosnjak? da li bi sanse za izbornu pobjedu porasle sa nekim drugim predsjednikom? da li je sdp ikad raspravljao o takvoj mogucnosti? da li sdp uopste hoce promjene ili je dosta tz, sa, bi i bog te veselio?
Vidis, ja sam socijaldemokrata, iako nikad nisam bio clan neke stranke. Imam jasan politicki profil i tacno znam kakvu vlast i drzavno uredjenje zelim. I ja sam protiv nacionalizma, i ja se pitam zasto Zeljko ili Bogic nisu predsjednici.
Samo, nisam glup. Jos na pocetku rada NS, nakon sto je onaj azurni clan otvorio temu na forumu, pa bio sasjecen od svojih nadredjenih ( i jos se kukavan uzeo posipati pepelom), vidio sam da to nije ozbiljna stranka.
Gdje je njoj sloboda misljenja (ono sto se cesto nabija na nos SDP-u), ako se neko ko zeli promovirati stranku egzekutira putem medija? Gdje je i jedna jasna recenica o politickom usmjerenju stranke? Eto, zelim to znati, jer ne zelim eventualno glasati za neku stranku sa desnicarskim programom.
buzzer

#839 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:
Control panel wrote:
morala je to biti povelika kafana sa 1200000 (slovima jedanmilionidvjestahiljada!!!) mjesta da primi sve silne priglupe provincijalce. ok, nije donra sdp... al' nedam vam zlaju makar svi pocrkali. :D
seln

#840 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote: Nisu to uradili jer su gomila lijenih, inertnih, priglupih provincijalaca. Mozda bih mogao pokustai da to ljepse formulisem, ali kako korektno opisati one koji na dan izbora, pijuci desetu kafu, uz preziriv izraz lica odmahnu rukom i kazu "nemam za koga glasati", a onda naredne 4 godine kukaju kako im je vlast losa?
morala je to biti povelika kafana sa 1200000 (slovima jedanmilionidvjestahiljada!!!) mjesta da primi sve silne priglupe provincijalce. ok, nije donra sdp... al' nedam vam zlaju makar svi pocrkali. :D
Sta ti bolan ovo treba? Ako nemas odgovor, nema potrebe da se majmunises samo da bi bilo "tvoje starije". Ako nema odgovora, zamucis metaforu o ogromnoj kafani, a znas i sam da je to sto sam napisao istina. Eto, u dijaspori si...koliko mladih iz dijaspore glasa? Po nekim statistikama, samo 5%....i mladih i starih (onih sto glasaju za jednu jedinu i Lepog).
Stvarno se prosipas bezze... i kako neko rece, imas li ti nerasciscen racun sa Zlajom? I njega ce jednom odnijeti djavo, sta ce ti onda biti argument?
Control panel

#841 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Control panel »

seln wrote: I njega ce jednom odnijeti djavo, sta ce ti onda biti argument?
njima ne bode zlaja oci nego ruza.

joj sto volim onu pjesmu

jutros mi je ruza procvjetalaaaaaa.... :bih:
buzzer

#842 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:nisam socijaldemokrata, a bio sam clan sdp-a. sve dok nisam skonto da za predsjednika imamo trojanskog konja nacionalisticke koalicije. ustvari ja i nemam formiran politicki profil pa da mogu reci ja sam, lupam, konzervativac, liberal, ovaj ili onaj. jedno je sigurno. ja sam antinacionalista. mrzim nacionalizam vise od vlaha. :D (moderacijo ovo je vic, halali) zasto bogic bogicevic ne moze biti predsjednik stranke? zasto ga glavni odbor ne kandiduje? mora li predsjednik sdp-a vazda biti bosnjak? da li bi sanse za izbornu pobjedu porasle sa nekim drugim predsjednikom? da li je sdp ikad raspravljao o takvoj mogucnosti? da li sdp uopste hoce promjene ili je dosta tz, sa, bi i bog te veselio?
Vidis, ja sam socijaldemokrata, iako nikad nisam bio clan neke stranke. Imam jasan politicki profil i tacno znam kakvu vlast i drzavno uredjenje zelim. I ja sam protiv nacionalizma, i ja se pitam zasto Zeljko ili Bogic nisu predsjednici.
Samo, nisam glup. Jos na pocetku rada NS, nakon sto je onaj azurni clan otvorio temu na forumu, pa bio sasjecen od svojih nadredjenih ( i jos se kukavan uzeo posipati pepelom), vidio sam da to nije ozbiljna stranka.
Gdje je njoj sloboda misljenja (ono sto se cesto nabija na nos SDP-u), ako se neko ko zeli promovirati stranku egzekutira putem medija? Gdje je i jedna jasna recenica o politickom usmjerenju stranke? Eto, zelim to znati, jer ne zelim eventualno glasati za neku stranku sa desnicarskim programom.
dobro si krenuo...
...i onda boldirano doveo u pitanje... :-)
umjesto da odgovore za pitanja koja sebi postavljas potrazis u sNdp-u, ti odgovaras na ista pricom o nasoj stranci, koju smatras minornom, nedonoscetom, dezorjentiranim parazitima...
mogao si primjetiti (da su ti oci otvorene kad citas) da ja ne velicam nasu stranku. kritikujem sdp jer zauzima mjesto koje ne koristi da radi za opce dobro. i onda ti i nosara mislite da radite najbolju mogucu stvar, a ustvari nista se ne mjenja, osim sto drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
Control panel

#843 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Control panel »

buzzer wrote: drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
a ko je kriv sto drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
buzzer

#844 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:
seln wrote: Nisu to uradili jer su gomila lijenih, inertnih, priglupih provincijalaca. Mozda bih mogao pokustai da to ljepse formulisem, ali kako korektno opisati one koji na dan izbora, pijuci desetu kafu, uz preziriv izraz lica odmahnu rukom i kazu "nemam za koga glasati", a onda naredne 4 godine kukaju kako im je vlast losa?
Sta ti bolan ovo treba? Ako nemas odgovor, nema potrebe da se majmunises samo da bi bilo "tvoje starije". Ako nema odgovora, zamucis metaforu o ogromnoj kafani, a znas i sam da je to sto sam napisao istina. Eto, u dijaspori si...koliko mladih iz dijaspore glasa? Po nekim statistikama, samo 5%....i mladih i starih (onih sto glasaju za jednu jedinu i Lepog).
Stvarno se prosipas bezze... i kako neko rece, imas li ti nerasciscen racun sa Zlajom? I njega ce jednom odnijeti djavo, sta ce ti onda biti argument?
opa!, poceli smo se i majmunisati ;-)
ovi u dijaspori sto ne glasaju slabo vide kafane. najcesce ostavljaju bubrege na bausteli dok im zene ciste tudje stanove i kancelarije, tako da im za kafanu ne ostane ni vremena ni para. a slabo se i registruju za izbore, tako da je ova cifra od milion i dvjesta i kusur hiljada apstinenata uglavnom domaca roba. i sve go provincijalac i inertna, priglupa ljencina. a ti vrijedan i plah, ljep ko djul. :thumbup:
Last edited by buzzer on 17/02/2010 16:10, edited 1 time in total.
buzzer

#845 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

Control panel wrote:
buzzer wrote: drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
a ko je kriv sto drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
vlast i njihov trojanski konj
seln

#846 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:
dobro si krenuo...
umjesto da odgovore za pitanja koja sebi postavljas potrazis u sNdp-u, ti odgovaras na ista pricom o nasoj stranci, koju smatras minornom, nedonoscetom, dezorjentiranim parazitima...
mogao si primjetiti (da su ti oci otvorene kad citas) da ja ne velicam nasu stranku. kritikujem sdp jer zauzima mjesto koje ne koristi da radi za opce dobro. i onda ti i nosara mislite da radite najbolju mogucu stvar, a ustvari nista se ne mjenja, osim sto drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
Svaka cast, ti ces dospjeti u sam vrh stranke, demagog si bez premca. Kada te pitam o politickom usmjerenju stranke, prebacis pricu na SDP. Kada repliciram o SDP, prebacis pricu na birace. Kad odgovorim o biracima, ti pocnes govoriti o pitanjima koja sam postavi sebi(?). Kakva pitanja sam postavio sebi? Nasuprot, tebi sam postavio nekoliko jasnih i razumljivih pitanja, cak te i pitao hoces li da ponovim....
no, ti si u maniru iskusnog supljatura opet izbjegao odgovore i poceo suplju o nesocijalistickoj SDP. I to nakon sto i sam kazes da nisi socijaldemokrata i da nisi ni siguran koje je tvoje politicko usmjerenje (tako gledano, savrseno pases u NS).
Eto, opet ponavljam, sad ce izbori, neka NS pokaze koliko vrijedi i ja vam od srca zelim da osvojite vecinu glasova.
A glede "ne hvalim NS, vec kritikujem SDP"....covjece, je li ti jasno da si upravo demonstrirao osobinu zbog koje vas ne podnosim, tj, cinjenicu da umjesto stranaka na vlasti kritikujete opoziciju?
Ima se na SDP sta kritikovati, ali je to kod vas ocigledno ucilju da uzmete koji glas od njih. Dzaba to, jadan, mozete im uzeti sve glasove i opet necete imati vecinu. Jesi li se zamislio nad tim. Eto, oni ne valjaju, pokazite vi sta znate.
Ali mi, MOLIM SA SLAGOM I COKOLADNIM MRVICAMA, odgovori: kakva stranka je NS? Ljevica, desnica, centar? Cime to mozes potkrijepiti?
felipe kajetano

#847 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by felipe kajetano »

Jah...sve go ljevicar i socijaldemokrata..k'o Vozd u mene :D Izgleda je danas biti satrosocijalista jako fensi,kupis majicu sa Ce GevErom na buvljaku,nabacis rejbanke i dok vrtis plasticnu kasicicu u ustima kontas sta li smjera sad onaj debeli u Laktasima koji je uzgred socijalista ko i oni,socno opsujes majku mu jebem fasisticku dok citas svoju omiljenu kolumnu u "Oslobodjenju" a klon preko puta za hastalom potvrdjuje dok krajickom oka gleda guzicu studentice iz Varesa koja prolazi.U isto vrijeme na drugom kraju zemlje ili grada likovi koje forumske Zunzare stite dijele tal sa tim istim fasistima dok stipkaju mladu stranacku sekretaricu po nogicama..Zbog takvih je pojam socijalizam postao istrosen k'o kurva od 50 godina...eh..ajd se bar izborite da i vi stipkate malo..nema vajDe od gledanja :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#848 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Dado dijasporitus »

seln wrote:
buzzer wrote:
seln wrote:
dobro si krenuo...
Svaka cast, ti ces dospjeti u sam vrh stranke, demagog si bez premca. Kada te pitam o politickom usmjerenju stranke, prebacis pricu na SDP. Kada repliciram o SDP, prebacis pricu na birace. Kad odgovorim o biracima, ti pocnes govoriti o pitanjima koja sam postavi sebi(?). Kakva pitanja sam postavio sebi? Nasuprot, tebi sam postavio nekoliko jasnih i razumljivih pitanja, cak te i pitao hoces li da ponovim....
no, ti si u maniru iskusnog supljatura opet izbjegao odgovore i poceo suplju o nesocijalistickoj SDP. I to nakon sto i sam kazes da nisi socijaldemokrata i da nisi ni siguran koje je tvoje politicko usmjerenje (tako gledano, savrseno pases u NS).
Eto, opet ponavljam, sad ce izbori, neka NS pokaze koliko vrijedi i ja vam od srca zelim da osvojite vecinu glasova.
A glede "ne hvalim NS, vec kritikujem SDP"....covjece, je li ti jasno da si upravo demonstrirao osobinu zbog koje vas ne podnosim, tj, cinjenicu da umjesto stranaka na vlasti kritikujete opoziciju?
Ima se na SDP sta kritikovati, ali je to kod vas ocigledno ucilju da uzmete koji glas od njih. Dzaba to, jadan, mozete im uzeti sve glasove i opet necete imati vecinu. Jesi li se zamislio nad tim. Eto, oni ne valjaju, pokazite vi sta znate.
Ali mi, MOLIM SA SLAGOM I COKOLADNIM MRVICAMA, odgovori: kakva stranka je NS? Ljevica, desnica, centar? Cime to mozes potkrijepiti?
NS je samo u jednom aspektu svoje politike stranka centra i to u aspektu da se smatraju i multietnickom a ne samo gradjanskom strankom, tj obracaju se etnosu u istoj mjeri kao i gradjanskom drustvu. U svemu ostalom su klasicnka social-demokratska ljevica.

Inace mislim da je ovo los potez za NS i da mogu promjenio bih svoj glas koji je bio za koaliciju.
buzzer

#849 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:Svaka cast, ti ces dospjeti u sam vrh stranke, demagog si bez premca. Kada te pitam o politickom usmjerenju stranke, prebacis pricu na SDP. Kada repliciram o SDP, prebacis pricu na birace. Kad odgovorim o biracima, ti pocnes govoriti o pitanjima koja sam postavi sebi(?). Kakva pitanja sam postavio sebi? Nasuprot, tebi sam postavio nekoliko jasnih i razumljivih pitanja, cak te i pitao hoces li da ponovim....
a sto ti mene to nesto ispitujes o nasoj stranci, ko da sam je ja pravio? ljudi bili u sdp-u ili nisu bili nigdje, pa kad im je strahovlada dokundisala napravili svoju stranku. pa sta i ako vam uzmu koji glas, je li uknjizen na vas, je li zakonom zasticen, koji je vas problem? demokratija?

ja kad kazem nedemokratska sdp ne mislim nesocijalisticka sdp, nego nedemokratska sdp, kontas? to ti je ono kad neko stisne muda pa napravi nesto sto se gazdi ne svidja, a onda dobije po usima. i onda nije takav odnos prema clanovima i izjave o glupom i primitivnom narodu neki od uzroka da 45% glasaca apstinira, nego su ponovo primitivni, lijeni i inertni. jasta su.
seln wrote:Kakva pitanja sam postavio sebi?
seln wrote: i ja se pitam zasto Zeljko ili Bogic nisu predsjednici.
seln

#850 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote: opa!, poceli smo se i majmunisati ;-)
ovi u dijaspori sto ne glasaju slabo vide kafane. najcesce ostavljaju bubrege na bausteli dok im zene ciste tudje stanove i kancelarije, tako da im za kafanu ne ostane ni vremena ni para. a slabo se i registruju za izbore, tako da je ova cifra od milion i dvjesta i kusur hiljada apstinenata uglavnom domaca roba. i sve go provincijalac i inertna, priglupa ljencina. a ti vrijedan i plah, ljep ko djul. :thumbup:
Sta znaci "poceo majmunisati", to radis citavo vrijeme...
Ne znam jesi li od silnog NSisanja shvatio da sam i ja u dijaspori i da meni ne mozes prodavati lafinu kako je to "kod nas". Generacija baustelaca je vec otisla u penziju, sad je na redu generacija zanatlija, sitnih cinovnika i tu i tamo poneki diplomac. Dakle, grupacija koja ima i vremena i obrazovanja, ali isto kao i braca u BiH NEMA VOLJE. Ista ona tupa, ovcja predanost sudbini, utoliko vise jer ne zive dole. Za razliku od onih u Bosni, oni nisu lijeni, jer to sebi ne mogu priustiti, ali im je mrsko ispuniti prijavnicu.
Dakle, vrti se koliko hoces, ali nemoj meni poturati pricu o onome sto sigurno znam.
Post Reply