@ Bato, javi se, molim te, vidi kakav rijecnik.Challenger_ wrote:Da, takođe mislim da na aktuelne britanske spinove mogu nasjesti samo mentalno a) limitirane, b) zlobne ili c) limitirane i zlobne osobe.
RUSIJA
- jeza u ledja
#8201 Re: RUSIJA
- jeza u ledja
#8202 Re: RUSIJA
"Rekli smo". "Bili smo u pravu".eltroxin wrote:Jel' ovo sam sebe persira ili se "mi" odnosi na uposlenike?
"Tako je govorio Challenger".
Hu-ha!
Kombinacijom istocnjackih mudrosti i orjentalnih vjestina, lik umno razara verbalne protivnike.
U jednom uglu je mentalno-limitirani-moralno-korumpirani-neoliberalno-zatupljeni-coca-cola-zombi, u drugom uglu je ON - Izazivac, Suparnik, to je ON - Challenger! Hu-ha!
"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.""Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem."
- Point.
#8203 Re: RUSIJA
Naravno, sta je smiješno? Da si upućeni, znao bi kako to tamo fercera. 8 godina maks i haj zdrao. Nema izmišljanja zakona da ti paše, nema jedan period premijer a postaviš na predsjedničko mjesto marionetu. Nema ubijanja i hapšenja političkih protivnika. Slab ti pokušaj, haj ponovo.commendatore wrote:a otac i sin Grmalj vladavine 15 godina to je demokratijaPoint. wrote:Brko i putinko zajedno na vlasti 50 godina. Olicje demokratije, zato i vire iz supka jedan drugom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8204 Re: RUSIJA
The 51st State wrote:nike petak nego cetvrtak, e sad kako to korespondira sa prvom recenicom gornjeg upisa, ne bih znao reci.
pa dobro nije mu zamjeriti cHeli se vodi po vladivostovskoj vremenskoj zoni
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8205 Re: RUSIJA
Challenger_ wrote:
Ne da mi ne promiče, naprotiv, ja sam ovo globalno antagoniziranje prepoznao u realnom vremenu a radikalno zaoštravanje anticipirao još početkom dešavanja u Siriji. Evo sižea mojih osnovnih teza tokom 2012-2014:
Postby Challenger__ » 10/04/2015 02:14
Rekli smo:
- Tzv. „Arapsko proljeće“ nije nikakav proces arapskog buđenja već "bizarna neokolonijalna farsa koja će narodima na tom području donijeti samo jad, nesreću i razaranje“. Rečeno nam je da je to besmislica, odnosno još jedna „teorija zavjere“.
Bili smo u pravu.
- Na površnu konstataciju da se „nas ne tiče tamo neka zemlja i njen unutrašnji sukob“ rekli smo da je to glupost, jer: „Sirija je političko, geopolitičko, religijsko i kulturno čvorište planete“. Svaki udarac u čvorište se osjeti širom svijeta, samim tim će se osjetiti i kod nas, na ovaj ili onaj način.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnje da će „Assad brzo (na proljeće, ljeto, jesen, zimu...) pasti“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Rekli smo da je Sirija "katalizator regionalnih i globalnih procesa“.
Bili smo u pravu.
- Na tvrdnju da će „Rusija prodati Siriju“, rekli smo da neće.
Bili smo u pravu.
- Kada je pokušaj američke intervencije propao , rekli smo da će samozvani gospodari rata i mira „otvoriti novo krizno žarište“. Uskoro, kao pokušaj odmazde, desila se Ukrajina.
Bili smo u pravu.
______
UKRATKO: Naše anticipacije su se ostvarile. Zemlje krvare, otvaraju se nova žarišta a napetosti rastu na mnogim tačkama planete. Ostaje još samo jedna sumorna anticipacija koja glasi ovako: „Ovaj sudar svjetova koji je otpočeo na zidinama Damaska će se na kraju okončati Trećim svjetskim ratom“.
Nadam se da nećemo biti u pravu.
Also sprach Challenger__
LINK
Zapazio, artikulisao, predvidio lokalne, regionalne i globalne posljedice, anticipirao konfrontaciju divova, sada sa strane pratim razvoj situacije.
Ovo je za mene deja vu.

glavom i bradom
- JThomas
#8206 Re: RUSIJA
dževad čelijašević.
-
The 51st State
#8207 Re: RUSIJA
palo mi je to napamet ali mislim da nije bilo jos preteglopici wrote:The 51st State wrote:nike petak nego cetvrtak, e sad kako to korespondira sa prvom recenicom gornjeg upisa, ne bih znao reci.
pa dobro nije mu zamjeriti cHeli se vodi po vladivostovskoj vremenskoj zoni
- Kikibombona
#8208 Re: RUSIJA
Pricat cemo unucima da smo imali cast diskutovati sa jednim takvim velikanom!Point. wrote:Kakav ayatolah, sah, bacuska.jeza u ledja wrote:AHAHAHAHAHA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
KAKAV KRALJ!!!
Kakvog geopolitickog maga imamo na forumu, umjesto da bude zaposlen u CIA ili eto, FSB, on besposlicari po forumu. Doduse, nekad se stigne plahnuti po punim Krimskim plazama.

- insomnia78
#8209 Re: RUSIJA
Stob’ Saran reko “ti si Đani i Versaći”
- jeza u ledja
#8210 Re: RUSIJA
On je Kung i Fu. Brus i Li. Mao i Ce i Tung. Jesenjin, Turgenjev, Sostakovic i Mendeljejev u jednom. Cegevara, Simon Bolivar i Aljende u jednom. Kombinacija Haileta Selasija i Haileta Gebreselasija. Gandi, Nehru, Naser, Tito, Mugabe, Idi Amin, Gadafi, Mubarak, Ajatolah Homeini, Sirimavo Bandaranaike. Hari Belafonte, Sidni Poatje, MLK, Malkolm X i Mandela.
Intelektualni Muhamed Ali koji prosto mentalno razbija protivnike na proste faktore. Psihicki, fizicki, leksicki, moralno, humano i estetski superioran, a njegovo srce je velicine Tunguskog kratera.
Kakva velicina!
Tako je
govorio
Challenger!
Hu-ha.
Intelektualni Muhamed Ali koji prosto mentalno razbija protivnike na proste faktore. Psihicki, fizicki, leksicki, moralno, humano i estetski superioran, a njegovo srce je velicine Tunguskog kratera.
Kakva velicina!
Tako je
govorio
Challenger!
Hu-ha.
- Point.
#8212 Re: RUSIJA
Cast mi je dijeliti prostranstva foruma sa takvim geopolitičkim magom kao sto je Cha. Djeci cu prepričavati njegove misili i djela a na univerzitetima sirom CCCP ce se izučavati njegove analize i vizije.
Ljudi, mi živimo u vremenu velikog Cha. Hu ja!
- jeza u ledja
#8214 Re: RUSIJA
Ma dementirani ste vi vec.ioannes wrote:izvolite pa dementirajte...
-
Fudo387
#8215 Re: RUSIJA
I demolirani.jeza u ledja wrote:Ma dementirani ste vi vec.ioannes wrote:izvolite pa dementirajte...![]()
Ovo je bilo strasno.
- ioannes
#8216 Re: RUSIJA
fake news - mazohostima argumentacija i nije nikad bila jača strana...
malo nešto iz seoskog žargona:
"KRKAN
Kolokvijalni naziv za osobu koja svojim pretjeranim egoizmom kompenzira nedostatak pameti,obrazovanja i empatije za druge.
Riječ je o deklariranom simpatizeru vladajućih partija.Krkan je kafanski nacionalist koji ne poduzima ništa što nije naše.Nije da on nekog mrzi,ali…Ono.Tu nema rasprave."
"KRKAN
Kolokvijalni naziv za osobu koja svojim pretjeranim egoizmom kompenzira nedostatak pameti,obrazovanja i empatije za druge.
Riječ je o deklariranom simpatizeru vladajućih partija.Krkan je kafanski nacionalist koji ne poduzima ništa što nije naše.Nije da on nekog mrzi,ali…Ono.Tu nema rasprave."
- insomnia78
#8217 Re: RUSIJA
De upisi u otaj rijecnik “dementirani”
Pa sta vi je danas? Sta je ovo silo gospodnja
Pa sta vi je danas? Sta je ovo silo gospodnja
- jeza u ledja
#8218 Re: RUSIJA
Zvuci ko opis Putina ili Trumpa.ioannes wrote:fake news - mazohostima argumentacija i nije nikad bila jača strana...
"KRKAN
-
sumirprimus
#8219 Re: RUSIJA
Aj sunce ti poljubim sta propusti sta je ovo
Cuj ovog dementirajte

Cuj ovog dementirajte
-
sumirprimus
#8221 Re: RUSIJA
Eeee al fokin Nice
Pa mene sramota kad procitam
Pa mene sramota kad procitam
- General War
#8222 Re: RUSIJA
Sun-Zu je najobicniji hohstapler u poredjenju sa Chelijem.Point. wrote:Cast mi je dijeliti prostranstva foruma sa takvim geopolitičkim magom kao sto je Cha. Djeci cu prepričavati njegove misili i djela a na univerzitetima sirom CCCP ce se izučavati njegove analize i vizije.
-
The 51st State
#8223 Re: RUSIJA
Sutra je subota, suncano vrijeme, valjajte su u svom.blatu.
- insomnia78
#8224 Re: RUSIJA
Jos i uskrs.The 51st State wrote:Sutra je subota, suncano vrijeme, valjajte su u svom.blatu.
- commendatore
#8225 Re: RUSIJA
nema?Point. wrote:Naravno, sta je smiješno? Da si upućeni, znao bi kako to tamo fercera. 8 godina maks i haj zdrao. Nema izmišljanja zakona da ti paše, nema jedan period premijer a postaviš na predsjedničko mjesto marionetu. Nema ubijanja i hapšenja političkih protivnika. Slab ti pokušaj, haj ponovo.commendatore wrote:a otac i sin Grmalj vladavine 15 godina to je demokratijaPoint. wrote:Brko i putinko zajedno na vlasti 50 godina. Olicje demokratije, zato i vire iz supka jedan drugom.
ovaj je bio neki coban je l da

jos malo se educiraj
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U ... _and_plots
Last edited by commendatore on 29/03/2018 20:37, edited 1 time in total.