Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
last mohicans

#8051 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

HelaS wrote: 22/07/2023 19:10
omega369 wrote: 22/07/2023 19:02
Jad su i smece samo zato sto isto.ovako ne pisu i o drugima. Ali da je dobar tekst, dobar je. Civjek je napisao ono sto nas 99% misli
Tekst je tendenciozan. U tome je problem. Novinar mora pisati objektivne tekstove, da pusti čitaocu da sam procijeni i zaključi, a ne da mu novinar perfidno piše svoje zaključke i interese... Ovaj tekst je školski primjer neprofesionalizma, kao da mu je neko platio :-)

Tačno je, svi mislimo kao novinar, ali postoji javna riječ i čaršijska.
Svi su takvi tekstovi o našem klubu. Vrlo često nakon odličnih pojačanja svjesno pumpaju atmosferu ložioničkom retorikom, prevelikim očekivanjima, nerealnim procjenama,itd.. Onda prilikom prvog kiksa, potpuni zaokret, šta se događa, trebao bi Mirvić ovo, ono, Sarajevo razočaralo, kuda ide Sarajevo, trazi se ostavka itd. Ako čitaju, naserem im se svima, sa svojim tendecioznim naslovima. Eno neka se bave astronomskim cijenama karata za drugu utakmicu tamo njih, npr., jbt, istok 20, a zapad 40 :-) Ali oni vole klub i prava prilika da se ogule dzepovi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8052 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

pa kakvi će biti? teški smo underachieveri

autor tog članka je teški navijač kluba, napisao je ono što svi mislimo
mirza_15

#8053 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Piaty wrote: 22/07/2023 18:36 Ako prezime trenera bude na završavalo na IĆ ili OVSKI, onda smo ga popušlIĆ.

Najbolje bi bilo, kada bi bilo moguće, da se prezime trenera završava na SON i ER.
Kažu začešlj'o se Alex FerguSON kada je čuo da je upražnjeno mjesto na klupi Sarajeva. Prekinut će penziju i dolazi na Koševo.

Šalu na stranu, sada sam gledao u grah i kafu. Kaže grah tjeramo novog ko god bude na polusezoni, a u kafi vidim neki put do oktobra. Od oktobra tmurno, mutno, nejasno :mrgreen:
last mohicans

#8054 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Velkoski wrote: 22/07/2023 19:43 pa kakvi će biti? teški smo underachieveri

autor tog članka je teški navijač kluba, napisao je ono što svi mislimo
A šta ima porediti Ismira i Mamića, te dvije individue su neoporedive. Različiti karakteri, različit mentalitet, historija poslovanja, šlif za fudbal itd. Do sutra nabrajati. Eto mi ne bi voljeli da imamo jednog Mamića. Ja bih odmah pristao da uzme, zaradi, zavrne, kako god 100 miliona eura, ako će napraviti odrziv klub i sistem, reprezentaciju kakvu je on napravio. Ovo apsolutno nije tačno, da smo cijelu polusezonu izgledali ovako
I ne traje to od jučer, već je Sarajevo tako izgledao kompletnu prošlu polusezonu pod vodstvom Varešanovića. Uz taktiku "hajmo igrati" kao na nogometnoj rekreaciji, bez ikakvog plana i koncepta kako u napadu tako i u odbrani, oslanjalo se na individualni kvalitet pojedinaca, te je samo pukom srećom izborilo plasman u Evropu.
Jeste bilo takvih utakmica, ali nije cijela polusezona. Pa velike ekipe se muče, Barsa, PSG, pa uzme Mbape, Mesi, ko već i riješi utakmicu. Eto ne pika se zasluga ako nisi atakovao 90 min i razvalio sa 4,5 golova. U konačnici se gleda rezultat. Eki mu rezona, da umanji vrijednost stizanja Širokog, jer je Široki izgubio bruku utakmica i prosuo bodova. Kakvo je to poređenje? Pa stigli smo i zelju, Velez se smjenjivao s nama..Trebali smo klonuti i predati se, ako bi očekivali da će Široki uzimati sve redom, Velez, Zeljo. Glup rezon do bola. Dalje, on ne zna, niti može znati da bismo bili topovsko meso da smo prošli, a i laže da smo to bili tokom polusezone. Varašanović je izvukao maksimum iz ekipe sa dosta novih igrača, kiksevi jesu bili protiv bijede i Veleza. On nije taj nivo koji nama treba, pokazao je to u ove dvije utakmice.
nota1969

#8055 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nota1969 »

Grean wrote: 22/07/2023 18:36
omega369 wrote: 22/07/2023 18:20 Kostao nas milione, i ne bio. Sto neko ranije napisa, da je htio biti korektan ne bi prilazio klubu uopste
To su besmislice.

Koji nas to u zadnjih 5-6 godina nije kostao "milione", gdje smo dogurali u Evropi ranijih sezona?

Normalno je da je prihvatio ponudu, koji trener bi rekao, necu nije to za mene? Brukali su nas i ranije i najbolji i najlojalniji, 3-0 protiv Zelje pa ne rece odoh ja, ovo je sramota. Nije se ni odrekao koliko znam primanja niti je bilo sporazumnog a isti taj Husref npr nam je sve i sve.

Nije ni Marinovic sam otisao koliko se sjecam s tim da se on odrekao para kao i Dudic.

Jedini koji je sam ponudio ostavku je bio Janjos.

Hajmo malo biti realni a ne zaslijepljeni propagandom i mrznjom.
i Jović
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8056 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Stigli smo ih zato što su izgubili 100 utakmica zaredom, a ne što smo mi bili dobri, ovo je neumoljiva činjenica, sorry
omega369

#8057 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ma gdje je izvukao maksimum?! Kiksevi u derbiju, protiv veleza i sloge su 12 bodova. Mi osvojili 3. Provukli se protiv slobode, igman nas osramotio
Logovan

#8058 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Grean wrote: 22/07/2023 18:15 Sto se mene tice Mirzi hvala ali nije islo. Na kraju je ispao korektan kao sto kazu da je bio korektan i kod odlaska Dala u Liverpul.
Ispao je mnogo bezobrazan i bahat, ali dobro nebitno više, najbitnije je da je otišao pa ga nećemo gledati. :thumbup:
last mohicans

#8059 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Velkoski wrote: 22/07/2023 20:22 Stigli smo ih zato što su izgubili 100 utakmica zaredom, a ne što smo mi bili dobri, ovo je neumoljiva činjenica, sorry
Ma kontam te ja, ali stigli smo i druge, ne mogu sad da tražim tabelu sa jeseni. To je bio respektabilan rezultat, očekivan od svih nas. Bilo, pa prošlo, idemo dalje. Mirvić stalno luta, da mu se zahvalio na kraju sezone, sve bi bilo bolje. Sad novi na njegove pripreme dolazi, treba sve uvezati i posložiti. Jedina dobra stvar je sto još prvenstvo nije počelo. Na hajr
last mohicans

#8060 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

omega369 wrote: 22/07/2023 21:29 Ma gdje je izvukao maksimum?! Kiksevi u derbiju, protiv veleza i sloge su 12 bodova. Mi osvojili 3. Provukli se protiv slobode, igman nas osramotio
Jebo ga ti, pa nije Murinjo. Ne znam sta očekuješ. Ostao bi da jeste kvalitet. Meni su Velez i Zeljo kiskevi, Igman sumnjiva utakmica.
omega369

#8061 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Nije murinjo. Da je murinjo izvukao bi maksimum. Ne kazem da smo sve trebali dobiti, ali 3 boda od 12 nije ni blizu maksimuma
Samprotivsviju

#8062 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Samprotivsviju »

Hajd Varesanovic otisao, bilo sta je bilo..ima li kakve price ko bi mogao preuzeti? Prvenstvo svakako uskoro pocinje...
gold'n'brown

#8063 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Samprotivsviju wrote: 22/07/2023 22:01 Hajd Varesanovic otisao, bilo sta je bilo..ima li kakve price ko bi mogao preuzeti? Prvenstvo svakako uskoro pocinje...
Mah pisu se gluposti tipa Denis Coric.
Mada me nista vise ne moze iznenaditi. Vjerovatno samo Mirvic zna s kim pregovara.
svi u napad

#8065 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano :D :-) ). No salu na stranu treba poceti od temelja da se dodje do krova. Zivjeli
perscitus

#8066 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by perscitus »

Na početku moram priznati nisam razumio ovaj odnos sa Mirzom, kontam bilo šta je bilo prije 100 godina, izvinuo se 100 puta, barem je izgledalo od srca, jebi ga, niko nije savršen, sve je to dio života, i ako budemo mjerili ljudskost takvom nenormalnom moralnom čistoćom onda ćemo ostati sami puni gnjeva i bijesa. Ali ne lezi vraže, mali uhljup prvom prilikom mrtav hladan izjavi kako je Bordo Prijateljima primarni cilj da sjebu FK Sarajevo!? Pa govno malo bezobrazno jel te stid, kako je to ponašanje, pa ti isti BP sa Hz su najviše zaslužni što imamo ovo danas što imamo, što nismo više same viršle i agentura. I nakon toga nikakve reakcije od ostalih navijača koji nisu Hz nego mojne ga dirati, možda ne zna ali ima hemiju sa igračima, ma boli me kurac za hemiju gdje se go u gaćama grli sa Ziljkićem kad nam je tim gore Roki dole smoki, i nije da odbrana kurcu ne valja, da se ne lažemo transfer rok je fantastično odrađen, nego nema znanja da igračima objasni šta želi, kako da se kreću kao jedan, šta je komunikacija i sinhronizacija, odbrana počinje sa najisturenijim igračem a nama su prenosili lopte i probijali sa svih strana kad i kako su htjeli, i ono što se završi sa odbranom je samo kraj te priče o njegovom trenerskom deficitu. Marš napolje!
al-em

#8067 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Slo Burner wrote: 22/07/2023 16:55 Marko Maksimovic vam je novi trener, da se ne natezete
Jedino gore rjesenje od zalizanog
Samprotivsviju

#8068 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Samprotivsviju »

svi u napad wrote: 23/07/2023 00:04 Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano :D :-) ). No salu na stranu treba poceti od temelja da se dodje do krova. Zivjeli
Tesko je to izvodivo, da ostavis sa ovom ekipom trenera cisto da gradi tim... da se radi o ekipi koju cine momci do 21 godine...pa bi bilo razumljivo...ova ekipa je pravljena da se od nje ocekuju instant rezultati, pretpostavljam da su i troskovi na plate visoki, jednostavno bi finansijski bili neodrzivo graditi ekipu a pri tome mozda i nista ne osvajati...
last mohicans

#8069 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Samprotivsviju wrote: 23/07/2023 09:43
svi u napad wrote: 23/07/2023 00:04 Mora se dovesti pravi trener i pustiti covjeka na miru 3 godine a ne tjerati ga nakon 6 mjeseci. Trener mora doci sa Zapada. Od Bosanaca jedino sto valja je Jakirevic (zauzet u Rijeci). Eto i Mamica u Hercegovini lezi bez posla i on bi valjao. Mi navijaci se isto moramo nauciti da ne mozemo svake godine biti prvi (to je za Zrinjski rezervisano :D :-) ). No salu na stranu treba poceti od temelja da se dodje do krova. Zivjeli
Tesko je to izvodivo, da ostavis sa ovom ekipom trenera cisto da gradi tim... da se radi o ekipi koju cine momci do 21 godine...pa bi bilo razumljivo...ova ekipa je pravljena da se od nje ocekuju instant rezultati, pretpostavljam da su i troskovi na plate visoki, jednostavno bi finansijski bili neodrzivo graditi ekipu a pri tome mozda i nista ne osvajati...
Ma sto puta prežvakana priča, da mi je muka od toga. Očekivanje iskoraka, maštanja o nekim grupama, bajkama i sl. Istrpiti trenera, da njegov sistem proradi, da se igrači upoznaju, budu ko jedan...Nemamo mi tog šlifa i strpljenja, ali da ti vidiš kako je to nešto, kao što je bila situacija npr. sa Jakirovićem u prvoj sezoni, onda bi čovjek rekao, okey, vide se obrisi, doći će to na svoje. Ne vjerujem da svi očekujemo da gazimo i redamo pobjede kao na traci.
HelaS

#8070 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HelaS »

Kakva je praksa "dovođenja" trenera u neki klub. Ono - telefonom, vezama i sl: "Jarane, bi li ti bio naš trener", ili nekim javnim pozivom, oglasom za upražnjeno radno mjesto :D
Ali_G

#8071 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Licitiramo s imenima k’o da smo Real pa se treneri takmice ko ce nam sjesti na klupu. Mirza je preko noci dobio otkaz, treba sad prvo naci kandidate pa obaviti razgovore, tesko da s nekim ozbiljnim trenerom mozemo uci u sezonu
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8072 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sime_cipol »

Morate promjeniti pogled na trenera. Podrzati ga barem jednu polusezonu. Napravili ste veliko sranje jer vam je Mirza odradio pripreme sa ekipom, a sada neko drugi treba doci. Mozda dodje neko kome ovaj Venecuelanac ne odgovara za stil igre, jos ako prodate Ziljkića i Dala, da se Ismir izvadi zbog kraha u evropi, vjerovatno od sezone nema nista.

Edit pogrešna tema, htio sam u onoj o PL napisati. Izvinite
mond

#8073 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Venecuela neće zaigrat još zadugo. Trener ima spremnu ekipu i ima dovoljno igrača za našu ligu da čak i izmišlja toplu vodu. Što se tiče dvojca nek prezidente radi šta hoće jebo li ga Prandeli. Rekao sam na kraju sezone da od Prandelija nema ništa, al opet očekujem da se prođe ekipa koja ima jednog i po igrača, a taj bogalj arogantni nije bio ni to u stanju da odradi.
Mišljenja sam da bi i Sablja Islama prošla prvo kolo i to bez izbijanja zuba i kupljenja mrva sa stola.
I još nešto. Očekujem nekog novog makedonca, a bio bih zadovoljan sa Sablićem. Toliko su me posrali.
omega369

#8074 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Nego, ima li bijelog dima??
molotovljev

#8075 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Ako mene pitate -Ante Čačić
Post Reply