Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
muhafuca

#826 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

KraljicaIzJajca wrote: 21/08/2021 13:55
salik79 wrote: 21/08/2021 13:51

Eh, to je pitanje svih pitanja. Jos ako uzmemo i ovo u obzir, a moramo biti svhesni da je ovo samo mali dio orijavljenih slucajeva, jer je jasno da se tesko ozvanice ovi podaci:

https://www.technocracy.news/shock-euro ... 72-deaths/
Obavezno provjeri izvor vijesti!

Tvoj izvor su terotičari zavjere.
tekst ti daje link do izvora informacije
The European database of suspected drug reaction reports is EudraVigilance, which also tracks reports of injuries and deaths following the experimental COVID-19 “vaccines.”
prva recenica
cvrčak_na_hedonizmu

#827 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dead Man Walking wrote: 21/08/2021 07:35
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/08/2021 20:18 Znaci da sumiram jos jednom, rjesenje svih nasih problema aka eksperimentalne vakcine su smlacene za cca SEST mjeseci. Proizvodjaci NEMAJU nikakvu odgovornost za proizvod ( sto inace nije praksa ). Sva ispitivanja i provjere NISU uradjena. Dugorocne posljedice na ljudsko zdravlje se NE ZNAJU, osim ako ne razbacimo grah, a prosjek godina umrlih od korone, na svjetskom nivou je blizi 80 nego 70. I sada se neko cudi sto se ljudi bune zbog pokusaja da se vakcine proglase "obaveznim" ( fol nije obavezno, al ne mozes nista ako nisi pristao da budes pokusni kunic varijanta ). Nevjerovatno. Budalasti narod :D

Gori sam ja sto se uopste raspravljam....
A dobro cvrle brate, sta je alternativa? Je li mislis da i ovi koji su primili vakcinu ne bi radije izabrali nesto sto je ispitivano 10 godina a ne 6 mjeseci? I pusti tu pricu oko prosjeka umrlih, vrlo dobro znamo i da je dosta mladje raje zaplatilo, sasvim zdravih, pa cak i vrhunskih sportista (vidis recimo da brata Khamzata jos nema u oktagonu :mrgreen: ). Mislim, ok, slazem se sve, nije ispitana vakcina dovoljno, nije nemoguce da budu neke posljedice (iako u to ja licno ne vjerujem da ce biti, valjda bi do sad bile na toliki broj ljudi, ali hajde, to je sve u domenu teorije hoce li ili nece), ali sta je alternativa? Da se pusti 10 godina dok se vakcine ne ispitaju, pa sta bude?
Alternativa je da se vakcinise ko hoce, ko nece ne mora, zastiti ugrozene kategorije i vozi dalje.

To je ova debilna vlada trebala da uradi.
cvrčak_na_hedonizmu

#828 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Gray wrote: 21/08/2021 08:49 Za sve što kažu da se vakcina razvila za 6 mjeseci i da je neispitana, to nije tačno, jer se ni jedna vakcina danas ne razvija od 0, nego ima desetine ili 100 godina razvoja vakcina prije toga od kojih se nešto naučilo. Isto kao da kažeš neću da vozim golfa 8 jer se razvijao npr. godinu dana, ne vjeruje u takva eksperimentalna auta koja su razvijena za godinu dana, ignorisuci da se auta prave već 100 godina i da nije razvoj krenuo od izmišljanje točka. :D

Ja sam primio AZ bez ikakvih problema, po svim istraživanjima je to dobra vakcina, koja ima iste ili slične količine nuspojava kao i ostale. Da milionima ljudi das tic tac nekome će se nešto desiti, i tako je i sa vakcinama i ostalim lijekovima, ali je broj nemjerljivo manji od posljedica covida. Dakle, rizik da ces imati negativne posljedice od covida (ne govorim samo smrt, puno ljudi koje znam imaju tzv Long covid da se mjesecima nisu potpuno oporavili iako su imali slabe simptome) je nemjerljivo veći od bilo kakvih posljedica vakcine.

Za sve ove koji se pozivaju na ljudska prava, zaboravljaju (ili ne znaju) da ljudska prava nisu apsolutna, i sva ljudska prava (osim prava na život i zabranu mučenja) se mogu ograničiti ili u potpunosti oduzeti, ako za to postoji valjan razlog. Javno zdravlje je jedan od takvih razloga, tako da se ljudska prava mogu zakonito ograničiti ako to sluzi zaštiti javnog zdravlja.

Također, kao što je navedeno, niko te ne tjera da se vakcinises ali onda stalno moras raditi testiranja da si negativan.
Sve si to fino napisao, smislio i poslagao osim sto nisi u pravu :D sve vakcine, osim ( mozda ) Kineza su sasvim nove vakcine koje NIKADA nisu bile u siroj upotrebi. To je isto da prelazis sa golfa 7 tdi na golfa 8 sa motorom na nuklerani pogon gdje bacas grah hoces li se ozraciti, hoces li eksplodirati ili ces biti brz ko munja :D a sve zbog necega sto nije ebola odnosno rizik za osobu bez ozbiljnijih bolesti je prilicno nizak. Rizik od mogucih posljedica
je prevelik, a opasnost premala, statisticki gledajuci, barem sto se mene tice.

Sta cemo sad
KraljicaIzJajca

#829 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by KraljicaIzJajca »

salik79 wrote: 21/08/2021 14:34
KraljicaIzJajca wrote: 21/08/2021 14:29

Dokaži mi zvanični izvor!

Mnogo medijskih vijesti su jednostavno fake news ili teorije zavjere, zato treba provjeravati izvore vijesti.
Kome ti vjerujes? Imas linkove na ovom linku, pa slobodno protabiri. Nemam ni vremena ni zivaca preko telefona to raditi, da bi na kraju sve bilo trivijalizirano, ili jednostavno preskoceno. Bas kao i moje pitanje u vezi Sattlera i Parlamenarne skupstine Vijeca Europe.
Kod svakog cjepiva postoje negativne reakcije, to nije novitet.
KraljicaIzJajca

#830 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

muhafuca wrote: 21/08/2021 14:37
KraljicaIzJajca wrote: 21/08/2021 13:55

Obavezno provjeri izvor vijesti!

Tvoj izvor su terotičari zavjere.
The European database of suspected drug reaction reports is EudraVigilance, which also tracks reports of injuries and deaths following the experimental COVID-19 “vaccines.”
prva recenica
The public pages of the current EudraVigilance website have been decommissioned. :D
KraljicaIzJajca

#831 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Zašto se porede cijepiva gripe sa covid cijepivima, a ista funkcioniraju potpuno drugačije?
muhafuca

#832 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

KraljicaIzJajca wrote: 21/08/2021 15:05
muhafuca wrote: 21/08/2021 14:37

prva recenica
The public pages of the current EudraVigilance website have been decommissioned. :D
zaboravio si prvi dio:

New EudraVigilance webpages now available – current EV website to be decommissioned July 2016.

ima link za novi sajt za EudraVigilance

Code: Select all

https://www.ema.europa.eu/en
Phoenix-sad

#833 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Phoenix-sad »

Anquilla wrote: 21/08/2021 10:48
muhafuca wrote: 21/08/2021 09:12

mani pusti shuplje

PCR test uvedi da je besplatan i onda uvodi restrikcije na kretanje

vakcinacija ili negativan PCR test i mozes se kretat svuda bez problema

Rjesen problem

Bez srkleta
Zasto bi bio PCR besplatan?

Prijedlog jeste takav, valcina ili negativan test.
Ali zasto bi svi mi placali non-stop testiranje onih koji ne zele primiti vakcinu?
OK za one kojim je, zbog nekog razloga, preporuceno da je ne prime.
A zašto ne bi bio? U Njemačkoj je besplatan čak i za strane državljane koji nemaju previvalište.

Kažeš zašto bi mi plaćali to testiranje za ljude koji žele da imaju pravo izbora (a vjerovatno veliki broj njih isto tako plaća kao i ti) a koliko godina plaćaš njih koji ne rade ništa osim što se *ebavaju međusobno preko naših leđa? Daj molim te. Neka ponude prvo pravo na izbor vakcine i neka ih kupe, pa onda se može pričati o ovome.

Nisu obezbjedili ništa a sad bi kao biva da uvode ove mjere. Oni bi da se j a da im ne uđe
cvrčak_na_hedonizmu

#834 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Phoenix-sad wrote: 21/08/2021 09:36
Gray wrote: 21/08/2021 08:49 Za sve što kažu da se vakcina razvila za 6 mjeseci i da je neispitana, to nije tačno, jer se ni jedna vakcina danas ne razvija od 0, nego ima desetine ili 100 godina razvoja vakcina prije toga od kojih se nešto naučilo. Isto kao da kažeš neću da vozim golfa 8 jer se razvijao npr. godinu dana, ne vjeruje u takva eksperimentalna auta koja su razvijena za godinu dana, ignorisuci da se auta prave već 100 godina i da nije razvoj krenuo od izmišljanje točka. :D

Ja sam primio AZ bez ikakvih problema, po svim istraživanjima je to dobra vakcina, koja ima iste ili slične količine nuspojava kao i ostale. Da milionima ljudi das tic tac nekome će se nešto desiti, i tako je i sa vakcinama i ostalim lijekovima, ali je broj nemjerljivo manji od posljedica covida. Dakle, rizik da ces imati negativne posljedice od covida (ne govorim samo smrt, puno ljudi koje znam imaju tzv Long covid da se mjesecima nisu potpuno oporavili iako su imali slabe simptome) je nemjerljivo veći od bilo kakvih posljedica vakcine.

Za sve ove koji se pozivaju na ljudska prava, zaboravljaju (ili ne znaju) da ljudska prava nisu apsolutna, i sva ljudska prava (osim prava na život i zabranu mučenja) se mogu ograničiti ili u potpunosti oduzeti, ako za to postoji valjan razlog. Javno zdravlje je jedan od takvih razloga, tako da se ljudska prava mogu zakonito ograničiti ako to sluzi zaštiti javnog zdravlja.

Također, kao što je navedeno, niko te ne tjera da se vakcinises ali onda stalno moras raditi testiranja da si negativan.
Utvrđeno je da vakcinacija ne sprječava širenje virusa, tj osoba koja je vakcinisana trebalo bi da bude zaštićena od teških simptoma. Kažem trebala, jer ono što se dešava u svijetu trenutno ne pokazuje to.

Eh sad, uzimajući to u obzir, recimo da imamo sljedeći scenario. U neki javni objekat uđe osoba koja je vakcinisana, ne testira se prije toga jer je vakcinisana, ali recimo je zaražena. U taj isti objekat uđe osoba koja je nevakcinisana ali se testirala prije toga i ušla kao negativna. Vakcinisana osoba prenese zarazu nevakcinisanoj.

Po kojoj logici ova separacija što pokušavaju da uvedu ima smisla? Šta se misli postići sa tim osim da se ljudi na ovaj način tjeraju na vakcinaciju?

Jedino što bi imalo smisla je da pravo ulaska imaju testirani bez obzira na vakcinaciju pod uslovom da su testovi besplatni.

Ograničavanje ljudskih prava zbog općeg društvenog benefita može biti prihvatljivo samo ako ima smisla, logike i koristi od toga, što u ovom slučaju koji se nameće nema.
:kiss:

Mada je i testiranje upitno, jer PCR testovi ne sluze za dijagnostiku - ko to kaze, kaze Kary Mullis, dobio Nobela za PCR test :stidljiv:
Phoenix-sad

#835 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Phoenix-sad »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 21/08/2021 15:25
Phoenix-sad wrote: 21/08/2021 09:36
Utvrđeno je da vakcinacija ne sprječava širenje virusa, tj osoba koja je vakcinisana trebalo bi da bude zaštićena od teških simptoma. Kažem trebala, jer ono što se dešava u svijetu trenutno ne pokazuje to.

Eh sad, uzimajući to u obzir, recimo da imamo sljedeći scenario. U neki javni objekat uđe osoba koja je vakcinisana, ne testira se prije toga jer je vakcinisana, ali recimo je zaražena. U taj isti objekat uđe osoba koja je nevakcinisana ali se testirala prije toga i ušla kao negativna. Vakcinisana osoba prenese zarazu nevakcinisanoj.

Po kojoj logici ova separacija što pokušavaju da uvedu ima smisla? Šta se misli postići sa tim osim da se ljudi na ovaj način tjeraju na vakcinaciju?

Jedino što bi imalo smisla je da pravo ulaska imaju testirani bez obzira na vakcinaciju pod uslovom da su testovi besplatni.

Ograničavanje ljudskih prava zbog općeg društvenog benefita može biti prihvatljivo samo ako ima smisla, logike i koristi od toga, što u ovom slučaju koji se nameće nema.

Mada je i testiranje upitno, jer PCR testovi ne sluze za dijagnostiku - ko to kaze, kaze Kary Mullis, dobio Nobela za PCR test :stidljiv:
Vodi se ovdje čitava polemika a svi zaboravljaju ključnu stvar, vakcina ne sprječava širenje zaraze. Ok, vakcinišeš se da zaštitiš sebe, ima ljudi koji ne žele ali mi se ne sviđa ton, ne samo ovdje nego i šire, da su nevakcinisani kao neki gubavci koji će zaraziti ljude ako ne prime vakcinu. Koja glupost, pa sa ovim mjerama vjerovatniji je suprotan scenario kao što napisah gore
A_A_AKCIJA

#836 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by A_A_AKCIJA »

salik79 wrote: 21/08/2021 13:06
Bloo wrote: 21/08/2021 13:03

Bice ti jasnije kad mi odgovoris. :mrgreen:
Prvo ti meni odgovori cemu prisila na vakcinaciju i restrikcije nevakcinisanim, ako i jedni i drugi isto sire zarazu, s time da su vakcinisani opasniji po nevakcinisane (ADE) u tom sirenju zaraze, dok nevakcinisani ne predstavljaju nikakvu opasnost po vakcinisane.
Salik, brate, poštujem te kao sugovornika kao rijetko koga na forumu.

Nisi u pravu.

Stepen zaštite od prenošenja virusa u Izraelu je 64%. Dakle, šansa da zaraziš nekoga je 36%. To ni blizu nije isto. Radi lakšeg računanja, zaokružimo na 60:40%

Zamisli dvije osobe, jednu vakcinisanu a drugu ne. Zamislimo da naprave deset kontakata, nevakcinisani će zaraziti svih 10 a vakcinisani 4.

U narednom koraku, deset nevakcinisanih će zaraziti svih deset kontakata (100 ukupno), a ona četvorica po četvoricu (16 ukupno).

U trećem koraku ovih 100 nevakcinisanih će zaraziti opet po deset kontakata i zaraziti 1000 ljudi.

Ovih 16 će zaraziti po četvoricu, odnosno ukupno 64.

Nakon tri iteracije širenja infekcije, imaš 1111 zaraženih kod nevakcinisanih i 85 zaraženih kod vakcinisanih!

Dakle, odnos više ni blizu nije 60:40 nego nekih 92:8

Vakcina je spriječila 92% zaraza u odnosu na nevakcinisano društvo.

Sve ovo govori da ni blizu nije isto širenje kod jednih i drugih.
i agree

#837 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by i agree »

Phoenix-sad wrote: 21/08/2021 15:34
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 21/08/2021 15:25

Vodi se ovdje čitava polemika a svi zaboravljaju ključnu stvar, vakcina ne sprječava širenje zaraze. Ok, vakcinišeš se da zaštitiš sebe, ima ljudi koji ne žele ali mi se ne sviđa ton, ne samo ovdje nego i šire, da su nevakcinisani kao neki gubavci koji će zaraziti ljude ako ne prime vakcinu. Koja glupost, pa sa ovim mjerama vjerovatniji je suprotan scenario kao što napisah gore
Ne kontam sta ocekujes od polupismenih ljudi i primitivaca,zbog takvih nam jest drzava u ovakvom stanju.Ja kad vidim kako pisu ovde pojedinci i prozivaju nevakcinisane odmah znam ko je i dokle mu je domet :D
Anquilla

#838 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Anquilla »

muhafuca wrote: 21/08/2021 14:31 ovo isto kao da ja tebi kazem "sve se slazem s tobom osim da su vakcine besplatne"
Krenulo je od ovog tvog posta, na koji sam se prvo nadovezala.
Tu se slažem, osim za plaćanje testiranja:
muhafuca wrote: 21/08/2021 09:12 mani pusti shuplje

PCR test uvedi da je besplatan i onda uvodi restrikcije na kretanje

vakcinacija ili negativan PCR test i mozes se kretat svuda bez problema

Rjesen problem

Bez srkleta
muhafuca wrote: 21/08/2021 14:31 veliki je udar na budjet i nabavka vakcina i nabavka raspiratora je veliki udar itd itd

a znas sta je najveci udar na budjet?

otvoreni kriminal i pljacka narodnih para koji se konstantno odvijaju od kada smo postali drzava.

U skoro svim normalnim zemljama PCR testovi su bili besplatni od pocetka pandemije

pa se nije ni osjetilo.

Para ima, nikakav udar na budjet nije da se obezbjede besplatni PCR testovi,

a to sto se pare stede na gradjanima da bi se preusmjerile u privatne djepove to je vec druga prica

o tome bi trebala deset puta vise razmisljat nego da li su PCR testovi skupi ili nisu
Razmišljam ja 100 puta više o kriminalu, vjeruj mi, ai to sa ovim nema veze.

To gdje, kako i u čije džepove se usmjeravaju budžetske pare, može na odgovarajućoj temi.

Ne slažemo se u vezi besplatnog testa za one koji izaberu da se ne vakcinišu, i to je to.
Ne odlučujemo ni ti ni ja.
Anquilla

#839 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Anquilla »

Phoenix-sad wrote: 21/08/2021 15:22
Anquilla wrote: 21/08/2021 10:48

Zasto bi bio PCR besplatan?

Prijedlog jeste takav, valcina ili negativan test.
Ali zasto bi svi mi placali non-stop testiranje onih koji ne zele primiti vakcinu?
OK za one kojim je, zbog nekog razloga, preporuceno da je ne prime.
A zašto ne bi bio? U Njemačkoj je besplatan čak i za strane državljane koji nemaju previvalište.

Kažeš zašto bi mi plaćali to testiranje za ljude koji žele da imaju pravo izbora (a vjerovatno veliki broj njih isto tako plaća kao i ti) a koliko godina plaćaš njih koji ne rade ništa osim što se *ebavaju međusobno preko naših leđa? Daj molim te. Neka ponude prvo pravo na izbor vakcine i neka ih kupe, pa onda se može pričati o ovome.

Nisu obezbjedili ništa a sad bi kao biva da uvode ove mjere. Oni bi da se j a da im ne uđe
Ja sam već objasnila svoj stav u vezi izbora vakcine, o onim koji čekaju njima odgovarajuću.

Njemačku sam pomenula jer je vijest da od oktobra vjerovatno ukidaju besplatno testiranje za nevakcinisane.

Evo, hajde reci, da li bi ograničio koliko puta se na teret budžeta može testirati nevakcinisana osoba, a za potrebe svakodnevnog života, dakle ne zbog sumnje na koronu/kontakta?
Koliko bi se srestava trebalo budžetirati za tu stavku?
nosara

#840 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by nosara »

salik79

#841 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

A_A_AKCIJA wrote: 21/08/2021 15:36
salik79 wrote: 21/08/2021 13:06

Prvo ti meni odgovori cemu prisila na vakcinaciju i restrikcije nevakcinisanim, ako i jedni i drugi isto sire zarazu, s time da su vakcinisani opasniji po nevakcinisane (ADE) u tom sirenju zaraze, dok nevakcinisani ne predstavljaju nikakvu opasnost po vakcinisane.
Salik, brate, poštujem te kao sugovornika kao rijetko koga na forumu.

Nisi u pravu.

Stepen zaštite od prenošenja virusa u Izraelu je 64%. Dakle, šansa da zaraziš nekoga je 36%. To ni blizu nije isto. Radi lakšeg računanja, zaokružimo na 60:40%

Zamisli dvije osobe, jednu vakcinisanu a drugu ne. Zamislimo da naprave deset kontakata, nevakcinisani će zaraziti svih 10 a vakcinisani 4.

U narednom koraku, deset nevakcinisanih će zaraziti svih deset kontakata (100 ukupno), a ona četvorica po četvoricu (16 ukupno).

U trećem koraku ovih 100 nevakcinisanih će zaraziti opet po deset kontakata i zaraziti 1000 ljudi.

Ovih 16 će zaraziti po četvoricu, odnosno ukupno 64.

Nakon tri iteracije širenja infekcije, imaš 1111 zaraženih kod nevakcinisanih i 85 zaraženih kod vakcinisanih!

Dakle, odnos više ni blizu nije 60:40 nego nekih 92:8

Vakcina je spriječila 92% zaraza u odnosu na nevakcinisano društvo.

Sve ovo govori da ni blizu nije isto širenje kod jednih i drugih.
Hvala takodjer.

De, prije nego ti ista odgovorim, procitaj sljedeci clanak:
https://www.jutarnji.hr/life/znanost/ci ... n-15096402
salik79

#842 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

Evo, da ne bude salik rek'o:

Riddle

#843 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Riddle »

Pa vise bih vjerovao da si to stvarno ti rekao nego to smece sto si postavio. :lol:
salik79

#844 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

Riddle wrote: 21/08/2021 16:02 Pa vise bih vjerovao da si to stvarno ti rekao nego to smece sto si postavio. :lol:
Ko, ovaj profesor sa Yalea?
duh_sa_sjekirom

#845 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by duh_sa_sjekirom »

Fortina vlada ima sreću pa je SDA za svoj udarni tandem postavila Zahiragića i Devića... jer kad čovjek samo vidi i posluša 5 minuta ovaj dvojac, jednostavno Fortinoj vladi sve halali...
Lakat Jebić

#846 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Lakat Jebić »

duh_sa_sjekirom wrote: 21/08/2021 16:13 Fortina vlada ima sreću pa je SDA za svoj udarni tandem postavila Zahiragića i Devića... jer kad čovjek samo vidi i posluša 5 minuta ovaj dvojac, jednostavno Fortinoj vladi sve halali...
Zarad opceg dobra, vranicu treba ograniciti slobodu govora. Ovaj maloprije odgovor zahiragicu je najgori whataboutizam koji sam procitao zadnjih nekoliko godina
Riddle

#847 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Riddle »

salik79 wrote: 21/08/2021 16:07
Riddle wrote: 21/08/2021 16:02 Pa vise bih vjerovao da si to stvarno ti rekao nego to smece sto si postavio. :lol:
Ne znam, moze biti i sa Marsa, necu ni da kliknem na taj video. Postavljas mi nesto sto radi jebena Ingraham. Jos Carslona stavi pa da te izbrisem za sva vremena. Ja licno vjerujem da i kao vakcinisan mogu prenijeti virus, jer je sad malo drugaciji nego prvobitni sojevi. Borba se mora nastaviti i virus nije i mozda dugo nece biti pobijedjen. Ali ta govna na koje se ti pozivas od samog pocetka negiraju sve, pa im je ovo otkrice oko Delte sad dobro doslo da obezvrijede sve sto se dosad postiglo. Za tvoju informaciju, Laura Ingraham je vakcinisana.

Tema je Forto i njegova ekipa. Ovo mozes lijepiti na odgovarajuca mjesta.
Phoenix-sad

#848 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Phoenix-sad »

i agree wrote: 21/08/2021 15:37
Phoenix-sad wrote: 21/08/2021 15:34
Ne kontam sta ocekujes od polupismenih ljudi i primitivaca,zbog takvih nam jest drzava u ovakvom stanju.Ja kad vidim kako pisu ovde pojedinci i prozivaju nevakcinisane odmah znam ko je i dokle mu je domet :D
I to što kažeš😅
salik79

#849 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

Riddle wrote: 21/08/2021 16:23
salik79 wrote: 21/08/2021 16:07

Ne znam, moze biti i sa Marsa, necu ni da kliknem na taj video. Postavljas mi nesto sto radi jebena Ingraham. Jos Carslona stavi pa da te izbrisem za sva vremena. Ja licno vjerujem da i kao vakcinisan mogu prenijeti virus, jer je sad malo drugaciji nego prvobitni sojevi. Borba se mora nastaviti i virus nije i mozda dugo nece biti pobijedjen. Ali ta govna na koje se ti pozivas od samog pocetka negiraju sve, pa im je ovo otkrice oko Delte sad dobro doslo da obezvrijede sve sto se dosad postiglo. Za tvoju informaciju, Laura Ingraham je vakcinisana.

Tema je Forto i njegova ekipa. Ovo mozes lijepiti na odgovarajuca mjesta.
Hajde, super, ja vec pomislio da ti je profesor Harvey Risch nesto predavao, pa da te je, ne daj Boze, oborio, ili na neki drugi nacin sikanirao. Ovako, sve 5 :thumbup:
salik79

#850 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

Nego, kada si vec tu, jesu li ti oni s oxforda potamam?
Locked