Doduse buraz radi 30,5h sedmicno. To uvjek sturimmali_balon wrote: ↑21/04/2023 10:31Jarane nek se prekvalifikuju i sofere jbga, veca plata a poso ni blizu doktoru
Ja imao ponudu u njemackoj firmi 3200 vozac
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- nepass1
#8151 Re: Jadi nas nezaposlenih
- nepass1
#8152 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam, ali to pflegeheim koliko znam ni bruto ne moze 2200€ShnjaZZZ wrote: ↑21/04/2023 10:33 Izgleda bolje bit mašinovođa nego doktor
U Austriji manevrista 2200, mašinovođa 2600 (ovo iz prve ruke informacije), jedan jaran varilac u Njemačkoj nikad još nije zaradio ispod 2500 a ovisno o broju sati i koliko je spreman radit znao je i 3300 dogurat ali uz neko normalno radno vrijeme 2600-2700, jedan jaran je Pflege onaj u Domu za stare i iznemogle neđe u Minhenu i 2200. Ali sa njim je i žena koja radi isto tako da živi ko tito.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- ShnjaZZZ
#8154 Re: Jadi nas nezaposlenih
I beg to differ.nepass1 wrote: ↑21/04/2023 10:46Ne znam, ali to pflegeheim koliko znam ni bruto ne moze 2200€ShnjaZZZ wrote: ↑21/04/2023 10:33 Izgleda bolje bit mašinovođa nego doktor
U Austriji manevrista 2200, mašinovođa 2600 (ovo iz prve ruke informacije), jedan jaran varilac u Njemačkoj nikad još nije zaradio ispod 2500 a ovisno o broju sati i koliko je spreman radit znao je i 3300 dogurat ali uz neko normalno radno vrijeme 2600-2700, jedan jaran je Pflege onaj u Domu za stare i iznemogle neđe u Minhenu i 2200. Ali sa njim je i žena koja radi isto tako da živi ko tito.
- Janjicar
#8155 Re: Jadi nas nezaposlenih
Za pranje guzica i vise nego odlično.nepass1 wrote: ↑21/04/2023 10:46Ne znam, ali to pflegeheim koliko znam ni bruto ne moze 2200€ShnjaZZZ wrote: ↑21/04/2023 10:33 Izgleda bolje bit mašinovođa nego doktor
- Domaci izdajnik
#8156 Re: Jadi nas nezaposlenih
Auuu što bi ti se obradovaliiiimali_balon wrote: ↑21/04/2023 08:06 Selim se u Siroki....bas me zanima koja bi rekacija bila kad bi jedan Mujo iz Sarajeva doso trazit poso u Siroki....dobro sad bi mozda i dobio posao jer dole svi imate putovnice, sto je jedan od glavnih razloga za tolike plate, jer putovnicom su vam vrata EU sirom otvorena, nema viza i zajebancija.....tako da gazde u Hercegovini moraju dizati plate
Ustašetine par eksalans bile i ostale
Kad god bi se našli na moru sa rajom iz Mostara druženje i zajebancija
-
mali_balon
#8157 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ahaaaa eto zeca u grmunepass1 wrote: ↑21/04/2023 10:45Doduse buraz radi 30,5h sedmicno. To uvjek sturimmali_balon wrote: ↑21/04/2023 10:31
Jarane nek se prekvalifikuju i sofere jbga, veca plata a poso ni blizu doktoru
Ja imao ponudu u njemackoj firmi 3200 vozac
-
Lain Coubert
#8158 Re: Jadi nas nezaposlenih
Otišao si u vjerovatno najskuplji objekat u gradu da bi upoređivao cijene. Ja sam prvi koji bi se na svaki način borio protiv ovih lopova koji su digli cijene i iskorištavaju cijene ali nisu toliki troškovi ni za prevoz ni za hranu. Ja sam putovao dalje na posao i nikad nisam uspio potrošiti kao ti na gorivo niti ti kao na hranu. Isto radim kod privatnika, fizički posao a znam i ne jesti na poslu čitav dan jer ne budem gladan, pojedem kad bananu ili slično. Isto me svaki dan hvatala gužva pri polasku i odlasku sa posla, čekanje na raskrsnicama, sve je gradska vožnja maltene.zippoo87 wrote: ↑19/04/2023 15:48 Nisu to restorani fini,nego radnicke cevapare i ono gdje ljudi kuhaju za radnike ali su cijene iste.
Kod nas ima dosta ovih i svi radnici se tako hrane...ili se narucuje pa ti donose na lokaciju i u firmu ili odes licno pa jedes.
Ispod 6 KM nema obroka srednje porcije pa na vise.Kuhanje isto 6 KM sada
Ne znam za druge sredine,kod nas je to najnormalnije i wvi radnici ovako jedu...neko ponese od kuce jedino ako mu je wve dosadilo a ostala vecera i to pretezno zensko.
Ne znam nijednog muskarca ds je nosio hranu,gdje god da sam radio.
Mozda nije u svim sredinama isto,ne znam stvarno ali je cinjenica da ne mozes ispod 6 KM jesti kod nas.
Mogu me zasistiti i mali ćevapi, 5 ćevapa u čitavoj lepini, oni su uglavnom oko 4,5 km u većini ćevapdzinica. Burek je 3 KM.
Imaš onaj restoran u čaršiji, sad su baš jeftini. 3/3,5 KM grah sa kobasicama ili mesom, velika porcija, gulaš i neka druga jela 5 KM, hamburgeri 2,5/3KM, prosječnoj osobi koja radi i fizički posao dovoljno za jedan dan na poslu a imaš i besplatnu dostavu. U Bingu možeš za 5 KM kupiti gotova jela solidnog kvaliteta i kvantiteta, recimo malo krompirića, batak, komadići mesa ili bijelo meso u saftu, salata, hljeb. Imaš donere za 5 KM u komšiluku.
Svašta ima.
Ali, slažem se da se tu nema šta štedjeti toliko ako ti se jede i ako si gladan, 50-100 maraka mjesečno nije vrijedno toga. Ali možeš uštedjeti ako nosiš hranu, tamo gdje je moguće, ili ne trošiš na obrok 8 ili 10 KM što je za mene lično previše i nepotrebno taman da me ništa ne košta.
-
nlt
#8159 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije stvar novca nego užasno loše kvalitete hrane koju dobiješ + higijenski uslovi u dosta restorana su samo takvi
Tako da najbolje spremiti nešto kući ko je u prilici i ponijeti
Tako da najbolje spremiti nešto kući ko je u prilici i ponijeti
-
zippoo87
#8160 Re: Jadi nas nezaposlenih
Legendo cijeli zivot jedem po svim cevaparama i restoranima u gradu i one sto su bile najjeftinije,sada je tanjir graha 6 KM.Lain Coubert wrote: ↑21/04/2023 11:27Otišao si u vjerovatno najskuplji objekat u gradu da bi upoređivao cijene. Ja sam prvi koji bi se na svaki način borio protiv ovih lopova koji su digli cijene i iskorištavaju cijene ali nisu toliki troškovi ni za prevoz ni za hranu. Ja sam putovao dalje na posao i nikad nisam uspio potrošiti kao ti na gorivo niti ti kao na hranu. Isto radim kod privatnika, fizički posao a znam i ne jesti na poslu čitav dan jer ne budem gladan, pojedem kad bananu ili slično. Isto me svaki dan hvatala gužva pri polasku i odlasku sa posla, čekanje na raskrsnicama, sve je gradska vožnja maltene.zippoo87 wrote: ↑19/04/2023 15:48 Nisu to restorani fini,nego radnicke cevapare i ono gdje ljudi kuhaju za radnike ali su cijene iste.
Kod nas ima dosta ovih i svi radnici se tako hrane...ili se narucuje pa ti donose na lokaciju i u firmu ili odes licno pa jedes.
Ispod 6 KM nema obroka srednje porcije pa na vise.Kuhanje isto 6 KM sada
Ne znam za druge sredine,kod nas je to najnormalnije i wvi radnici ovako jedu...neko ponese od kuce jedino ako mu je wve dosadilo a ostala vecera i to pretezno zensko.
Ne znam nijednog muskarca ds je nosio hranu,gdje god da sam radio.
Mozda nije u svim sredinama isto,ne znam stvarno ali je cinjenica da ne mozes ispod 6 KM jesti kod nas.
Mogu me zasistiti i mali ćevapi, 5 ćevapa u čitavoj lepini, oni su uglavnom oko 4,5 km u većini ćevapdzinica. Burek je 3 KM.
Imaš onaj restoran u čaršiji, sad su baš jeftini. 3/3,5 KM grah sa kobasicama ili mesom, velika porcija, gulaš i neka druga jela 5 KM, hamburgeri 2,5/3KM, prosječnoj osobi koja radi i fizički posao dovoljno za jedan dan na poslu a imaš i besplatnu dostavu. U Bingu možeš za 5 KM kupiti gotova jela solidnog kvaliteta i kvantiteta, recimo malo krompirića, batak, komadići mesa ili bijelo meso u saftu, salata, hljeb. Imaš donere za 5 KM u komšiluku.
Svašta ima.
Ali, slažem se da se tu nema šta štedjeti toliko ako ti se jede i ako si gladan, 50-100 maraka mjesečno nije vrijedno toga. Ali možeš uštedjeti ako nosiš hranu, tamo gdje je moguće, ili ne trošiš na obrok 8 ili 10 KM što je za mene lično previše i nepotrebno taman da me ništa ne košta.
Ti si bio prije 3-4 godine ocito,tada jeste bilo za 4 KM tanjir kuhanja da se najedes,sada je to 6 KM minimum.
A to koliko ti pojedes,da li jednu kiflu ili jednu bananu dnevno,vjerujem da malo koga zanima...ja samo govorim cijene minimum obroka u nekoj kafani sa hranom a imas Azur,imas Pod plocom,imas Tri Fenjera,imas Gegu,imas Pitu i imas ih jos sto rade sa hranom.( Ovo pisem ako si iz mog mjesta a tako mi djeluje iz posta).
Cijene su iste i minimum tanjir gulasa 6 KM sada a bila je cijena tog istog i 3 KM,4 srednji a 6 veliki...sada je 6 mali...mozda 5 u nekim ali ne mozes se najesti od porcije.
Mali cevapi su 5 KM sada
U Bingu su isto cijene ludnica...za 5 KM na granici da nesto iskombinujes.
Jedino da svaki dan jedes pitu bez jogurta...to je 3 KM
I ponoviti cu i tebi...nije bitno je li potrosis 1-2-3 KM vise,nego vidis koliko smo mi jadni evo u komentarima...ti meni pises da jedes bananu da bi ustesio i da na tome stedis...dakle dno dna smo na sta se sve pristaje...mene sramota u ime svih tih ljudi kojima je to normalno.
Umjesto da imas placen neki normalan obrok,da uz obrok popijes i sok ili kafu ali jok,mi jedemo bananu da bi nam ostalo vise 50 KM mjesecno.
Tuga
-
Lain Coubert
#8161 Re: Jadi nas nezaposlenih
ne jedem ja bananu da uštedim već što ne budem gladan toliko i što se bezveze prejedam a već imam 105 kilograma, na poslu ako ne naručim hranu pojedem bananu, popijem sok, par kafa, šta slatko, koji će mi više ako nisam gladan... kad sam gladan naručim nešto i eto...zippoo87 wrote: ↑21/04/2023 13:27Legendo cijeli zivot jedem po svim cevaparama i restoranima u gradu i one sto su bile najjeftinije,sada je tanjir graha 6 KM.Lain Coubert wrote: ↑21/04/2023 11:27
Otišao si u vjerovatno najskuplji objekat u gradu da bi upoređivao cijene. Ja sam prvi koji bi se na svaki način borio protiv ovih lopova koji su digli cijene i iskorištavaju cijene ali nisu toliki troškovi ni za prevoz ni za hranu. Ja sam putovao dalje na posao i nikad nisam uspio potrošiti kao ti na gorivo niti ti kao na hranu. Isto radim kod privatnika, fizički posao a znam i ne jesti na poslu čitav dan jer ne budem gladan, pojedem kad bananu ili slično. Isto me svaki dan hvatala gužva pri polasku i odlasku sa posla, čekanje na raskrsnicama, sve je gradska vožnja maltene.
Svašta ima.
Ti si bio prije 3-4 godine ocito,tada jeste bilo za 4 KM tanjir kuhanja da se najedes,sada je to 6 KM minimum.
A to koliko ti pojedes,da li jednu kiflu ili jednu bananu dnevno,vjerujem da malo koga zanima...ja samo govorim cijene minimum obroka u nekoj kafani sa hranom a imas Azur,imas Pod plocom,imas Tri Fenjera,imas Gegu,imas Pitu i imas ih jos sto rade sa hranom.( Ovo pisem ako si iz mog mjesta a tako mi djeluje iz posta).
Cijene su iste i minimum tanjir gulasa 6 KM sada a bila je cijena tog istog i 3 KM,4 srednji a 6 veliki...sada je 6 mali...mozda 5 u nekim ali ne mozes se najesti od porcije.
Mali cevapi su 5 KM sada
U Bingu su isto cijene ludnica...za 5 KM na granici da nesto iskombinujes.
Jedino da svaki dan jedes pitu bez jogurta...to je 3 KM
I ponoviti cu i tebi...nije bitno je li potrosis 1-2-3 KM vise,nego vidis koliko smo mi jadni evo u komentarima...ti meni pises da jedes bananu da bi ustesio i da na tome stedis...dakle dno dna smo na sta se sve pristaje...mene sramota u ime svih tih ljudi kojima je to normalno.
Umjesto da imas placen neki normalan obrok,da uz obrok popijes i sok ili kafu ali jok,mi jedemo bananu da bi nam ostalo vise 50 KM mjesecno.
Tuga
a mogu sad iz nekih hirova naručivati duplu porciju teletine sa prilogom svaki dan pa bih bio i deblji jer jedem opet 2x poslije posla, pa hoće li mi sjesti na stomak, hoće li mi zbog hrane biti bolje ili gore, da li ću lakše raditi ili teže
i ovo su buklvano cijene od prije par dana, o tom vremenu pričam..
ćevapi jesu u međuvremenu poskupoli na 5 KM iz nekog razloga
nemoj pogrešno shvatiti, i meni je draže kada dobijem za topli obrok recimo 8KM pored plate i kad daju za prevoz kao što je u nekim firmama u gračanici, samo te tvoje tvrdnje o troškovima za gorivo do posla i jelu na poslu nisu istine...naročito ako ti je 3km do posla....
al uvijek ću birati veću platu u odnosu na taj topli obrok
isto tako, ne naručuju baš svi iz restorana hranu, nose neki i od kuće, podgriju na poslu gdje ima mogućnost, neke firme imaju svoje kuhinje, svakakvih situacija ima...
u jednoj firmi u kojoj sam radio čovjek je nosio 15 hrenovki i dva hljeba za doručak, jbg, pametnije je pojesti 2 banane
drugi su nosili pečeno pile, kilu domaće pite uz to ili kakvo kuhanje
Cjenjeni naši dragi gosti:Novi meni važeći za dostavu od dana 07.04.2023 do 07.05.2023..svaki dan dostava od 09:30 do 13:30 h gratis
Batak + prilog 4.00 km
Ćevapi 5 ica u čitavoj lepini 4.50 km
Begova čorba 3.50 km
Gulaš 5.00 km
Grah (kobasica) 3.50 km
Grah (meso) 4.00 km
Lepina :sa kajmakom i sirom 3.00 km
Pileci hamburger sa pomfritom 2.50 km
Pene polo 5.00 km
Pileci file + prilog 5.00 km
Pohovani file + prilog 5.50 km
#restoran#carsija#meni#
- Domaci izdajnik
#8162 Re: Jadi nas nezaposlenih
Brate mili kakav ti život vodiš??? Brojiš svaku marku gdje si potrošio dnevno
Aj razumijem ne kupovanje cigara nego motani duvan, kafa u firmi mjesto u kafani, ali brate da štediš na HRANI...jbg prijatelju... 
-
mali_balon
#8163 Re: Jadi nas nezaposlenih
Tuzno ali takvih je ogroman brojLajavikrelac wrote: ↑21/04/2023 15:07 Brate mili kakav ti život vodiš??? Brojiš svaku marku gdje si potrošio dnevnoAj razumijem ne kupovanje cigara nego motani duvan, kafa u firmi mjesto u kafani, ali brate da štediš na HRANI...jbg prijatelju...
![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8164 Re: Jadi nas nezaposlenih
Doktor specijalista ili asistent?nepass1 wrote: ↑21/04/2023 10:16Buraz mi doktor ima 2700€ i to je najbolja ponuda koju je dobio. Medicinar 1500€ sav sretan da bude. Drug majstor 2000€ neto.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 23:56
Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.
Ostali u normalnim firmama...tako do 2500 neto...na aerodromu ko radi bude toliko...mislim da i ovi u DHL izadju tako oko 2400-2500 .
Ali nije samo plata bitna...ja cu pristati na manju platu ali da me niko ne jebe i da mi se niko ne obraca ,samo sluzbeno.
Necu opet da ulazim u pricu oko razlika...svako vidi i zna da se razlike ne mogu ni porediti i necu o tome da pisem.
Nego ovdje uleti neki padobranac,uhljebljen negdje ili tako nesto i prica kako je med i mlijeko u BiH...evo ovaj kaze plate 1600 KM...ali nema ga da nam kaze gdje to i koja je firma,naziv i struka.
Pa vecina direktora kod privatnika nema toliku platu .
Od druga mi amidza medicinar od rata u njemackoj, radi na intenzivnoj i ne izadje 3k€
Nez odkud im te cifre za medicinare
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8166 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kakav prema MARCI takav prema Stojanki
-
Lain Coubert
#8167 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa ako se neko žali na cijene hrane, kao recimo moj sugrađanin, najbolja borba protiv toga mu je ignorirati te restorane i kafane i neka propadnu sa tim cijenama. Mislim da je pametnije potrošiti što manje na hranu u takvim kafanama i naći alternativu. Jesam li ja kriv što "štedim" na tome što npr doručak platim 4 KM umjesto 10 u toj kafani koju je spominjao, gdje npr. nescaffe košta 3 KM, onaj najjeftiniji, razmućen sa vodom.Lajavikrelac wrote: ↑21/04/2023 15:07 Brate mili kakav ti život vodiš??? Brojiš svaku marku gdje si potrošio dnevnoAj razumijem ne kupovanje cigara nego motani duvan, kafa u firmi mjesto u kafani, ali brate da štediš na HRANI...jbg prijatelju...
![]()
- PreWiBa
#8168 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ahh, to je nešto drugo. I ja se pitam.
Kao doktor je to gore plata možda u prvim godinama kao asistent, kasnije plata lagano raste na 4 do 5 hiljada minimalno.
Stomatolog i doktor nisu isto. Doktor ide raditi u bolnice, klinike gdje imaju striktnu sindikalnu tarifu, dok kao stomatolog moraš raditi manje-više kod privatnika. Tako da zarada bude manja, makar dok sam ne otvoriš ordinaciju. Onda je naravno obrnuta situacija.
- Domaci izdajnik
#8169 Re: Jadi nas nezaposlenih
Druže ti rezovi na hrani imaju smisla ako si pretila ženska koja hođe da oslabi ili radiš u kancelariji za računarom 8 sati! Ako radiš posao koji je fizički zahtjevniji na hrani se ne štedi inače ćeš sebi zlo napraviti! Ja sam prošle godine radio u magacinu, fizikalija bila samo takva, jeo dva puta i to momački i opet za tri mjeseca spao 6 kgLain Coubert wrote: ↑21/04/2023 15:26 Pa ako se neko žali na cijene hrane, kao recimo moj sugrađanin, najbolja borba protiv toga mu je ignorirati te restorane i kafane i neka propadnu sa tim cijenama. Mislim da je pametnije potrošiti što manje na hranu u takvim kafanama i naći alternativu. Jesam li ja kriv što "štedim" na tome što npr doručak platim 4 KM umjesto 10 u toj kafani koju je spominjao, gdje npr. nescaffe košta 3 KM, onaj najjeftiniji, razmućen sa vodom.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#8170 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma il' folira (ne znam što raja to radi, ni iz djepa, ni u djep...), il' svaka cast SB!mali_balon wrote: ↑21/04/2023 08:06 Selim se u Siroki....bas me zanima koja bi rekacija bila kad bi jedan Mujo iz Sarajeva doso trazit poso u Siroki....dobro sad bi mozda i dobio posao jer dole svi imate putovnice, sto je jedan od glavnih razloga za tolike plate, jer putovnicom su vam vrata EU sirom otvorena, nema viza i zajebancija.....tako da gazde u Hercegovini moraju dizati plate
Ja prije par mjeseci dobio ponudu iz Sjemenarne Sarajevo. Komercijala terenska ( komercijalista, promoter, skladistar, vozac, dostavljac....) 600-650KM + TO. Naknade za prijevoz nema jer se auto duzi 24h.
Benefiti: svaka subota radna, al' samo do 13:00h i zimi nema puno posla!
-
mali_balon
#8171 Re: Jadi nas nezaposlenih
Bolje ti je prosit nego za te pare radit pa nisu normalni jbte...koliko bi izasao mjescebo 900kmPitar sa Kariba wrote: ↑21/04/2023 16:09Ma il' folira (ne znam što raja to radi, ni iz djepa, ni u djep...), il' svaka cast SB!mali_balon wrote: ↑21/04/2023 08:06 Selim se u Siroki....bas me zanima koja bi rekacija bila kad bi jedan Mujo iz Sarajeva doso trazit poso u Siroki....dobro sad bi mozda i dobio posao jer dole svi imate putovnice, sto je jedan od glavnih razloga za tolike plate, jer putovnicom su vam vrata EU sirom otvorena, nema viza i zajebancija.....tako da gazde u Hercegovini moraju dizati plate
Ja prije par mjeseci dobio ponudu iz Sjemenarne Sarajevo. Komercijala terenska ( komercijalista, promoter, skladistar, vozac, dostavljac....) 600-650KM + TO. Naknade za prijevoz nema jer se auto duzi 24h.
Benefiti: svaka subota radna, al' samo do 13:00h i zimi nema puno posla!![]()
Evo kako to u normlanim drzavama biva
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zamj ... /230421053
-
mali_balon
#8172 Re: Jadi nas nezaposlenih

Kakvu poruku poslati....dva clanka na klixu
- PreWiBa
#8173 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne znam koga žele da uhvate sa bruto platom od 2700.
To je na ruku 1800-1900.
- ShnjaZZZ
#8174 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam radio 3 godine težak fizički posao u privatnoj firmi na održavanju pruge, svaki dan smo bez pomoći mašina kopali i mijenjali ručno željezničke pragove.Lajavikrelac wrote: ↑21/04/2023 15:51Druže ti rezovi na hrani imaju smisla ako si pretila ženska koja hođe da oslabi ili radiš u kancelariji za računarom 8 sati! Ako radiš posao koji je fizički zahtjevniji na hrani se ne štedi inače ćeš sebi zlo napraviti! Ja sam prošle godine radio u magacinu, fizikalija bila samo takva, jeo dva puta i to momački i opet za tri mjeseca spao 6 kgLain Coubert wrote: ↑21/04/2023 15:26 Pa ako se neko žali na cijene hrane, kao recimo moj sugrađanin, najbolja borba protiv toga mu je ignorirati te restorane i kafane i neka propadnu sa tim cijenama. Mislim da je pametnije potrošiti što manje na hranu u takvim kafanama i naći alternativu. Jesam li ja kriv što "štedim" na tome što npr doručak platim 4 KM umjesto 10 u toj kafani koju je spominjao, gdje npr. nescaffe košta 3 KM, onaj najjeftiniji, razmućen sa vodom.Da sam tako radio kao ti dobio bi skorbut ili beri-beri, zubi bi mi poispadali i imao bi natečene udove
![]()
https://i.postimg.cc/632jQKSr/FB-IMG-1682087939570.jpg
https://i.postimg.cc/zzc4YtMw/FB-IMG-1682087955366.jpg
Da ti vidiš koliko smo mi malo jeli, isto neka ptičad. Je li se najedeš ne možeš maket, na nos ti izlazi, težak si, teško ti se saget... bukvalno smo jeli samo neki minimum da nas drži do kuće.
I iskreno kad neko kaže da se mora nadrobit da može radit meni to nikako nije jasno.
-
mali_balon
#8175 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa uhvatit ce nekog....neko nema izbora ili to ili konobarisnje za 8 stoja plus baksis
Mi patimo od tkz posla do peMzije, zato su krivi roditelji.
Ovo su ekstra ulazne pozicije za dobijanje vize i ucenja o njemackoj i cijelom sistemu i onda nakon godinu trazis posao dalje.....nakon toga dovedes porodicu...jbga ovdje neki misle da je odlazak vani na poso ono kad ti se cefne implaza od 10k ojra stan audi 8 i kuca u bosni....itd itd.....supustite se na zemlj
A ovdje se odma ceka poso i pozicija do penzije...i rijeso sve probleme bilo nekad u mracnom komunizmu