Znaci nista konstutivnost u RS-u, tamo smo manjina jel tako, a manjinama osigurati manjinska prava, pa nek nevjeste pletu serdzade vazna je tradicija.
Samo do Marin dvora Bosna, povratnike ono ko hebe!
Znaci nista konstutivnost u RS-u, tamo smo manjina jel tako, a manjinama osigurati manjinska prava, pa nek nevjeste pletu serdzade vazna je tradicija.
Nikad necu zaboravit rijeci jednog od poznanika koji je Hrvat iz Sarajeva usput ..nakon rasprave kaze mi covjek "Upravu si ti sve, ne kazem da je gradjanska drzava losa ili da ja imam problem sa njom...al imam problem jer su u njoj Bosnjaci vecina"
Bio si klinjo kao i ja tada, ali sigurno znas i sam da je pred rat Alija odlucio da promijeni Ustav BiH iz gradjanskog i uvede konstitutivne narode. Posto je Alije veliki nepogrijesivi vodja, onda niko nema pravo da dira, i da nam ruje iznutra u konstitutivne narode. Mi smo more krvi prolili za konstitutivnost nasih naroda.. i tako.Spit_fire wrote: ↑08/02/2023 10:52
Nikad necu zaboravit rijeci jednog od poznanika koji je Hrvat iz Sarajeva usput ..nakon rasprave kaze mi covjek "Upravu si ti sve, ne kazem da je gradjanska drzava losa ili da ja imam problem sa njom...al imam problem jer su u njoj Bosnjaci vecina"
Vizija te gradjanske drzave je ono sto se poklapa sa ciljom amera..znaci imat ces hrvatsku i srpsku koloniju u BiH gdje ce se samo oni pitat, a onda ces imat dio gdje su Bosnjaci vecina eh tu eto mozete imat gradjansku drzavu...
Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi.Prpa.ba wrote: ↑08/02/2023 10:44Post vrijedan da se prenese na novu stranicu.Lakat Jebić wrote: ↑08/02/2023 10:37 Evo, to je sva sustina.
"Razumijem da je želja da što prije pomognemo narodu Turske i Sirije, ali ne treba praviti oko toga političku priču"
Kaze Dino ne treba pravit politicku pricu od humanitarne pomoci. Pa ne pravimo je mi, pravi ti je relaksirani koalicioni partner, koji je iskoristio i humanitarnu pricu da, ako ne moze sustinski, onda bar simbolicno ponizi drzavu.
A eto mi necemo pravit politicke price.
Na drugu temu. Hocel on bas ba svaki sastanak vodat sa sobom Brkica?
I sto nam na onoj facebook objavio sinoc gdje je pobrojao sve s kim se sastao nije napisao da je bio i sa Zeljanom?
"Razgovarao je i sa predsjednikom odbora za vanjsku politiku u EU parlamentu Davidom Mcallisterom i njegovom zamjenicom Željanom Zovkom te drugim zvaničnicima."
https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... vo-i-koje/
Nije da mi je pressmedia inace pouzdan izvor, al posto se s tog medija evo pocelo ulazit u Dinin kabinet, valjda im se u njegovoj promociji moze vjerovat.
Vjerovatno interni nesporazum oko toga sta je za objavit. Bitno je da on ne pravi politicku pricu oko nepotrebnih stvari.
Dino pokazao da je ipak svjestan sta radi, u mjeri da ga je stid spomeniti sjedenje sa Zeljanom Lajkacicom Objava.![]()
Pa ako cemo posteno, pametno iskoristeno pravo glasa ako se hajruje posao.PM72 wrote: ↑08/02/2023 11:01 Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi
Mjenjam glas za jednu noc sa seficom kabineta Fortinog zamjenika. E to je vec nesto, kakav crni posao u ZOIHaris.ba wrote: ↑08/02/2023 11:03Pa ako cemo posteno, pametno iskoristeno pravo glasa ako se hajruje posao.PM72 wrote: ↑08/02/2023 11:01 Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi![]()
Hoces reci da ne treba razgovarati sa predsjednikom i zamjenicom predshednika odbora za vanjsku politiku u EU?Lakat Jebić wrote: ↑08/02/2023 10:37
I sto nam na onoj facebook objavio sinoc gdje je pobrojao sve s kim se sastao nije napisao da je bio i sa Zeljanom?
"Razgovarao je i sa predsjednikom odbora za vanjsku politiku u EU parlamentu Davidom Mcallisterom i njegovom zamjenicom Željanom Zovkom te drugim zvaničnicima."
Ja govorim o tome kako Dinče svakoga dana u svakom pogledu...pravi sranje.Pročitaj ko mu je u kabinetu...Haris.ba wrote: ↑08/02/2023 11:03Pa ako cemo posteno, pametno iskoristeno pravo glasa ako se hajruje posao.PM72 wrote: ↑08/02/2023 11:01 Pindžo mu šef kabineta...to je onaj papak iz okoline Trnova koji je promjenio sve dresove i zbog koga su se bjelokapići odjavljivali sa Ilidže samo da se prijave u federalnom dijelu Trnova da bi glasali za njega...nakon toga bi dobili posao u ZOI ili drugoj kantonalnoj firmi![]()
Ma nije ni bitno...evo Alija je zajebo peti deseti...al zar ne bi trebalo tezit necemu boljem od tog zajeba nego ic u dodatne zajebe?dr_Evil wrote: ↑08/02/2023 10:58Bio si klinjo kao i ja tada, ali sigurno znas i sam da je pred rat Alija odlucio da promijeni Ustav BiH iz gradjanskog i uvede konstitutivne narode. Posto je Alije veliki nepogrijesivi vodja, onda niko nema pravo da dira, i da nam ruje iznutra u konstitutivne narode. Mi smo more krvi prolili za konstitutivnost nasih naroda.. i tako.Spit_fire wrote: ↑08/02/2023 10:52
Vizija te gradjanske drzave je ono sto se poklapa sa ciljom amera..znaci imat ces hrvatsku i srpsku koloniju u BiH gdje ce se samo oni pitat, a onda ces imat dio gdje su Bosnjaci vecina eh tu eto mozete imat gradjansku drzavu...
![]()
Naravno, ali moramo prvo pogledati jedne druge u oci, rijesiti se mitova, neke trenutne vodje mnogih stranaka zajedno sa najblizima na banderu, i onda se moze naprijed. Ocekivati od istih ljudi, istih stranaka, i istih politika da urade nesto drugo od onog sta trenutno rade je.. pa malo reci glupost.
Dobar dan, ja sam poenta.izvrsni direktor wrote: ↑08/02/2023 11:05Hoces reci da ne treba razgovarati sa predsjednikom i zamjenicom predshednika odbora za vanjsku politiku u EU?Lakat Jebić wrote: ↑08/02/2023 10:37
Je lli to nesto lose sto razgovara sa doticnom?
Pa sta hoces rec trebamo popustit (predat se) Uzp bandi?dr_Evil wrote: ↑08/02/2023 11:12Naravno, ali moramo prvo pogledati jedne druge u oci, rijesiti se mitova, neke trenutne vodje mnogih stranaka zajedno sa najblizima na banderu, i onda se moze naprijed. Ocekivati od istih ljudi, istih stranaka, i istih politika da urade nesto drugo od onog sta trenutno rade je.. pa malo reci glupost.
Od koga tacno ocekujemo da uradi nesto? Bilo pozicija ili opozicija? Ne budali.
Milion potpisa za gradjansku.
Mozda, a mozda je sapnuo Baketu i Komsi da napisu da BiH nece u NATO bez nove odluke RS-a. Aman, zaman.
Dali su državljanstvo Alkalaju, Biseri, Cikotiću, Ceriću, Lagumdžiji ..........
Ni pod razno, samo kazem da ne mozes ocekivati neke promijene i napredak dok nas vode najgori, i sto je najgore dok se divimo najgorima. Na stranu sva zajebancija koju pisemo ovdje. Da li iko od onih koji su nas predstavljali i koji nas predstavljaju imaju kapacitet za promjene?Spit_fire wrote: ↑08/02/2023 11:17Pa sta hoces rec trebamo popustit (predat se) Uzp bandi?dr_Evil wrote: ↑08/02/2023 11:12
Naravno, ali moramo prvo pogledati jedne druge u oci, rijesiti se mitova, neke trenutne vodje mnogih stranaka zajedno sa najblizima na banderu, i onda se moze naprijed. Ocekivati od istih ljudi, istih stranaka, i istih politika da urade nesto drugo od onog sta trenutno rade je.. pa malo reci glupost.
Od koga tacno ocekujemo da uradi nesto? Bilo pozicija ili opozicija? Ne budali.
Milion potpisa za gradjansku.
I ti stvarno vjerujes da je to Alijino remek dijelo? Dedera pokazi mi da je taj originalni tekst koji je Alija ispravio pa da tako stoji, ili je ipak dobio samo dokument da potpise? Kakve je amandmane na Dejton stavila BiH strana? Ili je jedina borbra bila da Brcko ne postane dio RS-a nego da se rijesi kasnije arbitrazom? Hajde golube, da cujemo sta je nepogrijesivi vodja uradio?