Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#81276 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Razgovori i dali smo mu ponudu nisu isto.
Koliko se sjećam bilo je razgovora i razgovora i razgovora s Firminom i nikad mu nisu ponudili ugovor.

Tako da.
Gledam samo šta je na stolu.

Salah dere gaće i želi ostati s jedne strane.
Klub je kupio nikog na ljeto i najbolji igrači su im mjesec dana do free agenta.

Jebiga, znam na čijoj sam strani ovdje - a to sigurno nije jebeni Hughes.
HarunKovac

#81277 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Ne vidim sta to Virgil i Salah mogu trazit a da se klubu nece instant isplatit samo kroz medijsko prisustvo, marketing, dresove i atraktivnost utakmica zbog njih.

Da ne pricamo o tom da su to jos uvijek dva najbolja igraca na svijetu u svojim pozicijama.
no_sekirli

#81278 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Za Salaha i Virgula ce se poklat 99% vrhunskih klubova u svijetu. Posto ne moraju placati odstetu, ponudit ce im bianco ugovore da sami sebi napisu koliku zele platu.
convict

#81279 Re: Liverpool FC

Post by convict »

drug_profi wrote: 25/11/2024 10:55 Oni ce pustiti svu trojicu da odu bez odstete.
A izvalice 250 miliona za zamjene koje mozda i ne budu dobre.
Veca je vjerovatnoca da ce ih pustiti i izvaliti 50 miliona za "zamjene"
convict

#81280 Re: Liverpool FC

Post by convict »

AmiĐa_Idriz wrote: 25/11/2024 11:36 Pearce i kompanija su ga demantovali, kažu da razgovori teku i da su "zdrave" prirode.

Nemojte zaboraviti da je uvijek neki cirkus bio kada je vakat produžavati mu ugovor, jedino je ono prvo produženje prošlo glatko. Nije mu agent baš ni velika cvjećka, tako da...
Hm, kome sad vjerovati, Pearcu ili Salahu licno :-)
Pandakonda

#81281 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Ljudi chill sta vam je :D Salahov agent i sam Salah su doslovno napisali studij slucaja za Harvard Business School kako su uspjeli izvuci najbolje moguće uslove za njega i to tek nakon 2 godine teskih pregovora: https://www.hbs.edu/faculty/Pages/item.aspx?num=64754

Ovo je sve igra Salaha i agenta da naprave pritisak na klub da mu daju sto bolje uslove jer ne znam ko ovdje jos vjeruje da ga klub ne zeli zadrzati i da mu nisu spremni dati dobre uslove ? Salah zeli ostati, klub ga zeli, poenta je samo da se nađu na sredini. Logicno da nije jos formalno dobio ponudu ali nije negirao da se pregovori desavaju u pozadini.
AmiĐa_Idriz

#81282 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi

#81283 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Sad se otvorilo i ko zna kad ce opet.
Siti svake pete sezone dopusti priliku da neko drugi osvoji titulu.
Ako budale sad ne prionu, pisaj ih.
Loseri, a sa njima i klub zasluzuje naziv Loserpool.
AmiĐa_Idriz

#81284 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Vidjećemo, mislim da nam od iduće tri utakmice dosta toga ovisi. City na Anfieldu a zatim gostovanja Evertonu i Newcastleu. Hipotetski, ako to prođemo neokrznuti...strah me i razmišljati :D
HarunKovac

#81285 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Bzw Szoboslai je neocekivano dobro odigrao ovu zadnju.

I onaj gol nije lagan bio, pogotovo lijevom :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#81286 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Da, Szobo jučer odličan. Nadam se najava dobrih partija u kontinuitetu.
MMM1977

#81287 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Pozdrav iz Mostara

Image
ismar2215

#81288 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Malo ruzno i sebicno od Salaha da na ovakav nacin da komentarise, ali ok, shvatam. S jedne strane, on je trenutno vjerovatno najbolji na svijetu, ocekuje neki novi ugovor s visokom platom i na 2-3 godine i naravno da ce nam svima biti krivo ako ode, covjek je legenda. S druge strane, razumijem i klub. On na kraju sezone puni 33, a ja se ne sjecam nijednog krila koje je i u ovim njegovim trenutnim godinama igralo ovakav fudbal, a kamoli sa 33-34. Razumljivo, Salah ocigledno prkosi godinama, ali normalno je da se uprava pita dokle. On je trenutno na 350k funti sedmicno i realno za te pare mozemo placati dva ozbiljna igraca. Ako se desi da Salah padne formom, a na toj nam je plati jos 2-3 godine, imat cemo problem. Ako se desi da se dovede neka zamjena koja ne ispuni ocekivanja, a Salah bude harao negdje drugo, jbg opet cemo se svi hvatat za glavu. Najbezbolnije rjesenje bi bilo da on pristane na solidno smanjenje plate, 200-250k sedmicno i produzi na 2 godine. Realno, i ako mu istekne ugovor, niko mu nece dati vise od tih 200-250, osim arapa.

Jos nesto jako bitno. Na +8 smo od Citya i ubjedljivo smo prvi favorit za titulu, barem tako kaze statistika i kladionice. Ako stvarno dignemo trofej, nema boljeg momenta za zamjenu najboljeg igrača i preuzimanje rizika sa nekim novim krilom.

Sve u svemu, koliko god se nama cinilo jednostavnim, odluka o produzenju ugovora Salahu je izuzetno komplikovana. Slicna je stvar sa Virgilom. Sa druge strane, s Trentom je drugacije jer je u igri Real, eventualno njegovi nerealni zahtjevi oko plate i slicno. U svakom slucaju, radije bih da uzmu ligu ove sezone, pa nek sva trojica idu. Nema nezamjenjivih igraca ako je struka na nivou, a cini mi se da jeste.
AmiĐa_Idriz

#81289 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma greška je što se uopšte dozvolilo da se dođe u ovu situaciju. Da je jedan, pa i dva i nekako. Ali sva trojica...mislim, trojica kapitena ti za koju sedmicu mogu pričati sa drugim klubovima. Sramota za prethodnu, ali i ovu strukturu.
vaučer

#81290 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ništa ja Salahu ne zamjeram ovdje. Da, naravno da je ovo sve dio pregovora i taktike - ali klub je 100% kriv jer su se doveli u ovakvu situaciju s tri najbolja igrača, sad mogu jesti govna - sami su servirali. Dok ne vidim neke ozbiljne rezultate trenutnom timu Edwards/Hughes ne vjerujem ništa posebno. Dosad imaju jedan plus s dovođenjem Slota, ostalo sve osrednje, sporo i s fokusom na štednju. Na stolu su trofeji, a Edwards je mastermind koji je 'iskoristio' momentum osvajanja Lige i LP-a u dvije sezone da dovede točno nula igrača koji bi digli klub na narednu razinu. Mislim da je zaslužio da ga se prati s oprezom, jer ne mislim da su naučili lekciju da je nekad 'sad i odmah' važnije od 'sutra i možda'.
AmiĐa_Idriz

#81291 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#81292 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Gomez bi ga zacementirao da se ne vidi.
AmiĐa_Idriz

#81293 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

I ja bi bio sretniji sa Gomezom, Bradley me nije dojmio ove sezone uopšte. Protiv Southamptona je ispadao dosta...
vaučer

#81294 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma da. Iako ima malo bolji doprinos u napadu od Gomeza, to je po meni marginalno. Dakle po svemu bih radije stavio Gomeza, koji je jedan od bržih igrača uopće koje imamo, pomogao bi nam i u skoku dosta i s Konateom iza leđa mislim da bi zatvorili tu stranu potpuno. Nije Bradley loš, ali nije se istakao dosad ove sezone nikako. Koristilo bi mu iskustvo doduše i možda bi ga protivnik motivirao na odličnu predstavu, ali isto tako bi mogao izgoriti.
vaučer

#81295 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Liverpool v Manchester City
Referee: Chris Kavanagh. Assistants: Lee Betts, Darren Cann. Fourth official: Anthony Taylor. VAR: Paul Tierney Assistant VAR: Tim Wood.

:roll:
AmiĐa_Idriz

#81296 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pandakonda

#81297 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Salah i njegovi predstavnici žele četverogodišnji ugovor, a to u Liverpoolu ne žele da mu garantuju jer je već u 33. godini i veliki je rizik dati najveći ugovor u klubu nogometašu koji je na pragu poznih igračkih godina.
Ako su ovi zahtjevi istiniti onda Salah stvarno pretjeruje. On će morati napraviti kompromis da li zeli novac ili duzinu ugovora. Ne mozes brate imati 350k u 33oj godini i da ti se produzi na jos 3-4 kada ces imati 36-37 godina :-) Ako ti je stalo do duzine ugovora da si u klubu sto duze onda prihvati manju platu, ili istu platu ali uz ugovor od max 2 godine. Koje to krilo vi znate da igra na vrhunskom nivou sa 35/36 godina ? Volim i ja Salaha ali treba malo objektivnosti. Klub ovdje nije nikakvu gresku napravio jer mu je svaki put produzivao ugovor i dobivao je sta zeli. Ako vec nema dogovora onda lagano uzeti pare od saudijaca dok su zagrijani i dok je u formi i svima onda dobro jer ce on kod njih dobiti ugovor kakav god želi.

Također AFCON je naredne godine u decembru i onda ide svjetsko 2026e, za igraca njegovih godina to je jako puno takmicenja i rizika za povredu, plus sto generalno za nas nikad nije dobro igrao kada se vratio sa turnira.

Klub je jedino kriv ako vec nemaju u glavi ideju ko bi mogao biti njegova zamjena.

Prosle sezone smo imali priliku vidjeti kako je bilo bez Salaha, odigrali smo 6 utakmica, od kojih smo 5 dobili i od arsenala imali jedan poraz. Zabili smo 17 golova tada. Bez njega smo uzeli liga kup, Arsenal dobili u FA kupu, znaci tri pobjede, remi i 6 golova a rotirali smo Gakpa, Jotu, Elliota kao desno krilo tad. Ako bi Salah otisao vjerovatno bi doveli jos igraca.

Ekipa sigurno neće propasti bez Salaha i neka mu izađu u susret koliko mogu, ali ne pod svaku cijenu.

EDIT: Ni klubu također nije lagano jer Salah vjerovatno prvi postavlja "rampu" koliko ce mu dati kompromisa. Ako njemu puno popustis, eto ti Virgila i Trenta sa istim zahtjevima.
AmiĐa_Idriz

#81298 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa to je u biti ono što je Ornstein pisao sinoć, i jedna i druga strana zna da moraju naći kompromis.
AmiĐa_Idriz

#81299 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ambasador kluba 🤣🤣🤣
convict

#81300 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Pandakonda wrote: 26/11/2024 12:17
Salah i njegovi predstavnici žele četverogodišnji ugovor, a to u Liverpoolu ne žele da mu garantuju jer je već u 33. godini i veliki je rizik dati najveći ugovor u klubu nogometašu koji je na pragu poznih igračkih godina.
Ako su ovi zahtjevi istiniti onda Salah stvarno pretjeruje. On će morati napraviti kompromis da li zeli novac ili duzinu ugovora. Ne mozes brate imati 350k u 33oj godini i da ti se produzi na jos 3-4 kada ces imati 36-37 godina :-) Ako ti je stalo do duzine ugovora da si u klubu sto duze onda prihvati manju platu, ili istu platu ali uz ugovor od max 2 godine. Koje to krilo vi znate da igra na vrhunskom nivou sa 35/36 godina ? Volim i ja Salaha ali treba malo objektivnosti. Klub ovdje nije nikakvu gresku napravio jer mu je svaki put produzivao ugovor i dobivao je sta zeli. Ako vec nema dogovora onda lagano uzeti pare od saudijaca dok su zagrijani i dok je u formi i svima onda dobro jer ce on kod njih dobiti ugovor kakav god želi.

Također AFCON je naredne godine u decembru i onda ide svjetsko 2026e, za igraca njegovih godina to je jako puno takmicenja i rizika za povredu, plus sto generalno za nas nikad nije dobro igrao kada se vratio sa turnira.

Klub je jedino kriv ako vec nemaju u glavi ideju ko bi mogao biti njegova zamjena.

Prosle sezone smo imali priliku vidjeti kako je bilo bez Salaha, odigrali smo 6 utakmica, od kojih smo 5 dobili i od arsenala imali jedan poraz. Zabili smo 17 golova tada. Bez njega smo uzeli liga kup, Arsenal dobili u FA kupu, znaci tri pobjede, remi i 6 golova a rotirali smo Gakpa, Jotu, Elliota kao desno krilo tad. Ako bi Salah otisao vjerovatno bi doveli jos igraca.

Ekipa sigurno neće propasti bez Salaha i neka mu izađu u susret koliko mogu, ali ne pod svaku cijenu.

EDIT: Ni klubu također nije lagano jer Salah vjerovatno prvi postavlja "rampu" koliko ce mu dati kompromisa. Ako njemu puno popustis, eto ti Virgila i Trenta sa istim zahtjevima.
A ako nikome ne popustis, moras na trziste i izvaliti 250 miliona za 3 igraca tog kalibra. I opet imas rizik da naletis na neku prevaru, sklonog povredama itd.

Meni ovaj argument o duzini ugovora (ako govorimo o 3 godine, 4 je vec previse) nema bas smisla. Prva je vec na vidiku, nema sanse da toliko grohne tako brzo. Nakon prve godine, zavisno od situacije, moze se vec razmisljati o prodaji.

Pustiti ovakve igrace bez naknade mi je totalna katastrofa.
Post Reply