Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 15:56
Login77777 wrote: ↑09/02/2023 14:57
Jesi ti procitao zadnji dio mog posta? Fino sam napisao da ne podrzavam Smitove izmjene.
kompletan Dayton nije okej. Taj problem nije tek od Smitovi promjena nego od prvog dana.
Nije to samo tako u vezi DN FBiH nego na svim razinama izuzev kantona i gradova.
I na drzavnom nivou gdje imas vise Bosnjaka svi drze 33%.
Bosnjaka imas sami vise nego Hrvata i Srba zajedno pa oni na drzavnom nivou imaju 66% a Bosnjaci 33%.
A sto se tice tih Hrvata sto bi stavio SDP treba realno priznati da bi iste u 99% slucaja birali glasaci Bosnjaci. Pitanje za tebe bil bilo oke da HDZ stavi samo Bosnjake na listu i isti dobiju 500 000 glasova a SDA/NiP/NES Bosnjaci samo 50 000. i da onda HDZ Bosnjaci poput Sulica vode klub Bosnjaka u DN FBiH.
Pa nek stavi sta je problem? Sutra nek bude svak glasa za sve nek dodik pobjedi ja cu mu prvi cestitat
Brate hocete nekakav napredak a konstano govorite "nemoj to naljutice se neko"...sta me briga nek se ljuti..ako je pravedna i prava stvar u pitanju mogu se samo naljutit oni nepravedni i pogresni
Reko sam sto puta...nek svi ljudi u BiH prvo budu gradjani BiH a onda nek budu indijanci ako hoce niko im ne brani. Medjutim ti hoces da si Hrvat i tjt..BiH ma yebe mi se ionako nije moja drzava, daj meni moje a eto vi ako hocete u Sarajevu birjate hrvate ko vas yebe...
Daj ba pa jbt stojite na braniku UZP bande i njihovog cilja eto kao postuj...sta da paotujem..sutra ce se pokusat ocijepit i neko ce rec pa eto postuj to
I onda dodje Smit hoce da im legalizuje te gluposti koje traze i mi kao trebamo "ma ok" "alija potpiso"...alija je sve isto ko i komsic samo jos nije da su pucali po nama..a kako je krneulo
ne bi me cudilo da i to neko kaze
EDIT: U ovom slucaju bi svak morao mislit i na druge narode ne samo na svoj jer njegov sam bi mi ne bi bio dovoljan za pobjedu. I eto to je lose nesto najgore ikad, al zato je ok da srbujes i da te istomilsjenici izaberu i ti imas legitimitet da yebes mater druga dva ...
Naravno da ces mu cestitati. Jos kada te bude pokraj muslimana jos turcinom nazivao, stavio „Sulice“ da te predstavljaju itd. A ti ono pred tv galamis „ to Mile majstore“. Aha hoces malo sutra. Ne pravi nas sviju budalama. To sam ne vjerujes.
I niko ne stoji na braniku HDZa nego ti se fino kaze da nema sada nista novo sto nije bilo prije Smitovi izmjena. Sistem je isti. I dalje jedna strana sa manje glasova moze drzati dio vlasti. To smo vec prije Smita imali. Bosnjacima nije nista umamjeno jer i dalje imaju ista prava.
Evo ja se slazem s Prpom da bi takodzer volio da u ovoj drzavi ne zive ljudi koji protiv iste rade. Znaci bez SNSD, HDZ, SDS itd.
Da imamp pro BiH Srbe i Hrvate u BiH i da se vecinom bira. Ali realnost je druga nazalost.
A ovo sta ti hoces a i mi svi da jedan covjek jedan glas vazi mozes samo uspjeti na dva nacina.
Prvih je da to u parlamentu izglasas. Realnost jednako 0.
A drugi je ratom. A koliko je to realno i ko bi to zelio? Mislim niko.
Trece mogucnost za to nema.
I kako ti to mislis sad uraditi kada znas da sve mora kroz parlament BiH?
Jedan covjek jedan glas si mogao ostvariti 90ih da smo se odbranili agresora i pobjedili rat.