Nego, trkeljanciju na stranu, a o necemu sto possibly ima dosta veze s temom, ja jos nisam bio na tom njihovom, a nasem, vojnickom groblju na Sokocu, ali sam vidio na slikama te krstove palih boraca VRS-a na sarajevskom ratistu:
Jbt. kad vidis godista na tim krstovima, koliko je toga, tu toliku kolicinu smrti i kod njih, covjek ne moze a da se ne zapita da li su to sve bili zlikovci, ili je to ona obicna fukara i prasinari koje je Radovan ipsrepadao "dzihatlijama koji oce da kolju srpsku nejjac", ili neki sitnozubi primitivci kojima su "obecali 100 duluma shume na Romaniji", ili neki shiziji koji su zaginuli "za velicanstvenu nebesku Srbiju"..? Nekako mislim da medju ovim krstacama nema ili vrlo malo ima onih zlikovaca koji su radili zlocine nad civilima u pozadini, ili npr. minobacaclija i haubicara, koji su sa sigurnog ubijali civile granatama... Kad spoznas da je to mozda bila ona obicna buranija i meso, jbt. mozes osjetit i suosjecanje sa obiteljima ovih ljudi koji su ratovali kontra nas, a ni oni nisu znali za sto ratuju i zaginuli.
Mozes misliti koja je to gorcina kada das ovolike zivote za nesto, a onda te tvoj glavni baja koji te je gurnuo u sranje, proda za flasu whiskeya, i stavi ti do znanja koliko si mu bitan. I onda poslije svega jos moras zivjeti na 5 minuta od olimpijskog grada kojeg si napadao, a koji je sada dobio i jednu ogromnu novu dimenziju - dimenziju glavnog grada jedne drzave, ambasade, strana predstavnistva, banke, unniverzitete, stolicu u svjetskih internacionalinim organizacijama, itd. itd. Znaci ono sto ti je sada na 5 minuta od kuce, ti si se borio i ginuo kontra toga, zaradi baje ili baja 600km od tebe, koji te prodao za flasu whiskeya!
I onda naposljetku, sada ti dodju Dodikovi mesari tipa Dukica, i na svu tu tvoju gorcinu ti se popisaju sa banderom i balvanom, na hebenom Zlatistu, odakle su tvoji zlikovci (kojih nema na Malom Zejtinliku) gradili nesrecu ne samo "zapadnom" Sarajevu, vec pogotovu nakon '95-te sto vidimo, i "istocnom" Sarajevu. Nekako kontam da li ne treba se smijati nesreci tih ljudi u ist. Sarajevu i ne osjecati neko suosjecanje, ili su to pak i dalje sve budale tipa Dukica kojima se i treba smijati, jer sta ces idiotu koji sam sebe udara nego smijat se?