Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
Edouard

#8001 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Edouard »

Rajvosa84 wrote:@Edouard, kršćanski apologeta koji ne smije da slijedi svoju doktrinu do kraja, će ostati upamćen po famoznim tvrdnjama da su za genocid u Srebrenici krivi ateisti, te da crkva nije bila represivna prema nauci! :-)

Kad je ostajao bez argumenata, fatao se za slamku zamjenjujući teze i prebacujući priču na humantiarni rad, zdravlje, mrske ateiste i komuniste.
Što, hoćeš reći da sam te se preplašio, da si me demontirao, pa ne smijem slijediti vjersku doktrinu? Rekoh ti već što li si umišljaš? Nisi pokazao da si upućen ni u nauku, a kamoli vjeru, ali vješt si služeći se podmetanjima i konstrukcijama, čak i lažima.
Sasvim se slažem s @raoul dukeom da bi dobro bilo da te svoje bisere prebacis na temu "Ateizam mudre misli i tekstovi", tu im je i mjesto.
Što misliš da bi one gluposti koje si prosuo o Majci Tereziji, da bi ih trebao demantirati. Je li to rezultat tvog osobnog istraživanja, ili si povjerovao navodima i napisima onih sličnima tebi?
Kada ti ni ne trepnuvši stavi burzovnog mešetara Sorosa za velikog svjetskog filantropa, o tvojoj objektivnosti i vjerodostojnosti pametnome dovoljno.
...da su za genocid u Srebrenici krivi ateisti, te da crkva nije bila represivna prema nauci!
Da su za genocid u Srebrenici krivi ateisti, potpuno tvoja konstrukcija, više me i ne čudi, a ovo drugo je činjenica. Naravno, bilo je i nesporazuma.
Nego, nikako ti da konačno nabroji ono što si reko da je tako očito, te silne naučnike/potencijale koje je Crkva spaljivala na lomačama, pa navede jedino Giordana Bruna koji, da ponovim, niti je bio naučnik niti filozof. Dakle, upamti, ali đaba, koliko vidim volja ti je jača od pameti, niti jedan naučnik u historiji od Crkve nije stradao na lomači.
Očito prosipaš laži pa misliš kako će neupućeni prihvatiti. Ovo opet o tvojoj vjerodostojnosti, a da ne govorim o nekom intelektualnom poštenju.
Ali, zna se iz historije da je ipak jedan veliki francuski naučnik, kemičar, utemeljitelj moderne kemije, Antoine Lavoisier stradao od ruke “prosvjećenih“ francuskih ateističkih revolucionara. Istina, nije spaljen na lomači, već giljotiniran, nekako nako ko što to rade ISIL-ovci.
I, kažu, dok je gomila nazdravljala njegovoj smrti, netko je rekao: „Bio je dovoljan trenutak da padne ta glava, a trebat će sto godina da se rodi slična“.
Još malo o 'mračnom' srednjem vijeku :
Ustanova univerziteta kakvu je danas poznajemo, a koju je Crkva doslovno izmislila i utemeljila zajedno s pripadajućim fakultetima, predmetima, ispitima i diplomama, nastala je upravo u srednjovjekovnome svijetu.
Nastanak velikoga broja univerziteta između godine 1200. i 1500. omogućilo je stotinama hiljada studenata studiranje nauke.
Prema brojkama koje je američki historičar M. Shank iznio u svojim istraživanjima, nakon 1360. godine je samo u njemačkim univerzitetima više od četvrt milijuna studenata steklo visoku izobrazbu, pa bi se teško moglo reći da je srednji vijek bio neko „mračno doba“ kako bi neki htjeli prikazati poput @Rajvosa84.
belfy

#8002 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by belfy »

sakupljac_zeljeza,
a meni odgovor nista? :roll: krenuo na neki put pa shvatio da to nije pravi? lijepo je makar reci koju na postavljeno pitanje da diskusija ne ode u...ali ajde de...
Rajvosa84

#8003 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Rajvosa84 »

Edouard wrote:Da su za genocid u Srebrenici krivi ateisti, potpuno tvoja konstrukcija, više me i ne čudi...
Pa kaže:
Edouard wrote:
Rajvosa84 wrote:Ne znam zašto spominješ Srebrenicu, koja ide na dušu svetosavlju i četničkoj ideologiji, koja je itekako religijska.
Pa Ratko Mladić je bio pravi i provjereni vojni jugoslavensko ateistički kadar. Ma koja religija, radi se o bezbožnoj nacionalističkoj mitomaniji.
Sve izrečeno na račun Majke Tereze su činjenice. Evo ti link od prije par stranica: http://forum.klix.ba/na-cemu-ateisti-ba ... s8000.html, pa lagano kreni istraživati tačku po tačku. Morbidno, užasno, antihumanistički. Kao i crkva, koja od rane uspostave dogmatike, preko krstaških ratova, inkvizicije, uništavanja i nasilnog pokrštavanja domorodačkih civilizacija Sjeverne i Južne Amerike, antisemitizma, klerofašizma, mizogenije, progona protestanata i seksualnog zlostavljanja djece, opet i ponovo dokazuje o kakvoj se organizaciji radi. Sad bi me po običaju prozvao da "lažem, podmećem i konstruišem"?
Onda te referišem na papina izvinjenja: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ap ... hn_Paul_II
Jedan od rijetkih papa koji eventualno zaslužuje oreol oko glave. Mada bi mu ga uskratio, ako ništa zbog morbidnog insistiranja na zabrani kontracepcije u Afričkim zemljama. Praksa koja je direktno odgovorna za smrt i mizeriju miliona ljudi. Mantra da je AIDS loš, ali ne toliko grozan kao kondomi! Proizvod bolesnog crkvenog učenja! :cry:

Jah, crkva je na lomači spaljivala "samo" neistomišljenike, skeptike, heretike, "vještice", pokojeg filozofa i bilo koga ko je smio da pisne protiv dogme. Sitnica! Jadnog Galilea osudiše jer se usudio reći da se Zemlja okreće oko Sunca! Promicanje nauke i skeptičnog ispitivanja prirode, nema šta. Reformacija dođe glave toj silnoj širokogrudnosti i otvorenosti uma! Đavolji štamparski stroj, sloboda ljudskog izražaja i prevod mistične dogme sa latinskog otkucaše kraj diktaturi klera i otvoriše vrata humanizmu. Sekularni zapad je crkvu doveo u red. Još da mantijaši počnu plaćati porez, nauče držati ruke podalje od djece i onda imaju punu slobodu - da ostanu irelevantni!

Na izvornom pitanju si poražen, što ti treba da se dalje ukopavaš?
skupljac_zeljeza

#8004 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by skupljac_zeljeza »

belfy wrote:vjerovatno mi treba vise citanja. toga nikada nije dosta. no, ipak nisi dao advokatski odgovor, nego pricu bacas na drugi kolosijek. nema to bas smisla. mozemo ja i ti nastaviti i o Musi i Kravi. no, onaj kojem zastupas advokatsko mjesto nije o tome pricao. ja sam svoje pitanje postavio. i tebi i njemu. ti, kao advokat, si lose postupio. ja cu reci da bih ja bolje napravio, cak i kao ateista. ne zato sto sam bivsi musliman, nego zato sto necu napisati nesto iza cega necu stati. ja jos uvijek stojim iza toga da je on sam sebe pobio i da jagodica prsta u kuranu nije bitna ni priblizno kao kravi, repnjaci, srcu i mnogim drum dijelovima ljudskog tijela. to tvrdim i tu sam da budem pobijen argumentima i logikom. valjda baratamo sa istim stvarima...
gi
eto, valjda nece biti tesko posto su pitanja koncizno srocena. ovaj medo zeli da ovdje izvede neke pobjede, a vidim i ti bi da se pridruzis, pa...sretno vam bilo...
Nisam ničiji advokat niti smatram da ovdje nekome treba to. Ovo je forum i kaže ko šta hoće i misli i odlazi i dolazi i nikoga ništa ne obavezuje. Što se tiče jagodica mislim da kao i svaka druga riječ u Kur'anu ciljano izabrana jer je Božija riječ.
aurora313

#8005 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by aurora313 »

aurora313 wrote: Ti to ozbiljno?
skupljac_zeljeza wrote:Šta te zbunjuje?
aurora313 wrote:Zbunjuje me povrsnost sa kojom mnogi od vas diskutuju. Eto ispade da su Arapi bili 'dobri medicinari'. Ali za to nema ni jalovih dokaza nego samo malo šacologije, i naravno provjerenih vrijednosti 'Knjige.'
skupljac_zeljeza wrote:Od kako povijest bilježi sve je nadogradnja. Jedni preuzmu od drugih i usavršavaju. Gdje imaš u naučnoj misli da je sve započelo od nule?
aurora313 wrote:Kada pitam 'Ti to ozbiljno? onda tako i mislim. Pogledaj svoje boldirano. Bogati, sta to znaci da se u naucnoj misli nije pocinjalo od nule? Samo ignorancija moze da postavlja 'stavove' na taj nacin...
skupljac_zeljeza wrote:Oko 100 rasprava je pripisano Ibn Sini. Neke od njih su samo nekoliko stranica dugačke, ali ima radova koji imaju i nekoliko tomova. Najpoznatije djelo, po kojem je i dobio svoju evropsku reputaciju, je Kanon medicine, djelo od 14 tomova. Ovo djelo je bilo standradni medicinski rad u Evropi i islamskom svijetu, sve do 18. vijeka.
Opet ponavljam: Arapski svijet je bio na prometnoj stazi kultura kako onih iz Azije tako i onih iz Mediterana. Karavani trgovaca, zatim grupa i pojedinaca prognanih sukobima i ratovima, kojekakvih znatizeljnika i vec koga, prolazili su kroz ta podrucja. Na taj su se nacin skustva izmjenjivala—da li u pismenoj formi ili prenosenjem prakticnih iskustava—kao i odatle sirili. I svaka cast Ibn Sini koji je prikupio sva sto mu je doslo pod ruku, ali je to naravno bio materijal o kome se do tada manje-vise vec znalo. Jer da je genijalan, i danas bi se svijet lijecio njegovim metodama. Ali eto, opet ti Jevreji pokvarise sve... :-D

Slicno je bilo i sa Muhamedom. I njemu je dosao do ruku materijal Talmuda i Biblije. Zato predpostavljam da mu je trebalo nekih 20 godina da uskladi vjerske propise koji su odgovarali tadasnjem nacinu zivota Arapa, njihovim tradicijama i obicajima, i sve to uoblici.

A povodom nastanka islama, slozicu se sa tobom da nista nije zapocelo od nule.
zambaklija

#8006 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by zambaklija »

aurora313 wrote:
Zbunjuje me povrsnost sa kojom mnogi od vas diskutuju. Eto ispade da su Arapi bili 'dobri medicinari'. Ali za to nema ni jalovih dokaza nego samo malo šacologije, i naravno provjerenih vrijednosti 'Knjige.'

Elem:

(a) Najbolji medicinari u pisanoj istoriji su bili stari Grci. Od njih su mnogi ucili.

(b) Ogroman dio preostale Aleksandrijske biblioteke (a tu je druge ucio i cuveni Galen; culi za fabriku Galenika?) prebacen je sa osvajanjem Egipta u Arapske zemlje. Taj materijal je posluzio da se po njemu dalje uci i koriste vjekovna iskustva drugih: Grka, Egipcana, Perzijanaca, Rimljana... Tu su se nalazili mnogobrojni medicinski spisi od kojih je dio kasnije preveden na Latinski, pa se srecom time i Evropa osevapila.

(c) Nisam grub niti jednostran, ali bih volio da se na jednu stranu skupe sva medicinska otkrica i uspijesi svih islamskih drzava u zadnjih 200 godina, a na drugu samo Jevreja. Slagacu jer pisem napamet, ali mislim da od nekih 800 Nobelovih laureata, Jevrejski naucnici—ukljucujuci i doktore medicine—cine preko 20% nagradjenih!

I na kraju, dajte mi neko dobro i solidno objasnjenje koje ne pociva na nebulozama. Ako je sve tako napredno i ako je Muhamed rekao nesto kao ucite, ucite i samo ucite, cemu je u zadnjih 500 godina islam pridonio kroz razne nauke: fizika, medicina, hemija, biologija, i ostalim? A na svako jedno od svjetskih dostignuca islamskih naucnika, vjerovatno su moci da nadjem dvadeset ili duplo vise koje su napravili drugi.

Veliki doprinos Arapa svjetskoj civilizaciji u recimo matematici ili astronomiji je odavno prestao. Zasto? Jedan od razloga je i taj da su se davno iscrpla iskustva naslijedjenog materijala drugih kultura. A novih dostignuca nigdje na vidiku.

Nakon ovoga, mozete nastaviti da nam gurate jagodice u oci. :zjev:
Interesantno kako ovi vjernici ove argumente zaobilaze i niko ni muka sem možda prosipanja! BRAVO :thumbup:
Idemedosumom

#8007 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Idemedosumom »

Zašto onda ne obavite tehvid? veća šansa da ubodete nobeLJovu nagradu :D
skupljac_zeljeza

#8008 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

aurora313 wrote:
aurora313 wrote:Zbunjuje me povrsnost sa kojom mnogi od vas diskutuju. Eto ispade da su Arapi bili 'dobri medicinari'. Ali za to nema ni jalovih dokaza nego samo malo šacologije, i naravno provjerenih vrijednosti 'Knjige.'
skupljac_zeljeza wrote:Od kako povijest bilježi sve je nadogradnja. Jedni preuzmu od drugih i usavršavaju. Gdje imaš u naučnoj misli da je sve započelo od nule?
aurora313 wrote:Kada pitam 'Ti to ozbiljno? onda tako i mislim. Pogledaj svoje boldirano. Bogati, sta to znaci da se u naucnoj misli nije pocinjalo od nule? Samo ignorancija moze da postavlja 'stavove' na taj nacin...
skupljac_zeljeza wrote:Oko 100 rasprava je pripisano Ibn Sini. Neke od njih su samo nekoliko stranica dugačke, ali ima radova koji imaju i nekoliko tomova. Najpoznatije djelo, po kojem je i dobio svoju evropsku reputaciju, je Kanon medicine, djelo od 14 tomova. Ovo djelo je bilo standradni medicinski rad u Evropi i islamskom svijetu, sve do 18. vijeka.
Opet ponavljam: Arapski svijet je bio na prometnoj stazi kultura kako onih iz Azije tako i onih iz Mediterana. Karavani trgovaca, zatim grupa i pojedinaca prognanih sukobima i ratovima, kojekakvih znatizeljnika i vec koga, prolazili su kroz ta podrucja. Na taj su se nacin skustva izmjenjivala—da li u pismenoj formi ili prenosenjem prakticnih iskustava—kao i odatle sirili. I svaka cast Ibn Sini koji je prikupio sva sto mu je doslo pod ruku, ali je to naravno bio materijal o kome se do tada manje-vise vec znalo. Jer da je genijalan, i danas bi se svijet lijecio njegovim metodama. Ali eto, opet ti Jevreji pokvarise sve... :-D

Slicno je bilo i sa Muhamedom. I njemu je dosao do ruku materijal Talmuda i Biblije. Zato predpostavljam da mu je trebalo nekih 20 godina da uskladi vjerske propise koji su odgovarali tadasnjem nacinu zivota Arapa, njihovim tradicijama i obicajima, i sve to uoblici.

Pa bilo je izazova ovdje da kada je to tako jednostavno, kako ti napisa, biti prorokom/poslanikom/organizatorom jedne nove religije što ne uradite zezancije radi, ali nešto 'dobro' jer ipak se radi o ljudima da konačno dokažete čovječanstvu kako je zeznuto religijama. Nemoj mi spominjati razne sekte koje jeste već, a crpe svoje učenje iz Biblije ili sebe nazivaju najboljim kršćanima. Sličnosti teku kroz sve Objave jer je to evolucija religije od jednostavnijeg ka složenijem i Kur'an je tu dao završnu riječ, naravno ne bez mogućnosti donošenja fetvi i danas kada se oko nečeg složi ummet cijele planete. Zato su te sličnosti koje su iz istog Izvora i koje tebe navode na pogrešne zaključke jer Isus nije rekao da su Mojsije i Abraham pogrešno prenijeli Objave niti je to rekao Muhammed za Isusa, Mojsija, Abrahama itd.

Ko je to od nobelovaca bilo koje discipline je završiao samo osnovnu školu i sjeo u laboratoriju i samo uz to znanja dobio tu nagradu? Svaki od njih svoju nagradu mora podijeliti čak i sa onim ko je otkrio točak, a da ne govorimo dalje.

Zašto Arapi nisu bili tako učeni i prije islama ako je postojao tako jednostavan protok informacija? Što su čekali Kur'an pa da krenu skupljati sva moguća znanja svijeta? Koliko je biblioteka bilo u vrijeme Muhammeda a.s.? Orijentalisti kažu nije bilo ni jedne knjige napisane arapskim jezikom. Čak ni zbirke poezije koju su Arapi njegovali. Znaš li naslov neke?
harač

#8009 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

skupljac_zeljeza wrote:
harač wrote: procenat je haman još niži, jer ne mogu da nađem podatak da su muslimani ikad osvoili nobelovu nagradu za ekonomiju
U organizaciji BBI banke Bosnu i Hercegovinu posjetit će ugledni nobelovac Muhammad Yunus kako bi ovdašnjoj javnosti predstavio svoja dostignuća u oblasti ekonomskih nauka.
Više puta respektabilni svjetski mediji i institucije proglašavala su Yunusa jednom od 25 najutjecajnijih osoba u svijetu. Nobelovac Muhammad Yunus je ličnost koja uživa podršku svjetskih lidera i sa Zapada i sa Istoka
mani se SAFF-ove propagande. taj je dobio nobelovu nagradu za "mir", gdje su muslimani uspjeli uzeti par komada (kad već ne ide na pamet :D)

drugim riječima, 1/609 = 0.16% u kategorijama nauke, a na 1.6 milijardi ljudi
Last edited by harač on 24/02/2015 08:52, edited 1 time in total.
Maxxtro

#8010 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Maxxtro »

aurora313 wrote:

Vidi, da ne bi odmah otpisao ovo sto cu ti reci, prvo cu reci da se slazem oko nekih stvari koje si rekao, narocito sto se tice intelektualnog sunovrata islamskog svijeta i bijednog stanja savremene islamske nauke. Za to i treba kritikovati danasnje muslimane i islam koji praktikuju. Isto tako cu se sloziti da su vecina "naucnih" argumenata koji se ovdje podmecu od strane vjernika, blago receno smijesni. Ali ovo sto si ovdje rekao, samo pokazuje da ti blage veze nemas o nauci niti o naucnom progresu. S obzirom koliko se ateisti u ovakvim raspravama vole busati naukom kao nekom antitezom religijskoj dogmi, zapanjujuce malo njih se zaista potrudi procitati nesto i razumijeti malo dublje od onoga sto im je dovoljno da bi se "naoruzali" za ovakve rasprave. Ovo je jedno izuzetno plitko i reduktivno shvatanje nauke i naucnih otkrica i trebao bi znati bolje. Necu da ti ovdje navodim otkrica islamske nauke, jer to mozes sve naci na wikipediji, samo ako imas volje i intelektualne iskrenosti. Kazes npr. za Ibn Sinu "Jer da je genijalan, i danas bi se svijet lijecio njegovim metodama". Pa da si student medicine od prije nekoliko stotina godina itekako bi cuo za njegove metode i lijecio se njima. Da se pad islamske civilizacije nije desio, cuo bi za nekog novog Ibn Sinu. Razmisli za kraj malo o ovoj izjavi jednog od, ako ne i najveceg naucnika svih vremena, Isaaca Newtona:" If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants".
skupljac_zeljeza

#8011 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

harač wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
harač wrote: procenat je haman još niži, jer ne mogu da nađem podatak da su muslimani ikad osvoili nobelovu nagradu za ekonomiju
U organizaciji BBI banke Bosnu i Hercegovinu posjetit će ugledni nobelovac Muhammad Yunus kako bi ovdašnjoj javnosti predstavio svoja dostignuća u oblasti ekonomskih nauka.
Više puta respektabilni svjetski mediji i institucije proglašavala su Yunusa jednom od 25 najutjecajnijih osoba u svijetu. Nobelovac Muhammad Yunus je ličnost koja uživa podršku svjetskih lidera i sa Zapada i sa Istoka
mani se SAFF-ove propagande. taj je dobio nobelovu nagradu za "mir", gdje su muslimani uspjeli uzeti par komada (kad već ne ide na pamet :D)

drugim riječima, 1/609 = 0.16% u kategorijama nauke, a na 1.6 milijardi ljudi
Ako pročitaš njegovu biografiju i meni j sumnjivo što nije dobio upravo za ekonomiju, a dao toliki doprinos. :wink:
Uspjeh modela Grameen je inspirirao slična nastojanja u zemljama u razvoju, pa čak i u industrijski razvijenim zemljama poput SAD-a. Grameen model financiranja je primijenjen u 23 zemlje u svijetu.
skupljac_zeljeza

#8012 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Maxxtro wrote: Necu da ti ovdje navodim otkrica islamske nauke, jer to mozes sve naci na wikipediji, samo ako imas volje i intelektualne iskrenosti.
Smijemo li onda reći da današnja nauka nema veze sa onim što su Arapi skupljali u Grčkoj ili Persiji ili... i na to nadogradili svojih otkrića? Da ili ne?
harač

#8013 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

skupljac_zeljeza wrote:
Ako pročitaš njegovu biografiju i meni j sumnjivo što nije dobio upravo za ekonomiju, a dao toliki doprinos. :wink:
Uspjeh modela Grameen je inspirirao slična nastojanja u zemljama u razvoju, pa čak i u industrijski razvijenim zemljama poput SAD-a. Grameen model financiranja je primijenjen u 23 zemlje u svijetu.
ponovo ti kažem da se kaniš propagande, to je jedan od razloga zašto su muslimani danas predmet ismijavanja čitavog svijeta, pa i švedskog komiteta :D
skupljac_zeljeza

#8014 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

harač wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
ponovo ti kažem da se kaniš propagande, to je jedan od razloga zašto su muslimani danas predmet ismijavanja čitavog svijeta, pa i švedskog komiteta :D
Pa nije rijedak slučaj da se i nobelova nagrada ismijava kada se bolje analizira ko ju je sve dobio.
Maxxtro

#8015 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Maxxtro »

skupljac_zeljeza wrote:
Maxxtro wrote: Necu da ti ovdje navodim otkrica islamske nauke, jer to mozes sve naci na wikipediji, samo ako imas volje i intelektualne iskrenosti.
Smijemo li onda reći da današnja nauka nema veze sa onim što su Arapi skupljali u Grčkoj ili Persiji ili... i na to nadogradili svojih otkrića? Da ili ne?
Ne razumijem zasto me ovo pitas, jesi li ti mozda fulao u citiranju, jesi li procitao moj post?
harač

#8016 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

skupljac_zeljeza wrote:
Pa nije rijedak slučaj da se i nobelova nagrada ismijava kada se bolje analizira ko ju je sve dobio.
posebno kategorija "mir" i "književnost", gdje su i muslimani i dobili par komada :D
skupljac_zeljeza

#8017 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Maxxtro wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Ne razumijem zasto me ovo pitas, jesi li ti mozda fulao u citiranju, jesi li procitao moj post?
Jel' ovo meni upućeno ili....? Iz gornjeg komentara.
Maxxtro wrote: Ali ovo sto si ovdje rekao, samo pokazuje da ti blage veze nemas o nauci niti o naucnom progresu.
skupljac_zeljeza

#8018 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

harač wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
posebno kategorija "mir" i "književnost", gdje su i muslimani i dobili par komada :D
Svijet je postao globalno selo i imaš muslimana doktora raznih nauka koji daju doprinos unutar raznih instituta ili firmi, ali....samo se pika ako je dobio nobela. Ili...ipak?
Maxxtro

#8019 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Maxxtro »

skupljac_zeljeza wrote: Jel' ovo meni upućeno ili....? Iz gornjeg komentara.
Maxxtro wrote: Ali ovo sto si ovdje rekao, samo pokazuje da ti blage veze nemas o nauci niti o naucnom progresu.
Meni uopste nije jasno kako si ti ovo mogao zakljuciti iz onoga sto sam napisao. Ako ti jos nije jasno, pogledaj koga sam citirao.
Idemedosumom

#8020 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Idemedosumom »

Vidiš, da su muslimani imali bar malo više nobelovih nagrada, ovaj harač bi sad izgovorio šehadet :-D
skupljac_zeljeza

#8021 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Maxxtro wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Jel' ovo meni upućeno ili....? Iz gornjeg komentara.
Meni uopste nije jasno kako si ti ovo mogao zakljuciti iz onoga sto sam napisao. Ako ti jos nije jasno, pogledaj koga sam citirao.
Izvini, meni je izbacilo da se komentar odnosi na mene jer valjda što ima mojih citata unutra. Izvini još jednom. :sax:
skupljac_zeljeza

#8022 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Idemedosumom wrote:Vidiš, da su muslimani imali bar malo više nobelovih nagrada, ovaj harač bi sad izgovorio šehadet :-D
Ma ne bi ko zna @harača mada ti je opaska skroz na mjestu. Izgleda da je to uvjet. :)
dustaban

#8023 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

I mene fakat zabrinjava ova islamska rampa nauci, umjetnosti, kulturi i svemu naprednom. To uzrokuje sve drasticnije zaostajanje za drugima, to je veoma mjerljivo, tu nema tu elemenata za vadjenje na razlicite arsine i neciju islamofobiju... to je postalo veoma opipljivo.

Ne trebamo ici daleko, dovoljno je provozati se Bosnom...
skupljac_zeljeza

#8024 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

dustaban wrote:I mene fakat zabrinjava ova islamska rampa nauci, umjetnosti, kulturi i svemu naprednom. To uzrokuje sve drasticnije zaostajanje za drugima, to je veoma mjerljivo, tu nema tu elemenata za vadjenje na razlicite arsine i neciju islamofobiju... to je postalo veoma opipljivo.

Pa ne uzima te niko ozbiljno dok ne napraviš atomsku bombu. To je postao aršin za sposobnost, napredak, progres i znanje.
U septembru prošle godine, Netanyahu je pred Skupštinu Ujedinjenih nacija izašao sa crtežom bombe objašnjavajući da će Teheran za godinu dana najvjerovatnije napraviti atomsku bombu.
dustaban

#8025 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

skupljac_zeljeza wrote:
dustaban wrote:I mene fakat zabrinjava ova islamska rampa nauci, umjetnosti, kulturi i svemu naprednom. To uzrokuje sve drasticnije zaostajanje za drugima, to je veoma mjerljivo, tu nema tu elemenata za vadjenje na razlicite arsine i neciju islamofobiju... to je postalo veoma opipljivo.

Pa ne uzima te niko ozbiljno dok ne napraviš atomsku bombu. To je postao aršin za sposobnost, napredak, progres i znanje.
Blago tebi kako ti jednostavno sebi olaksavas suocenje sa neugodnim cinjenicama!

Kakva bolan atomska bomba? Znas li ti uopce sta je najjace oruzje danasnjice? U kom vijeku ti zivis?

Otidji malo u okolicu Zepca ili Travnika, ne moras izlaziti iz auta prepoznat ces koje je selo muslimansko, koje katolicko. Da ti pomognem, katolicko selo je ono gdje su kuce i avlije sredjene, a pred kucom parkirana atomska bomba!
Locked