Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#801 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

upaljac01 wrote:ima li gdje da se skine treca knjiga
ima... negdje... ali pliz, mojne da dobijate banove zbog kršenja autorskih prava :)

zarovi se malo negdje, naći ćeš. dovoljno su popularne.
Zmijuga loma

#802 Re: Game of thrones

Post by Zmijuga loma »

mrgreen wrote:odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.
Nije se desilo sigurno, ne vidim uopšte što su to onako stavili u seriji dok još ni lik Stannisa nije razrađen dovoljno. Kasnije se u knjigama čini mi se može između redova nešto pročitati u tom pravcu. Al nisam siguran pa neću laprdati.

I koji je fol sa ovom Ros? Što je više gledam, više mi je nejasna. Valjda će biti neka kvaka, inače žali Bože finih minuta serije.
mrgreen

#803 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

Zmijuga loma wrote:
mrgreen wrote:odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.
Nije se desilo sigurno, ne vidim uopšte što su to onako stavili u seriji dok još ni lik Stannisa nije razrađen dovoljno. Kasnije se u knjigama čini mi se može između redova nešto pročitati u tom pravcu. Al nisam siguran pa neću laprdati.

I koji je fol sa ovom Ros? Što je više gledam, više mi je nejasna. Valjda će biti neka kvaka, inače žali Bože finih minuta serije.
ma do pred kraj sam pete knjige i uvijek je bilo da je stannis potpuno nezainteresovan za zene. a sad odjednom kao ono nesto. bezveze.

ne bih ni ja da laprdam, ali i onaj kraj sa jon snowom, cini mi se da se nije desilo u knjizi. ali to mi je jos ok, ne bih da sitnicarim, ali ono sa stannisom je bas bas pogresno:D

s ros i dalje nema kvake.. mozda u 6. ili 7. dijelu, ali ne vjerujem :D
Eborg

#804 Re: Game of thrones

Post by Eborg »

A da vi otvorite temu o knjigama? Ovako ubiste spoilerima... :-)
mrgreen

#805 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

necemo vise:D
DON_eARL

#806 Re: Game of thrones

Post by DON_eARL »

Eborg wrote:A da vi otvorite temu o knjigama? Ovako ubiste spoilerima... :-)
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=7&t=87727
Eborg

#807 Re: Game of thrones

Post by Eborg »

Kad-tad će neko da uleti sa nekim komentarom, eto vam ta tema. :mrgreen: Ipak, čudi me i pozitivno sam iznenađen kako je toliko ljudi kod nas pročitalo te knjige, nismo baš neko društvo koje puno čita, pogotovo fantasy.
wickerman

#808 Re: Game of thrones

Post by wickerman »

Dvije epizode pregledah i nista se nije konkretno desilo.
Epizoda ove serije treba trajati minimalno 90 minuta,jer oni svakog lika prikazu po 3-4 minute i onda kraj epizode.
irac300

#809 Re: Game of thrones

Post by irac300 »

wickerman wrote:Dvije epizode pregledah i nista se nije konkretno desilo.
Epizoda ove serije treba trajati minimalno 90 minuta,jer oni svakog lika prikazu po 3-4 minute i onda kraj epizode.
Slažem se. Ove dvije epizode su totalno razvodnjene. Ili su trebali produžiti dužinu epizode, ili snimati više epizoda po sezoni. Ovako mi počinje djelovati kao limunda, nadam se da će se popraviti. Prva sezona mi je bila puno bolja, iako se tu tek počela priča razvijati.
nino90

#810 Re: Game of thrones

Post by nino90 »

moze li mi neko objasniti malo
onaj novi kralj* sto sakuplja vojsku pa hoce da osvoji prijestolje (sto su promijenili bogove u koje vjeruju), ko je on zapravo
Ako sam dobro skonto on je brat od kralja koji je umro, i zato sto mu onaj sin nije pravi trazi prijestolje za sebe?

A druga stvar je ovaj drug od ovih starka (sto im je kao brat), pa ide kod oca da trazi podrsku vojnu. Sta je njihova historija odkud on kod starka ?
boogy

#811 Re: Game of thrones

Post by boogy »

Cijelu drugu epizodu su se samo drpali Image
Chmoljo

#812 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

reni-90 wrote:moze li mi neko objasniti malo
onaj novi kralj* sto sakuplja vojsku pa hoce da osvoji prijestolje (sto su promijenili bogove u koje vjeruju), ko je on zapravo
Ako sam dobro skonto on je brat od kralja koji je umro, i zato sto mu onaj sin nije pravi trazi prijestolje za sebe?

A druga stvar je ovaj drug od ovih starka (sto im je kao brat), pa ide kod oca da trazi podrsku vojnu. Sta je njihova historija odkud on kod starka ?
pa da... Renly zna da su djeca kopilad, tj. da im nije Robert otac. kao, oni su crni kao gar, njihov gen je dominantan, a djeca Cersei su... plava :)

koji drug od Starka? Theon Greyjoy?
nino90

#813 Re: Game of thrones

Post by nino90 »

ma ja ovaj sto sad na kraju druge sezone ide kod oca pa upozna sestru XD
Chmoljo

#814 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

pa to je običaj u Westerosu da vazali daju svoje članove obitelji kao "hostages" tj. nešto između taoca i garancije.

otac Theona, Balon Greyjoy, digao je pobunu, koja je skršena, a posljedica toga jeste odvođenje Theona kao "taoca", mada je tretiran skoro kao sinovi Eda Starka - družio se sa ostalim članovima obitelji, jeo sa njima, bez problema nosio obilježja (ono bješe zlatna hobotnica...), učio se ratnim vještinama itd...

ipak, da je Balon ponovo dizao pobunu, njegov status bi došao u pitanje.

dakle, to je praksa, i mnoga poznanstva između nekih likova iz Westerosa, sežu iz takvih veza.
Gandalf

#815 Re: Game of thrones

Post by Gandalf »

Theon Greyoy - moralna vertikala Westerosa :dance:
jastuk1

#816 Re: Game of thrones

Post by jastuk1 »

Jo jesu udrobili. :-) Ovo najbolje pustit da cijela sezona prođe pa onda gledat sve u cugu.

Do sad vadi samo scenografija, valjda će uskoro počet i neka "radnja."
Soljženicin

#817 Re: Game of thrones

Post by Soljženicin »

Chmoljo wrote:pa to je običaj u Westerosu da vazali daju svoje članove obitelji kao "hostages" tj. nešto između taoca i garancije.

otac Theona, Balon Greyjoy, digao je pobunu, koja je skršena, a posljedica toga jeste odvođenje Theona kao "taoca", mada je tretiran skoro kao sinovi Eda Starka - družio se sa ostalim članovima obitelji, jeo sa njima, bez problema nosio obilježja (ono bješe zlatna hobotnica...), učio se ratnim vještinama itd...

ipak, da je Balon ponovo dizao pobunu, njegov status bi došao u pitanje.

dakle, to je praksa, i mnoga poznanstva između nekih likova iz Westerosa, sežu iz takvih veza.
Theon "Turncloak", genijalan nadimak :)
nino90

#818 Re: Game of thrones

Post by nino90 »

aha, kontam
ima puno ovih likova valja sve pofatati ko je sta :D
hana_montana

#819 Re: Game of thrones

Post by hana_montana »

jaqen h'ghar dobarrr :D
Chmoljo

#820 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

reni-90 wrote:aha, kontam
ima puno ovih likova valja sve pofatati ko je sta :D

ima, ima :D

nije problem objasniti ako nije spoiler :thumbup:
Mannequin

#821 Re: Game of thrones

Post by Mannequin »

Ja sam toliko nestrpljiva i jedva cekam ostale epizode.. Ubija me ovo cekanjee :mrgreen:
Skinula sam sebi cak i knjige te ih od sutra pocinjem citati, a prvu sezonu sam jos jednom (po ne znam ni sama koji put) pogledala :mrgreen: zaraza ziva :oops:
Eborg

#822 Re: Game of thrones

Post by Eborg »

A onaj stari slijepac što je na Wallu, je li on amidža umrlom kralju i Stannisu? Koliko sam shvatio on je odbio prijestolje i dao ga ludom kralju, svom bratu.

I na čijoj strani je sada Stannis? Theoy je otišao da moli svog oca da se priključi Starku a Stannis je tek tako sam od sebe odlučio da uđe u rat za prijestolje? Otkud on zna da Joffrey nije pravi nasljednik prijestolja, mislio sam da je samo Ned Stark to znao? Na čijoj je uopće strani, sam ili sa Starkovim sinom?

Ovo govorim samo u kontekstu onoga što je bilo u seriji, ne šta je u knjigama.
Chmoljo

#823 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

Eborže, ti si totalno fulio dinastiju :D

slijepac je Targarijan :)

Ludi kralj je bio Aerys Targarijan. Robert je "samo" predvodnik pobune protiv njega, i zato ga Danny zove Uzurpatorom. jer nema nikakvo krvno pravo na prijestolje - samo pravo mača. odnosno u Robertovom slučaju, malja :D Targrijani su imali zmajeve, i Targarijani su ti koji su zmajeve koristili kao oružje. King's Landing se i zove po tome - mjesto gdje se Aegon Osvajač prvi put spustio sa zmajem tu.

Targarijani su Danny i njen brat, Vyseris (tako se zvao ono?!), tj. njih dvoje su djeca Ludog kralja, Aerysa, abrat i sestra Rheagara, po svemu sudeći - pozitivnog lika, ali tragičnog. mnogo toga oko njega nejasno je i poslije pete knjige. njega je Robert ubio na Tridentu.

Stannis je najstariji, i po Robertovoj smrti, a po pretpostavci da su djeca kopilad (što i jesu) Stannis je taj kome pripada prijesto. međutim, Renly ima snagu, ima Highgarden iza sebe i on želi prijestolje.

dakle, njih dvojica idu na prijesto, svaki za sebe. otkud Stannis zna? pa ne znam je li još u seriju ušla intrigantna osoba, koja je u seriji 'nako, i meni žešće razočarenje, a u knjigama je opisana kao... uh :oops: :oops: :oops: ... pa će tibiti jasnije kako je on saznao kada malo odmakne serija.

Stannis je tip koji se slijepo pridržava pravde i časti. to je jedna od osobina zbog koje mu je i Davos lojalan.

elem, nadam se da vam nisam ništa upropastio, ali ima milijardu nekih detalja po knjigama, a sumnjam da je veliki dio toga prikazan u serijama. ono što pišem, pišem po sjećanju :) pa et' nadam se da je od pomoći.
neo7

#824 Re: Game of thrones

Post by neo7 »

A koja su ono dva pedera iz prve sezone...ne znam sto mi naumpadose :shock: :run: Valjda nisam vidio tu scenu duze hahha.... :-)
Chmoljo

#825 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

Renly i Loras Tyrell, vjerovatno :D
Post Reply