RUSIJA

Post Reply
jeza u ledja

#8201 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Da, takođe mislim da na aktuelne britanske spinove mogu nasjesti samo mentalno a) limitirane, b) zlobne ili c) limitirane i zlobne osobe.
@ Bato, javi se, molim te, vidi kakav rijecnik. :(
jeza u ledja

#8202 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

eltroxin wrote:Jel' ovo sam sebe persira ili se "mi" odnosi na uposlenike?
"Rekli smo". "Bili smo u pravu".
"Tako je govorio Challenger".

Hu-ha! :brusli:

Kombinacijom istocnjackih mudrosti i orjentalnih vjestina, lik umno razara verbalne protivnike.
U jednom uglu je mentalno-limitirani-moralno-korumpirani-neoliberalno-zatupljeni-coca-cola-zombi, u drugom uglu je ON - Izazivac, Suparnik, to je ON - Challenger! Hu-ha! :brusli:

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem." :komi:
Point.

#8203 Re: RUSIJA

Post by Point. »

commendatore wrote:
Point. wrote:Brko i putinko zajedno na vlasti 50 godina. Olicje demokratije, zato i vire iz supka jedan drugom.
a otac i sin Grmalj vladavine 15 godina to je demokratija :lol:
Naravno, sta je smiješno? Da si upućeni, znao bi kako to tamo fercera. 8 godina maks i haj zdrao. Nema izmišljanja zakona da ti paše, nema jedan period premijer a postaviš na predsjedničko mjesto marionetu. Nema ubijanja i hapšenja političkih protivnika. Slab ti pokušaj, haj ponovo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8204 Re: RUSIJA

Post by pici »

The 51st State wrote:nike petak nego cetvrtak, e sad kako to korespondira sa prvom recenicom gornjeg upisa, ne bih znao reci.

pa dobro nije mu zamjeriti cHeli se vodi po vladivostovskoj vremenskoj zoni :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8205 Re: RUSIJA

Post by pici »

Challenger_ wrote:
Ne da mi ne promiče, naprotiv, ja sam ovo globalno antagoniziranje prepoznao u realnom vremenu a radikalno zaoštravanje anticipirao još početkom dešavanja u Siriji. Evo sižea mojih osnovnih teza tokom 2012-2014:

Postby Challenger__ » 10/04/2015 02:14
Rekli smo:

- Tzv. „Arapsko proljeće“ nije nikakav proces arapskog buđenja već "bizarna neokolonijalna farsa koja će narodima na tom području donijeti samo jad, nesreću i razaranje“. Rečeno nam je da je to besmislica, odnosno još jedna „teorija zavjere“.

Bili smo u pravu.

- Na površnu konstataciju da se „nas ne tiče tamo neka zemlja i njen unutrašnji sukob“ rekli smo da je to glupost, jer: „Sirija je političko, geopolitičko, religijsko i kulturno čvorište planete“. Svaki udarac u čvorište se osjeti širom svijeta, samim tim će se osjetiti i kod nas, na ovaj ili onaj način.

Bili smo u pravu.

- Na tvrdnje da će „Assad brzo (na proljeće, ljeto, jesen, zimu...) pasti“, rekli smo da neće.

Bili smo u pravu.

- Rekli smo da je Sirija "katalizator regionalnih i globalnih procesa“.

Bili smo u pravu.

- Na tvrdnju da će „Rusija prodati Siriju“, rekli smo da neće.

Bili smo u pravu.

- Kada je pokušaj američke intervencije propao , rekli smo da će samozvani gospodari rata i mira „otvoriti novo krizno žarište“. Uskoro, kao pokušaj odmazde, desila se Ukrajina.

Bili smo u pravu.

______

UKRATKO: Naše anticipacije su se ostvarile. Zemlje krvare, otvaraju se nova žarišta a napetosti rastu na mnogim tačkama planete. Ostaje još samo jedna sumorna anticipacija koja glasi ovako: „Ovaj sudar svjetova koji je otpočeo na zidinama Damaska će se na kraju okončati Trećim svjetskim ratom“.

Nadam se da nećemo biti u pravu.

Image

Also sprach Challenger__

:arrow: LINK

Zapazio, artikulisao, predvidio lokalne, regionalne i globalne posljedice, anticipirao konfrontaciju divova, sada sa strane pratim razvoj situacije.

Ovo je za mene deja vu.

Image

glavom i bradom :mrgreen:
JThomas

#8206 Re: RUSIJA

Post by JThomas »

dževad čelijašević.
The 51st State

#8207 Re: RUSIJA

Post by The 51st State »

pici wrote:
The 51st State wrote:nike petak nego cetvrtak, e sad kako to korespondira sa prvom recenicom gornjeg upisa, ne bih znao reci.

pa dobro nije mu zamjeriti cHeli se vodi po vladivostovskoj vremenskoj zoni :mrgreen:
palo mi je to napamet ali mislim da nije bilo jos preteglo :)
Kikibombona

#8208 Re: RUSIJA

Post by Kikibombona »

Point. wrote:
jeza u ledja wrote:AHAHAHAHAHA :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
KAKAV KRALJ!!! :D
Kakav ayatolah, sah, bacuska. :lol:
Kakvog geopolitickog maga imamo na forumu, umjesto da bude zaposlen u CIA ili eto, FSB, on besposlicari po forumu. Doduse, nekad se stigne plahnuti po punim Krimskim plazama. :lol:
Pricat cemo unucima da smo imali cast diskutovati sa jednim takvim velikanom! :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
insomnia78

#8209 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Stob’ Saran reko “ti si Đani i Versaći”
jeza u ledja

#8210 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

On je Kung i Fu. Brus i Li. Mao i Ce i Tung. Jesenjin, Turgenjev, Sostakovic i Mendeljejev u jednom. Cegevara, Simon Bolivar i Aljende u jednom. Kombinacija Haileta Selasija i Haileta Gebreselasija. Gandi, Nehru, Naser, Tito, Mugabe, Idi Amin, Gadafi, Mubarak, Ajatolah Homeini, Sirimavo Bandaranaike. Hari Belafonte, Sidni Poatje, MLK, Malkolm X i Mandela.
Intelektualni Muhamed Ali koji prosto mentalno razbija protivnike na proste faktore. Psihicki, fizicki, leksicki, moralno, humano i estetski superioran, a njegovo srce je velicine Tunguskog kratera.

Kakva velicina!

Tako je
govorio
Challenger!

Hu-ha. :brusli:
LBVIEW

#8211 Re: RUSIJA

Post by LBVIEW »

Jebo ti Tarabice, sta je ovo. :D
Point.

#8212 Re: RUSIJA

Post by Point. »

Cast mi je dijeliti prostranstva foruma sa takvim geopolitičkim magom kao sto je Cha. Djeci cu prepričavati njegove misili i djela a na univerzitetima sirom CCCP ce se izučavati njegove analize i vizije.

Ljudi, mi živimo u vremenu velikog Cha. Hu ja! :brusli:
ioannes

#8213 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

izvolite pa dementirajte...
jeza u ledja

#8214 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:izvolite pa dementirajte...
Ma dementirani ste vi vec. :lol: :lol:
Fudo387

#8215 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
ioannes wrote:izvolite pa dementirajte...
Ma dementirani ste vi vec. :lol: :lol:
I demolirani.
Ovo je bilo strasno.
ioannes

#8216 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

fake news - mazohostima argumentacija i nije nikad bila jača strana...

malo nešto iz seoskog žargona:

"KRKAN

Kolokvijalni naziv za osobu koja svojim pretjeranim egoizmom kompenzira nedostatak pameti,obrazovanja i empatije za druge.

Riječ je o deklariranom simpatizeru vladajućih partija.Krkan je kafanski nacionalist koji ne poduzima ništa što nije naše.Nije da on nekog mrzi,ali…Ono.Tu nema rasprave."
insomnia78

#8217 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

De upisi u otaj rijecnik “dementirani”
Pa sta vi je danas? Sta je ovo silo gospodnja
jeza u ledja

#8218 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:fake news - mazohostima argumentacija i nije nikad bila jača strana...

malo nešto iz seoskog žargona:

"KRKAN

Kolokvijalni naziv za osobu koja svojim pretjeranim egoizmom kompenzira nedostatak pameti,obrazovanja i empatije za druge.

Riječ je o deklariranom simpatizeru vladajućih partija.Krkan je kafanski nacionalist koji ne poduzima ništa što nije naše.Nije da on nekog mrzi,ali…Ono.Tu nema rasprave."
Zvuci ko opis Putina ili Trumpa. :D
sumirprimus

#8219 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Aj sunce ti poljubim sta propusti sta je ovo :lol: :lol:
Cuj ovog dementirajte :pisnuo: :fazlija: :chmoljava: :odustajem: :hitna:
jeza u ledja

#8220 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Nemojte ljudi... :(
sumirprimus

#8221 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Eeee al fokin Nice :lol: :lol: :lol:
Pa mene sramota kad procitam :lol:
General War

#8222 Re: RUSIJA

Post by General War »

Point. wrote:Cast mi je dijeliti prostranstva foruma sa takvim geopolitičkim magom kao sto je Cha. Djeci cu prepričavati njegove misili i djela a na univerzitetima sirom CCCP ce se izučavati njegove analize i vizije.

Ljudi, mi živimo u vremenu velikog Cha. Hu ja! :brusli:
Sun-Zu je najobicniji hohstapler u poredjenju sa Chelijem.
The 51st State

#8223 Re: RUSIJA

Post by The 51st State »

Sutra je subota, suncano vrijeme, valjajte su u svom.blatu.
insomnia78

#8224 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

The 51st State wrote:Sutra je subota, suncano vrijeme, valjajte su u svom.blatu.
Jos i uskrs.
commendatore

#8225 Re: RUSIJA

Post by commendatore »

Point. wrote:
commendatore wrote:
Point. wrote:Brko i putinko zajedno na vlasti 50 godina. Olicje demokratije, zato i vire iz supka jedan drugom.
a otac i sin Grmalj vladavine 15 godina to je demokratija :lol:
Naravno, sta je smiješno? Da si upućeni, znao bi kako to tamo fercera. 8 godina maks i haj zdrao. Nema izmišljanja zakona da ti paše, nema jedan period premijer a postaviš na predsjedničko mjesto marionetu. Nema ubijanja i hapšenja političkih protivnika. Slab ti pokušaj, haj ponovo.
nema?

ovaj je bio neki coban je l da :lol:

Image

jos malo se educiraj

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U ... _and_plots
Last edited by commendatore on 29/03/2018 20:37, edited 1 time in total.
Post Reply