Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
duh_sa_sjekirom

#826 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by duh_sa_sjekirom »

Darkstorm wrote:Dodatni je problem sto se u moru neprovjerenih podataka ugurala sumnja i u one provjerene, evidentirane.Dok se o broju porusenih dzmija mozemo danima raspravljati upravo iz tog razloga koji si naveo, ja ipak ne bi rekao je to slucaj sa brojem stradalih.Kako u Sarajevu, tako i u Srebrenici.Iz RS konstantno stizu raznorazne teorije o tome kako su se bosnjaci medjusobno ubijali, kako u Srebrenici nije bilo genocida te da je dosta ljudi na onoj ploci u Potocarima ustvari izmisljeno...

Iz toga proizilazi i ovaj krst.Dize se spomenik misterioznoj grupi od 6,500 ljudi.Ko su ti ljudi, ko ih je ubio pa da mu agresor dize spomenik, zasto bas tu, pa tek onda i sama brojka dolazi na red.Radi ko sta hoce, a sve iz nekog treceg razloga.
To su oni što su bili zarobljeni u preko 200 logora za Srbe u Sarajevu.
I šta misliš, čime su se hranili lavovi u Pionirskoj dolini cijeli rat?
exliberal-ex

#827 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

Darkstorm wrote:Dodatni je problem sto se u moru neprovjerenih podataka ugurala sumnja i u one provjerene, evidentirane.Dok se o broju porusenih dzmija mozemo danima raspravljati upravo iz tog razloga koji si naveo, ja ipak ne bi rekao je to slucaj sa brojem stradalih.Kako u Sarajevu, tako i u Srebrenici.Iz RS konstantno stizu raznorazne teorije o tome kako su se bosnjaci medjusobno ubijali, kako u Srebrenici nije bilo genocida te da je dosta ljudi na onoj ploci u Potocarima ustvari izmisljeno...

Iz toga proizilazi i ovaj krst.Dize se spomenik misterioznoj grupi od 6,500 ljudi.Ko su ti ljudi, ko ih je ubio pa da mu agresor dize spomenik, zasto bas tu, pa tek onda i sama brojka dolazi na red.Radi ko sta hoce, a sve iz nekog treceg razloga.
Netreba ti bolji primjer od ovog foruma....I dan danas mnogi ovdje govore da je u Bosni nastradalo 100 000 bosnjaka, ...izadje Tokaca I kaze da je u cijeloj Bosni poginulo malo ispod 100 000 ljudi na svim stranama odmah ga proglase izdajicom....cak I dan danas mozes naci politicare koji se gadjaju brojevima od 100 000...
Sve strane u Bosni se igraju sa brojem poginulih, ja znam da su meni dva clana familije bili vodjeni kao nastradali u ratu od cetnickog djelovanja I tek kad smo digli frku I rekli da su nastadali od TO I HOS-a onda su sklonili imena uz obavezno ih sta se ba ljutis...znam za tipa koji se vodi kao nastradali u ratu na srpskoj strain a on poginuo u saobracajnoj nesreci u Njemackoj, razgulio na pocetku rata I takvih primjera ima million na svim stranama...mislim stvarno .. :run:
energy star

#828 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by energy star »

Kad se križ na zlatištu zgotovi, tek će onda sarajlijama kroz glavu proći morbidnost zlajine i nikšićeve politike: 'RS ne diramo, 3.entitet ne damo'!

Križ potvrđava cementiranje RS-a, dok Zlaja i Nerma nekih garancija baš čvrstih nemaju da će mostarski križ ostati u Federaciji!
Darkstorm

#829 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

energy star wrote:3.entitet ne damo'!

A znaci to te kopka 8-)
MeSko Hz

#830 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by MeSko Hz »

Joj kakav mentalitet imate jaoo , samo bježi odavde !
reis1

#831 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

Nego, trkeljanciju na stranu, a o necemu sto possibly ima dosta veze s temom, ja jos nisam bio na tom njihovom, a nasem, vojnickom groblju na Sokocu, ali sam vidio na slikama te krstove palih boraca VRS-a na sarajevskom ratistu:

Image

Jbt. kad vidis godista na tim krstovima, koliko je toga, tu toliku kolicinu smrti i kod njih, covjek ne moze a da se ne zapita da li su to sve bili zlikovci, ili je to ona obicna fukara i prasinari koje je Radovan ipsrepadao "dzihatlijama koji oce da kolju srpsku nejjac", ili neki sitnozubi primitivci kojima su "obecali 100 duluma shume na Romaniji", ili neki shiziji koji su zaginuli "za velicanstvenu nebesku Srbiju"..? Nekako mislim da medju ovim krstacama nema ili vrlo malo ima onih zlikovaca koji su radili zlocine nad civilima u pozadini, ili npr. minobacaclija i haubicara, koji su sa sigurnog ubijali civile granatama... Kad spoznas da je to mozda bila ona obicna buranija i meso, jbt. mozes osjetit i suosjecanje sa obiteljima ovih ljudi koji su ratovali kontra nas, a ni oni nisu znali za sto ratuju i zaginuli.

Mozes misliti koja je to gorcina kada das ovolike zivote za nesto, a onda te tvoj glavni baja koji te je gurnuo u sranje, proda za flasu whiskeya, i stavi ti do znanja koliko si mu bitan. I onda poslije svega jos moras zivjeti na 5 minuta od olimpijskog grada kojeg si napadao, a koji je sada dobio i jednu ogromnu novu dimenziju - dimenziju glavnog grada jedne drzave, ambasade, strana predstavnistva, banke, unniverzitete, stolicu u svjetskih internacionalinim organizacijama, itd. itd. Znaci ono sto ti je sada na 5 minuta od kuce, ti si se borio i ginuo kontra toga, zaradi baje ili baja 600km od tebe, koji te prodao za flasu whiskeya!

I onda naposljetku, sada ti dodju Dodikovi mesari tipa Dukica, i na svu tu tvoju gorcinu ti se popisaju sa banderom i balvanom, na hebenom Zlatistu, odakle su tvoji zlikovci (kojih nema na Malom Zejtinliku) gradili nesrecu ne samo "zapadnom" Sarajevu, vec pogotovu nakon '95-te sto vidimo, i "istocnom" Sarajevu. Nekako kontam da li ne treba se smijati nesreci tih ljudi u ist. Sarajevu i ne osjecati neko suosjecanje, ili su to pak i dalje sve budale tipa Dukica kojima se i treba smijati, jer sta ces idiotu koji sam sebe udara nego smijat se?
Last edited by reis1 on 25/09/2014 18:33, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#832 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

Image

:cekam:
energy star

#833 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by energy star »

Darkstorm wrote:

A znaci to te kopka 8-)
Ja samo govorim da nije valjda da vjerujete Zlaji i Nermi da ćete dobiti Mostar na račun toga što ste Srbima dali predgrađe Sarajeva?
Darkstorm

#834 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

energy star wrote:
Darkstorm wrote:

A znaci to te kopka 8-)
Ja samo govorim da nije valjda da vjerujete Zlaji i Nermi da ćete dobiti Mostar na račun toga što ste Srbima dali predgrađe Sarajeva?

Da ti objasnim nesto.Kad na tebe jako malo ljudi obraca paznju, a skoro niko te ne citira (ovi sto jesu su te samo zajebavali kao i ja iznad), to onda znaci jednu stvar - los si kao troll.Ne ide ti.Moras malo vulgarniji biti da bi izazvao reakciju.Ovo do sad je lose, cisti kec.

I ako vec planiras dugorocnu troll karijeru ovdje, usput se i pripazi da te ko ne provali.Da te ne bi ja poslije pitao da li si mislio da ce ti Cova garantovati sigurnost iza tog brda na kojem ste postavili krst.
Hafis

#835 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Hafis »

Itekako.
Znam čovjeka...dijasporac, zajeban tip.
RahatHurmašica

#836 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

evo naših suncokreta, opet rame uz rame sa vjekovnim saveznicima u borbi protiv mudžahedina.
dalje

#837 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
Darkstorm wrote: Iz toga proizilazi i ovaj krst.Dize se spomenik misterioznoj grupi od 6,500 ljudi.Ko su ti ljudi, ko ih je ubio pa da mu agresor dize spomenik, zasto bas tu, pa tek onda i sama brojka dolazi na red.Radi ko sta hoce, a sve iz nekog treceg razloga.
To i govorim.
Svako lupa podatke i brojeve kako mu na um padne...i ostane živ.

Inače, ovo je horor društvo...i nakon 20 godina još uvijek je na djelu ''rat brojki''...takmičenje tko je od koga više nastradao...što u ljudskim žrtvama, što u objektima.
Ono što zabrinjava. tome nema kraja izgleda.
Nema kraja kada ti informacija ne ogovara, a da ti ogovara prdio bih do sutra.
:lol:
Darkstorm

#838 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Hafis, ako se na mene odnosi, fulio si.Nisam ja nikakav dijasporac.

I ne prijeti se nikome, to je savjet.Ne dozvoljava meni moj IQ da ja cistim forume trazeci nekoga po ulici.
RahatHurmašica

#839 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

komarac57 wrote:zna li iko informaciju koliko se sarajlija popelo na AVAZ , da uziva u ljepotama svoga grada???
ti se popenji na kačavendin toranj pa uživaj u ljepotama četništva.
dalje

#840 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

exliberal-ex wrote:

Netreba ti bolji primjer od ovog foruma....I dan danas mnogi ovdje govore da je u Bosni nastradalo 100 000 bosnjaka, ...izadje Tokaca I kaze da je u cijeloj Bosni poginulo malo ispod 100 000 ljudi na svim stranama odmah ga proglase izdajicom....cak I dan danas mozes naci politicare koji se gadjaju brojevima od 100 000...
Sve strane u Bosni se igraju sa brojem poginulih, ja znam da su meni dva clana familije bili vodjeni kao nastradali u ratu od cetnickog djelovanja I tek kad smo digli frku I rekli da su nastadali od TO I HOS-a onda su sklonili imena uz obavezno ih sta se ba ljutis...znam za tipa koji se vodi kao nastradali u ratu na srpskoj strain a on poginuo u saobracajnoj nesreci u Njemackoj, razgulio na pocetku rata I takvih primjera ima million na svim stranama...mislim stvarno .. :run:
To je vec standard.
Ili fazon sabiranja. Npr. Srbi kazu poginulo 6.000 Srba u Sarajevu a Bosnjaci im dobace kako su u tih 6.000 sabrali i civile i vojnike.
A onda Bosnjaci kazu kako je poginulo 11.000 Sarajlija a do cifre dodju isto tako sabiranjim civila i vojnika.
A sabira se samo da bi se pumpala zrtva. Kao da nije tragedija, uzas, katastrofa kad pogine 100 ljudskih bica... treba poduplati, napumpati i degradirati sam svoju zrtvu...
energy star

#841 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by energy star »

Darkstorm wrote:Hafis, ako se na mene odnosi, fulio si.Nisam ja nikakav dijasporac.

I ne prijeti se nikome, to je savjet.Ne dozvoljava meni moj IQ da ja cistim forume trazeci nekoga po ulici.
Mogu li pogađati?

37?
Darkstorm

#842 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Umoris li se logovati s jednog profila na drugi ? :lol:
Edin H.

#843 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Edin H. »

Evo Ducica na RTRS-u :-)
Stjui

#844 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Stjui »

Edin H. wrote:Evo Ducica na RTRS-u :-)
pjeval' „Oj, Alija, ti si naše cveće, čitav islam za tobom se kreće...", ili je namćorast kao i obično?
bingov buraz

#845 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by bingov buraz »

energy star wrote:Kad se križ na zlatištu zgotovi, tek će onda sarajlijama kroz glavu proći morbidnost zlajine i nikšićeve politike: 'RS ne diramo, 3.entitet ne damo'!

Križ potvrđava cementiranje RS-a, dok Zlaja i Nerma nekih garancija baš čvrstih nemaju da će mostarski križ ostati u Federaciji!
Selite ga za Split?
zecko_kupuz

#846 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by zecko_kupuz »

Gledam i ja i ne iznenađuje me ovo ni sekunde. RTRS ne može biti providnija s ovim pro(Dodikovskim)pagandama. Kad se samo sjetim kakvu su formu imali dnevnici za vrijeme protesta, i to prije cijele one frke, kad su raja "zarobila" parlamentarce :-) .

Zna se tačno o čemu će se diskutovati, sve po crticama - duboko ukorijenjena mržnja protiv Srba, spominjanje fantomskih logora i grobnica u Sarajevu, zataškavanje istine, tolerancija u RS-u... Cilj je uvijek podići bunt protiv Sarajeva kao glavnog grada mrske države i diskreditovanje državnog sudstva i tužilaštva, vraćanje ovlasti entitetima.

Pa onda dovedu svjedoke koji nemaju nijednog jedinog dokaza da prilože i sve im dođe k'o kafanska priča, rekla-kazala. Još kad Dukić spomenu da djeca u Sarajevu ne znaju šta je to krst... :|

Pametnom dosta. :!:
TheMule

#847 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by TheMule »

zecko_kupuz wrote:Gledam i ja i ne iznenađuje me ovo ni sekunde. RTRS ne može biti providnija s ovim pro(Dodikovskim)pagandama. Kad se samo sjetim kakvu su formu imali dnevnici za vrijeme protesta, i to prije cijele one frke, kad su raja "zarobila" parlamentarce :-) .

Zna se tačno o čemu će se diskutovati, sve po crticama - duboko ukorijenjena mržnja protiv Srba, spominjanje fantomskih logora i grobnica u Sarajevu, zataškavanje istine, tolerancija u RS-u... Cilj je uvijek podići bunt protiv Sarajeva kao glavnog grada mrske države i diskreditovanje državnog sudstva i tužilaštva, vraćanje ovlasti entitetima.

Pa onda dovedu svjedoke koji nemaju nijednog jedinog dokaza da prilože i sve im dođe k'o kafanska priča, rekla-kazala. Još kad Dukić spomenu da djeca u Sarajevu ne znaju šta je to krst... :|

Pametnom dosta. :!:
Ja jos ne mogu da vjerujem njihovu trvrdnju o 120 logora :lol: :lol: :lol:

Oni izgleda vjeruju u onu "Sto laz veca, veca sansa da ce narod povjerovati, jer ko bi tako slago?"

genocidasi
mO k3

#848 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by mO k3 »

Darkstorm wrote:Hafis, ako se na mene odnosi, fulio si.Nisam ja nikakav dijasporac.

Ti si iz kalesije :) provalio nas ja hafis odavno :)
stari grad Visegrad

#849 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by stari grad Visegrad »

Nije dosta vec provocirate i koristite krs pred izbore . FUJ!
Sad ce svi Srbi da se osjecaju ugrozini, jer ih je Dodik navukao da glasaju za SSS Dudika, kada je isprovocirao postene gradjane Sarajeva i stavio krst na planinu odakle su Srbi ubijali Sarajlije.
FUJ.
Cudim se noralni Srbi sute.

Hebo takve politicare koji koriste vjeru i krs da za njih glasate. Nisko.

Kako su Sarajlije ginule i ranjavanje, sram vas bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=ykskqXCwgGc
muzicar_iz_parka

#850 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by muzicar_iz_parka »

I šta bi, jel prerezaše one željezne šipke?

Kad to ne mogu, kako bi neku omladinsku akciju pokrenuli tipa gradnja pruge Ploče - Bos. Brod?
Locked