Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8226 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Leverage wrote: 15/08/2020 22:22
malakh wrote: 15/08/2020 22:06
druze malo se vrati u realnost. u imaginarnom si svijetu od kada pratim tvoje postove.
Image
malakh wrote: 15/08/2020 22:06 kladim se da u gradu u kojem ti zivis ima trg ili ulica koja se zove alija izetbegovic... a da su se promijenile sve stranke u vlasti i nisu to mijenjale, niti inicirale.
Ima, ali se iz toga ne može izvesti zaključak da Bošnjaci koji ne misle da Alija izetbegović "jako pozitivna ličnost" i da se njima "bošnjački narod ponosi" zapravo predstavljaju "veliku manjinu". Meni iskreno ne smeta da se ulica u bilo kojem gradu zove tako, mislim da je Alija Izetbegović bitna ličnost u historiji Bosne i Hercegovine, ali svejedno ne mislim do te mjere pozitivno o njemu kako se ovaj gore izrazio, a kamo li da se ponosim.

Tako da ti je logika trula, što naravno nije neka novost.
mislim da se moze izvuci zakljucak da takvi bosnjaci, kakve ai ti naveo, predstavljaju veliki manjinu.

cak bi u manjinu dodao i one koji imaju lose misljenje o aliji, ali ne smiju to misljenje iskazati zbog nekog straha od odmazde.

osobno cijenim neke poteze alije koje je uradio za drzavu i borce tokom rata, ali ga ne simpatisem i smatram ga prikrivenim radikalom. nikada necu zaboraviti naredbu kojom su se preko noci uveli "selami" u jedinice i hodze za moraliste. pa moj komandant, koji nije bosnjak, stalno gutao knedle kada su dolazile starjesine i nazivale selame svima.

ali bilo proslo, visi ciljevi su ipak pobijedili i drzava je opastala.

ono sto me posebno iznenadjuje, to je ljubav mladih spram alije, to svi zaboravljaju.
kluz franjo

#8227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Prije nego dežurni "zabrinuti i iznenađeni" opet navuku ove glasnogovornike u standardno nekorisne priče, samo da podsjetim.
Delić je kandidat i ovih nekih frgova.
I sasvim solidan je kandidat. I bolji izbor od Efendića i Sanele GP.
A za tri mjeseca treba i može ostvariti 20.000 + glasova u NG.
RunnerX

#8228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

kluz franjo wrote: 15/08/2020 23:20opet navuku ove glasnogovornike u standardno nekorisne priče
Ali svaki put isto kad ih Dino izuje iz cipela, ide neka bajata niđe veze priča. :lol:
Roccohljup

#8229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Prvi put cujem za lika tako da nemam razloga misliti bilo sto lose o njemu. Mene je samo iznenadilo sto NIP nije nasao malo zvucnijeg kandidata (ne mislim na pkevace, reality zvijezde inostale spodobe sto se vucaju po tvu) iz realnog sektora. Doduse, mozda su i probali ali mislim da je styling objasnila vec, jako ke tesko kvalitetnim ljudima.iz realnog sektora (izuzev da nisu vlasnici kompanije) da se bave profesionalno politikom radi ogranicenja koje postavljaju poslidavci. Mogu se baviti nekim stranackim funkcijama ali tesko da mogu obnasati javne funkcije i biti na listama.
U svakom.slucaju, momku puno srece.
kluz franjo

#8230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Ja razumijem da je većina komentara u dobroj namjeri. Ali ipak samo da ne zaboravimo.

Primarni zahtjev koji je zadnjih mjeseci ovdje dobijao većinu, jeste bio:
ZAJEDNIČKI NASTUP na lokalnim izorima i ZAJEDNIČKI kandidati za načelnike.
Četvorka je taj zahtjev ispunila i to uz kvalitetan dokument principa i smjernica.

U tom kontekstu posmatram ZAJEDNIČKOG kandidata Hadžibajrića.
Svi ćemo se složiti da je daleko od idealnog, ali vjerovatno ćemo se složiti i da je bolji od alternative "skakavaca".
To isto važi i za sve ostale kandidate četvorke.

A ovo govorim poučen iskustvom Fortine vlade i ministara u njoj, sa kojima onomad prilikom imenovanja nisam bio baš oduševljen imenima.
I onda se uporedi rad te vlade, koja je do zadnjeg dana radila svoj posao, i ove vlade koja nakon manje od 6 mjeseci nema dva ministra i nema ni koalicionu podršku za popunjavanje.
Sa jedne strane "solidna funkcionalnost", a sa druge strane "raspad sistema".

Ja sa NiP-om vjerovatno neću biti nikad na istoj strani ideološkog spektra, ali dajem punu podršku dogovoru četvorke i zajedničkim kandidatima, koji su (da se ne lažemo) više od 5 deka bolji od kandidata iz koalicije Petak 13.
kluz franjo

#8231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

I još jedna stvar.
Postoji jedna identična rečenica, koju smo do sada čuli i od Nikšića, i od Hadžibajrića, i od Kojovića, i od Konakovića:
"Ono što se dogovorimo sa Nikšićem/Konakovićem/Hadžibajrićem/Kojovićem, to se ispuni!"
Znači teško se i dugo dogovara, ali se dogovoreno poštuje. To je već dokazani princip.

Kod Petka 13. i u "sistemu tronošca" se brzo i na dvolisnici dogovori, ali se ništa ne poštuje.

Izbor je više nego jasan.
I očigledno se to još jednom treba dokazati u Sarajevu, da bi se u potpunosti prihvatilo i u sredinama širom BiH.
RunnerX

#8232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

kluz franjo wrote: 16/08/2020 01:11 Kod Petka 13. i u "sistemu tronošca" se brzo i na dvolisnici dogovori, ali se ništa ne poštuje.
Zato što je kod njih sve trgovina, nema tu nikakvog plana i programa, niti ideje, samo vlast pod bilo koju cijenu. To je jednostavna podjela, ti meni ovoliko ministarstava i rukovodećih pozicija, ja idem sa tobom, i niko se nikome ne miješa u plijen, svi u svojim resorima rade što im je volja. Tako da oni poštuju te dogovore sa dvolisnice.

Evo, zdravstvo je najbolji primjer, to je pozicija koja je pripala DF-u, i nikoga od njihovih partnera ta pozicija ne zanima, niti se petljaju u izbor ministra, bez obzira što DF ispada smiješan. Oni tako funkcionišu, ti se meni ne petljaj u zdravstvo, ja se tebi neću petljati u ministarstvo pravde.

Koliko sad, nakon 8 mjeseci, svima smiješno djeluju oni Komšićevi razlozi zbog kojih je napustio šestorku?

Nažalost, naše društvo još uvijek nije spremno birati na osnovu plana i programa, i nakon četiri godine na izborima (na osnovu rezultata) nagraditi ili skinuti vlast koju su birali. Sve dok budemo radili u korist svoje štete, nema nam spasa.
drug_profi

#8233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ima covjek slike Alije po FB.
Pa sta trebam da ocekujem od NiP kandidata? Titine slike?
Kome nije jasno da je cetvorka savez stranaka koje zele da uklone kreatora rahat patnje i nekog novog kvazifeudalnog uredjenja, evo nek sada utuvi u glavu da je to primarni cilj.
Kakve ideologije i budalastine?
Makni lopove, kvazibegove. Vrati u zivot pravnu drzavu jednaku za sve.
Doci ce i kapital (cist, a ne proprani u mlakoj slanoj vodi), doci ce i rast zaposljavanja, bolji zivot i nada.
Onda cemo se ideologijama bosti.

A iz mog iskustva, iskreni vjernici bez problema prihvataju i zastupaju socijaldemokratske ciljeve kad su u pitanju pravda i jednakost, zastita slabih i bolesnih, postena plata za posten rad, itd.

Mi cemo se pobost oko gej prava, a oko svega drugog cemo se naci negdje.
A ako ikad do te tacke dodjemo da nam to bude glavni problem, e onda cemo i njega rjesiti.
Čudna sorta

#8234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Čudna sorta »

malakh wrote: 15/08/2020 21:59
za pocetak, znam par sdpovaca iz novog grada koji redovno psuju aliju... neki su mozda i u opcinskom organu stranke ili su bili ranije.

nasa stranka, strogi perfekcionizam, idealizam, moderniji tipovi... doduse mnogo pragmaticniji od sdpovaca.

ja ga ne diskreditiram, jer cekam program, njegovo prvo obracanje, live i onda mogu reci da li je kvalitetan za politiku ili ne, a ne zabovaljam da je covjek iz sektora marketinga...

sto se imteca tice, napisao sam da je to firma koja se prvenstveno bavi prodajom kompjuterske opreme i nista specijalno i mislim da nisu trebali reagirati. cak sam i to napisao, ali nemeres kada se botovi ukljuce (ne mislim na tebe)...
Ali ja koliko znam da su se i na Dininom profilu mogle naći slike i citati Alije Izetbegović, pa? Ne vidim da je to smetalo SDP-u ili NS. Na kraju krajeva mora se priznati da nije bilo njega i NiP-a nikada ništa ne bi bilo od ove priče u KS, ne bismo imali priliku vidjeti da može, i to koliko dobro, bez SDA u vlasti. Ako će neki glasač SDP-a ili NS na osnovu slika Alije Izetbegovića odlučivati da li dati glas njemu ili Semiru ili Saneli, onda bolje da i ne glasa.

Ja se iskreno nadam i vjeruj da može proći (ne samo on, nego općenito kandidati četvorke), jer tolike godine čekamo neke promjene, nova lica...
Cherry-Cherry

#8235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

Nebitna je Alijina slika. Nije ovo ideološka koalicija, nego programska.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

malakh wrote: 15/08/2020 22:06
Leverage wrote: 15/08/2020 22:02 Volio bih da vidim relevantno istraživanje koje to pokazuje.
druze malo se vrati u realnost. u imaginarnom si svijetu od kada pratim tvoje postove.

kladim se da u gradu u kojem ti zivis ima trg ili ulica koja se zove alija izetbegovic... a da su se promijenile sve stranke u vlasti i nisu to mijenjale, niti inicirale.

Pa bila bi i Titova da je SDP na mjestu sda ovih 25 godina. Alija njje bitan ni svom sinu i stranci koju je vodio, a da bude svim Bošnjacima. Ne pretjerujte.
Cherry-Cherry

#8237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

To za Aliju je više neka furka, kad nemaš ništa drugo uhvatiš se patriotizma.
JThomas

#8238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

sa alijom sad pretežno ispiraju usta ovi nezadovoljni statusom u stranci. kao treba se vratiti korijenima učenja. kao neko učenje :mrgreen: umjesto osmice je imao delimustafića, a umjesto asima šaju. to je samo stilska figura za - trebam se ja više pitati.

i konaković je taj u širem smislu. ali on je s mudima izašao, linijom većeg otpora. pa pravi kako on misli da treba. a ovi što "popravljaju iznutra", oni se samo guraju za mjesto "prvog do bakira".
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Iznutra popravljaju...svoj novcanik samo
Cherry-Cherry

#8240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

Ali najjače mi je, kada sdaovac kaže: "jaooo pa ovo nije prava izvorna sda, odmaklo se od ideje, od Alije, nije ovo sada sda, ovo je nešto ne znam šta... Ja volim sda onakvu kakva je nekada bila, patriotska." ijao ijaooo
MaksprotivMarksa

#8241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

MUNAFIK wrote: 15/08/2020 21:49
MaksprotivMarksa wrote: 15/08/2020 20:21 Za javnu licnost, a to Delic sada jeste, FB profil je prva stanica na koju ce svaki gradjanin da sleti, makar sa laznog ako nema svoj, Cetvorka je morala pronaci nacin da kandidate neprimjetno etablira i pripremi za kampanju, tako sto ce neke stvari pojacati, a neke sakriti, mogao je Dino poslati jednom nekog od buducih kandidata da dobije 15 minuta na N1, to je nauka, ljudi u BiH se ne bave politikom, sve je na nivou mahalastine je li neko fin. Politika nije nikakva moralnost, istrajnost u dobru, finoca, mogu ga svi voliti, ali ne moze ga svako znati (divno je sto samo cujemo rijeci hvale za njega), on je sada lice sire grupe gradjana, sve se moglo prilagoditi, ako jedan glas izgube zbog idolotarije prema Aliji to je poraz komunikacijskog tima NiP-a, a izgubice od glupih ljudi, nema nikoga na planeti ko moze iskontrolisati simpatizere, oni glasaju jer je fin, posten, poselami, to necu, hocu da vidim sta momak zna i moze, za los ulet nije on kriv, kriva je stranka.

Jesi ti zapeo za Aliju Izetbegovica... Alija I. je za nas bošnjake posebna licnost, on nije nikakva SDA on je Republika Bosna i Hercegovina... On je naš prvi predsjednik i za NAS bosnjake jako pozitivna licnost.

FGR to jednostavno moraju prihvatiti sa ili bez NIPa, sa ili bez price o koaliciji i 4ci... To je realnost i vrijeme je malo da se i FGR edukuju i nauce nešto o svojim komšijama.

Distanciranje od Alije i licnog uvjerenja o postenju radi nekakvih iskompleksiranih FGRovaca i zadrtih komunjara bio bi velili poraz za Delica.

I pregledao sam mu profil, neletih na jednu sliku Alije i bar 30 slika nekih humanitarnih akcija i nekih organizacija sto je radio... Dakle šta je to tolki problem?

Mi se Alijom ponosimo... I imamo cime...
Alija je napravio zlo protiv kojeg se NiP toboz bori, ja nikada nisam cuo nekoga uzivo od Bosnjaka koje ja poznajem da o Aliji imaju samo rijeci hvale, mnogima je simbol propasti i zla, ima i pozitivnih stvari dakako.

I popisam se ja na tvoje bosnjastvo, ti nisi meritorni organ za odredjivanje bosnjastva, ja sam Bosnjak, ali u Aliji vidim tvorca zla, korupcije, nepotizma, potkapacitiranosti, popisam ti se i na druge simbole neobosnjastva, na sve korumpirane fasiste i filofasisticke sentimente koji su naprasno postali simboli bosnjastva, od handzar divizije do ideologe Busuladzica. Siguran sam da je i Delic na tvojim pozicijama, pa neka glasaju odvratne komunjare i fgrovci za njega, to su najgori ljudi.

Neobosnjastvo je izrodilo kult Alije, jednog mrsavog drzavnika koji je prodao pola drzave, opljackao jednu trecinu za racun svojih porodica mindera i svoje porodice, to je jedina istina o Aliji, sve drugo su naklapanja iz blijedog pokusaja stvaranja kulta licnosti.
MaksprotivMarksa

#8242 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Styling wrote: 15/08/2020 21:37
MaksprotivMarksa wrote: 15/08/2020 20:21 Za javnu licnost, a to Delic sada jeste, FB profil je prva stanica na koju ce svaki gradjanin da sleti, makar sa laznog ako nema svoj, Cetvorka je morala pronaci nacin da kandidate neprimjetno etablira i pripremi za kampanju, tako sto ce neke stvari pojacati, a neke sakriti, mogao je Dino poslati jednom nekog od buducih kandidata da dobije 15 minuta na N1, to je nauka, ljudi u BiH se ne bave politikom, sve je na nivou mahalastine je li neko fin. Politika nije nikakva moralnost, istrajnost u dobru, finoca, mogu ga svi voliti, ali ne moze ga svako znati (divno je sto samo cujemo rijeci hvale za njega), on je sada lice sire grupe gradjana, sve se moglo prilagoditi, ako jedan glas izgube zbog idolotarije prema Aliji to je poraz komunikacijskog tima NiP-a, a izgubice od glupih ljudi, nema nikoga na planeti ko moze iskontrolisati simpatizere, oni glasaju jer je fin, posten, poselami, to necu, hocu da vidim sta momak zna i moze, za los ulet nije on kriv, kriva je stranka.
U ponedjeljak NiP zvanicno objavljuje svoje kandidate. Kampanja pocinje u oktobru, prije toga ne moze javno nastupati jer bi to bilo krsenje izbornih pravila.
Kad ne kontas napisano onda treba da sutis, a ne da trazis izgovore za glupost, kampanja je permanentna, Delic je morao biti predstavljen javnosti kao kadar NiP-a mnogo prije svega, kao i drugi kadrovi, moze Dini jednom preskociti jutarnji program i poslati nekog drugog, totalno se ulazi nepripremljeno u sve ovo, gdje su konkretni programi za svaku od opcina, vecini je to kao nebitno, meni je to samo znak da se slabo radi, i jebe mi se pozitivnu atmosferu, atmosfera je takva da znamo svi mi da cemo izgubiti u najmanje 6 opcina od 9, opiziciona prica postoji samo u Sarajevu, zahvaljujuci iskljucivo Konakovicu, a vidim da mu stranka vrvi od onih sto bi pravili malo drukciju SDA, to mi se ne svidja, nece se svidjati ni vecini lijevih glasaca, bitka nije ni pocela, a izgubljena je, moj glas ce dobiti, ali nece ga zadrzati ovakvim kadrovima, neobosnjaci i mali Zahiragici mi nece i ne mogu biti alternativa, a taj bazen je tako mali i zauzet da je i suludo graditi politiku u tom pravcu.
Styling

#8243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

MaksprotivMarksa wrote: 16/08/2020 16:07
Styling wrote: 15/08/2020 21:37
U ponedjeljak NiP zvanicno objavljuje svoje kandidate. Kampanja pocinje u oktobru, prije toga ne moze javno nastupati jer bi to bilo krsenje izbornih pravila.
Kad ne kontas napisano onda treba da sutis, a ne da trazis izgovore za glupost, kampanja je permanentna, Delic je morao biti predstavljen javnosti kao kadar NiP-a mnogo prije svega, kao i drugi kadrovi, moze Dini jednom preskociti jutarnji program i poslati nekog drugog, totalno se ulazi nepripremljeno u sve ovo, gdje su konkretni programi za svaku od opcina, vecini je to kao nebitno, meni je to samo znak da se slabo radi, i jebe mi se pozitivnu atmosferu, atmosfera je takva da znamo svi mi da cemo izgubiti u najmanje 6 opcina od 9, opiziciona prica postoji samo u Sarajevu, zahvaljujuci iskljucivo Konakovicu, a vidim da mu stranka vrvi od onih sto bi pravili malo drukciju SDA, to mi se ne svidja, nece se svidjati ni vecini lijevih glasaca, bitka nije ni pocela, a izgubljena je, moj glas ce dobiti, ali nece ga zadrzati ovakvim kadrovima, neobosnjaci i mali Zahiragici mi nece i ne mogu biti alternativa, a taj bazen je tako mali i zauzet da je i suludo graditi politiku u tom pravcu.
Polahko, bolan, izbori su u novembru. Ima vremena za sve.
El_comadante

#8244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

ono što sam zadovoljan da se četvorka drži dogovora. rekli u prvo program pa onda ostalo. bio je program. rekli su zajednički kandidati za načelnike u KS. idu zajednički kandidati za načelnike. sad ko me se nesvidja ima opcija SDA, SBB ili DF pa bujrum.
JThomas

#8245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

ima niz odgovornih i patriotskih opcija. sad što se sve svedu na jednu - pa ne možeš sve imati...
kluz franjo

#8246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Nekima se mora crtati. OK, što se mora nije teško.

Lokalni izbori uvijek imaju dvije dimenzije.

Prava i osnovna je lokalna. U toj i toj opštini u izbornoj ponudi stoje takvi i takvi kandidati. Prekosutra će biti objavljene konkretne liste sa imenima, i to je to. To je ta ponuda koja stoji na raspolaganju.
Naravno, kao i na svakim izborima postoje ljudi koji maštaju npr. da Čak Noris bude kandidat (čuo sam da su postojali i kontakti, ali Čak je opet odbio).
Dakle bira se između ponuđenih, a ne kandidata iz mašte.
Zajednički kandidati četvorke u KS zaslužuju srednju ocjenu "solidno" i kao takvi su po mom mišljenju bolji od PONUĐENIH protukandidata.

Drugu dimenziju čini ukupna politička poruka zbirnih lokalnih rezultata i signali koje birači tim rezultatima šalju.
Ja se nadam da će birači poslati snažnu i jasnu poruku "Tronošcu i trabantima", da ovako više ne ide i da su promjene neminovne.

(A možda će se onda 2022. Čak Noris ipak predomisliti i prihvatiti kandidaturu.)
Cherry-Cherry

#8247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

Nije idealno ali jbg imamo ili ovo ili sda.
kluz franjo

#8248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Cherry-Cherry wrote: 16/08/2020 20:14 Nije idealno ali jbg imamo ili ovo ili sda.
A to smo svi i priželjkivali.
Da se konačno raščiste lažne pozicije i da se ima jasan izbor između
"I sljedećih najtežih dvadeset godina sa nama" ili "da se pokuša nešto promjeniti".
Cherry-Cherry

#8249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

kluz franjo wrote: 16/08/2020 20:18
Cherry-Cherry wrote: 16/08/2020 20:14 Nije idealno ali jbg imamo ili ovo ili sda.
A to smo svi i priželjkivali.
Da se konačno raščiste lažne pozicije i da se ima jasan izbor između
"I sljedećih najtežih dvadeset godina sa nama" ili "da se pokuša nešto promjeniti".
Znam. Uvijek smo do sada imali neke strančice između, pa se glasovi rasipali. Sad je vrijeme da se prebrojimo: za ili protiv. Zato su ovi izbori bitni.
MUNAFIK

#8250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

MaksprotivMarksa wrote: 16/08/2020 16:00
MUNAFIK wrote: 15/08/2020 21:49

Jesi ti zapeo za Aliju Izetbegovica... Alija I. je za nas bošnjake posebna licnost, on nije nikakva SDA on je Republika Bosna i Hercegovina... On je naš prvi predsjednik i za NAS bosnjake jako pozitivna licnost.

FGR to jednostavno moraju prihvatiti sa ili bez NIPa, sa ili bez price o koaliciji i 4ci... To je realnost i vrijeme je malo da se i FGR edukuju i nauce nešto o svojim komšijama.

Distanciranje od Alije i licnog uvjerenja o postenju radi nekakvih iskompleksiranih FGRovaca i zadrtih komunjara bio bi velili poraz za Delica.

I pregledao sam mu profil, neletih na jednu sliku Alije i bar 30 slika nekih humanitarnih akcija i nekih organizacija sto je radio... Dakle šta je to tolki problem?

Mi se Alijom ponosimo... I imamo cime...
Alija je napravio zlo protiv kojeg se NiP toboz bori, ja nikada nisam cuo nekoga uzivo od Bosnjaka koje ja poznajem da o Aliji imaju samo rijeci hvale, mnogima je simbol propasti i zla, ima i pozitivnih stvari dakako.

I popisam se ja na tvoje bosnjastvo, ti nisi meritorni organ za odredjivanje bosnjastva, ja sam Bosnjak, ali u Aliji vidim tvorca zla, korupcije, nepotizma, potkapacitiranosti, popisam ti se i na druge simbole neobosnjastva, na sve korumpirane fasiste i filofasisticke sentimente koji su naprasno postali simboli bosnjastva, od handzar divizije do ideologe Busuladzica. Siguran sam da je i Delic na tvojim pozicijama, pa neka glasaju odvratne komunjare i fgrovci za njega, to su najgori ljudi.

Neobosnjastvo je izrodilo kult Alije, jednog mrsavog drzavnika koji je prodao pola drzave, opljackao jednu trecinu za racun svojih porodica mindera i svoje porodice, to je jedina istina o Aliji, sve drugo su naklapanja iz blijedog pokusaja stvaranja kulta licnosti.
Ja fakat ne znam kakvim si ti to bosnjacima okruzen...

A ovo da je Alija prodao pola države je podvala i laž to jednostavno nije tacno...

Moglo se sa korupcijom obracunavati konkretnije ali treba bit realan mi smo generalno takav narod sklon mitu i korupciji to je nesto sto kao nacija moramo prevazici.. Mjenjali su se nakon Alije i SDP i druge opcije i ako nisu bili isti bili su i gori. Niko nije imao konkretan plan borbe protiv korupcije... NIP i kifla su prvi koji konkretnije ulaze u borpu protiv toga...
Post Reply