Svi su takvi tekstovi o našem klubu. Vrlo često nakon odličnih pojačanja svjesno pumpaju atmosferu ložioničkom retorikom, prevelikim očekivanjima, nerealnim procjenama,itd.. Onda prilikom prvog kiksa, potpuni zaokret, šta se događa, trebao bi Mirvić ovo, ono, Sarajevo razočaralo, kuda ide Sarajevo, trazi se ostavka itd. Ako čitaju, naserem im se svima, sa svojim tendecioznim naslovima. Eno neka se bave astronomskim cijenama karata za drugu utakmicu tamo njih, npr., jbt, istok 20, a zapad 40HelaS wrote: ↑22/07/2023 19:10Tekst je tendenciozan. U tome je problem. Novinar mora pisati objektivne tekstove, da pusti čitaocu da sam procijeni i zaključi, a ne da mu novinar perfidno piše svoje zaključke i interese... Ovaj tekst je školski primjer neprofesionalizma, kao da mu je neko platio![]()
Tačno je, svi mislimo kao novinar, ali postoji javna riječ i čaršijska.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#8051 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8052 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa kakvi će biti? teški smo underachieveri
autor tog članka je teški navijač kluba, napisao je ono što svi mislimo
autor tog članka je teški navijač kluba, napisao je ono što svi mislimo
-
mirza_15
#8053 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kažu začešlj'o se Alex FerguSON kada je čuo da je upražnjeno mjesto na klupi Sarajeva. Prekinut će penziju i dolazi na Koševo.
Šalu na stranu, sada sam gledao u grah i kafu. Kaže grah tjeramo novog ko god bude na polusezoni, a u kafi vidim neki put do oktobra. Od oktobra tmurno, mutno, nejasno
-
last mohicans
#8054 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A šta ima porediti Ismira i Mamića, te dvije individue su neoporedive. Različiti karakteri, različit mentalitet, historija poslovanja, šlif za fudbal itd. Do sutra nabrajati. Eto mi ne bi voljeli da imamo jednog Mamića. Ja bih odmah pristao da uzme, zaradi, zavrne, kako god 100 miliona eura, ako će napraviti odrziv klub i sistem, reprezentaciju kakvu je on napravio. Ovo apsolutno nije tačno, da smo cijelu polusezonu izgledali ovako
Jeste bilo takvih utakmica, ali nije cijela polusezona. Pa velike ekipe se muče, Barsa, PSG, pa uzme Mbape, Mesi, ko već i riješi utakmicu. Eto ne pika se zasluga ako nisi atakovao 90 min i razvalio sa 4,5 golova. U konačnici se gleda rezultat. Eki mu rezona, da umanji vrijednost stizanja Širokog, jer je Široki izgubio bruku utakmica i prosuo bodova. Kakvo je to poređenje? Pa stigli smo i zelju, Velez se smjenjivao s nama..Trebali smo klonuti i predati se, ako bi očekivali da će Široki uzimati sve redom, Velez, Zeljo. Glup rezon do bola. Dalje, on ne zna, niti može znati da bismo bili topovsko meso da smo prošli, a i laže da smo to bili tokom polusezone. Varašanović je izvukao maksimum iz ekipe sa dosta novih igrača, kiksevi jesu bili protiv bijede i Veleza. On nije taj nivo koji nama treba, pokazao je to u ove dvije utakmice.I ne traje to od jučer, već je Sarajevo tako izgledao kompletnu prošlu polusezonu pod vodstvom Varešanovića. Uz taktiku "hajmo igrati" kao na nogometnoj rekreaciji, bez ikakvog plana i koncepta kako u napadu tako i u odbrani, oslanjalo se na individualni kvalitet pojedinaca, te je samo pukom srećom izborilo plasman u Evropu.
- nota1969
#8055 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
i JovićGrean wrote: ↑22/07/2023 18:36To su besmislice.
Koji nas to u zadnjih 5-6 godina nije kostao "milione", gdje smo dogurali u Evropi ranijih sezona?
Normalno je da je prihvatio ponudu, koji trener bi rekao, necu nije to za mene? Brukali su nas i ranije i najbolji i najlojalniji, 3-0 protiv Zelje pa ne rece odoh ja, ovo je sramota. Nije se ni odrekao koliko znam primanja niti je bilo sporazumnog a isti taj Husref npr nam je sve i sve.
Nije ni Marinovic sam otisao koliko se sjecam s tim da se on odrekao para kao i Dudic.
Jedini koji je sam ponudio ostavku je bio Janjos.
Hajmo malo biti realni a ne zaslijepljeni propagandom i mrznjom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8056 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Stigli smo ih zato što su izgubili 100 utakmica zaredom, a ne što smo mi bili dobri, ovo je neumoljiva činjenica, sorry
- omega369
#8057 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma gdje je izvukao maksimum?! Kiksevi u derbiju, protiv veleza i sloge su 12 bodova. Mi osvojili 3. Provukli se protiv slobode, igman nas osramotio
- Logovan
-
last mohicans
#8059 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma kontam te ja, ali stigli smo i druge, ne mogu sad da tražim tabelu sa jeseni. To je bio respektabilan rezultat, očekivan od svih nas. Bilo, pa prošlo, idemo dalje. Mirvić stalno luta, da mu se zahvalio na kraju sezone, sve bi bilo bolje. Sad novi na njegove pripreme dolazi, treba sve uvezati i posložiti. Jedina dobra stvar je sto još prvenstvo nije počelo. Na hajr
-
last mohicans
#8060 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebo ga ti, pa nije Murinjo. Ne znam sta očekuješ. Ostao bi da jeste kvalitet. Meni su Velez i Zeljo kiskevi, Igman sumnjiva utakmica.
- omega369
#8061 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije murinjo. Da je murinjo izvukao bi maksimum. Ne kazem da smo sve trebali dobiti, ali 3 boda od 12 nije ni blizu maksimuma
-
Samprotivsviju
#8062 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hajd Varesanovic otisao, bilo sta je bilo..ima li kakve price ko bi mogao preuzeti? Prvenstvo svakako uskoro pocinje...
-
gold'n'brown
#8063 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mah pisu se gluposti tipa Denis Coric.Samprotivsviju wrote: ↑22/07/2023 22:01 Hajd Varesanovic otisao, bilo sta je bilo..ima li kakve price ko bi mogao preuzeti? Prvenstvo svakako uskoro pocinje...
Mada me nista vise ne moze iznenaditi. Vjerovatno samo Mirvic zna s kim pregovara.
-
last mohicans
-
svi u napad
#8065 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano
). No salu na stranu treba poceti od temelja da se dodje do krova. Zivjeli
- perscitus
#8066 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Na početku moram priznati nisam razumio ovaj odnos sa Mirzom, kontam bilo šta je bilo prije 100 godina, izvinuo se 100 puta, barem je izgledalo od srca, jebi ga, niko nije savršen, sve je to dio života, i ako budemo mjerili ljudskost takvom nenormalnom moralnom čistoćom onda ćemo ostati sami puni gnjeva i bijesa. Ali ne lezi vraže, mali uhljup prvom prilikom mrtav hladan izjavi kako je Bordo Prijateljima primarni cilj da sjebu FK Sarajevo!? Pa govno malo bezobrazno jel te stid, kako je to ponašanje, pa ti isti BP sa Hz su najviše zaslužni što imamo ovo danas što imamo, što nismo više same viršle i agentura. I nakon toga nikakve reakcije od ostalih navijača koji nisu Hz nego mojne ga dirati, možda ne zna ali ima hemiju sa igračima, ma boli me kurac za hemiju gdje se go u gaćama grli sa Ziljkićem kad nam je tim gore Roki dole smoki, i nije da odbrana kurcu ne valja, da se ne lažemo transfer rok je fantastično odrađen, nego nema znanja da igračima objasni šta želi, kako da se kreću kao jedan, šta je komunikacija i sinhronizacija, odbrana počinje sa najisturenijim igračem a nama su prenosili lopte i probijali sa svih strana kad i kako su htjeli, i ono što se završi sa odbranom je samo kraj te priče o njegovom trenerskom deficitu. Marš napolje!
-
al-em
#8067 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jedino gore rjesenje od zalizanog
-
Samprotivsviju
#8068 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tesko je to izvodivo, da ostavis sa ovom ekipom trenera cisto da gradi tim... da se radi o ekipi koju cine momci do 21 godine...pa bi bilo razumljivo...ova ekipa je pravljena da se od nje ocekuju instant rezultati, pretpostavljam da su i troskovi na plate visoki, jednostavno bi finansijski bili neodrzivo graditi ekipu a pri tome mozda i nista ne osvajati...svi u napad wrote: ↑23/07/2023 00:04 Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano![]()
-
last mohicans
#8069 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma sto puta prežvakana priča, da mi je muka od toga. Očekivanje iskoraka, maštanja o nekim grupama, bajkama i sl. Istrpiti trenera, da njegov sistem proradi, da se igrači upoznaju, budu ko jedan...Nemamo mi tog šlifa i strpljenja, ali da ti vidiš kako je to nešto, kao što je bila situacija npr. sa Jakirovićem u prvoj sezoni, onda bi čovjek rekao, okey, vide se obrisi, doći će to na svoje. Ne vjerujem da svi očekujemo da gazimo i redamo pobjede kao na traci.Samprotivsviju wrote: ↑23/07/2023 09:43Tesko je to izvodivo, da ostavis sa ovom ekipom trenera cisto da gradi tim... da se radi o ekipi koju cine momci do 21 godine...pa bi bilo razumljivo...ova ekipa je pravljena da se od nje ocekuju instant rezultati, pretpostavljam da su i troskovi na plate visoki, jednostavno bi finansijski bili neodrzivo graditi ekipu a pri tome mozda i nista ne osvajati...svi u napad wrote: ↑23/07/2023 00:04 Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano![]()
-
HelaS
#8070 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakva je praksa "dovođenja" trenera u neki klub. Ono - telefonom, vezama i sl: "Jarane, bi li ti bio naš trener", ili nekim javnim pozivom, oglasom za upražnjeno radno mjesto 
-
Ali_G
#8071 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Licitiramo s imenima k’o da smo Real pa se treneri takmice ko ce nam sjesti na klupu. Mirza je preko noci dobio otkaz, treba sad prvo naci kandidate pa obaviti razgovore, tesko da s nekim ozbiljnim trenerom mozemo uci u sezonu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8072 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Morate promjeniti pogled na trenera. Podrzati ga barem jednu polusezonu. Napravili ste veliko sranje jer vam je Mirza odradio pripreme sa ekipom, a sada neko drugi treba doci. Mozda dodje neko kome ovaj Venecuelanac ne odgovara za stil igre, jos ako prodate Ziljkića i Dala, da se Ismir izvadi zbog kraha u evropi, vjerovatno od sezone nema nista.
Edit pogrešna tema, htio sam u onoj o PL napisati. Izvinite
Edit pogrešna tema, htio sam u onoj o PL napisati. Izvinite
-
mond
#8073 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Venecuela neće zaigrat još zadugo. Trener ima spremnu ekipu i ima dovoljno igrača za našu ligu da čak i izmišlja toplu vodu. Što se tiče dvojca nek prezidente radi šta hoće jebo li ga Prandeli. Rekao sam na kraju sezone da od Prandelija nema ništa, al opet očekujem da se prođe ekipa koja ima jednog i po igrača, a taj bogalj arogantni nije bio ni to u stanju da odradi.
Mišljenja sam da bi i Sablja Islama prošla prvo kolo i to bez izbijanja zuba i kupljenja mrva sa stola.
I još nešto. Očekujem nekog novog makedonca, a bio bih zadovoljan sa Sablićem. Toliko su me posrali.
Mišljenja sam da bi i Sablja Islama prošla prvo kolo i to bez izbijanja zuba i kupljenja mrva sa stola.
I još nešto. Očekujem nekog novog makedonca, a bio bih zadovoljan sa Sablićem. Toliko su me posrali.
- omega369
#8074 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nego, ima li bijelog dima??
-
molotovljev
#8075 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako mene pitate -Ante Čačić