Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
gidra

#8026 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by gidra »

Prpa.ba wrote: 10/07/2024 15:41
stric wrote: 10/07/2024 15:31 benjamina bi trebala biti kandidat u n.s. u kojoj je SDP r.....trojku zajedno sa sda, i sad kao opet nije. a sda i df neće imati kandidata za načelnika u n.s.
dječak je u pravu u vezi sa kombinacijom čengić, benji, efendić i drugi.
stric
:bih:

portalčići zabava za narod.
Benjamina kao kandidatkinja SDP-a, a Tanovic isto iz SDP-a. :mrgreen:

Tanovicu vecinu cini SBiH, SDA, SDP i NES, ali ce Benjaminu iz istog SDP-a podrzati NIP i NS. :mrgreen:

Je li ko javio Tanovicu da nece biti kandidat? Ili mozda hoce? :mrgreen:
Tanović neće biti kandidat, nije predao kandidaturu.

SBIH, SDA i DF imaju svog kandidata. Odnosno to je kandidat SBIH stranke kojeg će podržati SDA i DF, kantonalni zastupnik Muamer Bandić.
Obzirom da će Semir Efendić kao najpopularniji političar u Kantonu Sarajevo (preko 21 hiljadu pojedinačnih glasova na posljednjim izborima bez budžeterijta iz SDA i vratio mejt zvani Stranka za BIH iz groba i koliko god ga osporavali botovi po forumu, čovjek jeste najopularniji političar u Sarajevu, ubjedljivo) razvaliti ovog nekog anonimusa iz NIP-a, za očekivati je da će kampanju proširiti i fokusirati se i na komšijsko Novo Sarajevo i graditi kampanju i pomoći Bandiću. Mišljenja sam da će Stranka Za BIH imati zajedničku kampanju za NG i NS, jer to su im jedina dva kandidata za načelnike. Ni Bandić nije uopšte anonimus, u mrtvom SzaBIH je imao haman 4 hiljade glasova na proteklim izborima i dosta ga raje zna, pogotovo po Novosarajevskim mahalama. Žena mu je isto frizerka u NS i zna je dosta raje.
Mislim da će Benjamina pobjediti, ali da će ta pobjeda biti baš, baš tijesna.

Koldžo je kandidat stranke Šemsudina Mehmedovića.
NES neće podržati nikoga.
dječak sa šibicama

#8027 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Ispravak netacnog navoda, Rumenko nije najpopulartniji politicar u Sarajevu, on je najpopularniji politicar u favelama novog grada, gdje se namnozilo hiljade i hiljade korisnika nelegalno izgradjenih objekata, sto je i tajna njegove popularnosti.
Sid the sloth

#8028 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sid the sloth »

Znaci polako ali sigurno imamo i mi Demokrate (mozda poludemokrate SDP, NS, NiP + njihove prikolice) vs Republikanci (SBiH, SDA, DF - na sta spade moj Zeljko) kao u Americi :D
vjeshalica

#8029 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2024 16:12 Ispravak netacnog navoda, Rumenko nije najpopulartniji politicar u Sarajevu, on je najpopularniji politicar u favelama novog grada, gdje se namnozilo hiljade i hiljade korisnika nelegalno izgradjenih objekata, sto je i tajna njegove popularnosti.
Nelegalne favele je nakotio SDP nacelnik Damir Hadzic ;)
NediM17

#8030 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by NediM17 »

I uvalio zgradu u ulici Grada cacka, naslonio zgradu na vec postojecu, zazidao ljudima prozore od kupatila i ukinuo jedan ulaz/izlaz sa parkinga.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8031 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

vjeshalica wrote: 10/07/2024 16:59
dječak sa šibicama wrote: 10/07/2024 16:12 Ispravak netacnog navoda, Rumenko nije najpopulartniji politicar u Sarajevu, on je najpopularniji politicar u favelama novog grada, gdje se namnozilo hiljade i hiljade korisnika nelegalno izgradjenih objekata, sto je i tajna njegove popularnosti.
Nelegalne favele je nakotio SDP nacelnik Damir Hadzic ;)
libo Damira tuki...ima u Agramu preko 10 milja, a vi se kupajte
Didier

#8032 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Didier »

JoseMujica wrote: 10/07/2024 14:50
Didier wrote: 10/07/2024 14:36
JoseMujica wrote: 10/07/2024 14:00

sasvim razumljivo

evo vidiš koliko je ovdje teško uvjeriti naše stručnjake da nije normalno završiti fasadu javnim novcem pa kupiti stan u toj istoj zgradi.

Skakizam je izgleda postao mainstream u lažnih ljevičara :evil:

A de mi reci šta je trebalo da uradi? Da uradi deset zgrada, pa da tu preskoči, iako će tek za 14 mjeseci tu kupiti stan, pa da onda ide opet deset zgrada?

Ili hoćeš reći da je cijelu ulicu uradila zato što je znala da će za preko godinu dana tu kupiti stan?

Btw, taj stan je obična karina, treba uložiti još 150.000 da na nešto liči, ali zna Šiške nezvanično koliko vrijedi. :-) :lol: :roll:
isto tako SDA-ovci Skaku i Fadila i dan danas brane

btw jebe mi se kakav je stan...sebi ga je kupila i svojim parama, ali nije uredu, niti će ikada biti, da završavaš svoje privatne stvari javnim novcem.

npr. ja sam na svome spratu sam fasadu platio...nije mi to uradila ni općina, ni grad, a ni kurton

a vi nastavite sa tim Skakizmom...daleko ćete dogurat :roll:
Nisi odgovorio na pitanja.

1. Šta je trebalo da uradi, da li da preskoči tu zgradu?
2. U trenutku kad je rađena fasada, ona tu nije imala stan. Kojom magijom si ti to dvoje povezao nakon 14 mjeseci?

Ako ne odgovoriš, shvatiću da samo trolaš i da je Bata u pravu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8033 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

gidra wrote: 10/07/2024 16:00
Prpa.ba wrote: 10/07/2024 15:41
stric wrote: 10/07/2024 15:31 benjamina bi trebala biti kandidat u n.s. u kojoj je SDP r.....trojku zajedno sa sda, i sad kao opet nije. a sda i df neće imati kandidata za načelnika u n.s.
dječak je u pravu u vezi sa kombinacijom čengić, benji, efendić i drugi.
stric
:bih:

portalčići zabava za narod.
Benjamina kao kandidatkinja SDP-a, a Tanovic isto iz SDP-a. :mrgreen:

Tanovicu vecinu cini SBiH, SDA, SDP i NES, ali ce Benjaminu iz istog SDP-a podrzati NIP i NS. :mrgreen:

Je li ko javio Tanovicu da nece biti kandidat? Ili mozda hoce? :mrgreen:
Tanović neće biti kandidat, nije predao kandidaturu.

SBIH, SDA i DF imaju svog kandidata. Odnosno to je kandidat SBIH stranke kojeg će podržati SDA i DF, kantonalni zastupnik Muamer Bandić.
Obzirom da će Semir Efendić kao najpopularniji političar u Kantonu Sarajevo (preko 21 hiljadu pojedinačnih glasova na posljednjim izborima bez budžeterijta iz SDA i vratio mejt zvani Stranka za BIH iz groba i koliko god ga osporavali botovi po forumu, čovjek jeste najopularniji političar u Sarajevu, ubjedljivo) razvaliti ovog nekog anonimusa iz NIP-a, za očekivati je da će kampanju proširiti i fokusirati se i na komšijsko Novo Sarajevo i graditi kampanju i pomoći Bandiću. Mišljenja sam da će Stranka Za BIH imati zajedničku kampanju za NG i NS, jer to su im jedina dva kandidata za načelnike. Ni Bandić nije uopšte anonimus, u mrtvom SzaBIH je imao haman 4 hiljade glasova na proteklim izborima i dosta ga raje zna, pogotovo po Novosarajevskim mahalama. Žena mu je isto frizerka u NS i zna je dosta raje.
Mislim da će Benjamina pobjediti, ali da će ta pobjeda biti baš, baš tijesna.

Koldžo je kandidat stranke Šemsudina Mehmedovića.
NES neće podržati nikoga.
Najpopularniji politicar kojeg je za par stotina glasova zamalo mlatno prodavac fiskalnih kasa, tada anonimni Delic.
JoseMujica

#8034 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Didier wrote: 10/07/2024 17:17
Didier wrote: 10/07/2024 14:36

A de mi reci šta je trebalo da uradi? Da uradi deset zgrada, pa da tu preskoči, iako će tek za 14 mjeseci tu kupiti stan, pa da onda ide opet deset zgrada?

Ili hoćeš reći da je cijelu ulicu uradila zato što je znala da će za preko godinu dana tu kupiti stan?

Btw, taj stan je obična karina, treba uložiti još 150.000 da na nešto liči, ali zna Šiške nezvanično koliko vrijedi. :-) :lol: :roll:

btw jebe mi se kakav je stan...sebi ga je kupila i svojim parama, ali nije uredu, niti će ikada biti, da završavaš svoje privatne stvari javnim novcem.

npr. ja sam na svome spratu sam fasadu platio...nije mi to uradila ni općina, ni grad, a ni kurton

2. U trenutku kad je rađena fasada, ona tu nije imala stan. Kojom magijom si ti to dvoje povezao nakon 14 mjeseci?

kakvih 14 mjeseci....pogledaj one dokumente...nema ni pola godine
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8035 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Prodavo miseve
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8036 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 10/07/2024 17:26 Prodavo miseve
Ima imtec i fiskalne :D
gidra

#8037 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by gidra »

Chmoljo wrote: 10/07/2024 17:24 Najpopularniji politicar kojeg je za par stotina glasova zamalo mlatno prodavac fiskalnih kasa, tada anonimni Delic.
Taj tada nepopularni prodavač fiskalnih kasa i nastavnik fizičkog vaspitanja je imao cca 20 hiljada glasova. Kada je postao popularan i sa pozicije ministra i stranke koja je vlast i kao nosioc liste je dobacio do samo 11 hiljada glasova u samo dvije godine.
Kako komentiras to da je od nepopularnog do popularnog upolovio broj svojih glasova, ili je narod prepoznao ublehu zvana Delić kroz 2 godine?
A Semirov broj glasova je ostao isti ili raste u mrtvom konju zvani SzaBiH.
ultima_palabra

#8038 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ultima_palabra »

gidra wrote: 10/07/2024 18:01
Chmoljo wrote: 10/07/2024 17:24 Najpopularniji politicar kojeg je za par stotina glasova zamalo mlatno prodavac fiskalnih kasa, tada anonimni Delic.
Taj tada nepopularni prodavač fiskalnih kasa i nastavnik fizičkog vaspitanja je imao cca 20 hiljada glasova. Kada je postao popularan i sa pozicije ministra i stranke koja je vlast i kao nosioc liste je dobacio do samo 11 hiljada glasova u samo dvije godine.
Kako komentiras to da je od nepopularnog do popularnog upolovio broj svojih glasova, ili je narod prepoznao ublehu zvana Delić kroz 2 godine?
Poredis babe i zabe.
Didier

#8039 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Didier »

JoseMujica wrote: 10/07/2024 17:25

Fasada februar 2023.
Kredit juni 2024.
ZK juli 2024

Hajde sad odgovori na pitanja iznad.
gidra

#8040 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by gidra »

ultima_palabra wrote: 10/07/2024 18:02
Poredis babe i zabe.
Jah..
karanana

#8041 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by karanana »

neko je vec pitao....ali... evo cak i da je znala da ce kupiti stan u zgradi u kojoj ce renovirati fasadu......sta da je ona recimo imala stan u titovoj naslijedjen koji je 100 godina unutar famelije, da li bi njena akcija renovacija fasada preskocila tu zgradu u titovoj jer ona ima tu stan?
ultima_palabra

#8042 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ultima_palabra »

gidra wrote: 10/07/2024 18:11
Poredis babe i zabe.
Jah..
Na izborima za nacelnika je imao iza sebe tri stranke, na opstim svaka ima svoje kandidate. Da ne ulazimo jos dublje...
kB27

#8043 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Didier wrote: 10/07/2024 18:09

Fasada februar 2023.
Kredit juni 2024.
ZK juli 2024

Ispravka krivog navoda: februar 2023. je datum na dokumentu na kojem je iznos sredstava za navedeni projekat povecan. Tacan datum kada pokrenuta/potpisana realizacija te javne nabavke nemamo. Sigurno starije od decembra 2022. kada imamo dokument da Urbing predaje Gradu Glavni projekat.
Osmi Socrates

#8044 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Osmi Socrates »

A jebeš ga, gradonačelnica je i rođena Sarajka i familija joj tu živi generacijama (?). Svejedno bi vjerovatno kupila stan u nekoj od zgrada gdje je fasada renovirana, u svakom mogućem scenariju.

Ljudi se bave besmislenostima kad su političari u pitanju. Trebala je, eto, ciljano kupiti stan u zgradi gdje fasada nije renovirana, da bi konačno zadovoljila proizvoljne moralne standarde rulje i ovih nazovi novinara.
JoseMujica

#8045 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Fasada februar 2023.
Kredit juni 2024.
ZK juli 2024

što si preskočio onaj od 31.10.2023. godine?

kada firma izvođač dostavlja garanciju za garantni rok za izvođenje radova na adresi M. Tita 19.

de malo prokopajte kada je tačno rađena fasada na ovom objektu...prema ovom dokumentu nekada krajem 2023 ili čak početkom 2024.-te

u tom Skakizmu previđate ili namjerno ispuštate činjenicu da je ova zgrada ubačena kasnije na spisak u odnosu na one kada je orginalni ugovor potpisan

izvinite ali više vjerujem novinarima nego našim političarima, a još manje vjerujem likovima koje brane političare na vlasti po društvenim mrežama i forumima...jebga ne zamjerite...ništa lično već mi je takvo životno iskustvo
karanana

#8046 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by karanana »

recimo, vjerovatno ako pogledamo listu stanara u zgradama u kojima je renovirana fasada, pretpostavljam da cemo naci neke koji su clanovi i mozda visi funkcioneri sdp-a ili na nekim drzavnim pozicijama. hocemo li i to spajati sa shtelama za fasade?

da se razumijemo, ovaj njen projekat fasada mi se gadi. ako imas para da zivis u stanovima od 100+ kvadrata u titovoj, onda imas para da uletis i odradis fasadu sam, tj. svi stanari. radi fasade bogatunima a nama jadu sa chengic vile i alipasina neka izgranatiranih i izjebanih fasada, ko jebe nas "raju". nece turista hodati chengic vilom.
gidra

#8047 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by gidra »

ultima_palabra wrote: 10/07/2024 18:14
gidra wrote: 10/07/2024 18:11

Poredis babe i zabe.
Jah..
Na izborima za nacelnika je imao iza sebe tri stranke, na opstim svaka ima svoje kandidate. Da ne ulazimo jos dublje...
Ne znas ni sta pišeš. Delić je i u takvim okolnostima bio u povoljnijem polozaju od Efendica i imao veći bazen glasača.
2020 - Efendic nastupao ispred SDA, a Delić ispred "četvorke"
2022 - Efendic nastupao sam ispred SaZBiH, a Delić ispred kolacije "Povjerenje - NiP, SPU)
JoseMujica

#8048 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

karanana wrote: 10/07/2024 18:26 recimo, vjerovatno ako pogledamo listu stanara u zgradama u kojima je renovirana fasada, pretpostavljam da cemo naci neke koji su clanovi i mozda visi funkcioneri sdp-a ili na nekim drzavnim pozicijama. hocemo li i to spajati sa shtelama za fasade?

da se razumijemo, ovaj njen projekat fasada mi se gadi. ako imas para da zivis u stanovima od 100+ kvadrata u titovoj, onda imas para da uletis i odradis fasadu sam, tj. svi stanari. radi fasade bogatunima a nama jadu sa chengic vile i alipasina neka izgranatiranih i izjebanih fasada, ko jebe nas "raju". nece turista hodati chengic vilom.
:thumbup:

naravno

neće meni karinašu grad obnavljati fasadu u nereprezentativnom dijelu grada...ja to sam platim

obnavljaju se fasade guzonjama....to je socijaldemokratija do Agram osiguranja :evil:
kB27

#8049 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

JoseMujica wrote: 10/07/2024 18:23

Fasada februar 2023.
Kredit juni 2024.
ZK juli 2024

kada firma izvođač dostavlja garanciju za garantni rok za izvođenje radova na adresi M. Tita 19.

de malo prokopajte kada je tačno rađena fasada na ovom objektu...prema ovom dokumentu nekada krajem 2023 ili čak početkom 2024.-te

u tom Skakizmu previđate ili namjerno ispuštate činjenicu da je ova zgrada ubačena kasnije na spisak u odnosu na one kada je orginalni ugovor potpisan

izvinite ali više vjerujem novinarima nego našim političarima, a još manje vjerujem likovima koje brane političare na vlasti po društvenim mrežama i forumima...jebga ne zamjerite...ništa lično već mi je takvo životno iskustvo
Ne moze biti dostavljena garancija na radove prije nego sto su radovi zavrseni. Svaka dalja diskusija je bespredmetna.

Nije relevantno kada je fizicki uradjena fasada, vec kada je isto ugovoreno i/ili kada je javnost obavijestena.
JoseMujica

#8050 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

kB27 wrote: 10/07/2024 18:32
JoseMujica wrote: 10/07/2024 18:23

Fasada februar 2023.
Kredit juni 2024.
ZK juli 2024

Ne moze biti dostavljena garancija na radove prije nego sto su radovi zavrseni. Svaka dalja diskusija je bespredmetna.

Nije relevantno kada je fizicki uradjena fasada, vec kada je isto ugovoreno i/ili kada je javnost obavijestena.
ok

možemo li onda pretpostaviti da su završeni npr. u septembru-oktobru 2023-e?

a Bendži jel ono u junu 2024te uzima kredit?

jel onda logično pretpostaviti da je do juna kupovina stana već dogovorena? Niko ne uzima kredit nako, jer mu je palo na pamet...posebno ne 230k

što znači da je kupovina stana dogovarana nekada u zimu, a dogovorena nekada u proljeće 2024....e sad kada to je stvar špekulacije

ali je sigurno da od završetka obnove fasade na ovoj zgradi do pogodbe o kupovini stana u istoj nije prošlo toliko puno vremena koliko neki ovdje pokušavaju spinovati

realan period je između 3 i 9 mjeseci

ps

i ja sam kupovao stan....iz iskustva od same priče, pregovora i dogovora do realizacije je prošlo možda i pola godine...stanovi se ipak ne kupuju na e-bayu
Post Reply