HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Ljuba Moljac

#8101 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

kloniran wrote:
Ljuba Moljac wrote:filmski pinkovi su sasvim okej, to je i vrapcima na grani jasno. sad ce oni maksuz zato sto jednoj osobi smetaju (iz kompleksaskih razloga) da ukinu. aha, evo odmah.
Ukinut ce ako im doticna plati euro po korisniku svaki mjesec :D
:D
ja sam u tom slucaju za :)

samo dodavanje, dosta je bilo ukidanja.
Darh Wader

#8102 Re: HS kablovska

Post by Darh Wader »

tvsabina wrote:
Ne zanima me "šta raja gleda" smatram da moj kablovski emiter u programskoj šemi ima previše šundovskih i nekvalitetnih pink kanala i uz dužno (ne)poštovanje prema toj kompaniji , smatram da ni jedan nije dobar pa samim tim je suludo da može pink "biti bolji" od pinka.
Ne laprdaj.

Pink Film,Pink Premium,Pink Movies i Pink 2 su odlični kanali i samo slijedbenici Jelene Karleuše ih mogu nazvati šundom.

If you know what i mean Sabka.
The Realist

#8103 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Ljudi moji, kakvi paketi?
Pa da mi u jednom paketu bude B92, a drugi moram uvesti radi PRVE TV, a treći bih trebao uvesti radi RTS 1 ili RTS 2, (ove kanale uzimam kao primjer, jer me i najviše interesuju pomenuti :D ).
Problem je općenito kod tih paketa što uvijek bude jedan ili dva kanala u sljedećem paketu, koji su meni onako interesantni, i onda, dolazi do belaja :lol:

Daj ljudima selo veselo, sve u jednom, ali da se fino kultiviše programska shema na digitali. Pod ovim kultivisanjem, mislim na kanale iz regiona, a ne na neke Amne, Zehre, Jasmine, Behare :lol:

P.S. Nemam ništa protiv PIMKIĆA, gledam ih, pogotovo ove filmske, ima super filmova :thumbup:
Pakete za nove kanale bi mogli uvesti, pogotovo se tu misli na jače filmske/serijske kanale, te dokumentarce i vjerujem da mnogi žele SK. I da, mogli bi još HD kanala uvesti, pogotovo na ove filmske/serijske i dokumentarne (ali tipa NatGeo Wild, Viasat Nature - gdje se vidi ta razlika i gdje uživaš kada gledaš, te da uvedu još koji PRAVI dokumentarni program, jer u šta su se neki kanali pretvorili je užas) koje bi također u dodatni paket mogli ubaciti.

Ovo što je sada neka ne diraju.
Eniac

#8104 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

.
Last edited by Eniac on 19/11/2013 13:20, edited 1 time in total.
kanocale

#8105 Re: HS kablovska

Post by kanocale »

Darh Wader wrote:
tvsabina wrote:
Ne zanima me "šta raja gleda" smatram da moj kablovski emiter u programskoj šemi ima previše šundovskih i nekvalitetnih pink kanala i uz dužno (ne)poštovanje prema toj kompaniji , smatram da ni jedan nije dobar pa samim tim je suludo da može pink "biti bolji" od pinka.
Ne laprdaj.

Pink Film,Pink Premium,Pink Movies i Pink 2 su odlični kanali i samo slijedbenici Jelene Karleuše ih mogu nazvati šundom.

If you know what i mean Sabka.
iskreno i mene su iznenadili. bila sam veliki skeptik.
malo se potrudite moze se naci dobrih filmova i serija. :)
rizibizi

#8106 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

@Eniac, mrsko mi sve citati raspisao si se pravo, stvar je jednostavna, pokrenite projekat, napravite i vi Fink ili kako god pa nek idu samo sevdalinke i samo domaci filmovi i samo filmovi koji odgovaraju tebi, tv sabini i slicnima. Ljudi daju dzaba, nisu losi programi a to sto ti gledas trube ne iz Dragaceva nego iz Guce to je tvoj problem, da te ne interesuje ne bi ni memorisao te kanale, al ovako moras ti da virnes jel de? :D Sutra da kazu evo domaci projekat TV Fink 3 kanala, ne mora vise prvi bih gledao al da ne bude ko ova Cinema kako se zove (bila zanimljiva 3 dana od uvodjenja i niko vise ni ne spominje (osim HS-a koji mora imati neki banner na pocetnoj stranici)). Nego nece niko guzovima da mrdne a zna da kritikuje, sto ovdje niko ne napravi kanal sa sevdahom pa ode u HR i SR da siri sevdah i nasu kulturu? Najlakse je ovako preko tastature laprdati.
Adriatic

#8107 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Pitanje za predstavnika HS-a: Hoće li biti PINK comedy i kada?
rizibizi

#8108 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Pregovaraju sa tvsabina da ih pusti da puste signal pink comedy, pa ako ih ona pusti onda ce im trebati jedno pola godine do godinu dok se kanal pojavi na listi. :D :D :D
The Realist

#8109 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Adriatic wrote:Pitanje za predstavnika HS-a: Hoće li biti PINK comedy i kada?
I horor?
Eniac

#8110 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

rizibizi wrote:@Eniac, mrsko mi sve citati raspisao si se pravo, stvar je jednostavna, pokrenite projekat, napravite i vi Fink ili kako god pa nek idu samo sevdalinke i samo domaci filmovi i samo filmovi koji odgovaraju tebi, tv sabini i slicnima. Ljudi daju dzaba, nisu losi programi a to sto ti gledas trube ne iz Dragaceva nego iz Guce to je tvoj problem, da te ne interesuje ne bi ni memorisao te kanale, al ovako moras ti da virnes jel de? :D Sutra da kazu evo domaci projekat TV Fink 3 kanala, ne mora vise prvi bih gledao al da ne bude ko ova Cinema kako se zove (bila zanimljiva 3 dana od uvodjenja i niko vise ni ne spominje (osim HS-a koji mora imati neki banner na pocetnoj stranici)). Nego nece niko guzovima da mrdne a zna da kritikuje, sto ovdje niko ne napravi kanal sa sevdahom pa ode u HR i SR da siri sevdah i nasu kulturu? Najlakse je ovako preko tastature laprdati.
Napisah, pa izbrisah. Ne vrijedi. Uzivaj u Pinku. I trubacima.
Last edited by Eniac on 19/11/2013 13:47, edited 1 time in total.
chakany

#8111 Re: HS kablovska

Post by chakany »

HBO kanali od danas sa podešavanjem titlova :thumbup:
Samo ne znam zašto nemamo teletekst na HBO Adria, jer znam da postoji :?
rizibizi

#8112 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Eniac wrote:
rizibizi wrote:@Eniac, mrsko mi sve citati raspisao si se pravo, stvar je jednostavna, pokrenite projekat, napravite i vi Fink ili kako god pa nek idu samo sevdalinke i samo domaci filmovi i samo filmovi koji odgovaraju tebi, tv sabini i slicnima. Ljudi daju dzaba, nisu losi programi a to sto ti gledas trube ne iz Dragaceva nego iz Guce to je tvoj problem, da te ne interesuje ne bi ni memorisao te kanale, al ovako moras ti da virnes jel de? :D Sutra da kazu evo domaci projekat TV Fink 3 kanala, ne mora vise prvi bih gledao al da ne bude ko ova Cinema kako se zove (bila zanimljiva 3 dana od uvodjenja i niko vise ni ne spominje (osim HS-a koji mora imati neki banner na pocetnoj stranici)). Nego nece niko guzovima da mrdne a zna da kritikuje, sto ovdje niko ne napravi kanal sa sevdahom pa ode u HR i SR da siri sevdah i nasu kulturu? Najlakse je ovako preko tastature laprdati.
Napisah, pa izbrisah. Ne vrijedi. Uzivaj u Pinku. I trubacima.
Ja gledam sta se meni svidja, a i ti bi trebao, ne vidim sta fali trubacima, ali isto tako ne vidim sta fali sevdalinki, bilo kojem ex-yu, bh. ili holivudskom filmu, samo ne treba biti ogranicen ko balkon i bude ti lakse u zivotu. Osim toga jedini koji je ovdje spominjao trubace si ti, ja sam napisao konkretne stvari, a ti bujrum pa odgovori ako imas sta. Nemamo bolan drzavnu/entitetsku televiziju kako treba a kamo li da pariramo Pinku, Novoj i slicnim medijskim gigantima iz okruzenja. Nemamo digitalni signal, nemamo nista, nismo nigdje makli al sve nam smeta. I kome nije jasno, da mu pojasnim, necete postati, ni kulturniji, ni urbaniji taman da sve pinkove ukinu, dm-ove, bn-ove, Karleuse, Cece, Jane, Stoje i sve ostalo jer taj seljakluk i papanluk koji se prikriva shatro ne gledanjem trubaca i pink kanala nema veze ni sa televizijom, ni sa HS-om ni sa bilo cim od prije navedenog. Mozes ti papku uzeti tv iz kuce, ukinuti mu internet, uzet mobitel al dzaba papak je papak kako god da okrenes.
huremka

#8113 Re: HS kablovska

Post by huremka »

hoće li meni neko reći kako se zove dečko koji radi na infopultu u bbi-u? :lol: :lol: :lol:
kloniran

#8114 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

huremka wrote:hoće li meni neko reći kako se zove dečko koji radi na infopultu u bbi-u? :lol: :lol: :lol:
Ragib :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8115 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

rizibizi wrote:
tvsabina wrote: U uslovima slobodne ekonomije dolazimo do apsurda , kablovski operater se ne može promijeniti , tj. ukoliko bih se zahvalila HS-u , ne mogu dobiti usluge bilo koje druge kuće za kablovsku televiziju.
Digitalnu ne želim.
Draga, fina i superkulturna tvsabina,mače moje ti nikad ne odgovori meni i ovdje prisutnom narodu koje bi ti to kanale voljela vidjeti u programskom rasporedu HS-a?

Nije istina da nemas izbora, gdje god da se nalazis imas mogucnost izbora osim navedenog HS-a minimalno i mojetv ali ne lezi vraze, oni otisli korak dalje, uveli sve pinkove u svoju ponudu,sve sto se moglo pinkova dobiti.

Pocni mače gledati ove kanale zakljucane pinom, odlicna antistres terapija, vjeruj mi 8-)

Trazili smo demokratiju, eto sad svako gleda ko sta hoce.

I jos jedno pitanje za tebe, kako ti ne smetaju dm,kcn,otv valentino,bn i slicni kanali iz "kulturnog" paketa, a pinkove ne mozes ocima da vidis?

ABd pa da vidim i odgovore :kiss:
Post ti je prijavljen jer si me nazvao "mače".
Nadam se da je odličan prijem PINK-ova u Zanzibar sitiju.
Sretno.
Ljuba Moljac

#8116 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

tv sabina je jelena karleusa glavom i medjunozjem. samo se jelena karleusa jos ovako predano bori protiv pinka. :D odgovore naravno da neces dobiti od doticne jer ih ne zna i nema argumenata. steta, srce joj je mozda na pravoj strani, ali je razocarana u ljubav. otud i ovakvo pisanje.

posluzit cu se malo izmijenjenim citatom sa kraja "balkanskog spijuna", jer je uocljiva slicnost izmedju paranoje Cvorovica i doticne: "Gospodjo Sabina, zelim vam sve najbolje" :D
rizibizi

#8117 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

tvsabina wrote: Post ti je prijavljen jer si me nazvao "mače".
Nadam se da je odličan prijem PINK-ova u Zanzibar sitiju.
Sretno.
E, Danice, Danice, kako si ti mače naivna. Opletes po necemu i onda prijetis prijavom zato sto sam te nazvao mače. Nego, pusti se prijave,mačića i Zanzibara, mislio sam da si raspolozena za jednu fer i korektnu diskusiju, na demokratskim osnovama jer vidim da ocigledno dobro poznajes medijski prostor BiH a ti neces ni na par jednostavnih, konkretnih pitanja da odgovoris.Steta, a ja bih zbog tebe i Karleusu zagotivio.

Sto se tice HS-a, u smislu ponude kanala i usluge digitalne televizije totalno su van konkurencije u KS,spori su,prespori,ne rade nista na promociji, misle ako daju dzaba HBO par mjeseci i to samo novim korisnicima da ce se raja otimati da potpisu ugovor kod njih.Definitivno moraju nesto uraditi i to hitno na poboljsanju kvalitete usluge i ponude digitalne televizije.
zubi

#8118 Re: HS kablovska

Post by zubi »

Pink je fuj.

.
kemox

#8119 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@MH i HS kablovska

Ima li kakvih novosti vezano za tv preko interneta

ili hoće li upošte biti kakvih novosti ukoro
MH i HS kablovska

#8120 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Od sad teletext na FTV i BHT1 normalno radi na digitalnoj TV.
MH i HS kablovska

#8121 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

kemox wrote:@MH i HS kablovska

Kako smo i prije rekli, za sad neće biti. Ako bude, bićete blagovremeno obavješteni.
AdrianMole

#8122 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

MH i HS kablovska wrote:Od sad teletext na FTV i BHT1 normalno radi na digitalnoj TV.
Odlično!To će posebno cijeniti oni koji često igraju kladionice :D
Kada već radite te male,ali nipošto ne nevažne stvari:može li se išta učiniti oko EPG na kanalima Eurosport 1 i Eurosport 2(također i HD verzije pomenutih kanala)?Od januara mjeseca nema EPG na tim kanalima(na bilo kom risiveru ili modulu),a do tada je sve bilo normalno.Inače,zanimljivo je da sam ja u januaru imao EPG na CI modulu na skoro 115 kanala od 130 u ponudi,a danas jedva na 95 od 147 u shemi.Doduše,sada je taj EPG vidljiv na više risivera i televizora,ali za mene osobno to je samo nazadak.EPG treba biti na svim programima!
bloodyczech

#8123 Re: HS kablovska

Post by bloodyczech »

MH i HS kablovska wrote:
kemox wrote:@MH i HS kablovska

Kako smo i prije rekli, za sad neće biti. Ako bude, bićete blagovremeno obavješteni.
da to je bas dobra ideja,bas sam i ja nesta sam sa sobom kontao kako bi bilo dobro da se to odradi,to cak nije uopste tesko odraditi
kloniran

#8124 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

bloodyczech wrote: da to je bas dobra ideja,bas sam i ja nesta sam sa sobom kontao kako bi bilo dobro da se to odradi,to cak nije uopste tesko odraditi
Pa vec imaju kupljenu opremu. Samo sto bi nama davao za neku siću da mu bezveze opterecujemo server za europu, kad moze uzimati 25 maraka mjesecno od dijaspore :twisted:
alchak.ba

#8125 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

Zasto su mi od neki dan duplirani neki kanali na digitalnoj?

Na jednom ima slike, a na drugom nema?

Taman naučioo gdje mi je koji kanal, kad ono :shock:
Locked