buzzer wrote:seln wrote:buzzer wrote:nisam socijaldemokrata, a bio sam clan sdp-a. sve dok nisam skonto da za predsjednika imamo trojanskog konja nacionalisticke koalicije. ustvari ja i nemam formiran politicki profil pa da mogu reci ja sam, lupam, konzervativac, liberal, ovaj ili onaj. jedno je sigurno. ja sam antinacionalista. mrzim nacionalizam vise od vlaha.

(moderacijo ovo je vic, halali) zasto bogic bogicevic ne moze biti predsjednik stranke? zasto ga glavni odbor ne kandiduje? mora li predsjednik sdp-a vazda biti bosnjak? da li bi sanse za izbornu pobjedu porasle sa nekim drugim predsjednikom? da li je sdp ikad raspravljao o takvoj mogucnosti? da li sdp uopste hoce promjene ili je dosta tz, sa, bi i bog te veselio?
Vidis, ja sam socijaldemokrata, iako nikad nisam bio clan neke stranke. Imam jasan politicki profil i tacno znam kakvu vlast i drzavno uredjenje zelim. I ja sam protiv nacionalizma, i ja se pitam zasto Zeljko ili Bogic nisu predsjednici.
Samo, nisam glup. Jos na pocetku rada NS, nakon sto je onaj azurni clan otvorio temu na forumu, pa bio sasjecen od svojih nadredjenih ( i jos se kukavan uzeo posipati pepelom), vidio sam da to nije ozbiljna stranka.
Gdje je njoj sloboda misljenja (ono sto se cesto nabija na nos SDP-u), ako se neko ko zeli promovirati stranku egzekutira putem medija? Gdje je i jedna jasna recenica o politickom usmjerenju stranke? Eto, zelim to znati, jer ne zelim eventualno glasati za neku stranku sa desnicarskim programom.
dobro si krenuo...
...i onda boldirano doveo u pitanje...
umjesto da odgovore za pitanja koja sebi postavljas potrazis u sNdp-u, ti odgovaras na ista pricom o nasoj stranci, koju smatras minornom, nedonoscetom, dezorjentiranim parazitima...
mogao si primjetiti (da su ti oci otvorene kad citas) da ja ne velicam nasu stranku. kritikujem sdp jer zauzima mjesto koje ne koristi da radi za opce dobro. i onda ti i nosara mislite da radite najbolju mogucu stvar, a ustvari nista se ne mjenja, osim sto drzava puca po savovima, drustvo tone u ocaj, kriminal, nemoral...
Svaka cast, ti ces dospjeti u sam vrh stranke, demagog si bez premca. Kada te pitam o politickom usmjerenju stranke, prebacis pricu na SDP. Kada repliciram o SDP, prebacis pricu na birace. Kad odgovorim o biracima, ti pocnes govoriti o pitanjima koja sam postavi sebi(?). Kakva pitanja sam postavio sebi? Nasuprot, tebi sam postavio nekoliko jasnih i razumljivih pitanja, cak te i pitao hoces li da ponovim....
no, ti si u maniru iskusnog supljatura opet izbjegao odgovore i poceo suplju o nesocijalistickoj SDP. I to nakon sto i sam kazes da nisi socijaldemokrata i da nisi ni siguran koje je tvoje politicko usmjerenje (tako gledano, savrseno pases u NS).
Eto, opet ponavljam, sad ce izbori, neka NS pokaze koliko vrijedi i ja vam od srca zelim da osvojite vecinu glasova.
A glede "ne hvalim NS, vec kritikujem SDP"....covjece, je li ti jasno da si upravo demonstrirao osobinu zbog koje vas ne podnosim, tj, cinjenicu da umjesto stranaka na vlasti kritikujete opoziciju?
Ima se na SDP sta kritikovati, ali je to kod vas ocigledno ucilju da uzmete koji glas od njih. Dzaba to, jadan, mozete im uzeti sve glasove i opet necete imati vecinu. Jesi li se zamislio nad tim. Eto, oni ne valjaju, pokazite vi sta znate.
Ali mi, MOLIM SA SLAGOM I COKOLADNIM MRVICAMA, odgovori: kakva stranka je NS? Ljevica, desnica, centar? Cime to mozes potkrijepiti?