Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
eluna

#826 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

broj dva wrote: 27/09/2024 11:10
I nakon sto napravi burek i hurmasice i odradi te u krevetu, sta sa takvom zenom radit ? Mozda neko voli glavoklimajuce lutkice ali ja ih volim da kicmom i stavom i jezikom (hercegovke drugim rjecima).
ti si onda endem pred izumiranje :lol: :lol: :lol:

ne nađoh još muško koje voli ženu sa kičmom i stavom (čitaj - karakterom i obrazom)
ShnjaZZZ

#827 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

ZoomZoomKiwi wrote: 27/09/2024 10:50 Prilazi i otvori konverzaciju, situacija je win-win svakako, ili ćete započeti neki normalan razgovor pa eventualno i dogovoriti neki izlazak, il' će ostat' rezervisana i to je to, u tom slučaju je lagano zaboravi i promijeni teretanu.

U oba slučaja dobijaš povratnu informaciju i čuvaš i živce i vrijeme. Zato je win-win.
Teretanu ne mijenjam sve i da me obruka. :D
eluna wrote: 27/09/2024 11:09 Jarane - kao žensko da ti kažem - batali ...............ona je tebe odavno skontala, skenirala, izanalizirala i smjestila gdje smatra da treba .....ženska koja je svoja ne traži nekoga ko će po forumima da razmišlja da li da joj priđe ili ne ......osim ako nije tip koji voli submisivne partnere
Ti si vjerovatno najrealnija i najviše si upravu, reality check kakav sam trebao. Sjedi gdje si, ni za đe si nijesi...
broj dva

#828 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by broj dva »

eluna wrote: 27/09/2024 11:19
I nakon sto napravi burek i hurmasice i odradi te u krevetu, sta sa takvom zenom radit ? Mozda neko voli glavoklimajuce lutkice ali ja ih volim da kicmom i stavom i jezikom (hercegovke drugim rjecima).

ne nađoh još muško koje voli ženu sa kičmom i stavom (čitaj - karakterom i obrazom)
Mazohista :D
Salu na stranuz dug je dan i duga je godina.Meni licno leze zene sa interesima, stavovima, obrazovanjem, mozgom, da ne da na sebe...jos ako nije ljena i zna se zajabavat ja sam napola zbaren. Naravno, povrsan sam kao i svaki drugi i izgled nije nebitan ali je karakter bitniji.
yoda82

#829 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by yoda82 »

eluna wrote: 27/09/2024 11:19

Ti si onda redovno birala pogrešne muškarce.
Svaki iole normalan muškarac voli ženu sa stavom i kičmom (ne onim nadrkanim stavom, nego nekim normalnim). Drugo je što sada ovi "BMW-aši" kopije Bube i Đale trače neke lutkice koje ne znaju beknuti. PRoblem je što dosta takvih muškaraca se ne uklapa u neke ženske ideale (čitaj nisu visoki, nabildani, ne nose skupu odjeći, ne vozaju bjesna kola, ne troše gomilu para na izlaske...) pa ih ni ne primjete djevojke koje sanjaju neke ideale koji uglavnom ne postoje, ili su na nivou statističke greške...
Svaki normalan muškarac voli da ima ravnopravnu partnerku u vezi sa kojom može razmjeniti mišljenje, sa kojom se može slagati, sa kojom se može ne slagati, sa kojom se može i posvađati, ali da sve to ostaje u okviru civilizovanog ponašanja. Uvezi/braku, oba partnera treba da se prilagode jedno drugome, i samo tako to može opstati. Mislim da je razlog što je puno ljudi samo baš zbog toga što odbijaju da se malo prolagode partnerki/partneru.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#830 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

ShnjaZZZ wrote: 27/09/2024 11:30
ZoomZoomKiwi wrote: 27/09/2024 10:50 Prilazi i otvori konverzaciju, situacija je win-win svakako, ili ćete započeti neki normalan razgovor pa eventualno i dogovoriti neki izlazak, il' će ostat' rezervisana i to je to, u tom slučaju je lagano zaboravi i promijeni teretanu.

U oba slučaja dobijaš povratnu informaciju i čuvaš i živce i vrijeme. Zato je win-win.
Teretanu ne mijenjam sve i da me obruka. :D
eluna wrote: 27/09/2024 11:09 Jarane - kao žensko da ti kažem - batali ...............ona je tebe odavno skontala, skenirala, izanalizirala i smjestila gdje smatra da treba .....ženska koja je svoja ne traži nekoga ko će po forumima da razmišlja da li da joj priđe ili ne ......osim ako nije tip koji voli submisivne partnere
Ti si vjerovatno najrealnija i najviše si upravu, reality check kakav sam trebao. Sjedi gdje si, ni za đe si nijesi...
Nije da nije dokle upravu ali ne slusaj je.
Nijedna zena nije imuna na kohones i cak ako te i jeste smjestila u neku ladicu, tvoj prilazak ce promijeniti stvari :wink:

Mozes i na salu okrenuti nesto u fazonu, mjesecima me gledas a nikako da pridjes ili nesto tako :kiss:

Cekam pe pe :bih:
eluna

#831 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

ShnjaZZZ wrote: 27/09/2024 11:30
ne postoji neko ko je za ništa ....sao je ona izgleda preveliki zalogaj za tebe ..... vjerovatno to negdje u duši i podsvijesti i osjećaš, inače bi odavno bio u akciji :wink:
statixx

#832 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by statixx »

yoda82 wrote: 27/09/2024 11:49 Mislim da je razlog što je puno ljudi samo baš zbog toga što odbijaju da se malo prolagode partnerki/partneru.
Definitivno, iz nase raje, i poznanika, dvije trecine razvedeno. Neki su usli opet u brak. Danas su zene mahom finansijski nezavisne, ne trpe mnoga sranja, koja su nekada morale. Pri tome, svi imaju velika ocekivanja i onda se olako razocaraju. Sto bi rek'o Broj 1, vazno je spustiti ocvekivanja na nivo prihvatljivog razocarenja. :D
eluna

#833 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

statixx wrote: 27/09/2024 12:07
yoda82 wrote: 27/09/2024 11:49 Mislim da je razlog što je puno ljudi samo baš zbog toga što odbijaju da se malo prolagode partnerki/partneru.
Definitivno, iz nase raje, i poznanika, dvije trecine razvedeno. Neki su usli opet u brak. Danas su zene mahom finansijski nezavisne, ne trpe mnoga sranja, koja su nekada morale. Pri tome, svi imaju velika ocekivanja i onda se olako razocaraju. Sto bi rek'o Broj 1, vazno je spustiti ocvekivanja na nivo prihvatljivog razocarenja. :D
što u stvari znači da su muškarci ti koji treba da se prilagode ......je žene su nekada morale, i više ne žele :plete:
statixx

#834 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by statixx »

eluna wrote: 27/09/2024 12:31
što u stvari znači da su muškarci ti koji treba da se prilagode ......je žene su nekada morale, i više ne žele :plete:
Da je bar tako jednostavno, mala je linija izmedju nezavisnosti i kurcenja, ove novije generacije vec prelaze granice. :D

Dijeliti ravnopravno obaveze u braku i ocekivati postovanje bracnog partnera je ok. Medjutim, ako ti je finansijska nezavisnost argument u svakoj raspravi onda je to kurcenje. Problemi dodju sami od sebe, kad-tad. Neko ih rijesava jer smatra da se vrijedi boriti za brak i djecu, i da su problemi sastavni dio. A neko jednostavno spakuje kofere i ode - jer mu se moze.
eluna

#835 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

statixx wrote: 27/09/2024 12:43
eluna wrote: 27/09/2024 12:31
Da je bar tako jednostavno, mala je linija izmedju nezavisnosti i kurcenja, ove novije generacije vec prelaze granice. :D

Dijeliti ravnopravno obaveze u braku i ocekivati postovanje bracnog partnera je ok. Medjutim, ako ti je finansijska nezavisnost argument u svakoj raspravi onda je to kurcenje. Problemi dodju sami od sebe, kad-tad. Neko ih rijesava jer smatra da se vrijedi boriti za brak i djecu, i da su problemi sastavni dio. A neko jednostavno spakuje kofere i ode - jer mu se moze.
slažem se sa svime .....novije generacije generalno nisu naučene da rješavaju probleme
toska

#836 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

ShnjaZZZ wrote: 27/09/2024 11:30 reality check kakav sam trebao. Sjedi gdje si, ni za đe si nijesi...
:D :D :D

ko god je stvarno htjeo i našao je partnera, da si bez nogu uspjeo bi, tako da se malo preispitaj o motivaciji za brak.
ShnjaZZZ

#837 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

toska wrote: 27/09/2024 17:02
ShnjaZZZ wrote: 27/09/2024 11:30 reality check kakav sam trebao. Sjedi gdje si, ni za đe si nijesi...

ko god je stvarno htjeo i našao je partnera, da si bez nogu uspjeo bi, tako da se malo preispitaj o motivaciji za brak.
Ma ja ba, nema selameta od mene. Nekad se ovako nafuram al' brzo me život spusti na zemlju.
toska

#838 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

ShnjaZZZ wrote: 27/09/2024 22:17
toska wrote: 27/09/2024 17:02

Ma ja ba, nema selameta od mene. Nekad se ovako nafuram al' brzo me život spusti na zemlju.
Takvi, oba pola, ganjaju ne nedostižne već nezainteresovane za njih.
Zašto? Pa peru savjest, eto pokušavao sam.
Zainteresovane neće, nađu im "manu", opet radi pranja savjesti.
Znači, neće nikoga :D
SmokingMan

#839 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by SmokingMan »

Sat mi polahko otkucava, mislim da se poglavlje o braku može polahko zatvoriti. Ne može ništa nazor, to ti jejednostavno tako. :mrgreen:
ShnjaZZZ

#840 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

toska wrote: 27/09/2024 22:33 Takvi, oba pola, ganjaju ne nedostižne već nezainteresovane za njih.
Ne bih rekao da sam takav, možda djelomično. Ja bih radije čitav život bio sam i nesretan nego s nekim ko mi se ne sviđa i nesretan :D

Prošle godine sam bio u vezi 5 mjeseci i od prvog dana sam bio baš nenormalno zagrijan za nju, a poslije 3 mjeseca sam prvi put pomislio da ne bih imao ništa protiv braka sa tom osobom.

Na kraju je ona prekinula jer ona nije bila spremna plus je planirala odlazak vani (otišla u međuvremenu) i šta sad čovjek da radi.

Ne mogu sa nekim bit samo da budem. A opet, hajvan sam i jako teško pronalazim ono što meni odgovara :D

A nikad u životu nisam bio spremniji za nešto ozbiljno.
MMM1977

#841 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by MMM1977 »

SmokingMan wrote: 28/09/2024 21:43 Sat mi polahko otkucava, mislim da se poglavlje o braku može polahko zatvoriti. Ne može ništa nazor, to ti jejednostavno tako. :mrgreen:
De buraz, toliko ovih razvedenih makar ima a nisu se sve razvele svojom krivicom, nešto se može naći sigurno. Samo traži normalnu osobu, idemo u godine kada je sve teže biti sam zbog milion razloga
suspect_zero

#842 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by suspect_zero »

SmokingMan wrote: 28/09/2024 21:43 Sat mi polahko otkucava, mislim da se poglavlje o braku može polahko zatvoriti. Ne može ništa nazor, to ti jejednostavno tako. :mrgreen:
Jbo vas parmak kad vam sat u 30-tim otkucava, koji vam je klinac više :evil: :mrgreen: k'o kakve tetke....ugledajte se na Muhu, vječiti mladić :-D
ShnjaZZZ

#843 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

Pa upravu su ljudi, otkucava sat da nađeš nekog, a da to nije onaj 100% interes samo da se ne ostane sam. Živiš s nekim samo zato što je lakše i finansijski isplativije. Jebo to.
toska

#844 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

ShnjaZZZ wrote: 29/09/2024 13:12
toska wrote: 27/09/2024 22:33 Takvi, oba pola, ganjaju ne nedostižne već nezainteresovane za njih.
Ne bih rekao da sam takav, možda djelomično. Ja bih radije čitav život bio sam i nesretan nego s nekim ko mi se ne sviđa i nesretan :D

Prošle godine sam bio u vezi 5 mjeseci i od prvog dana sam bio baš nenormalno zagrijan za nju, a poslije 3 mjeseca sam prvi put pomislio da ne bih imao ništa protiv braka sa tom osobom.

Na kraju je ona prekinula jer ona nije bila spremna plus je planirala odlazak vani (otišla u međuvremenu) i šta sad čovjek da radi.

Ne mogu sa nekim bit samo da budem. A opet, hajvan sam i jako teško pronalazim ono što meni odgovara :D

A nikad u životu nisam bio spremniji za nešto ozbiljno.
Znači, ušao u vezu sa curom koja se priprema za vani i to ti sigurno kaže, a nakon 3 mjeseca kada je sve ugovorila za odlazak ti se onda kao zagriješ pravo.
Pa ja, biraš nešto što nema šansi za uspjeh.
Ali ti si fol htjeo ozbiljno :run:
ShnjaZZZ

#845 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

To za odlazak je bilo kasnije, sve se u par dana odigralo. Ne znam otkud ti zaključak da sam ja znao za to. :roll:
mali_balon

#846 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

suspect_zero wrote: 29/09/2024 13:20
Jbo vas parmak kad vam sat u 30-tim otkucava, koji vam je klinac više :evil: :mrgreen: k'o kakve tetke....ugledajte se na Muhu, vječiti mladić :-D
Ja BA isto kakve klimaktericne babe....ja 49 nilad bolji lafac nisam bio....nikad jaci, brzi, zgodniji....jos sad u modi taj neki stomak.....nekad moram ono u startu prekinut neki flert koje pocinju djevojcice od 30g
zubi

#847 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by zubi »

mali_balon wrote: 29/09/2024 15:33
suspect_zero wrote: 29/09/2024 13:20
Ja BA isto kakve klimaktericne babe....ja 49 nilad bolji lafac nisam bio....nikad jaci, brzi, zgodniji....jos sad u modi taj neki stomak.....nekad moram ono u startu prekinut neki flert koje pocinju djevojcice od 30g
:lol:
toska

#848 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

ShnjaZZZ wrote: 29/09/2024 15:30 To za odlazak je bilo kasnije, sve se u par dana odigralo. Ne znam otkud ti zaključak da sam ja znao za to. :roll:
Ne znam detalje, nisam vam čuvao svijeću, nego nešto drugo.

Živiš sa roditeljima, pristojan posao, sve oprano, skuhano po tvom ukusu, malo raja, malo teretana, Tv, komp....?
Ma nisi ni ti lud :D
insaneinthebrain

#849 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by insaneinthebrain »

i ja sam zestoko zapeko, gubim nadu :roll:
samo citam shnjazza kako ganja ovu iz teretane
nekome

#850 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

insaneinthebrain wrote: 29/09/2024 18:52 i ja sam zestoko zapeko, gubim nadu :roll:
samo citam shnjazza kako ganja ovu iz teretane
svi navijamo, ako nece nas nek hoce nekoga :D
Post Reply