Meni se Jalapeno nije pokazala kao sorta za prezimljavanje, mada je ovisno od uslova (kakva je dnevan temperatura u sobi, način grijanja (na prekida ili non-stop ista), koliko sunca (južna-sjeverna strana)).PepperGuest wrote: Probat ću nekako prezimit te nuklearne. Prošle zime sam imao u sobi pola metra od kreveta četiri sadnice (tri ljute žute i onaj crveni jalapeno) koje su rodile kao da im ništa ne smeta, pa sam tako i za Novu godinu jeo friške feferone![]()
![]()
Ah taj jezik, ima u mojoj krvi pored kapsaicina i 'južnog' porijekla, sa bakom sam pričao nešto pola pola, a moj bosansko-hrvatski-srpski je mješavina svega toga, pa sam i sam sebi smiješan šta sve bacam u rečenice. Dobro, znam dovoljno da se ne bi izgubio na Balkanu.![]()
'Poderano' a hehe, znači blizu sam poderanog, 10 min od Razdrtog u dolinu gdje nam preko brda bura udara u glavu.
A te ljute žute ja sam sijao u pola ljeta i brao januara kao da je ljeto. Naravno radilo se o saksiji i zavorenom prostoru.
Ti si na onom dijelu gdje je u mom rođaku na putu za BiH umrlo govno kad je udarila bura u auto. Nije navikao.
Mislim da se zove Senožeće gdje se se je pripao.
Što se tiče ČiliPip, vidim da mu ide. Embalaža izgleda profi al džezvica od zada dopunjuje sliku.
Valja će i to 1x probati.
Moram slikati i objaviti slike moji "stršljena".