Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#81276 Re: Liverpool FC
Razgovori i dali smo mu ponudu nisu isto.
Koliko se sjećam bilo je razgovora i razgovora i razgovora s Firminom i nikad mu nisu ponudili ugovor.
Tako da.
Gledam samo šta je na stolu.
Salah dere gaće i želi ostati s jedne strane.
Klub je kupio nikog na ljeto i najbolji igrači su im mjesec dana do free agenta.
Jebiga, znam na čijoj sam strani ovdje - a to sigurno nije jebeni Hughes.
Koliko se sjećam bilo je razgovora i razgovora i razgovora s Firminom i nikad mu nisu ponudili ugovor.
Tako da.
Gledam samo šta je na stolu.
Salah dere gaće i želi ostati s jedne strane.
Klub je kupio nikog na ljeto i najbolji igrači su im mjesec dana do free agenta.
Jebiga, znam na čijoj sam strani ovdje - a to sigurno nije jebeni Hughes.
- HarunKovac
#81277 Re: Liverpool FC
Ne vidim sta to Virgil i Salah mogu trazit a da se klubu nece instant isplatit samo kroz medijsko prisustvo, marketing, dresove i atraktivnost utakmica zbog njih.
Da ne pricamo o tom da su to jos uvijek dva najbolja igraca na svijetu u svojim pozicijama.
Da ne pricamo o tom da su to jos uvijek dva najbolja igraca na svijetu u svojim pozicijama.
- no_sekirli
#81278 Re: Liverpool FC
Za Salaha i Virgula ce se poklat 99% vrhunskih klubova u svijetu. Posto ne moraju placati odstetu, ponudit ce im bianco ugovore da sami sebi napisu koliku zele platu.
-
convict
#81279 Re: Liverpool FC
Veca je vjerovatnoca da ce ih pustiti i izvaliti 50 miliona za "zamjene"drug_profi wrote: ↑25/11/2024 10:55 Oni ce pustiti svu trojicu da odu bez odstete.
A izvalice 250 miliona za zamjene koje mozda i ne budu dobre.
-
convict
#81280 Re: Liverpool FC
Hm, kome sad vjerovati, Pearcu ili Salahu licnoAmiĐa_Idriz wrote: ↑25/11/2024 11:36 Pearce i kompanija su ga demantovali, kažu da razgovori teku i da su "zdrave" prirode.
Nemojte zaboraviti da je uvijek neki cirkus bio kada je vakat produžavati mu ugovor, jedino je ono prvo produženje prošlo glatko. Nije mu agent baš ni velika cvjećka, tako da...
- Pandakonda
#81281 Re: Liverpool FC
Ljudi chill sta vam je
Salahov agent i sam Salah su doslovno napisali studij slucaja za Harvard Business School kako su uspjeli izvuci najbolje moguće uslove za njega i to tek nakon 2 godine teskih pregovora: https://www.hbs.edu/faculty/Pages/item.aspx?num=64754
Ovo je sve igra Salaha i agenta da naprave pritisak na klub da mu daju sto bolje uslove jer ne znam ko ovdje jos vjeruje da ga klub ne zeli zadrzati i da mu nisu spremni dati dobre uslove ? Salah zeli ostati, klub ga zeli, poenta je samo da se nađu na sredini. Logicno da nije jos formalno dobio ponudu ali nije negirao da se pregovori desavaju u pozadini.
Ovo je sve igra Salaha i agenta da naprave pritisak na klub da mu daju sto bolje uslove jer ne znam ko ovdje jos vjeruje da ga klub ne zeli zadrzati i da mu nisu spremni dati dobre uslove ? Salah zeli ostati, klub ga zeli, poenta je samo da se nađu na sredini. Logicno da nije jos formalno dobio ponudu ali nije negirao da se pregovori desavaju u pozadini.
- drug_profi
#81283 Re: Liverpool FC
Sad se otvorilo i ko zna kad ce opet.
Siti svake pete sezone dopusti priliku da neko drugi osvoji titulu.
Ako budale sad ne prionu, pisaj ih.
Loseri, a sa njima i klub zasluzuje naziv Loserpool.
Siti svake pete sezone dopusti priliku da neko drugi osvoji titulu.
Ako budale sad ne prionu, pisaj ih.
Loseri, a sa njima i klub zasluzuje naziv Loserpool.
- AmiĐa_Idriz
#81284 Re: Liverpool FC
Vidjećemo, mislim da nam od iduće tri utakmice dosta toga ovisi. City na Anfieldu a zatim gostovanja Evertonu i Newcastleu. Hipotetski, ako to prođemo neokrznuti...strah me i razmišljati 
- HarunKovac
#81285 Re: Liverpool FC
Bzw Szoboslai je neocekivano dobro odigrao ovu zadnju.
I onaj gol nije lagan bio, pogotovo lijevom
I onaj gol nije lagan bio, pogotovo lijevom
- AmiĐa_Idriz
#81286 Re: Liverpool FC
Da, Szobo jučer odličan. Nadam se najava dobrih partija u kontinuitetu.
- ismar2215
#81288 Re: Liverpool FC
Malo ruzno i sebicno od Salaha da na ovakav nacin da komentarise, ali ok, shvatam. S jedne strane, on je trenutno vjerovatno najbolji na svijetu, ocekuje neki novi ugovor s visokom platom i na 2-3 godine i naravno da ce nam svima biti krivo ako ode, covjek je legenda. S druge strane, razumijem i klub. On na kraju sezone puni 33, a ja se ne sjecam nijednog krila koje je i u ovim njegovim trenutnim godinama igralo ovakav fudbal, a kamoli sa 33-34. Razumljivo, Salah ocigledno prkosi godinama, ali normalno je da se uprava pita dokle. On je trenutno na 350k funti sedmicno i realno za te pare mozemo placati dva ozbiljna igraca. Ako se desi da Salah padne formom, a na toj nam je plati jos 2-3 godine, imat cemo problem. Ako se desi da se dovede neka zamjena koja ne ispuni ocekivanja, a Salah bude harao negdje drugo, jbg opet cemo se svi hvatat za glavu. Najbezbolnije rjesenje bi bilo da on pristane na solidno smanjenje plate, 200-250k sedmicno i produzi na 2 godine. Realno, i ako mu istekne ugovor, niko mu nece dati vise od tih 200-250, osim arapa.
Jos nesto jako bitno. Na +8 smo od Citya i ubjedljivo smo prvi favorit za titulu, barem tako kaze statistika i kladionice. Ako stvarno dignemo trofej, nema boljeg momenta za zamjenu najboljeg igrača i preuzimanje rizika sa nekim novim krilom.
Sve u svemu, koliko god se nama cinilo jednostavnim, odluka o produzenju ugovora Salahu je izuzetno komplikovana. Slicna je stvar sa Virgilom. Sa druge strane, s Trentom je drugacije jer je u igri Real, eventualno njegovi nerealni zahtjevi oko plate i slicno. U svakom slucaju, radije bih da uzmu ligu ove sezone, pa nek sva trojica idu. Nema nezamjenjivih igraca ako je struka na nivou, a cini mi se da jeste.
Jos nesto jako bitno. Na +8 smo od Citya i ubjedljivo smo prvi favorit za titulu, barem tako kaze statistika i kladionice. Ako stvarno dignemo trofej, nema boljeg momenta za zamjenu najboljeg igrača i preuzimanje rizika sa nekim novim krilom.
Sve u svemu, koliko god se nama cinilo jednostavnim, odluka o produzenju ugovora Salahu je izuzetno komplikovana. Slicna je stvar sa Virgilom. Sa druge strane, s Trentom je drugacije jer je u igri Real, eventualno njegovi nerealni zahtjevi oko plate i slicno. U svakom slucaju, radije bih da uzmu ligu ove sezone, pa nek sva trojica idu. Nema nezamjenjivih igraca ako je struka na nivou, a cini mi se da jeste.
- AmiĐa_Idriz
#81289 Re: Liverpool FC
Ma greška je što se uopšte dozvolilo da se dođe u ovu situaciju. Da je jedan, pa i dva i nekako. Ali sva trojica...mislim, trojica kapitena ti za koju sedmicu mogu pričati sa drugim klubovima. Sramota za prethodnu, ali i ovu strukturu.
- vaučer
#81290 Re: Liverpool FC
Ništa ja Salahu ne zamjeram ovdje. Da, naravno da je ovo sve dio pregovora i taktike - ali klub je 100% kriv jer su se doveli u ovakvu situaciju s tri najbolja igrača, sad mogu jesti govna - sami su servirali. Dok ne vidim neke ozbiljne rezultate trenutnom timu Edwards/Hughes ne vjerujem ništa posebno. Dosad imaju jedan plus s dovođenjem Slota, ostalo sve osrednje, sporo i s fokusom na štednju. Na stolu su trofeji, a Edwards je mastermind koji je 'iskoristio' momentum osvajanja Lige i LP-a u dvije sezone da dovede točno nula igrača koji bi digli klub na narednu razinu. Mislim da je zaslužio da ga se prati s oprezom, jer ne mislim da su naučili lekciju da je nekad 'sad i odmah' važnije od 'sutra i možda'.
- vaučer
#81292 Re: Liverpool FC
Gomez bi ga zacementirao da se ne vidi.
- AmiĐa_Idriz
#81293 Re: Liverpool FC
I ja bi bio sretniji sa Gomezom, Bradley me nije dojmio ove sezone uopšte. Protiv Southamptona je ispadao dosta...
- vaučer
#81294 Re: Liverpool FC
Ma da. Iako ima malo bolji doprinos u napadu od Gomeza, to je po meni marginalno. Dakle po svemu bih radije stavio Gomeza, koji je jedan od bržih igrača uopće koje imamo, pomogao bi nam i u skoku dosta i s Konateom iza leđa mislim da bi zatvorili tu stranu potpuno. Nije Bradley loš, ali nije se istakao dosad ove sezone nikako. Koristilo bi mu iskustvo doduše i možda bi ga protivnik motivirao na odličnu predstavu, ali isto tako bi mogao izgoriti.
- vaučer
#81295 Re: Liverpool FC
Liverpool v Manchester City
Referee: Chris Kavanagh. Assistants: Lee Betts, Darren Cann. Fourth official: Anthony Taylor. VAR: Paul Tierney Assistant VAR: Tim Wood.

Referee: Chris Kavanagh. Assistants: Lee Betts, Darren Cann. Fourth official: Anthony Taylor. VAR: Paul Tierney Assistant VAR: Tim Wood.
- Pandakonda
#81297 Re: Liverpool FC
Ako su ovi zahtjevi istiniti onda Salah stvarno pretjeruje. On će morati napraviti kompromis da li zeli novac ili duzinu ugovora. Ne mozes brate imati 350k u 33oj godini i da ti se produzi na jos 3-4 kada ces imati 36-37 godinaSalah i njegovi predstavnici žele četverogodišnji ugovor, a to u Liverpoolu ne žele da mu garantuju jer je već u 33. godini i veliki je rizik dati najveći ugovor u klubu nogometašu koji je na pragu poznih igračkih godina.
Također AFCON je naredne godine u decembru i onda ide svjetsko 2026e, za igraca njegovih godina to je jako puno takmicenja i rizika za povredu, plus sto generalno za nas nikad nije dobro igrao kada se vratio sa turnira.
Klub je jedino kriv ako vec nemaju u glavi ideju ko bi mogao biti njegova zamjena.
Prosle sezone smo imali priliku vidjeti kako je bilo bez Salaha, odigrali smo 6 utakmica, od kojih smo 5 dobili i od arsenala imali jedan poraz. Zabili smo 17 golova tada. Bez njega smo uzeli liga kup, Arsenal dobili u FA kupu, znaci tri pobjede, remi i 6 golova a rotirali smo Gakpa, Jotu, Elliota kao desno krilo tad. Ako bi Salah otisao vjerovatno bi doveli jos igraca.
Ekipa sigurno neće propasti bez Salaha i neka mu izađu u susret koliko mogu, ali ne pod svaku cijenu.
EDIT: Ni klubu također nije lagano jer Salah vjerovatno prvi postavlja "rampu" koliko ce mu dati kompromisa. Ako njemu puno popustis, eto ti Virgila i Trenta sa istim zahtjevima.
- AmiĐa_Idriz
#81298 Re: Liverpool FC
Pa to je u biti ono što je Ornstein pisao sinoć, i jedna i druga strana zna da moraju naći kompromis.
-
convict
#81300 Re: Liverpool FC
A ako nikome ne popustis, moras na trziste i izvaliti 250 miliona za 3 igraca tog kalibra. I opet imas rizik da naletis na neku prevaru, sklonog povredama itd.Pandakonda wrote: ↑26/11/2024 12:17Ako su ovi zahtjevi istiniti onda Salah stvarno pretjeruje. On će morati napraviti kompromis da li zeli novac ili duzinu ugovora. Ne mozes brate imati 350k u 33oj godini i da ti se produzi na jos 3-4 kada ces imati 36-37 godinaSalah i njegovi predstavnici žele četverogodišnji ugovor, a to u Liverpoolu ne žele da mu garantuju jer je već u 33. godini i veliki je rizik dati najveći ugovor u klubu nogometašu koji je na pragu poznih igračkih godina.Ako ti je stalo do duzine ugovora da si u klubu sto duze onda prihvati manju platu, ili istu platu ali uz ugovor od max 2 godine. Koje to krilo vi znate da igra na vrhunskom nivou sa 35/36 godina ? Volim i ja Salaha ali treba malo objektivnosti. Klub ovdje nije nikakvu gresku napravio jer mu je svaki put produzivao ugovor i dobivao je sta zeli. Ako vec nema dogovora onda lagano uzeti pare od saudijaca dok su zagrijani i dok je u formi i svima onda dobro jer ce on kod njih dobiti ugovor kakav god želi.
Također AFCON je naredne godine u decembru i onda ide svjetsko 2026e, za igraca njegovih godina to je jako puno takmicenja i rizika za povredu, plus sto generalno za nas nikad nije dobro igrao kada se vratio sa turnira.
Klub je jedino kriv ako vec nemaju u glavi ideju ko bi mogao biti njegova zamjena.
Prosle sezone smo imali priliku vidjeti kako je bilo bez Salaha, odigrali smo 6 utakmica, od kojih smo 5 dobili i od arsenala imali jedan poraz. Zabili smo 17 golova tada. Bez njega smo uzeli liga kup, Arsenal dobili u FA kupu, znaci tri pobjede, remi i 6 golova a rotirali smo Gakpa, Jotu, Elliota kao desno krilo tad. Ako bi Salah otisao vjerovatno bi doveli jos igraca.
Ekipa sigurno neće propasti bez Salaha i neka mu izađu u susret koliko mogu, ali ne pod svaku cijenu.
EDIT: Ni klubu također nije lagano jer Salah vjerovatno prvi postavlja "rampu" koliko ce mu dati kompromisa. Ako njemu puno popustis, eto ti Virgila i Trenta sa istim zahtjevima.
Meni ovaj argument o duzini ugovora (ako govorimo o 3 godine, 4 je vec previse) nema bas smisla. Prva je vec na vidiku, nema sanse da toliko grohne tako brzo. Nakon prve godine, zavisno od situacije, moze se vec razmisljati o prodaji.
Pustiti ovakve igrace bez naknade mi je totalna katastrofa.