Nebitno i da sam fulio,izracuj procentualno ucesce 5 eura u plati od 400 eura i plati od 2500-3000 eura.
Ja ba,u BiH je najbolje,nemas sta braniti...svi to vide svakalo
A i Tesanje je isto kao Bec...pa je samo eur ipo jeftinije
Moderator: anex
Nebitno i da sam fulio,izracuj procentualno ucesce 5 eura u plati od 400 eura i plati od 2500-3000 eura.
Opće je poznato da se u nas 400 ojra dobije na lijepe oči. Imam ja rodicu, radi dvije smjene u trafici da bi dvoje djece prehranila. Da njoj možda kažemo za ovo? Ili jednoj poznanici što pere guzice u domu u Hadžićima? Poznaniku što radi u skladištu po 10 sati svaki dan? Oni ne rade dovoljno? Fuj.
Lose ti informacije....emotivac wrote: ↑20/04/2023 15:58 Evo ja lično nikog ne poznajem iz svoje okoline da radi za 400 €, nema niko platu ispod 700-800 €, mnogi imaju i veću. Gdje vi živite i radite ja ne znam niti me zanima, ali da je tako, boga mi nije. A harbina druže za 3000 € da se radi 8 sati, teško ćeš taj posao i u DE naći, u 90% slučajeva ćeš naletiti na nekog bošnju koji zapošljava u DE, i rukati po 10-12 sati za tih 3k €.. Pusti šuplje, nije se jednostavno snaći ni tamo, ne padaju pare s neba...
Ti si dobro dezinformisanemotivac wrote: ↑20/04/2023 15:58 Evo ja lično nikog ne poznajem iz svoje okoline da radi za 400 €, nema niko platu ispod 700-800 €, mnogi imaju i veću. Gdje vi živite i radite ja ne znam niti me zanima, ali da je tako, boga mi nije. A harbina druže za 3000 € da se radi 8 sati, teško ćeš taj posao i u DE naći, u 90% slučajeva ćeš naletiti na nekog bošnju koji zapošljava u DE, i rukati po 10-12 sati za tih 3k €.. Pusti šuplje, nije se jednostavno snaći ni tamo, ne padaju pare s neba...
Pa ne mora znacit da svi imaju prosjek....tu je to od 2500 do 3500...naravo ima i vise i manje ali mislim da vecima zaradjuje ove cifre, ali radi i zena/muz plus djeciji doplatak...TomANDJerry wrote: ↑20/04/2023 23:28 pa dobro ljudi, kolike su te plate u Njemackoj
3k eura, 5k, 10k, 22k
Mislim, koliko vidim na internetu average salary in Germany je oko 2600 eura neto ... vjerujem da vecina naših ljudi ima tu platu, nesto ne vjerujem da su svi doktori i inzinjeri sa 5k.
Pa to je ovo sto kolega iznad govorio o prosjecima neko jede kupus neko meso u prosjeku jedemo sarmu....100ljudi ima 800km platu parlamentarac 7000km koji je prosjek plate
Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.mali_balon wrote: ↑20/04/2023 23:42Pa to je ovo sto kolega iznad govorio o prosjecima neko jede kupus neko meso u prosjeku jedemo sarmu....100ljudi ima 800km platu parlamentarac 7000km koji je prosjek plate
Plaća + prijevoz + topli u ŠB, u dosta firmi je oko 1500 KM.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 23:56Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.mali_balon wrote: ↑20/04/2023 23:42
Pa to je ovo sto kolega iznad govorio o prosjecima neko jede kupus neko meso u prosjeku jedemo sarmu....100ljudi ima 800km platu parlamentarac 7000km koji je prosjek plate
Ostali u normalnim firmama...tako do 2500 neto...na aerodromu ko radi bude toliko...mislim da i ovi u DHL izadju tako oko 2400-2500 .
Ali nije samo plata bitna...ja cu pristati na manju platu ali da me niko ne jebe i da mi se niko ne obraca ,samo sluzbeno.
Necu opet da ulazim u pricu oko razlika...svako vidi i zna da se razlike ne mogu ni porediti i necu o tome da pisem.
Nego ovdje uleti neki padobranac,uhljebljen negdje ili tako nesto i prica kako je med i mlijeko u BiH...evo ovaj kaze plate 1600 KM...ali nema ga da nam kaze gdje to i koja je firma,naziv i struka.
Pa vecina direktora kod privatnika nema toliku platu .
Radio u privatnoj firmi kao VSS tehničkog smjera godinama. Plata iznadprosječna, povećanja s vremena na vrijeme, ali funkcija i dr. benefiti cementirani.ShnjaZZZ wrote: ↑20/04/2023 10:21 U svim firmama u BiH imaš ljude koji napreduju ili po stranačkoj pripadnosti ili po ljubljenu i uvlačenju u guzicu onog ko ima moć da vodi kadrovsku politiku. Evo radim u privatnoj firmi pa da vi vidite tih šefova i poslovođa, dođe onaj što ih je postavio i kaže najgluplju moguću šalu, a oni se valjaju po podu od smijeha. Ja stao i gledam u čuduovaj jedan kad dolazi na posao prvo ode u kancelariju ovom iznad njega i malo "popuši" pa onda na radno mjesto. Mi se ostali smijemo ali dok se mi keslamo i odmahujemo glavom on laganica i plata veća 300-400 maraka a ništa ne radi. Znam šta mi je posao danas, poslovođa mi i ne treba malte ne.
S druge strane sva 4 šefa su mi srednjoškolci dok 3 radnika inžinjera rade isti posao koji i ja radim sa srednjom. Na jednom se vidi koliko je iscrpljen od nepravde, 15 god u firmi i ništa mu još ne daju ali zato će vrlo brzo za Austriju sa ženom i djecom. Druga dva su još mlada pa se kao nadaju nečemu boljem ali već znam ko će dobit koje radno mjesto šefa, a to nije školovani inžinjer nego grlata seljačina koja nema osnovne manire.
I ovo je sve kod privatnika gdje se samo priča o ciframa i profitu. Mogu mislit kako je u državnim firmama...ono nije problem zaposlit se ali napredovat itekako jest.
Najbolje i možda jedini lijek. Elegantno doviđenja pa nek radi sa njom dalje.moee wrote: ↑21/04/2023 01:32Radio u privatnoj firmi kao VSS tehničkog smjera godinama. Plata iznadprosječna, povećanja s vremena na vrijeme, ali funkcija i dr. benefiti cementirani.ShnjaZZZ wrote: ↑20/04/2023 10:21 U svim firmama u BiH imaš ljude koji napreduju ili po stranačkoj pripadnosti ili po ljubljenu i uvlačenju u guzicu onog ko ima moć da vodi kadrovsku politiku. Evo radim u privatnoj firmi pa da vi vidite tih šefova i poslovođa, dođe onaj što ih je postavio i kaže najgluplju moguću šalu, a oni se valjaju po podu od smijeha. Ja stao i gledam u čuduovaj jedan kad dolazi na posao prvo ode u kancelariju ovom iznad njega i malo "popuši" pa onda na radno mjesto. Mi se ostali smijemo ali dok se mi keslamo i odmahujemo glavom on laganica i plata veća 300-400 maraka a ništa ne radi. Znam šta mi je posao danas, poslovođa mi i ne treba malte ne.
S druge strane sva 4 šefa su mi srednjoškolci dok 3 radnika inžinjera rade isti posao koji i ja radim sa srednjom. Na jednom se vidi koliko je iscrpljen od nepravde, 15 god u firmi i ništa mu još ne daju ali zato će vrlo brzo za Austriju sa ženom i djecom. Druga dva su još mlada pa se kao nadaju nečemu boljem ali već znam ko će dobit koje radno mjesto šefa, a to nije školovani inžinjer nego grlata seljačina koja nema osnovne manire.
I ovo je sve kod privatnika gdje se samo priča o ciframa i profitu. Mogu mislit kako je u državnim firmama...ono nije problem zaposlit se ali napredovat itekako jest.
Koka sa kase (SSS + faks iz vukojevine nevezan sa poslom) se podmetne šefu, kad eto je kroz par mjeseci u kancelariju, nekakav manager. To službeni telefon, laptop, čak i auto dobila, a mi ostali se guramo po tramvajima. Počela treba šefovati svima (ako izignorišeš, očekuj poziv od šefa), sastavljati i šerovati cjenovnike, a ne zna dvije formule u excelu
Nakon par mjeseci, komplet VSS ekipa iz kancelarije digla sidro.
Pa po cemu ti onda donese zakljucak da su svugdje u BH iste plate....ovdje u drzvanim institucijama pocetna 900 pa ide topili i prevoz pa izadju ja mislim oko 1200.....Josip321 wrote: ↑21/04/2023 00:14Plaća + prijevoz + topli u ŠB, u dosta firmi je oko 1500 KM.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 23:56
Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.
Ostali u normalnim firmama...tako do 2500 neto...na aerodromu ko radi bude toliko...mislim da i ovi u DHL izadju tako oko 2400-2500 .
Ali nije samo plata bitna...ja cu pristati na manju platu ali da me niko ne jebe i da mi se niko ne obraca ,samo sluzbeno.
Necu opet da ulazim u pricu oko razlika...svako vidi i zna da se razlike ne mogu ni porediti i necu o tome da pisem.
Nego ovdje uleti neki padobranac,uhljebljen negdje ili tako nesto i prica kako je med i mlijeko u BiH...evo ovaj kaze plate 1600 KM...ali nema ga da nam kaze gdje to i koja je firma,naziv i struka.
Početna recimo 1300, pa raste. Tako, razne kombinacije.
Ne kažem da je u svakoj tolika. U industrijskoj zoni u Knešpolju je u dosta firmi, tu blizu 1500. Kako sam čuo.
U Sjemenarnoj je pikerima 1500 start. Ne znam da li na to ide varijabilni dio.
Ataco je u zadnjih godinu dana plaću dva puta povećavao.
Bgm nema ni doktor 5kTomANDJerry wrote: ↑20/04/2023 23:28 pa dobro ljudi, kolike su te plate u Njemackoj
3k eura, 5k, 10k, 22k
Mislim, koliko vidim na internetu average salary in Germany je oko 2600 eura neto ... vjerujem da vecina naših ljudi ima tu platu, nesto ne vjerujem da su svi doktori i inzinjeri sa 5k.
Buraz mi doktor ima 2700€ i to je najbolja ponuda koju je dobio. Medicinar 1500€ sav sretan da bude. Drug majstor 2000€ neto.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 23:56Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.mali_balon wrote: ↑20/04/2023 23:42
Jarane nek se prekvalifikuju i sofere jbga, veca plata a poso ni blizu doktorunepass1 wrote: ↑21/04/2023 10:16Buraz mi doktor ima 2700€ i to je najbolja ponuda koju je dobio. Medicinar 1500€ sav sretan da bude. Drug majstor 2000€ neto.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 23:56
Medicinari idu lagano do 3000 eura ,kod njih je dezura neplanska ili praznik 200 eura ...imam ih par koji to rade u De pa znam.
Od druga mi amidza medicinar od rata u njemackoj, radi na intenzivnoj i ne izadje 3k€
Nez odkud im te cifre za medicinare