ima... negdje... ali pliz, mojne da dobijate banove zbog kršenja autorskih pravaupaljac01 wrote:ima li gdje da se skine treca knjiga
zarovi se malo negdje, naći ćeš. dovoljno su popularne.
Moderator: _BataZiv_0809
ima... negdje... ali pliz, mojne da dobijate banove zbog kršenja autorskih pravaupaljac01 wrote:ima li gdje da se skine treca knjiga
Nije se desilo sigurno, ne vidim uopšte što su to onako stavili u seriji dok još ni lik Stannisa nije razrađen dovoljno. Kasnije se u knjigama čini mi se može između redova nešto pročitati u tom pravcu. Al nisam siguran pa neću laprdati.mrgreen wrote:odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.
ma do pred kraj sam pete knjige i uvijek je bilo da je stannis potpuno nezainteresovan za zene. a sad odjednom kao ono nesto. bezveze.Zmijuga loma wrote:Nije se desilo sigurno, ne vidim uopšte što su to onako stavili u seriji dok još ni lik Stannisa nije razrađen dovoljno. Kasnije se u knjigama čini mi se može između redova nešto pročitati u tom pravcu. Al nisam siguran pa neću laprdati.mrgreen wrote:odgledala drugu i zamjerila na odstupanju od knjige. ono sa stanisom, da ne spoilam, sam prilicno sigurna da se nije desilo i da je zapravo skroooooz u suprotnosti sa njegovim karakterom i kako je opisan.
I koji je fol sa ovom Ros? Što je više gledam, više mi je nejasna. Valjda će biti neka kvaka, inače žali Bože finih minuta serije.
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=7&t=87727Eborg wrote:A da vi otvorite temu o knjigama? Ovako ubiste spoilerima...
Slažem se. Ove dvije epizode su totalno razvodnjene. Ili su trebali produžiti dužinu epizode, ili snimati više epizoda po sezoni. Ovako mi počinje djelovati kao limunda, nadam se da će se popraviti. Prva sezona mi je bila puno bolja, iako se tu tek počela priča razvijati.wickerman wrote:Dvije epizode pregledah i nista se nije konkretno desilo.
Epizoda ove serije treba trajati minimalno 90 minuta,jer oni svakog lika prikazu po 3-4 minute i onda kraj epizode.

pa da... Renly zna da su djeca kopilad, tj. da im nije Robert otac. kao, oni su crni kao gar, njihov gen je dominantan, a djeca Cersei su... plavareni-90 wrote:moze li mi neko objasniti malo
onaj novi kralj* sto sakuplja vojsku pa hoce da osvoji prijestolje (sto su promijenili bogove u koje vjeruju), ko je on zapravo
Ako sam dobro skonto on je brat od kralja koji je umro, i zato sto mu onaj sin nije pravi trazi prijestolje za sebe?
A druga stvar je ovaj drug od ovih starka (sto im je kao brat), pa ide kod oca da trazi podrsku vojnu. Sta je njihova historija odkud on kod starka ?
Theon "Turncloak", genijalan nadimakChmoljo wrote:pa to je običaj u Westerosu da vazali daju svoje članove obitelji kao "hostages" tj. nešto između taoca i garancije.
otac Theona, Balon Greyjoy, digao je pobunu, koja je skršena, a posljedica toga jeste odvođenje Theona kao "taoca", mada je tretiran skoro kao sinovi Eda Starka - družio se sa ostalim članovima obitelji, jeo sa njima, bez problema nosio obilježja (ono bješe zlatna hobotnica...), učio se ratnim vještinama itd...
ipak, da je Balon ponovo dizao pobunu, njegov status bi došao u pitanje.
dakle, to je praksa, i mnoga poznanstva između nekih likova iz Westerosa, sežu iz takvih veza.
reni-90 wrote:aha, kontam
ima puno ovih likova valja sve pofatati ko je sta