Kosarica moze izgorit ako u peleti ima ljepila. Tako mi je objasnio serviser i meni to ima logike. Ako je svasta zdrobljeno ( a pogotovo ljepilo ) pretpostavljam da to moze da nabije vecu temperaturu... Ne znam... Zato sam dosao ovdje po pomoc, jer informacija je vrlo malo ( pravih ).rovac13 wrote:Meni tu nesto smrdi.
Kosarica izgorila zbog nekvalitetnog peleta ????.
Valjda pelet ako je nekvalitetan temperature su manje nego sto treba da bude.......kako ce tek da izgori kad bude kvalitetan pelet.
I grijac da pregori radi peleta ......sumnjivo.
Kotao sam mora da radi ko curica......samo se dosipa pelet i cisti kotao u 10-20 dana
Vjerujem da taj majstor nije ustimao kotao.
Da li mozes reci gdje nabavljas pelet i koliko dugo koristis pec vec?
Mislim da ni postavke nisu bile dobre odnosno bile su default ( fabricke ) i vjerovatno su one ok kad je pelet dobra. Serviser koji je bio juce je mijenjao postavke ventilatora sa lupam 120 sekundi na 300 sekundi i jos neke parametre je mijenjao a sve su se ticale ventilatora.
Naravno da sam ga pitao da li ove postavke znace da se vidimo uskoro, jer ce ventilator crknuti na sto je rekao da nece da garantuje. Mada jasno nam je svima da je normalno da ventilator radi 3 minute fabrika sama bi ga postavljala na toliko ili ne ?