Sta mu imam odgovarati kada odgovor moze procitati na drugim postovima.Gojeni H wrote: Tebe u zadnje vrijeme hoce ove "teze".![]()
Na ovu temu se loze dezurni forumski kmetovi hrvatine i pokoji multi-kulti. Raji svjesnoj svog identiteta ovo "o Bosnjacima" vec pomalo ide na ku.ac.
Bosnjacki identitet je jaci nego ikada u zadnjih 400 godina. Homogenizacija je uveliko izvrsena, najvise "zahvaljujuci" komsijama i njihovim kmetovima, ali bolje ista nego nista.
Kako ce se isprofilisati pravci razvoja naroda u buducnosti je daleko bitnije i aktuelnije pitanje za bosnjacki narod.
Nego ti ne odgovori covjeku ... sto bolan ne pogodi ovog levata pepeljarom u toj jazbini samozvanih boema i apstraktnih umjetnika?
Ja i dalje tvrdim da smo za ovoliku debatu oko naseg imena sami najvise krivi - na svim ovim stranicama kao i na svim nebrojenim stranicama pred popis nije dominirala rasprava izmedju nas i srpsko-hrvatskih negatora bosnjastva - vec upravo izmedju Bosnjaka samih. Likovi poput prozvanog i ini kmetovi, cetnici,.. mogu samo da se slade slusajuci vatrene vjernike kojima je bosnjastvo haram ili nesto beeeeze i multi kulti samozvane nacionalne Bosance.
Da, da i da - razapnite me - ali smo za ovoliku debatu oko naseg imena upravo sami krivi. Cetnici i ustase barem imaju interes kada negiraju Bosnjastvo jer zele protivnika koji nije politicki subjekt u njihvom rangu. A oni vec 20 godina vise ne uticu na nas po tom pitanju i ne mogu nametnuti nista. Vec 20 god. sami odlucujemo o tome i ne mozemo vise njih kriviti - barem u nasem toru.
Ali kada nasi nabusani vjernici i nasi nabusani multikulturalci negiraju bosnjastvo - to je vec mazohizam i odraz opste neobrazovanosti, letargije, kompleksa, snobizma, malogradjanstine,.... I to je jarane daleko vece nabacivanje na volej saloncima negoli moje gledanje realnosti.
Priznajem da i sam ucestvujem na ovoj temi koju osudjujem - ali cinjenica je da biljezi vrtoglav rast(kao i sve ostale iste tematike) upravo zato sto jeste bila i ostala aktuelna upravo kod nas samih.
Inace bi se zavrsila sa par nasih podsmijeha vec na prvoj stranici.