Gradonačelnica Sarajeva
-
NediM17
#8001 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sad ide i lift u toj zgradi.
Ko ce se stepenicama penjati u taj golubarnik.
Ko ce se stepenicama penjati u taj golubarnik.
- Dozer
- dječak sa šibicama
#8003 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sad moramo odgonetnuti jel odluka o liftu ide prije ili nakon sto je nacelnica kupila stan, uf sve neki belaj.
- Better Man
#8004 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Onaj ko se misli ozbiljno baviti naukom nema šta da traži na Travničkom, Kiseljačkom i sličniom divljim univerzitetima.
Last edited by Better Man on 10/07/2024 15:11, edited 1 time in total.
- Better Man
#8005 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Taj lik je umro. Bio dekan na saobraćajnom fakultetu. I premijer poznat po izjavi sve po zakonu je došao do titula na tom faksu zahvaljujući njemu.dječak sa šibicama wrote: ↑10/07/2024 11:03Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Sta sdu tek na ekonomiji radili, bas to, dodje i pita ga "komisija" koja ti ocjena treba.
Moja kona, nije u nikakvoj stranci, zavrsila FPN da se ni na jednom ispitu nije pojavila. "Neko" za nju hodao po profesorskim kabinetima, sa kovertama.
Cijela drzava mafijaska.
- vjeshalica
#8006 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sefkija Čekić
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8007 Re: Gradonačelnica Sarajeva
To neki profesor klasicnih jezika na pravnom fakultetu??
- madesa
#8008 Re: Gradonačelnica Sarajeva
pa gori je Cengic koji je bratu nasao prostor da otvori restoran i koji dobija svaki ketering u gradu koji se odvija za ambasade,strance,proslave. Koje su tek tu pare na "regularan" nacin uzete .
- dječak sa šibicama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8010 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Šokiran sam da su ti to rekli.Dozer wrote: ↑10/07/2024 09:33 Poznajem nekoliko ljudi koji su se prebacivali tamo s Eknomije iz Sarajeva jos prije 10-15 godina, jer radi posla nisu uspijevali stici ovdje, a tamo su isli vikendima. I svi kazu isto - da su se vise polomili tamo nego ovdje, jer su morali prisustvovati svim predavanjima, imali iste predmete kao i u Sarajevu, mnoge im cak predavali isti profesori i asistenti kao i u Sarajevu, za svaki predmet morali raditi seminarske, itd., ali i na sve to, a radi ove fame oko tih fakulteta tamo, rijetko je ko dobio ocjenu visu od 8 da ne bi bilo da se dijele ocjene.
- Haris.ba
#8011 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pa i ja bih vjerovatno tako maslao neupucenima da sam tamo zavrsio._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 13:51Šokiran sam da su ti to rekli.Dozer wrote: ↑10/07/2024 09:33 Poznajem nekoliko ljudi koji su se prebacivali tamo s Eknomije iz Sarajeva jos prije 10-15 godina, jer radi posla nisu uspijevali stici ovdje, a tamo su isli vikendima. I svi kazu isto - da su se vise polomili tamo nego ovdje, jer su morali prisustvovati svim predavanjima, imali iste predmete kao i u Sarajevu, mnoge im cak predavali isti profesori i asistenti kao i u Sarajevu, za svaki predmet morali raditi seminarske, itd., ali i na sve to, a radi ove fame oko tih fakulteta tamo, rijetko je ko dobio ocjenu visu od 8 da ne bi bilo da se dijele ocjene.
Ja znam lika, lezao u Spuzu za kriminal, upisao tamo pravo da bi napravio neku zvrcku da bi mogao da dobije papire za Njemacku. Raja u redovima cekala pred ambasadom, on sve zavrsava jer je znao gdje i kome na vrata zakucati.
Last edited by Haris.ba on 10/07/2024 13:57, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#8012 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ne bi me čudilo da neki koji ovako dobro znaju situaciju za Travnik su ga i sami zavrsili gore, samo ne smiju da priznaju_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 13:51Šokiran sam da su ti to rekli.Dozer wrote: ↑10/07/2024 09:33 Poznajem nekoliko ljudi koji su se prebacivali tamo s Eknomije iz Sarajeva jos prije 10-15 godina, jer radi posla nisu uspijevali stici ovdje, a tamo su isli vikendima. I svi kazu isto - da su se vise polomili tamo nego ovdje, jer su morali prisustvovati svim predavanjima, imali iste predmete kao i u Sarajevu, mnoge im cak predavali isti profesori i asistenti kao i u Sarajevu, za svaki predmet morali raditi seminarske, itd., ali i na sve to, a radi ove fame oko tih fakulteta tamo, rijetko je ko dobio ocjenu visu od 8 da ne bi bilo da se dijele ocjene.
-
giannibelif
#8013 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Došla ženi u apoteku djevojka sa nekog travničkog farmaceutskog. Kaže da je djevojku najteže uvjeriti da nešto ne zna.
- Dozer
#8014 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Znam ja i onih koji su zavrsili "Univerzitet", kao i onaj Appeiron u BL, itd. Iskreno, oni ne pricaju ni izbliza kao ovi s Dacicevog. Oni su zavsavali sve bez ikakvih problema, dok su ovi ovamo fakat morali uciti, ici, prsiustvovati, pisati...
Koliko se ja sjecam, taj Dacicev je neke 2010 dobio i neki certifikat da ta diploma vazi i vani.
Koliko se ja sjecam, taj Dacicev je neke 2010 dobio i neki certifikat da ta diploma vazi i vani.
-
Seyfo
#8015 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Portalčići financirani SDA parama niču kao gljive poslije kiše. Stav i Faktor se sexali i dobili dječicu...Sad su se udružili svi skupa, ta lijepa SDA porodica, protiv Benjamine. Ipak,to slabo prolazi kod publike koliko se da naslutiti. Predviđam gašenje dječice-portalčića iza izbora,do tad im je rok trajanja
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8016 Re: Gradonačelnica Sarajeva
sasvim razumljivogiannibelif wrote: ↑10/07/2024 13:56 Došla ženi u apoteku djevojka sa nekog travničkog farmaceutskog. Kaže da je djevojku najteže uvjeriti da nešto ne zna.
evo vidiš koliko je ovdje teško uvjeriti naše stručnjake da nije normalno završiti fasadu javnim novcem pa kupiti stan u toj istoj zgradi.
Skakizam je izgleda postao mainstream u lažnih ljevičara
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8017 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ironija kumeHaris.ba wrote: ↑10/07/2024 13:54Pa i ja bih vjerovatno tako maslao neupucenima da sam tamo zavrsio._BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 13:51Šokiran sam da su ti to rekli.Dozer wrote: ↑10/07/2024 09:33 Poznajem nekoliko ljudi koji su se prebacivali tamo s Eknomije iz Sarajeva jos prije 10-15 godina, jer radi posla nisu uspijevali stici ovdje, a tamo su isli vikendima. I svi kazu isto - da su se vise polomili tamo nego ovdje, jer su morali prisustvovati svim predavanjima, imali iste predmete kao i u Sarajevu, mnoge im cak predavali isti profesori i asistenti kao i u Sarajevu, za svaki predmet morali raditi seminarske, itd., ali i na sve to, a radi ove fame oko tih fakulteta tamo, rijetko je ko dobio ocjenu visu od 8 da ne bi bilo da se dijele ocjene.
Ja znam lika, lezao u Spuzu za kriminal, upisao tamo pravo da bi napravio neku zvrcku da bi mogao da dobije papire za Njemacku. Raja u redovima cekala pred ambasadom, on sve zavrsava jer je znao gdje i kome na vrata zakucati.
- dr_Evil
#8018 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sa dosta privatnih diploma vrijedi vani, oni gledaju da li agencija nasa za obrazovanje je izdala certifikat toj obrazovnoj instituciji i to je ono sta je relevantno.Dozer wrote: ↑10/07/2024 13:57 Znam ja i onih koji su zavrsili "Univerzitet", kao i onaj Appeiron u BL, itd. Iskreno, oni ne pricaju ni izbliza kao ovi s Dacicevog. Oni su zavsavali sve bez ikakvih problema, dok su ovi ovamo fakat morali uciti, ici, prsiustvovati, pisati...
Sto se tice znanja, budite ozbiljni svi molim vas. To su piljare diploma i kao takve ih treba posmatrati. Da na njima predaju uvazeni profesori jer i oni su ljudi i vole pare, ali ne ocekujte da traze bilo kakvo znanje od istih.
I ja sam cuo od par ljudi da su morali uciti na privatnim fakultetima da bi polozili ispit, i eto ja budala bio i upitao da mi pokazu sta su ucili, i onda sam shvatio da su se oni zaista namucili. Dobiju skriptu sa 20 stranica, i posto nisu u stanju da zapamte pa izvuku najvaznije iz to 20 pa dodje na 3-4 stranice, ili sto bi rekao zvaljo "citao je samo ono podvuceno, miriso na Brut..".
Ne znam sta je u Ganica, oni se nesto ko hvale, ali nisam imao susreta sa njima.
A davale su se diplome iza rata sakom i kapom i na javnim "jer to su nasi borci ipak".
- Didier
#8019 Re: Gradonačelnica Sarajeva
JoseMujica wrote: ↑10/07/2024 14:00sasvim razumljivogiannibelif wrote: ↑10/07/2024 13:56 Došla ženi u apoteku djevojka sa nekog travničkog farmaceutskog. Kaže da je djevojku najteže uvjeriti da nešto ne zna.
evo vidiš koliko je ovdje teško uvjeriti naše stručnjake da nije normalno završiti fasadu javnim novcem pa kupiti stan u toj istoj zgradi.
Skakizam je izgleda postao mainstream u lažnih ljevičara![]()
A de mi reci šta je trebalo da uradi? Da uradi deset zgrada, pa da tu preskoči, iako će tek za 14 mjeseci tu kupiti stan, pa da onda ide opet deset zgrada?
Ili hoćeš reći da je cijelu ulicu uradila zato što je znala da će za preko godinu dana tu kupiti stan?
Btw, taj stan je obična karina, treba uložiti još 150.000 da na nešto liči, ali zna Šiške nezvanično koliko vrijedi.
- JoseMujica
#8020 Re: Gradonačelnica Sarajeva
isto tako SDA-ovci Skaku i Fadila i dan danas braneDidier wrote: ↑10/07/2024 14:36JoseMujica wrote: ↑10/07/2024 14:00sasvim razumljivogiannibelif wrote: ↑10/07/2024 13:56 Došla ženi u apoteku djevojka sa nekog travničkog farmaceutskog. Kaže da je djevojku najteže uvjeriti da nešto ne zna.
Skakizam je izgleda postao mainstream u lažnih ljevičara![]()
A de mi reci šta je trebalo da uradi? Da uradi deset zgrada, pa da tu preskoči, iako će tek za 14 mjeseci tu kupiti stan, pa da onda ide opet deset zgrada?
Ili hoćeš reći da je cijelu ulicu uradila zato što je znala da će za preko godinu dana tu kupiti stan?
Btw, taj stan je obična karina, treba uložiti još 150.000 da na nešto liči, ali zna Šiške nezvanično koliko vrijedi.![]()
![]()
![]()
btw jebe mi se kakav je stan...sebi ga je kupila i svojim parama, ali nije uredu, niti će ikada biti, da završavaš svoje privatne stvari javnim novcem.
npr. ja sam na svome spratu sam fasadu platio...nije mi to uradila ni općina, ni grad, a ni kurton
a vi nastavite sa tim Skakizmom...daleko ćete dogurat
-
stric
#8021 Re: Gradonačelnica Sarajeva
benjamina bi trebala biti kandidat u n.s. u kojoj je SDP r.....trojku zajedno sa sda, i sad kao opet nije. a sda i df neće imati kandidata za načelnika u n.s.Seyfo wrote: ↑10/07/2024 13:59 Portalčići financirani SDA parama niču kao gljive poslije kiše. Stav i Faktor se sexali i dobili dječicu...Sad su se udružili svi skupa, ta lijepa SDA porodica, protiv Benjamine. Ipak,to slabo prolazi kod publike koliko se da naslutiti. Predviđam gašenje dječice-portalčića iza izbora,do tad im je rok trajanja
dječak je u pravu u vezi sa kombinacijom čengić, benji, efendić i drugi.
stric
portalčići zabava za narod.
- Prpa.ba
- JoseMujica
#8023 Re: Gradonačelnica Sarajeva
s faktora je tekst pa ne znam može li mu se vjerovati, ali zanimljiv ovaj istaknuti dioOd Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine zatražili smo odgovor na pitanja koliko prije lokalnih izbora neko mora prijaviti prebivalište u općini za koju se planira kandidirati i mora li (i kako) dokazati da ima prebivalište u toj općini, te može li neko ko je kandidat stvarno živjeti na području druge općine, a samo formalno biti prijavljen tamo gdje je kandidat, ko to provjerava.
- Izborni zakon BiH je definisao "prebivalište" kao općinu, grad ili distrikt u kojem se državljanin nastani s namjerom da tamo stalno živi.
Članom 4.2 Izbornog zakona BiH je propisano sljedeće: "Da bi se ovjerio za izbore za sve organe na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, nezavisni kandidat ili kandidat na kandidatskoj listi političke stranke, nezavisnih kandidata ili kandidatskoj listi koalicije mora ispunjavati sljedeće pored ostalih uvjeta i to da kandidat mora biti upisan u Centralni birački spisak u općini u kojoj se kandiduje, ili u općini unutar granica izborne jedinice ako se kandiduje za viši nivo vlasti, najkasnije do dana raspisivanja izbora - naveli siz iz CIK-a.
Nadalje, dodali su, prema odredbama člana 3.5 stav (9) Izbornog zakona BiH, nadležni organi koji vode službene evidencije o jedinstvenom matičnom broju, prebivalištu i boravištu državljana BiH odgovorni su za ažurnost i ispravnost navedene evidencije, te su dužni da čuvaju dosjee dokumenata, javnih isprava i zahtjeva građana na osnovu kojih se vodi i ažurira Centralni birački spisak i da na zahtjev Centralne izborne komisije BiH, osiguraju pristup i uvid u ove dokumente.
- Dok je članom 3.12 stav (2) Izbornog zakona BiH propisano da nadležni organ koji vodi evidenciju o promjenama prebivališta i boravišta vrši provjeru tačnosti podataka o promjeni prebivališta i boravišta, o čemu se sačinjava službeni izvještaj.
Podsjećamo da u skladu sa Zakonom o prebivalištu i boravištu državljana BiH, prijavljivanje i odjavljivanje prebivališta, kao i adrese stanovanja, u okviru svoje nadležnosti, u Federaciji BiH vrše kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, u Republici Srpskoj Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine nadležni organ - odgovor je iz CIK-a.
Prema Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, izabranom članu organa vlasti prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran između ostalog ako odjavi prebivalište s područja izborne jedinice u kojoj je upisan u Centralni birački spisak da glasa i u kojoj je izabran, istekom roka od šest mjeseci od dana odjave prebivališta.
Dakle, osim što je upitna tačnost podataka o prebivalištu buduće kandidatkinje za načelnicu Novog Sarajeva Benjamine Karić, u smislu onoga kako Zakon prebivalište definira, ukoliko bude izabrana za načelnicu i tokom mandata promijeni adresu prebivališta, navede stan u kojem očito namjerava u skorijoj budućnosti živjeti, Karić će po sili zakona izgubiti pravo na mandat.
Karić je ovih dana u medijima davala izjave prema kojima je jasno da u skorijoj budućnosti namjerava živjeti u Titovoj 19, što je na području Centra, a ne Novog Sarajeva, gdje je kandidatkinja za načelnicu. Novi stan, kako je navela, kupila je zbog "proširenja porodice" i "da je mužu bliže ići na posao".
naravno, može doživotno kod nas imati fiktivno prebivalište kakvi smo
- Prpa.ba
#8024 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Benjamina kao kandidatkinja SDP-a, a Tanovic isto iz SDP-a.
Tanovicu vecinu cini SBiH, SDA, SDP i NES, ali ce Benjaminu iz istog SDP-a podrzati NIP i NS.
Je li ko javio Tanovicu da nece biti kandidat? Ili mozda hoce?
- dječak sa šibicama
#8025 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A zasto je bas zapela za NS, Cenga ne da SG? Centar jasno Mandic zasjeo. Mogla je i NG, sto bas NS.
Njen tim je procijenio da Tanovic nije na dobrom glasu a ona je spasitelj?
Njen tim je procijenio da Tanovic nije na dobrom glasu a ona je spasitelj?