SDA-All about
-
giannibelif
#81326 Re: SDA-All about
Djevojka živi život, putuje, troši, druži se, kontaktira, egzistira na dobrom poslovnom položaju.Nema ona vremena kad da se bavi kvazitumačenjima, seljačkim i malograđanskim naprdjivanjima. To su teme za fukaru, roblje, mentalne zatvorenike u vlastitim svjestima zaustavljenim u razvoju.
- Dozer
#81327 Re: SDA-All about
Ali je, takva samo i ober svjesna, ipak nasla vremena da uputi cestitku kakvu je uputila.giannibelif wrote: ↑27/12/2022 00:15 Djevojka živi život, putuje, troši, druži se, kontaktira, egzistira na dobrom poslovnom položaju.Nema ona vremena kad da se bavi kvazitumačenjima, seljačkim i malograđanskim naprdjivanjima. To su teme za fukaru, roblje, mentalne zatvorenike u vlastitim svjestima zaustavljenim u razvoju.
Ne napadam taj potez, da budemo nacisto, podrzavam ga. Ali ne supljirajte o tome i o osobama iz tog miljea na ovaj nacin.
Sve sto si nabrojao radim npr. i ja. Ali to ne znaci da ne mogu ili ne smijem imati misljenje i stav o nekim stvarima. Pogotovo na bazi svima vidljivih cinjenica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#81328 Re: SDA-All about
Šha kaje hodza iz zivinica na ovo sve, hocel se odrediti serijatska kazna za ovo bogohulstvo.
- Dozer
-
Bossona
#81330 Re: SDA-All about
Ne postoje veći munafici, lažovi, prevaranti, bezbožnici, izdajnici i kriminalci od Sanugebovića i Lažnomuslimanske SDA sekte,...Chisum wrote: ↑26/12/2022 12:58Prevedeno: kako srpskocrnogorski kriminalni klan Izetbegovici, s osmijehom na licu, pisa po polupismenom jadu koji u njih gleda kao u bogove.
Mogu samo zamisliti svu skripu, klepetanje, varnice i dim, kada im se ono pet i po grama mozga napne u ocajnickom pokusaju da svare ovu i slicne slike - i sve to nakon visegodisnjih kampanja, lekcija i ispiranja mozga...![]()
Mada, ipak su najjace SDA "daije" i "lavovi islama", sa stalnom adresom na cafirskom zapadu... s koje ih ni tri atomske ne bi mogle "pocerat" nazad medju bracu, da, jelte, uzivaju "u svojoj vjeri, na svojoj zemlji".![]()
Sanubegovići preko svojih poltrona, uhljeba i plaćenika dersuju kvazimoralne dersove svojim krzubim kmetovima dok se unuka SANU podvale i konvertita Alije udaje za vlasnika kupleraja i opija, ova im izgleda normalnija kao da nije njihova.
Deda Mraz u Bosni treba imati više kapa u skladu sa daytonskom luđačkom košuljom i konstutuvnosti svojih km-etnotorova.
Ovo bi već moglo biti prihvatljivo za Turkofilne Sanubegoviće i njihove sljedbenike.

Last edited by Bossona on 27/12/2022 10:07, edited 1 time in total.
- Roccohljup
- Roccohljup
#81332 Re: SDA-All about
a krenuli su i sa napadima na dotičnu

- pici
#81333 Re: SDA-All about
Mogla je bar tespih zakacit na vrh jelke makar da se zna cija je.
- Styling
#81334 Re: SDA-All about
Sve ok, ali je pogrijesila u jednom. Dedo je bio sve samo ne kosmopolita.
- dr_Evil
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#81336 Re: SDA-All about
Mulahusic je pao na ispitu 
- Styling
#81337 Re: SDA-All about
Jeste. I babo se potrudio da joj tenderima sa drzavnim firmama u talu sa daidjom obezbjedi lagan i bezbrizan zivot.
- Blixen
- pici
- dr_Evil
#81340 Re: SDA-All about
Ma vise sam bio muska svinja, i meni nekad da se omakne.
- dr_Evil
#81341 Re: SDA-All about
Neg, divi sta nam rade kolegi forumasu:
U svakom slucaju zelim mu da se sve to sto prije zavrsi.
Red je bio da napise ko mu prijeti, ako pretpostavim da je HDZ pa na njih je navikao, ako pretpostavimo da je SDA onda nek napusta stranku posto je u koaliciji sa njima.''Deaktivirao sam svoje profile na Facebooku i Twitteru. Nisam nikog blokirao, nego sam ugasio svoj profil'', napisao je Sanel Kajan, te dodao: ''Prijetnje mojoj djeci i agresivne psihički bolesne osobe s pristupom internetu su kap koja je prelila čašu. Ostajem dostupan na svom e-mailu, privatnom i poslovnom, kao i na Viberu, mobitelu i Instagramu. Živjeli''.
-
HelaS
#81342 Re: SDA-All about
Šta je trebala, da kaže "Neću babo taj koruptivan novac, imam ja svoj od plate..."
Na kraju krajeva, taj novac nije jedini koruptivan u ovoj državi, i mnogi mnogi drugi ga takvog uživaju, pa ga se niko ne odriče.
- dr_Evil
#81343 Re: SDA-All about
To je onda ono da smo svi isti. E pa nismo svi isti, ne bismo svi uzeli. Ne treba mi haram novac, a ateista sam.
-
giannibelif
#81344 Re: SDA-All about
Pa radim to i ja, ali ja nisam Alijno unuče u tome je kvaka mog posta. Djevojka živi život moderne žene kakve svi mi znamo. Trenutno sam na odmoru u Bukureštu, moja žena ne pije alkohol, a žene drugara ovdje lopaticom i metlom se kupe od alkohola i njima je to čudno i neobično što moja ne konzumira alkohol. Uspoređuju to sa Emiratima, Istanbulom, mjestima koja su posjetile i vidjele da žene ne piju tamo .Generaliziraju i imaju predrasude kao što predrasude ima i bosanskohercegovačka krezuba fukara.Dozer wrote: ↑27/12/2022 08:59Ali je, takva samo i ober svjesna, ipak nasla vremena da uputi cestitku kakvu je uputila.giannibelif wrote: ↑27/12/2022 00:15 Djevojka živi život, putuje, troši, druži se, kontaktira, egzistira na dobrom poslovnom položaju.Nema ona vremena kad da se bavi kvazitumačenjima, seljačkim i malograđanskim naprdjivanjima. To su teme za fukaru, roblje, mentalne zatvorenike u vlastitim svjestima zaustavljenim u razvoju.
Ne napadam taj potez, da budemo nacisto, podrzavam ga. Ali ne supljirajte o tome i o osobama iz tog miljea na ovaj nacin.
Sve sto si nabrojao radim npr. i ja. Ali to ne znaci da ne mogu ili ne smijem imati misljenje i stav o nekim stvarima. Pogotovo na bazi svima vidljivih cinjenica.
- Styling
#81345 Re: SDA-All about
Prvo, moj tata nikada ne bi radio ono sto je radio njen babo, o daidji i ostaloj familiji da ne govorim. Znaci , u startu ne postoji sansa da u moju familiju dodje koruptivni novac. Hvala Bogu pa je moj otac ispravan covjek i ispravno je i mene odgojio.
- Roccohljup
#81346 Re: SDA-All about
a jeko on na forumu?dr_Evil wrote: ↑27/12/2022 10:13 Neg, divi sta nam rade kolegi forumasu:
Red je bio da napise ko mu prijeti, ako pretpostavim da je HDZ pa na njih je navikao, ako pretpostavimo da je SDA onda nek napusta stranku posto je u koaliciji sa njima.''Deaktivirao sam svoje profile na Facebooku i Twitteru. Nisam nikog blokirao, nego sam ugasio svoj profil'', napisao je Sanel Kajan, te dodao: ''Prijetnje mojoj djeci i agresivne psihički bolesne osobe s pristupom internetu su kap koja je prelila čašu. Ostajem dostupan na svom e-mailu, privatnom i poslovnom, kao i na Viberu, mobitelu i Instagramu. Živjeli''.
-
redhat
#81347 Re: SDA-All about
Sve potpis uz jednu laganu modifikaciju termina promjene - mi se necemo riješiti SDA recidiva za Tvog i mog zivota, nažalost.Dozer wrote: ↑26/12/2022 21:07Slazem se 100%.HD_2015 wrote: ↑26/12/2022 14:04 Zanimljivo je vidjeti kako oponenti SDA prave istu grešku kao i SDA; bave se glupostima, smatrajući svoje glasače ovcama.
Bakir je tek pred gubitak vlasti progovorio o dosta bitnijim temama (nema sada vremena navoditi), pokazujući time da je cijelo vrijeme znao, ali se pravio budala.
Sada isto radi i nova vlast: malo Djeda Mraza, malo respiratora, malo Sebijine diplome, malo šta je rekao ovaj, šta je rekao onaj. Ista predstava, drugi glumci.
Hoće li se kada ko početi baviti kvalitetom života? Tramvajska pruga - svaka čast, ali to je kap u moru i samo jedno ministarstvo u vladi KS. Svaki nivo i svaka služba treba (početi) raditi svoj posao.
Više sam puta ponovio, novi ne-SDA načelnik opštine u mojoj opštini je gori od starog. Neke stvari iz nadležnosti opštine su postale još gore.
Sada su NIP/SDP/NS pozicija, a ne opozicija. Ne može se samo pljuvanjem po SDA dobiti slijedeći izbori.
Uz jednu opasku - tesko cemo se mi rijesiti SDA naslijedja bar jos 10 godina.
5 bi bilo fantasticno, ali za to kompletna nova vlast mora zapeti k'o mutava u promjene. Bukvalno svaki covjek na poziciji, bilo kojoj. Ali, prije toga se treba rijesiti svih mogucih i nemogucih SDA polupismenih kadrova koje su ustolicavali zadnjih 30 godina.
To je jedan kompletan sistem sacinjen od hiljada ljudi, a njegovo ciscenje i resetovanje ce potrajati bar 4 godine. Samo to. I tek onda se moze poceti pricati o pocetku poboljsanja.
Jwr, sve dok SDA ima svoje ljude na bilo kojoj javnoj funkciji i poziciji, radice sve sto moze da opstruira bilo kakav napredak i poboljsanje.
Ovo ponavljam kao papagaj vec godinama, ali SDA funkcionise na jednom vrlo jednostavnom principu, koji su odlicno usavrsili za 30 godina - tamo gdje vladaju, tu kradu maksimalno i zaokruzuju vladavinu bezgranicnim zaposljavanjem na budzete, ucjenama, mitom, korupcijom i raznim drugim kriminalom.
Tamo gdje vide da gube vlast, ili su vec izgubili, unaprijed pocinju sa spinovanjem i adresiranjem svih svojih nebuloza onima koji ih smjenjuju.
Ovo vidimo najbolje i najjasnije kroz Hayat TV. Evo samo vecerasnji primjer, a svaki dan imamo slican novi - Fadil obecava povecanje penzija za 11%, ali samo ukoliko se usvoji budzet.
A SDA ce uraditi sve da se budzet ne usvoji, jer ce na taj nacin okriviti novu vlast za to.
A to sto su oni jahali i harcili te iste penzionere 30 godina, kroz besmisleni sistem.koji su upravo oni uspostavili, to nikom nista.
Najtuznije je sto ce penzioneri nasjesti na ovaj spin.
Za sve one koji i dalje misle da je SDA nesto dobro, u bilo kojem smislu, taj je totalni idiot jer ta stranka je najvece zlo koje se moglo desiti ovoj zemlji, a s tim i Bosnjacima. Sve su vas prodali za svoj fildzan, pri cemu ih uopste nije zanimalo koliko ce vas biti pobijeno, silovano, zatvoreno i muceno (da jeste, od 96 do danas bi konstantno podnosili tuzbe i protiv pojedinaca, i protiv njihove genocidne tvorevine), a onda su vas nastavili jahati i jasu i u njemu.
Btw, prica o Deda Mrazu traje vec jedno 10 godina, i pokrenula je upravo SDA.
Doći će do jednog čiščenja ali isključivo ukoliko osmorka uspije prepoznati istorijski trenutak i zadatak koji je pred njima i ukoliko uspiju zanemariti lične animozitete i sujete a to će im jako teško ići jer već sad tu imaju problema. Također treba uzeti u obzir i to da su najjači kadrovi osmorke ujedno i jedini koji znaju kako se fajtati sa zelenima upravo potekli iz njedara sda - ne tvrdim da im namjere nisu dobre, treba im dati priliku i prostor a nadat se da se neće uljuljkati kad dodju na vlast i da nece ponavljati iste greske.
To da je SDA najvece zlo koje jer zadesilo bosance i bosnjake od kuge iz srednjeg vijeka na ovamo, u to valjda nema sumnje.
Čistićemo se mi njih isto kao i domaćih izdajnika i kvislinga iz prošlog rata i to će da traje, tito je bio puno konkretniji a ni njemu nije uspjelo kako treba.
- Styling
- SmokingMan
#81349 Re: SDA-All about
Ne bi sjala tako jako.... 
- Dozer
#81350 Re: SDA-All about
To je tako, i djaba sve. Mentalitet ovdje se nece promijeniti ni za 100 godina, jer ogromna vecina ljudi u BiH ne putuje, nemaju pojma sta je i kako je negdje drugo.giannibelif wrote: ↑27/12/2022 10:20Pa radim to i ja, ali ja nisam Alijno unuče u tome je kvaka mog posta. Djevojka živi život moderne žene kakve svi mi znamo. Trenutno sam na odmoru u Bukureštu, moja žena ne pije alkohol, a žene drugara ovdje lopaticom i metlom se kupe od alkohola i njima je to čudno i neobično što moja ne konzumira alkohol. Uspoređuju to sa Emiratima, Istanbulom, mjestima koja su posjetile i vidjele da žene ne piju tamo .Generaliziraju i imaju predrasude kao što predrasude ima i bosanskohercegovačka krezuba fukara.Dozer wrote: ↑27/12/2022 08:59
Ali je, takva samo i ober svjesna, ipak nasla vremena da uputi cestitku kakvu je uputila.
Oni sto odu vani, i vide sta je i kako je,kada se vate ovamo na sve gledaju s visine. Doduse, mnogi se ni tada ne dohavizaju, nego cak postanu rigidni, ubijedjeni da su nesto posebno. Prizeman mentalnin sklop, i za promjenu toga su potrebne generacije,
Mentalitet je cudo, i ono sto se nauci u kuci, to se nosi do kraja zivota. Nazalost, mentalitet ljudi na ovom prostoru je takav kakav jeste, i tesko ce se to mijenjati.
Last edited by Dozer on 27/12/2022 10:47, edited 1 time in total.