Sirija
- insomnia78
#40576 Re: Sirija
A ni Daeshu ni Nusrićima
Boga pitaj sta je tu u pitanju
Il su uzeli kakve pare il su ucjenjeni necim
Nemoguce je da posalju delegaciju u Siriju, dogovore sve, daju zeleno svjetlo Assadu i sad odjednom se predomisle
Boga pitaj sta je tu u pitanju
Il su uzeli kakve pare il su ucjenjeni necim
Nemoguce je da posalju delegaciju u Siriju, dogovore sve, daju zeleno svjetlo Assadu i sad odjednom se predomisle
- Co0l
#40577 Re: Sirija
Naravno da nece ISIL-u,to nije ni bilo u pitanju,ali su neki vec proslavili njihov prelazak Asadu.To sto je ,kao,bilo dogovoreno vjerovatno je neko ili neka frakcija,na svoju ruku uradila.
- insomnia78
#40578 Re: Sirija
Pa nije bas Majdalani neko bezvezeCo0l wrote:Naravno da nece ISIL-u,to nije ni bilo u pitanju,ali su neki vec proslavili njihov prelazak Asadu.To sto je ,kao,bilo dogovoreno vjerovatno je neko ili neka frakcija,na svoju ruku uradila.
Osim toga na sastanku u srijedu u Damasku, dan prije ovoga, je izmedju 14 frakcija dogovorena akcija
Meni ovo sve smrdi il na goleme pare il na golemu uslugu Abassu
- dječak sa šibicama
#40579 Re: Sirija

+18
Orci, slika navodno iz Idliba, naslagani ko drva.
- Co0l
#40580 Re: Sirija
Ma ne smrdi nista,znaju ljudi najbolje ko ih je zadnjih godina ubijao tamo.Nije Jermuk prica stara 7 dana.insomnia78 wrote:Pa nije bas Majdalani neko bezvezeCo0l wrote:Naravno da nece ISIL-u,to nije ni bilo u pitanju,ali su neki vec proslavili njihov prelazak Asadu.To sto je ,kao,bilo dogovoreno vjerovatno je neko ili neka frakcija,na svoju ruku uradila.
Osim toga na sastanku u srijedu u Damasku, dan prije ovoga, je izmedju 14 frakcija dogovorena akcija
- Co0l
#40581 Re: Sirija
http://alkhabarpress.com/%D8%A2%D8%AE%D ... %A7%D9%84/dječak sa šibicama wrote:
+18
التاريخ 27 مايو 2013 - 11:23•التصنيف أخبار مهمة•المشاهدات 636
Da ne trazimo dalje...
- dragma
- Vozim: Pješe
#40582 Re: Sirija
Qusai Zakarya: Napad ISIL-a na izbjeglički palestinski kamp mogao se desiti samo uz saučesništvo sirijske armije!?
"The Islamic State’s attack on the besieged Palestinian refugee camp outside Damascus is highly suspicious. It could only have happened with Assad’s complicity."
http://foreignpolicy.com/2015/04/09/the ... ate-assad/
"The Islamic State’s attack on the besieged Palestinian refugee camp outside Damascus is highly suspicious. It could only have happened with Assad’s complicity."
http://foreignpolicy.com/2015/04/09/the ... ate-assad/
- insomnia78
#40583 Re: Sirija
Pa koji su kurac onda uopste pregovarali sa AssadomCo0l wrote:Ma ne smrdi nista,znaju ljudi najbolje ko ih je zadnjih godina ubijao tamo.Nije Jermuk prica stara 7 dana.insomnia78 wrote:Pa nije bas Majdalani neko bezvezeCo0l wrote:Naravno da nece ISIL-u,to nije ni bilo u pitanju,ali su neki vec proslavili njihov prelazak Asadu.To sto je ,kao,bilo dogovoreno vjerovatno je neko ili neka frakcija,na svoju ruku uradila.
Majdalani nije uopste neki nevazni lik i cisto sumnjam da je radio samoinicijativ'o
- Co0l
#40584 Re: Sirija
Koji kurac bilo ko,bilo kad,pregovara o bilo cemu
Bitno je da nisu upali u zamku da biraju jedno od dva zla.
- insomnia78
#40585 Re: Sirija
Osim ako ih ovi iz vana ne "zavale" za vise ciljeve
- Co0l
#40586 Re: Sirija
A jbg,to je oduvijek nafaka malih...insomnia78 wrote:Osim ako ih ovi iz vana ne "zavale" za vise ciljeve
- DuckZz
#40587 Re: Sirija
Sreća pa si napisao +18, inače bi pogledao u sliku ....dječak sa šibicama wrote:
+18
Last edited by DuckZz on 11/04/2015 00:10, edited 1 time in total.
- dragma
- Klavikula
#40590 Re: Sirija
SAA, Hezbollah i NDF napreduju oko Zabadanija. u posljednjih par dana zauzeli su vise uzvisenja oko grada. manevarski prostor za Nusru je sve manji i manji. izgleda da u operaciji ucestvuju i elementi 103. brigade Republicke garde, koja se prvi put spominje, ako sam dobro upratio.
- DuckZz
#40591 Re: Sirija
Nove slike, 8.April
Pripadnici FSA brigade 13 na sjeveru Alepa, Handarat.

U isto vrijeme, pripadnici iste grupe gađaju položaje Sirijske vojske na sjeveru Hame. Bez mnogo uspjeha.
https://www.youtube.com/watch?v=Nwv1HJLIVNY

Pripadnici FSA brigade 13 na sjeveru Alepa, Handarat.

U isto vrijeme, pripadnici iste grupe gađaju položaje Sirijske vojske na sjeveru Hame. Bez mnogo uspjeha.
https://www.youtube.com/watch?v=Nwv1HJLIVNY

-
sarajevoxxxx
#40592 Re: Sirija
Zahid Gul sa novinarom RT-a Selam Musafirom:
- Da nije bilo ruskog ili kineskog veta, Amerika bi uložila veto na vojnu intervenciju u Siriji.
- Američka administracija ni jednog dana nije željela vojnu intervenirati u Siriji
- Turska je spremna vojno intervenirati i u Siriji i u Jemenu
- Upozoravamo Sisija na uplitanje u Libiji
- Amerika se žestoko protivila bilo kakvoj vojnoj intervenciji ili doturanju savremenog oružja siriskoj opoziciji
- Turska, Egipat za vrijeme Mursija, i Saudija su bile spremne vojno intervenisati u Siriji da obore sirijski režim, tome se žestoko protivila amerićka administracija zajedno sa njihovim zapadnim saveznicima te Rusija i Kina.
- U Siriji se Asad ne bori sam, na terenu su Hezbollah, iračke brigade.Turska da bi vojno intervenisala u Siriji treba savez sličan ovom savezu 10 arapskih država koji vodi vojnu operaciju ''Oluja odlučnosti''.
- Saudija nema jasnu viziju i ciljeve u Jemenu.
- Moje lično mišljenje je da cijeli region klizi ka još većem nasilju i još večoj nestabilnosti.Razumni ljudi nadam se da će reagovati i poduzeti nešto.
- Američka politika po mom mišljenju u Siriji je propala i u budućnosti ona neće ništa donijeti.
- Koalicija je mogla završiti cijeli posao u Kobaneu za nekoliko sati,Kobane je bio otkriven, a IS je dovlačio teško oružje iz gradova koji su 100 km udaljeni pred očima Koalicije koja nije reagovala, naprotiv, željeli su da sukob u Kobaneu što duže traje.
- Sisi je počeo da vodi politiku koja je različita od one koju su vodili raniji lideri Egipta.Razlikuje se i od saudijske ali i od politike cijelog regiona.Ako Egipat odluči vojno intervenisati u Libiji, i Turska i Saudija će se tome suprostaviti, isto tako ako ne bude imao jasan stav po pitanju sirijskog režima, nači će ispred sebe Tursku i Saudiju.
- Trokut:Egipat, Saudija, Turska, može donijeti sigurnost regionu.
-Ako Egipat oslobodi Mursija, Turska će promjeniti svoj odnos prema Egiptu.
http://arabic.rt.com/prg/telecast/77975 ... %8A%D8%A7/
- Da nije bilo ruskog ili kineskog veta, Amerika bi uložila veto na vojnu intervenciju u Siriji.
- Američka administracija ni jednog dana nije željela vojnu intervenirati u Siriji
- Amerika se žestoko protivila bilo kakvoj vojnoj intervenciji ili doturanju savremenog oružja siriskoj opoziciji
- Turska, Egipat za vrijeme Mursija, i Saudija su bile spremne vojno intervenisati u Siriji da obore sirijski režim, tome se žestoko protivila amerićka administracija zajedno sa njihovim zapadnim saveznicima te Rusija i Kina.
- U Siriji se Asad ne bori sam, na terenu su Hezbollah, iračke brigade.Turska da bi vojno intervenisala u Siriji treba savez sličan ovom savezu 10 arapskih država koji vodi vojnu operaciju ''Oluja odlučnosti''.
- Moje lično mišljenje je da cijeli region klizi ka još većem nasilju i još večoj nestabilnosti.Razumni ljudi nadam se da će reagovati i poduzeti nešto.
- Američka politika po mom mišljenju u Siriji je propala i u budućnosti ona neće ništa donijeti.
- Koalicija je mogla završiti cijeli posao u Kobaneu za nekoliko sati,Kobane je bio otkriven, a IS je dovlačio teško oružje iz gradova koji su 100 km udaljeni pred očima Koalicije koja nije reagovala, naprotiv, željeli su da sukob u Kobaneu što duže traje.
- Sisi je počeo da vodi politiku koja je različita od one koju su vodili raniji lideri Egipta.Razlikuje se i od saudijske ali i od politike cijelog regiona.Ako Egipat odluči vojno intervenisati u Libiji, i Turska i Saudija će se tome suprostaviti, isto tako ako ne bude imao jasan stav po pitanju sirijskog režima, nači će ispred sebe Tursku i Saudiju.
-
Avetinho
#40593 Re: Sirija
Totalno sjebana zemlja, nazalost. Zahvaljujuci Ass-sadisti.
- nosara
#40594 Re: Sirija
Avetinho wrote:Totalno sjebana zemlja, nazalost. Zahvaljujuci Ass-sadisti.
-
cbrt
#40595 Re: Sirija
U pitanju je najmanipulisanija slika u čitavom ratu. Do sada se pojavljivala mali milion puta. Stara je najmanje nekoliko godina...dječak sa šibicama wrote:
+18
- insomnia78
#40596 Re: Sirija
Zaboravili ste zidovenosara wrote:Avetinho wrote:Totalno sjebana zemlja, nazalost. Zahvaljujuci Ass-sadisti.
Jbt, opet svi krivi osim dobrih mumina

-
HipHop
#40597 Re: Sirija
IS teroristi fasovali u okolini Al Sweida (Suwayda ).
edit
ipak istinita vijest iz Deir ez Zora
edit
ipak istinita vijest iz Deir ez Zora
Gen. Izzam Zehreddine, one arm injured in action, leading from the frontlines in Deir Ezzor
- Herr Flick
#40598 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Zahid Gul sa novinarom RT-a Selam Musafirom:
Vecu hrpu gluposti odavno nisam procitao
- Fantassin
#40599 Re: Sirija
Amerika bi ulozila veto na intervenciju
nakon sto procita to odma sam skontao o kakvom se smecu od posta radi 
- dragma
#40600 Re: Sirija
10.04.2015. Yarmouk kamp, sirijski NDF i palestinski borci skupa u borbi protiv ISIL-a.