palermo wrote: ↑13/02/2023 10:30
Samo ovo. Naravno da bi SDA vriskala kada bi sw pocelo hapsiti ,na nacin na koji ti sugeriras, da je to na vjerskoj, nacionalnoj ili stranwckoj osnovi. I bili bi u pravu. Jer to sto ti predlazes se zove selektivna pravda . To sto predlazes istovremeno znaci I da zakoni ove zemlje na vaze za sve. Sto opet znaci da imamo gradane prvog I n- tog reda. Prvog su Hrvati, tacnije onaj dio okupljen oko HDZ- a a drugi su svi ostali.
I jos jedna mala napomena ( da ne pisem drugi post) Alija je htio ostati u Jugoslaviji.....al jebi ga, onda ubise srpskog svata I tako to...
Dobro, nek je selektivna, nek je selektivna u onom dijelu gdje se BiH navodno voli i postuje! Ja trazim da tamo gdje su Bosnjaci vecina se hapse kriminalci bez obzira na stranacku i vjersku pripadnost. Da budemo ono sve sta za sebe kazemo da jesmo. Trazim to jer sam Bosnjak i dao sam glas strankama koje su pro-BiH.
U kantonima gdje su Hrvati vecina stranke n-torke nisu dobile niti glasove niti imaju vlast. Kantoni imaju svoju sudsku, izvrsnu i zakonodavnu vlast i kao takvi mogu hapsi i osudjivati zlocince. N-torka je sto se mene tice vec pala na tom testu u KS. Evo ako uzmu federalnu onda mogu reci da imaju podrsku vece instance vlasti pa onda aspolutno vise nikakve isprike nema.
Ja ne mogu ocekivati da ce HDZ hapsiti kriminalce koji odrzavaju stranku, i ne mogu ocekivati da ce HDZ na federalnom nivou podrzati hapsenje istih. I iskreno zaboli me q, uvijek kazemo mi smo dobri i posteni, a oni su zli i ne daju naprijed. Pa evo prilika nek neko pokaze da su Bosnjaci posteni i da zele dobro svojoj domovini a Hrvati zli i korumpirani i da ne zele dobro svojoj domovini evo, bujrum, SDA je pokazala i dokazala da je ista kao HDZ kriminalna i korumpirana i nikad niko nije osudjen za 30 godina.
To je za mene jedini test n-torke! Jel Halka opet ili nije.
Tvoja logika kaze da ako necu hapsiti HDZ kriminalca da se onda i onaj kriminalac koji radi u kantonu sa bosnjackom vecinom ne treba dirati. I tu ja i ti ne dijelimo iste vrijednosti, pa valjda zato i ne podrzavamo iste stranke.
I nek zakoni ove zemlje ne vaze isto, mi volimo ovu zemlju jel tako, onda hajde da je gradimo.