Eniac wrote:rizibizi wrote:@Eniac, mrsko mi sve citati raspisao si se pravo, stvar je jednostavna, pokrenite projekat, napravite i vi Fink ili kako god pa nek idu samo sevdalinke i samo domaci filmovi i samo filmovi koji odgovaraju tebi, tv sabini i slicnima. Ljudi daju dzaba, nisu losi programi a to sto ti gledas trube ne iz Dragaceva nego iz Guce to je tvoj problem, da te ne interesuje ne bi ni memorisao te kanale, al ovako moras ti da virnes jel de?

Sutra da kazu evo domaci projekat TV Fink 3 kanala, ne mora vise prvi bih gledao al da ne bude ko ova Cinema kako se zove (bila zanimljiva 3 dana od uvodjenja i niko vise ni ne spominje (osim HS-a koji mora imati neki banner na pocetnoj stranici)). Nego nece niko guzovima da mrdne a zna da kritikuje, sto ovdje niko ne napravi kanal sa sevdahom pa ode u HR i SR da siri sevdah i nasu kulturu? Najlakse je ovako preko tastature laprdati.
Napisah, pa izbrisah. Ne vrijedi. Uzivaj u Pinku. I trubacima.
Ja gledam sta se meni svidja, a i ti bi trebao, ne vidim sta fali trubacima, ali isto tako ne vidim sta fali sevdalinki, bilo kojem ex-yu, bh. ili holivudskom filmu, samo ne treba biti ogranicen ko balkon i bude ti lakse u zivotu. Osim toga jedini koji je ovdje spominjao trubace si ti, ja sam napisao konkretne stvari, a ti bujrum pa odgovori ako imas sta. Nemamo bolan drzavnu/entitetsku televiziju kako treba a kamo li da pariramo Pinku, Novoj i slicnim medijskim gigantima iz okruzenja. Nemamo digitalni signal, nemamo nista, nismo nigdje makli al sve nam smeta. I kome nije jasno, da mu pojasnim, necete postati, ni kulturniji, ni urbaniji taman da sve pinkove ukinu, dm-ove, bn-ove, Karleuse, Cece, Jane, Stoje i sve ostalo jer taj seljakluk i papanluk koji se prikriva shatro ne gledanjem trubaca i pink kanala nema veze ni sa televizijom, ni sa HS-om ni sa bilo cim od prije navedenog. Mozes ti papku uzeti tv iz kuce, ukinuti mu internet, uzet mobitel al dzaba papak je papak kako god da okrenes.