Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#81301 Re: Liverpool FC
Ma sa Salahom se uvijek može igrati i na kartu Arapa, može ga se prodati njima i sa 50 ako do toga dođe.
- Pandakonda
#81302 Re: Liverpool FC
Ma sumnjam da nece nikome popustit, ali će ova situacija sa Salahom određivati kako će biti sa ostalima. Virgil i Trent će se ravnati onda po tome koliko da traze za svoje ugovore, pogotovo Trent koji je najmlađi od grupe i ima gdje otici. I nemas taj luksuz da svima udovoljis tako da je samo pitanje ko će izvući deblji kraj od njih trojice. E sad tu dolazimo i do tog problema sto kazes da ih ni klub ne moze pustiti bez marke a kraj ugovora se priblizava. A sigurno neće prihvatati neke kratke opcije kao sto je recimo ekstenzija na jednu godinu.convict wrote: ↑26/11/2024 15:50A ako nikome ne popustis, moras na trziste i izvaliti 250 miliona za 3 igraca tog kalibra. I opet imas rizik da naletis na neku prevaru, sklonog povredama itd.Pandakonda wrote: ↑26/11/2024 12:17Ako su ovi zahtjevi istiniti onda Salah stvarno pretjeruje. On će morati napraviti kompromis da li zeli novac ili duzinu ugovora. Ne mozes brate imati 350k u 33oj godini i da ti se produzi na jos 3-4 kada ces imati 36-37 godinaSalah i njegovi predstavnici žele četverogodišnji ugovor, a to u Liverpoolu ne žele da mu garantuju jer je već u 33. godini i veliki je rizik dati najveći ugovor u klubu nogometašu koji je na pragu poznih igračkih godina.Ako ti je stalo do duzine ugovora da si u klubu sto duze onda prihvati manju platu, ili istu platu ali uz ugovor od max 2 godine. Koje to krilo vi znate da igra na vrhunskom nivou sa 35/36 godina ? Volim i ja Salaha ali treba malo objektivnosti. Klub ovdje nije nikakvu gresku napravio jer mu je svaki put produzivao ugovor i dobivao je sta zeli. Ako vec nema dogovora onda lagano uzeti pare od saudijaca dok su zagrijani i dok je u formi i svima onda dobro jer ce on kod njih dobiti ugovor kakav god želi.
Također AFCON je naredne godine u decembru i onda ide svjetsko 2026e, za igraca njegovih godina to je jako puno takmicenja i rizika za povredu, plus sto generalno za nas nikad nije dobro igrao kada se vratio sa turnira.
Klub je jedino kriv ako vec nemaju u glavi ideju ko bi mogao biti njegova zamjena.
Prosle sezone smo imali priliku vidjeti kako je bilo bez Salaha, odigrali smo 6 utakmica, od kojih smo 5 dobili i od arsenala imali jedan poraz. Zabili smo 17 golova tada. Bez njega smo uzeli liga kup, Arsenal dobili u FA kupu, znaci tri pobjede, remi i 6 golova a rotirali smo Gakpa, Jotu, Elliota kao desno krilo tad. Ako bi Salah otisao vjerovatno bi doveli jos igraca.
Ekipa sigurno neće propasti bez Salaha i neka mu izađu u susret koliko mogu, ali ne pod svaku cijenu.
EDIT: Ni klubu također nije lagano jer Salah vjerovatno prvi postavlja "rampu" koliko ce mu dati kompromisa. Ako njemu puno popustis, eto ti Virgila i Trenta sa istim zahtjevima.
Meni ovaj argument o duzini ugovora (ako govorimo o 3 godine, 4 je vec previse) nema bas smisla. Prva je vec na vidiku, nema sanse da toliko grohne tako brzo. Nakon prve godine, zavisno od situacije, moze se vec razmisljati o prodaji.
Pustiti ovakve igrace bez naknade mi je totalna katastrofa.
Klub ocigledno zeli imati wage slot slobodan ukoliko izleti prilika da se kupi igrac koji njima odgovara. Ako se vec recimo naredne ili za 2 sezone "oslobodi" igrac koji njima odgovara onda ces imati problem jer i tom igracu moras dati veliku platu plus transfer fee, dok paralelno imas Salaha koji također ima veliku platu ali radi godina neces moci naplatiti isti iznos za koji bi ga mogao prodati sada da "pokrije" fee tog novog igraca.
Treba uzeti i marketing stranu price da je Salah ogroman ambasador kluba za arapsko trziste plus kupovina dresova i svega ostalog i vjerujem da će i to igrati ulogu prilikom donosenja odluke. Na twitteru sam također procitao da Liverpool jos pregovara sa Addidasom vezano za strukturu plaćanja i da će to također igrati veliku ulogu u tome koliko se mogu isprsiti za ovu trojicu.
Inace mimo ovoga mislim da ne treba slijepo srljati da se trazi direktna zamjena za Salaha. Mi imamo taj problem da Salah igra veliku ulogu kod nas jer je krilo koje daje puno golova, a i asistencija, dok nas spic i desetka (ako je uopste i imamo sa ovom formacijom) jako slabo zabijaju. Ako recimo dovedes kako treba 9ku kao sto je recimo Gyokeres, onda neces imati problem da dovedes solidno kreativno krilo koje nece imati toliki pritisak da zabija nego samo da probija, stvara prostor i dijeli asistencije. Gyokeresa sam uzeo za primjer je vjerujem da će traziti transfer u veci klub od naredne sezone i bilo bi glupo da ga ne uzmu u razmatranje
-
convict
#81304 Re: Liverpool FC
Steta za Harveya, nadam se da ce moci bar 10-15 minuta pred kraj.
Sto se tice ostalih, nadam se da ce Gomez, Quansah, Endo dobiti sansu, mozda i Morton.
Utakmica totalno nebitna, ali jbg ipak dolazi Real na Anfield, ne mozes bas skinui gace, nema smisla zbog navijaca.
Sto se tice ostalih, nadam se da ce Gomez, Quansah, Endo dobiti sansu, mozda i Morton.
Utakmica totalno nebitna, ali jbg ipak dolazi Real na Anfield, ne mozes bas skinui gace, nema smisla zbog navijaca.
- Edin H.
#81307 Re: Liverpool FC
Iskreno bio bih zadovoljan sa bilo kojim rezultatom koji će nadmašiti onaj kad su nalupali Reala 4 - 0: 
- no_sekirli
#81309 Re: Liverpool FC
Meni je ova tekma ravna finalu CLa.
-
convict
#81311 Re: Liverpool FC
Oj majko, nema kod Slota nikakvih kalkulacija, samo pun gas, pa dokle izdrze.
- no_sekirli
#81312 Re: Liverpool FC
Slot hoce napraviti 11 robota da zatvorenih ociju mogu igrati i osjecati suigrace. Nije mu losa taktika, barem dok su svi zdravi.
Nadam se da ce veceras zamjene pregaziti umorne Realovce tamo negdje iza 70.minute.
Nadam se da ce veceras zamjene pregaziti umorne Realovce tamo negdje iza 70.minute.
- ismar2215
#81313 Re: Liverpool FC
Uh odlicno poluvrijeme, steta sto ne vodimo. Bradley fantastičan. I Robbo lici na sebe. Sudac katastrofalan.
-
Mustang1
#81314 Re: Liverpool FC
Nadam se da je ovo povratak Darwina.
- no_sekirli
#81315 Re: Liverpool FC
A ono nase, klasika. Imamo sanse, ona hobotnica na golu ne da.
-
Mustang1
#81316 Re: Liverpool FC
Sta je sudija pogrijesio osim kornera. Pusta grublju igru sto nam odgovara.
- King_Kenny
#81317 Re: Liverpool FC
Odličan Liverpool; vrlo zrela igra
- no_sekirli
#81318 Re: Liverpool FC
Graven bezze dobi zuti, to nam.je velika opasnost.
Maca je svakako za Q, jedva cekam da izadje, lik ne moze odigrati tekmu bez zutog.
Maca je svakako za Q, jedva cekam da izadje, lik ne moze odigrati tekmu bez zutog.
- no_sekirli
#81320 Re: Liverpool FC
Nema boljeg osjecaja nego kad me ovako pokenja igracno_sekirli wrote: ↑27/11/2024 22:02 Graven bezze dobi zuti, to nam.je velika opasnost.
-
Mustang1
#81321 Re: Liverpool FC
Umalo jos jednom
Zao mi sto Vinicius ne igra da se valja do sabaha.
Zao mi sto Vinicius ne igra da se valja do sabaha.
- ismar2215
#81322 Re: Liverpool FC
Kakva igra jbt, sta je ovo 
- King_Kenny
#81323 Re: Liverpool FC
Bradley večeras onaj proßlogodišnji!
Ali publika na Anfieldu....

Ali publika na Anfieldu....