Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#81026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 08/02/2023 10:43
palermo wrote: 08/02/2023 09:59 Pa jedan od problema sa gradanskom drzavom je I sto nije jasno definisano sta znaci zapravo gradjanska drzava. Koji je to njen supstrat, kako izgleda, na cemu se zasniva
BiH je po trenutnom ustavu država sa građanskim entitetima gdje važi jedan čovjek jedan glas.

E sad, hoćel PiPovci i Ljevica to ukinuti bumo videli.
Znaci nista konstutivnost u RS-u, tamo smo manjina jel tako, a manjinama osigurati manjinska prava, pa nek nevjeste pletu serdzade vazna je tradicija.

Samo do Marin dvora Bosna, povratnike ono ko hebe!
plavi_E

#81027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Povratnike najvise hebe zakon o prebivalistu. Donesen u duhu "gradjanske" BiH.
dr_Evil

#81028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hoo kolega student u ostavci :) jesi li se to predomislio oko graDZanske?
Spit_fire

#81029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 10:43
Spit_fire wrote: 08/02/2023 10:41 Ma ja boje se ljudi Bosnjacke dominacije a istovremeno glavni problem sto Bosnjaci glasaju za nekoga ko nije Bosnjak...
:mrgreen:
Nikad necu zaboravit rijeci jednog od poznanika koji je Hrvat iz Sarajeva usput ..nakon rasprave kaze mi covjek "Upravu si ti sve, ne kazem da je gradjanska drzava losa ili da ja imam problem sa njom...al imam problem jer su u njoj Bosnjaci vecina"

Vizija te gradjanske drzave je ono sto se poklapa sa ciljom amera..znaci imat ces hrvatsku i srpsku koloniju u BiH gdje ce se samo oni pitat, a onda ces imat dio gdje su Bosnjaci vecina eh tu eto mozete imat gradjansku drzavu...
plavi_E

#81030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Dvije trecine rasprave na ovom forumu je rasprava o drugim forumasima a jedna trecina je rasprava o temi.
:-)
dr_Evil

#81031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 10:52

Nikad necu zaboravit rijeci jednog od poznanika koji je Hrvat iz Sarajeva usput ..nakon rasprave kaze mi covjek "Upravu si ti sve, ne kazem da je gradjanska drzava losa ili da ja imam problem sa njom...al imam problem jer su u njoj Bosnjaci vecina"

Vizija te gradjanske drzave je ono sto se poklapa sa ciljom amera..znaci imat ces hrvatsku i srpsku koloniju u BiH gdje ce se samo oni pitat, a onda ces imat dio gdje su Bosnjaci vecina eh tu eto mozete imat gradjansku drzavu...
Bio si klinjo kao i ja tada, ali sigurno znas i sam da je pred rat Alija odlucio da promijeni Ustav BiH iz gradjanskog i uvede konstitutivne narode. Posto je Alije veliki nepogrijesivi vodja, onda niko nema pravo da dira, i da nam ruje iznutra u konstitutivne narode. Mi smo more krvi prolili za konstitutivnost nasih naroda.. i tako.

:bih:
PM72

#81032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 10:44
Lakat Jebić wrote: 08/02/2023 10:37 Evo, to je sva sustina.

"Razumijem da je želja da što prije pomognemo narodu Turske i Sirije, ali ne treba praviti oko toga političku priču"

Kaze Dino ne treba pravit politicku pricu od humanitarne pomoci. Pa ne pravimo je mi, pravi ti je relaksirani koalicioni partner, koji je iskoristio i humanitarnu pricu da, ako ne moze sustinski, onda bar simbolicno ponizi drzavu.

A eto mi necemo pravit politicke price.

Na drugu temu. Hocel on bas ba svaki sastanak vodat sa sobom Brkica?

I sto nam na onoj facebook objavio sinoc gdje je pobrojao sve s kim se sastao nije napisao da je bio i sa Zeljanom?

"Razgovarao je i sa predsjednikom odbora za vanjsku politiku u EU parlamentu Davidom Mcallisterom i njegovom zamjenicom Željanom Zovkom te drugim zvaničnicima."

https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... vo-i-koje/

Nije da mi je pressmedia inace pouzdan izvor, al posto se s tog medija evo pocelo ulazit u Dinin kabinet, valjda im se u njegovoj promociji moze vjerovat.

Vjerovatno interni nesporazum oko toga sta je za objavit. Bitno je da on ne pravi politicku pricu oko nepotrebnih stvari.
Post vrijedan da se prenese na novu stranicu.

Dino pokazao da je ipak svjestan sta radi, u mjeri da ga je stid spomeniti sjedenje sa Zeljanom Lajkacicom Objava. :mrgreen:
Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi.
Haris.ba

#81033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 08/02/2023 11:01 Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi
Pa ako cemo posteno, pametno iskoristeno pravo glasa ako se hajruje posao. :D
dr_Evil

#81034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 08/02/2023 11:03
PM72 wrote: 08/02/2023 11:01 Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi
Mjenjam glas za jednu noc sa seficom kabineta Fortinog zamjenika. E to je vec nesto, kakav crni posao u ZOI :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Lakat Jebić wrote: 08/02/2023 10:37
I sto nam na onoj facebook objavio sinoc gdje je pobrojao sve s kim se sastao nije napisao da je bio i sa Zeljanom?

"Razgovarao je i sa predsjednikom odbora za vanjsku politiku u EU parlamentu Davidom Mcallisterom i njegovom zamjenicom Željanom Zovkom te drugim zvaničnicima."
Hoces reci da ne treba razgovarati sa predsjednikom i zamjenicom predshednika odbora za vanjsku politiku u EU?
Je lli to nesto lose sto razgovara sa doticnom?
PM72

#81036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 08/02/2023 11:03
Ja govorim o tome kako Dinče svakoga dana u svakom pogledu...pravi sranje.Pročitaj ko mu je u kabinetu...
A za Pindžu i posao...nijedan koga je zaposlio nije napunio dva mjeseca staža
Spit_fire

#81037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 08/02/2023 10:58
Spit_fire wrote: 08/02/2023 10:52

Bio si klinjo kao i ja tada, ali sigurno znas i sam da je pred rat Alija odlucio da promijeni Ustav BiH iz gradjanskog i uvede konstitutivne narode. Posto je Alije veliki nepogrijesivi vodja, onda niko nema pravo da dira, i da nam ruje iznutra u konstitutivne narode. Mi smo more krvi prolili za konstitutivnost nasih naroda.. i tako.

:bih:
Ma nije ni bitno...evo Alija je zajebo peti deseti...al zar ne bi trebalo tezit necemu boljem od tog zajeba nego ic u dodatne zajebe?
plavi_E

#81038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Spit_fire

Ma Alija je na samrti sapno Nerki Trenerki i Slucajnom Prolazniku da ne zaborave izglasati zakon o prebivalistvu jer on nije stigo.
dr_Evil

#81039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:07
Ma nije ni bitno...evo Alija je zajebo peti deseti...al zar ne bi trebalo tezit necemu boljem od tog zajeba nego ic u dodatne zajebe?
Naravno, ali moramo prvo pogledati jedne druge u oci, rijesiti se mitova, neke trenutne vodje mnogih stranaka zajedno sa najblizima na banderu, i onda se moze naprijed. Ocekivati od istih ljudi, istih stranaka, i istih politika da urade nesto drugo od onog sta trenutno rade je.. pa malo reci glupost.

Od koga tacno ocekujemo da uradi nesto? Bilo pozicija ili opozicija? Ne budali.

Milion potpisa za gradjansku.
PM72

#81040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Da su oni na Pantovčaku bili pametni dali bi hrvatsko državljanstvo svim stanovnicima Federacije...i sad bi imali hrvata i bošnjaka u podjednakom broju kao i hercegovca u Predsjedništvu
Lakat Jebić

#81041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

izvrsni direktor wrote: 08/02/2023 11:05
Lakat Jebić wrote: 08/02/2023 10:37

Hoces reci da ne treba razgovarati sa predsjednikom i zamjenicom predshednika odbora za vanjsku politiku u EU?
Je lli to nesto lose sto razgovara sa doticnom?
Dobar dan, ja sam poenta.
Oprostite, zurim
Spit_fire

#81042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 08/02/2023 11:12
Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:07
Naravno, ali moramo prvo pogledati jedne druge u oci, rijesiti se mitova, neke trenutne vodje mnogih stranaka zajedno sa najblizima na banderu, i onda se moze naprijed. Ocekivati od istih ljudi, istih stranaka, i istih politika da urade nesto drugo od onog sta trenutno rade je.. pa malo reci glupost.

Pa sta hoces rec trebamo popustit (predat se) Uzp bandi?
plavi_E

#81043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Alija je takodje zahebo u Dejtonu da probosanska/bosnjacka strana moze imati svoja dva clana Presjednistva BiH a Srbija i Hrvatska samo jednog tj. jednu. I sad ovi danas muku muce kako da isprave tu alijnu gresku.
:D
dr_Evil

#81044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2023 11:11 @Spit_fire

Ma Alija je na samrti sapno Nerki Trenerki i Slucajnom Prolazniku da ne zaborave izglasati zakon o prebivalistvu jer on nije stigo.
Mozda, a mozda je sapnuo Baketu i Komsi da napisu da BiH nece u NATO bez nove odluke RS-a. Aman, zaman.

I onda je poslije sapnuo Baketu da obavezno obori tuzbu protiv Srbije, tako da nam Dodik moze svima govoriti da je bio gradjanski rat jer kako ce on iz Laktasa biti agresor.

I tako.. hoce to..
laik1981

#81045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

SDF-u bi i HDZ i SNSD bili sasvim Ok samo da su oni i dalje u koaliciji sa njima.. Tad bi opozicija u RS-u bila puno gora od SNSD, sto su nerijetko i izjavljivali, a HDZ najmanje zlo u HNS-u i prirodni partner, sto su isto tako izjavljivali..

Koliko su ljudi spremni lagati i spinovati samo jer im je krivo sto se njihovim ublehama izmice vlast.. Kakva ljudska bizuterija..
Novak20

#81046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

PM72 wrote: 08/02/2023 11:15 Da su oni na Pantovčaku bili pametni dali bi hrvatsko državljanstvo svim stanovnicima Federacije...i sad bi imali hrvata i bošnjaka u podjednakom broju kao i hercegovca u Predsjedništvu
Dali su državljanstvo Alkalaju, Biseri, Cikotiću, Ceriću, Lagumdžiji ..........

Nikakva korist, samo šteta.
dr_Evil

#81047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:17
dr_Evil wrote: 08/02/2023 11:12

Pa sta hoces rec trebamo popustit (predat se) Uzp bandi?
Ni pod razno, samo kazem da ne mozes ocekivati neke promijene i napredak dok nas vode najgori, i sto je najgore dok se divimo najgorima. Na stranu sva zajebancija koju pisemo ovdje. Da li iko od onih koji su nas predstavljali i koji nas predstavljaju imaju kapacitet za promjene?
plavi_E

#81048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Er Es bila donijela odluku da BiH moze uci u NATO.
:shock:
dr_Evil

#81049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2023 11:18 Alija je takodje zahebo u Dejtonu da probosanska/bosnjacka strana moze imati svoja dva clana Presjednistva BiH a Srbija i Hrvatska samo jednog tj. jednu. I sad ovi danas muku muce kako da isprave tu alijnu gresku.
:D
I ti stvarno vjerujes da je to Alijino remek dijelo? Dedera pokazi mi da je taj originalni tekst koji je Alija ispravio pa da tako stoji, ili je ipak dobio samo dokument da potpise? Kakve je amandmane na Dejton stavila BiH strana? Ili je jedina borbra bila da Brcko ne postane dio RS-a nego da se rijesi kasnije arbitrazom? Hajde golube, da cujemo sta je nepogrijesivi vodja uradio?
PM72

#81050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:20
PM72 wrote: 08/02/2023 11:15 Da su oni na Pantovčaku bili pametni dali bi hrvatsko državljanstvo svim stanovnicima Federacije...i sad bi imali hrvata i bošnjaka u podjednakom broju kao i hercegovca u Predsjedništvu
Dali su državljanstvo Alkalaju, Biseri, Cikotiću, Ceriću, Lagumdžiji ..........

Nikakva korist, samo šteta.
Jebo njih,trebali su dati običnim ljudima...bar pola miliona bošnjaka bi već imalo po 10-15 godina staža u EU
Locked