Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rudy81

#8176 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

gdje kupiti 'pravi' cimet u Sarajevu?
Mračajski proto

#8177 Re: Gdje u Sa......

Post by Mračajski proto »

Imam printer, al' ga nisam koristio, brat bratu, 4-5 godina. Siguran sam da je boja ''izlapila'' i da moram one kutijice ponovo napuniti. Sad vas pitam, gdje to ima u Sarajevu uraditi i kol'ko para? Imaju ove dvije kutije, kao što znate.

Image

Kol'ko mi para treba da obje napunim? Ako znate lokaciju, zamolio bih vas da napišete gdje tačno ovo mogu obaviti. :D

Hvala!
RoastedPumpkin

#8178 Re: Gdje u Sa......

Post by RoastedPumpkin »

GAU8 wrote:Gdje ima ovo?

Image
merkator na socijalnom. knjizara "kultura"
anonimus03

#8179 Re: Gdje u Sa......

Post by anonimus03 »

Mračajski proto wrote:Imam printer, al' ga nisam koristio, brat bratu, 4-5 godina. Siguran sam da je boja ''izlapila'' i da moram one kutijice ponovo napuniti. Sad vas pitam, gdje to ima u Sarajevu uraditi i kol'ko para? Imaju ove dvije kutije, kao što znate.

Image

Kol'ko mi para treba da obje napunim? Ako znate lokaciju, zamolio bih vas da napišete gdje tačno ovo mogu obaviti. :D

Hvala!
tufahija18 wrote:
Hedg wrote:Gdje u Sarajevu mogu ''napuniti'' one kutijice za printer? :D Al' da je jeftino? :D Kol'ko je to love otprilike?
Greenton na PMF-u, najkvalitetniji, cijena od 10 do cca 30km.
Nemoj ici u Hudiny u 100-metarci na C.Vili, cijena malo manja nego u Greentonu, ali sfusere (ne ociste talog i nekvalitetna im je tinta).
pakica_

#8180 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

poticaj wrote:
rudy81 wrote:gdje kupiti 'pravi' cimet u Sarajevu?
Najbolje je da uzmeš cimet u štapićima zbog vjerovatnoće da kupiš ono neko čudo koje prodaju kao cimet a nije pravi cimet :-), pretpostavljam da si upućen/a pa zato i pitaš :thumbup: . Ja sam kupovala ovaj u štapićima u Amko komercu na Otoci, proizvođač Seti i piše cimet u kori, 10 gr...ne sjećam se cijene, ali nije skupo. Ako baš hoćeš da si sigurna da je pravi cimet, možeš kupiti u MakroViti (BBI centar i Č.Vila).
a ima ga i u butiku badem, koliko ja znam :D tamo ima svega :D
zagortenej

#8181 Re: Gdje u Sa......

Post by zagortenej »

Ima u onoj radnji u BBI na 5.spratu cejlonski cimet u prahu, a i u štapićima
rudy81

#8182 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

@poticaj_ :thumbup: pogledat cu u Makroviti, a cudno mi za taj Setijev obicno u supermarketima prodaju onaj iz Indonezije (kasiju).
@zagortenej, to je to, Makrovita :)
@pakice, nes' vjerovati nemaju pravi :D to me totalno razocaralo u badem
GAU8

#8183 Re: Gdje u Sa......

Post by GAU8 »

Maharadza wrote: Imas uzeti u Hamdije Kresevljakovica 13 tj. u galeriji "paleta", gdje je kino meeting point, iza akademije likovnih umjetnosti. Ima cak razlicitih velicina, a nisu vala ni skupi nesto ;-)
Hvala, pogledaću
GAU8

#8184 Re: Gdje u Sa......

Post by GAU8 »

Mračajski proto wrote:Imam printer, al' ga nisam koristio, brat bratu, 4-5 godina. Siguran sam da je boja ''izlapila'' i da moram one kutijice ponovo napuniti. Sad vas pitam, gdje to ima u Sarajevu uraditi i kol'ko para? Imaju ove dvije kutije, kao što znate.

Hvala!
Izlapila nije vjerovatno, ali se vrlo vjerovatno sasušila. Međutim mlaznice su se definitivno spekle i 100% će trebati neko čišćenje, daj bože da uspije.
Mračajski proto

#8185 Re: Gdje u Sa......

Post by Mračajski proto »

Maloprije sam odnio ketridž i onaj brkati čiča mi je rekao da neće moći ništa sa ovom mojom kutijicom jer nije odavno korištena, ali da će potražiti da li on ima istu takvu i tu mi prodati. Sad me zvao na mobitel i rekao da dođem po ketridž, zamijenio je, a sve me koštalo 10 KM.

Hvala vam. :thumbup:
korisnik101

#8186 Re: Gdje u Sa......

Post by korisnik101 »

..kupiti uniformu/opremu za, recimo, radnicu/cistacicu/kuharicu u necijem domu?
da li ima trgovina koja prodaje te vrste uniformi, nije vazno ako je 2nd hand? hvala!
Zovem se Zelena

#8187 Re: Gdje u Sa......

Post by Zovem se Zelena »

korisnik101 wrote:..kupiti uniformu/opremu za, recimo, radnicu/cistacicu/kuharicu u necijem domu?
da li ima trgovina koja prodaje te vrste uniformi, nije vazno ako je 2nd hand? hvala!
Mislim da bi to mogao/la naći u onoj radnji Uslužnost, prekoputa ambulante na Grbavici.
Edinz

#8188 Re: Gdje u Sa......

Post by Edinz »

pakica_ wrote:
poticaj wrote:
Najbolje je da uzmeš cimet u štapićima zbog vjerovatnoće da kupiš ono neko čudo koje prodaju kao cimet a nije pravi cimet :-), pretpostavljam da si upućen/a pa zato i pitaš :thumbup: . Ja sam kupovala ovaj u štapićima u Amko komercu na Otoci, proizvođač Seti i piše cimet u kori, 10 gr...ne sjećam se cijene, ali nije skupo. Ako baš hoćeš da si sigurna da je pravi cimet, možeš kupiti u MakroViti (BBI centar i Č.Vila).
Seti sad ima pravi cimet, koji je stvarno dobar, ima u stapicima i u kesici mljeveni, može se naći po gradu u radnjama i baš je povoljan. Ja bio oduševljen kad sam naletio na njega
shandrprcSA

#8189 Re: Gdje u Sa......

Post by shandrprcSA »

Zovem se Zelena wrote:
korisnik101 wrote:..kupiti uniformu/opremu za, recimo, radnicu/cistacicu/kuharicu u necijem domu?
Mislim da bi to mogao/la naći u onoj radnji Uslužnost, prekoputa ambulante na Grbavici.
Tu imas sigurno, radnja prije slasticarne "Jadranka"
rudy81

#8190 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

Edinz wrote:
pakica_ wrote:
poticaj wrote:
Seti sad ima pravi cimet, koji je stvarno dobar, ima u stapicima i u kesici mljeveni, može se naći po gradu u radnjama i baš je povoljan. Ja bio oduševljen kad sam naletio na njega

Ja nasla danas :D isto je mljeveni al malo ljepse pakovanje od indonezijskog (kasije) i lijepo pise cejlonski, zemlja porijekla sri lanka :)
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#8191 Re: Gdje u Sa......

Post by de facto. »

Hvala svima. :D
Gledah na nekom dokumentarcu i pravo mi se sviđa taj strugač jeze,'oću sebi da kupim.Al ako je tako skupo (neko reče 20ak KM)ne pada mi na pamet.U Hrvatskoj do 10 kuna maximum. :roll:
Melo15

#8192 Re: Gdje u Sa......

Post by Melo15 »

Firma koja se bavi otkupom racunara i komponenti?
vjesticanametli

#8193 Re: Gdje u Sa......

Post by vjesticanametli »

Imam vinjeti za madarsku za narednih 5 dana pa ako nekom treba neka se javi da preuzme :)
Hedg

#8194 Re: Gdje u Sa......

Post by Hedg »

Original CD-ove što se naše muzike tiče? Ali me zanimaju i izvođači iz komšijskih zemalja? Uvijek negdje naletim gdje je izbor pravo slab i nema nešto previše u ponudi.

Vjerujem da ovoga nema u Sarajevu, ali za svaki slučaj da priupitam...

Image

?
_Gea_

#8195 Re: Gdje u Sa......

Post by _Gea_ »

moze li neko preporuciti dobrog tašnara (ako se tako kaze :mrgreen: )
potrebno mi je da zamijenim one kaiseve od torbe koji idu preko ramena
Irm@

#8196 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

_Gea_ wrote:moze li neko preporuciti dobrog tašnara (ako se tako kaze :mrgreen: )
ima u Hrasnom iza Robota tamo pored Cevabdzinice Zmaj obucar i tasnar.. meni nije trebao ali prijateljice kazu da je kvalitetan..
ja sam isla kod tete na carsiji ulicica preko puta one prodavnice sto se prodaju lusteri i slicne stvari iz Turske.. mala radnjica ali koga kod pitas tu znat ce..ugl teta samo tasne popravlja i odlicna je samo uvijek ima posla pa racunaj na par dana da ce joj trebati da to uraditi :) ;-)
_Gea_

#8197 Re: Gdje u Sa......

Post by _Gea_ »

Irm@ wrote:
_Gea_ wrote:moze li neko preporuciti dobrog tašnara (ako se tako kaze :mrgreen: )
ima u Hrasnom iza Robota tamo pored Cevabdzinice Zmaj obucar i tasnar.. meni nije trebao ali prijateljice kazu da je kvalitetan..
ja sam isla kod tete na carsiji ulicica preko puta one prodavnice sto se prodaju lusteri i slicne stvari iz Turske.. mala radnjica ali koga kod pitas tu znat ce..ugl teta samo tasne popravlja i odlicna je samo uvijek ima posla pa racunaj na par dana da ce joj trebati da to uraditi :) ;-)
hvala ti puno! :-D
anonimus03

#8198 Re: Gdje u Sa......

Post by anonimus03 »

Ima li igdje u Sa ili okolini ovakva casa? :mrgreen:

Image

Hvala! :mrgreen:
DaffyDuck

#8199 Re: Gdje u Sa......

Post by DaffyDuck »

Hedg wrote:Original CD-ove što se naše muzike tiče? Ali me zanimaju i izvođači iz komšijskih zemalja? Uvijek negdje naletim gdje je izbor pravo slab i nema nešto previše u ponudi.

?
Ja sam uzimala na carsiji, od slasticarne Ramis pa prema begovoj, druga- treca radnja, puna CD-ova :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8200 Re: Gdje u Sa......

Post by un1ted »

Da li neko zna gdje se u Sarajevu moze naci nesto cime bi na zid ucvrstio resiver. Znaci naprimjer neka ljepljiva plocica koja se zasarafi na zid, ista ta plocica se nalijepi na resiver i onda se pricvrsti na zid !?

Nesto na principu magneta ne dolazi u obzir.
Post Reply