mislim da se moze izvuci zakljucak da takvi bosnjaci, kakve ai ti naveo, predstavljaju veliki manjinu.Leverage wrote: ↑15/08/2020 22:22
Ima, ali se iz toga ne može izvesti zaključak da Bošnjaci koji ne misle da Alija izetbegović "jako pozitivna ličnost" i da se njima "bošnjački narod ponosi" zapravo predstavljaju "veliku manjinu". Meni iskreno ne smeta da se ulica u bilo kojem gradu zove tako, mislim da je Alija Izetbegović bitna ličnost u historiji Bosne i Hercegovine, ali svejedno ne mislim do te mjere pozitivno o njemu kako se ovaj gore izrazio, a kamo li da se ponosim.
Tako da ti je logika trula, što naravno nije neka novost.
cak bi u manjinu dodao i one koji imaju lose misljenje o aliji, ali ne smiju to misljenje iskazati zbog nekog straha od odmazde.
osobno cijenim neke poteze alije koje je uradio za drzavu i borce tokom rata, ali ga ne simpatisem i smatram ga prikrivenim radikalom. nikada necu zaboraviti naredbu kojom su se preko noci uveli "selami" u jedinice i hodze za moraliste. pa moj komandant, koji nije bosnjak, stalno gutao knedle kada su dolazile starjesine i nazivale selame svima.
ali bilo proslo, visi ciljevi su ipak pobijedili i drzava je opastala.
ono sto me posebno iznenadjuje, to je ljubav mladih spram alije, to svi zaboravljaju.