The Maniacs
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
celava_dlaka
#801 Re: The Maniacs
incident je isprovociran od strane tuzlaka koji se nisu udostojili da ostanu na crti kad su se otvorila vrata autobusa 
- BlueBlood
#802 Re: The Maniacs
...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
A.C.A.B. !!!
-
Great Cornholio
#803 Re: The Maniacs
Jeste, Policija je najveći krivac, treba te naviječke skupine prevoziti u kavezima, i u kavezima ih držati na stadionima, pa nek reže jedni na druge a da pri tom ne ugoržavaju normalne ljude.BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
-
Great Cornholio
#804 Re: The Maniacs
Samo treba vratiti MIliciju, jer previše ste se vi, mislim na većinu "navijača" osilili.celava_dlaka wrote:incident je isprovociran od strane tuzlaka koji se nisu udostojili da ostanu na crti kad su se otvorila vrata autobusa
- veljaca
#805 Re: The Maniacs
Great Cornholio wrote:Jeste, Policija je najveći krivac, treba te naviječke skupine prevoziti u kavezima, i u kavezima ih držati na stadionima, pa nek reže jedni na druge a da pri tom ne ugoržavaju normalne ljude.BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
Policija treba raditi svoj posao za sto je placena, a ne ono sto bi ti ili ja volio ....
Duznost policije je bila da prati UNAPRIJED NAJAVLJENU navijacku skupinu od polaska iz Sarajeva, zatim cijelim putem do Bijeljine i nazad ... i njena je duznost da obezbjedi dovoljan broj ljudstva za taj bezbjedan put ....
Ako je neko sa bilo koje strane radio radnje koje su protivne pozitivnim zakonskim normama - treba snositi zakonski propisane sankcije ....
-
Great Cornholio
#806 Re: The Maniacs
Tako je, mora se poštovati Zakon. Svi ga moraju poštovati, i Policija i građani, a oni koji ga ne poštuju trebaju biti sankcionisani u skladu sa Zakonom.veljaca wrote:Great Cornholio wrote:Jeste, Policija je najveći krivac, treba te naviječke skupine prevoziti u kavezima, i u kavezima ih držati na stadionima, pa nek reže jedni na druge a da pri tom ne ugoržavaju normalne ljude.BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!![]()
Policija treba raditi svoj posao za sto je placena, a ne ono sto bi ti ili ja volio ....
Duznost policije je bila da prati UNAPRIJED NAJAVLJENU navijacku skupinu od polaska iz Sarajeva, zatim cijelim putem do Bijeljine i nazad ... i njena je duznost da obezbjedi dovoljan broj ljudstva za taj bezbjedan put ....
Ako je neko sa bilo koje strane radio radnje koje su protivne pozitivnim zakonskim normama - treba snositi zakonski propisane sankcije ....
Da je tako, jedno 90 % bi nas trebalo biti iza rešetaka
- BlueBlood
#807 Re: The Maniacs
Great Cornholio wrote:
Jeste, Policija je najveći krivac, treba te naviječke skupine prevoziti u kavezima, i u kavezima ih držati na stadionima, pa nek reže jedni na druge a da pri tom ne ugoržavaju normalne ljude.
...cekaj, ti se sad pravis pametan a nisi bio tu ?! Jel fakat mislis da je ovim momcima bio cilj provesti cijeli dan u autobusu, platiti prevoz, napraviti belaj, maltretiranje od strane policije i vratiti se !?
...i jos jednom, nije se nista strasno desilo, deset pametnjakovica krenulo na autobuse, izaslo se iz buse, ovi pobjegli i to je to, niko nije povrijedjen, e jedino sto je staklo jedno razbijeno, ponavljam jedno a ne kako pisu demoliran kafic!
...ne zelim dalje u raspravu s takvim ko ti jer misle onako kako im drugi kaze
-
Great Cornholio
#808 Re: The Maniacs
Ne bih dalje na ovu temu, ipak je ovo tema o Manijacima, a ima u toj navijačkoj skupini sigurno poneki normalan navijač, kao što sigurno ima i u drugim navijačkim skupinama, koji ne dolazi na stadione da bi liječio frustracije, već zato što voli fudbal 
-
Senad_Duster
#809 Re: The Maniacs
Brate ti blage nemas o zivotu, ti da si ikad' na gostovanje is'o ti bi znao kako stvari stoje al' iz konteksta se moze izvuci da nikad' nisi dalje od kaknja otis'o ( ako ti se ne gadi ) onda nisi uopste kompetentan da pricas o ovakvim stvarima, a pogotovo da prozivas neku navijacku skupinu javno po forumima i portalima.Great Cornholio wrote:Ne bih dalje na ovu temu, ipak je ovo tema o Manijacima, a ima u toj navijačkoj skupini sigurno poneki normalan navijač, kao što sigurno ima i u drugim navijačkim skupinama, koji ne dolazi na stadione da bi liječio frustracije, već zato što voli fudbal
Ti gledaj svoj pos'o, mi cemo svoj i the end !
-
Great Cornholio
#810 Re: The Maniacs
Ok, da mi pustimo Policiji i sudovima da rješavaju probleme koje stvaraju navijačke skupine.Senad_Duster wrote: Ti gledaj svoj pos'o, mi cemo svoj i the end !
- BlueBlood
#811 Re: The Maniacs
policija je i kriva za jucerasnji incident, to ce ti reci svak ko je bio tu nebitno jel navijac Želje ili neki tuzlak i nemoj se ti vise fatati policije, tebi se u kuci nista nemoze desiti 
-
Great Cornholio
#812 Re: The Maniacs
Nije Policija razbijala izloge, udarala penzionera stolicom po leđima, rastjerivala žene s djecom koje su sjedile u baštama kafića.BlueBlood wrote:policija je i kriva za jucerasnji incident, to ce ti reci svak ko je bio tu nebitno jel navijac Želje ili neki tuzlak i nemoj se ti vise fatati policije, tebi se u kuci nista nemoze desiti
Policija je kriva zato što nije dopro procijenila opasnost koju predstavljaju pijane i drogirane skupine "navijača", što nije obezbjedila jaču i sposobniju Policijsku pratnju koja bi mogla spriječiti pomahnitale "navijače" da se ponašaju kao pravi manijaci.
Tebi možda istina ne odgovara, ali istina je da je vrlo malo normalnih navijača u tim autubusima koji idu na gostovanja, ne mislim samo na "Manijake" već i na ostale, i pametno bi bilo da se privremeno zabrane takve ekspedicije, da se da vremena klubovima da naprave strategiju kojom bi se spriječilo da na utakmice idu manijaci, u pravom smislu riječi, pa da za Želju na gostovanjima navijaju samo oni pravi "Manijaci", navijači koji vole svoj klub i fudbal.
Toliko do mene, daljna priča na ovu temu ne bi imala smisla. Svako ti dobro želim
- BlueBlood
#813 Re: The Maniacs
i ja tebi zelim sve najbolje i da jednom odes na utakmicu van Sarajeva.... ti kako ga opisa ko da je bio 3. svjetski rat gore
ovo sve sto si napiso nije nista istina, ja ti opet ponavljam al vidim da ti ne ulazi u glavu, jel ti misis da je bilo u cilju dati pare, provesti cijeli dan u autobusu, napraviti incident, trpiti maltretiranje od strane policije i da te vrate kuci ili da se bez problema ode na utakmicu bodri Željo i bez problema vrati kucama?
nit sam bio pjan nit nadrogiran, sve je bilo ok, kroz tuzlu prolazimo nigdje ne stajemo, dolazimo do tog trga gdje ima masa ljudi u kaficima i tu nas policija zadrzava!
dolazi do provokacija i sa jedne i sa druge strane, zalijece se 10ak pametnjakovica na autobuse i sto bi svak normalan uradio to se i uradilo, izasli da se odbrane a ne zalegli u busevima i cekali da ih polupaju jer ti u danasnjem vremenu rijetko ko da autobus da odes na utakmicu... nit je ko povrijedjen nit je istina da su se neke dede udarale stolicama... samo sto je jedno staklo razbijeno, citaj jedno staklo ko sto vidis na slici a ne demoliran kafic kako si procito!
...ma ne znam ustvari koji se klinac raspravljam s tobom, haj vozdra!
nit sam bio pjan nit nadrogiran, sve je bilo ok, kroz tuzlu prolazimo nigdje ne stajemo, dolazimo do tog trga gdje ima masa ljudi u kaficima i tu nas policija zadrzava!
...ma ne znam ustvari koji se klinac raspravljam s tobom, haj vozdra!
- BlueBlood
#814 Re: The Maniacs
...i jos nesto i meni je u cilju kad vec odvojim vrijeme i pare da odem gledati Želju na gostovanju da prodje sve u najboljem redu, da policija obezbjedi da ne dodje do incidenata, da nemoram rizikovati glavu svaki put kad krenem... ali bas zbog toga sto policija ne radi svoj posao, sto niste sigurni da izadjete van Sarajeva na utakmicu takvi ko ti i ne idete jel tako ?!
ja bi najsretniji bio da se svaka utakmica obezbjedi da nema problema i da nas ide po 300-400 na gostujuce utakmice 
-
Peryton_
#815 Re: The Maniacs
Na kliniku je primljena djevojcica i jedan stariji covjek oko 13.35. Rekao je da su dosli sa B.Malte, ali nije potvrdio da li zbog incidenta
Djevojcica (4) imala je posjekotinu na nozi a ovaj čiko je bio vise prestravljen nego sto je imao neke fizicke povrede.
Ako laze moj brat na Urgentnom, lazem i ja
Djevojcica (4) imala je posjekotinu na nozi a ovaj čiko je bio vise prestravljen nego sto je imao neke fizicke povrede.
Ako laze moj brat na Urgentnom, lazem i ja
- Charuga
- Globalni moderator
#816 Re: The Maniacs
Ako brat nije potvrdio da su tu dosli zbog incidenta sa navijacima, zasto onda to pises na ovoj temi?
-
goshpar
#817 Re: The Maniacs
BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
cijeli problem sa danasnjim "navijacima" u bih, bez obzira na klub, i jeste u tome sto je vama normalno da krenu provokacije i da krene napad, i onda se kao vi morate braniti, i onda se malo polupaju i stakla, poneka glava itakodalje.
poenta price i jeste da to ne treba da bude normalno. normalan navijac nece napasti navijaca protivnicke ekipe, a, samim tim, onda nece doci ni do niza dogadjaja koji slijedi...
-
Senad_Duster
#818 Re: The Maniacs
Normalan navijac hoce sigurno. Zasto ? Pa zato sto normalan navijac voli svoj klub, zivi za njega, gine za njega i spreman je na sve za njega.goshpar wrote:BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
cijeli problem sa danasnjim "navijacima" u bih, bez obzira na klub, i jeste u tome sto je vama normalno da krenu provokacije i da krene napad, i onda se kao vi morate braniti, i onda se malo polupaju i stakla, poneka glava itakodalje.
poenta price i jeste da to ne treba da bude normalno. normalan navijac nece napasti navijaca protivnicke ekipe, a, samim tim, onda nece doci ni do niza dogadjaja koji slijedi...
A furac od navijaca nece braniti svoj klub..eh tu ti je moj prijatelju razlika
-
goshpar
#820 Re: The Maniacs
da li to moj klub od mene kao navijaca ocekuje da napadam navijace drugih klubova i da razbijam izloge kad sam u drugim gradovima? znaci, razbijanjem izloga ja ustvari branim i volim svoj klub! to je mjera ljubavi prema klubu!?Senad_Duster wrote:goshpar wrote:BlueBlood wrote:...za incident je policija kriva, dvije patrole sa po dva obicna prasinara je pratila 2 autobusa kombije i auta... kroz cijelu tuzlu se prolazilo pod pratnjom, nigdje se nije zaustavljalo do, gle slucajnosti, tog trga koji je prepun kafica i ljetnih basti! ne znam samo zasto smo tu stali i cekali jedno 5min... naravno da su onda uslijedile provokacije i s jedne i druge strane, dok nije 10ak pametnjakovica krenulo prema autobusima.... i uopste nije nista demolirano kako ova novinarska govna pisu, samo sto je jedan portal razbijen....
A.C.A.B. !!!
Normalan navijac hoce sigurno. Zasto ? Pa zato sto normalan navijac voli svoj klub, zivi za njega, gine za njega i spreman je na sve za njega.
A furac od navijaca nece braniti svoj klub..eh tu ti je moj prijatelju razlika
a-ha, sad mi jasno...
- Charuga
- Globalni moderator
#821 Re: The Maniacs
Poslije svakog slicnog dogadjaja pojave se neki novi nickovi da pljuju po navijacima a kad ti isti navijaci organizuju humanitarnu akciju onda nema istih da pohvale. Dosadni ste vise ...
- BlueBlood
#822 Re: The Maniacs
@goshpar dragi, ja bi najsretniji bio kad bi ti i takvi ko ti navijaci krenuli bar jednom na neku gostujucu utakmicu... i ja bi najsretniji bio kad bi nas svaku utakmicu islo po 400-500 minimum i da nikad ne bude nikakvih problema ni belaja,da se Željo na svakoj gostujucoj utakmici osjeca ko kod kuce, da policija obezbjedi da sve prodje bez problema.... do tad, dok ne pocnete ici na utakmice molim vas, eto molim vas ove probleme koje mi dozivljavamo koji idemo, ostavite nama da se borimo sa njima i rjesavamo ih, nemojte se praviti pametni jer sa ovakvim komentarima samo dokazujete suprotno
jel posteno?
-
goshpar
#823 Re: The Maniacs
BlueBlood dragi,BlueBlood wrote:@goshpar dragi, ja bi najsretniji bio kad bi ti i takvi ko ti navijaci krenuli bar jednom na neku gostujucu utakmicu... i ja bi najsretniji bio kad bi nas svaku utakmicu islo po 400-500 minimum i da nikad ne bude nikakvih problema ni belaja,da se Željo na svakoj gostujucoj utakmici osjeca ko kod kuce, da policija obezbjedi da sve prodje bez problema.... do tad, dok ne pocnete ici na utakmice molim vas, eto molim vas ove probleme koje mi dozivljavamo koji idemo, ostavite nama da se borimo sa njima i rjesavamo ih, nemojte se praviti pametni jer sa ovakvim komentarima samo dokazujete suprotnojel posteno?
isao sam nekad na gostujuce utakmice da navijam za svoj klub, a ne da se dokazujem drugim navijacima i da pravim belaje. i moram reci da sam bio sretan i da mi je bilo super. ali, onda sam jednom (ni kriv ni duzan) popio maru u kaknju (od domacih navijaca), a jednom su mi razvalili auto u zenici (robijasi). i onda skontam, sto ce mi to. i odustanem. sta treba, da me neko ubije negdje.
volio bih i ja da je sve normalno pa da mogu otici i na gostujucu tekmu, ali ne mozes od ovih "navijaca" koje ja prozivam u gornjim postovima. uvijek ima ljudi koji ce reci sta me briga, idem, po svaku cijenu, ali, vjeruj mi, stariji ljudi, koji imaju porodice, moraju misliti i na njih, ne samo na sebe.
ti gore napisa kako ti nije u interesu da ides na put pa da te policija vrati, radije bi isao na tekmu. i ja ti vjerujem. ali budi siguran da ima mnogo momaka kojima je draze da se pomarisu sa nekim, nego da gledaju svoj tim, jer ta frka, razbijanje, to je njima bitno, a zbog toga onda ispastaju ovi drugi...
zato mi uvijek zasmeta kad neko pocne da opravdava ove sto prave belaje, a ispada da ja kao ne volim svoj tim...
- Izlija
#824 Re: The Maniacs
Da nebi diskusija otišla predaleko, hajde da se svi složimo da se ono nije trebalo dogoditi. Malo vas ide ili ste išli nekad na gostovanja pa u stvari i neznate atmosfere takvih putovanja tako da momcima iz ovih autobusa nema niko ništa prigovoriti, samo se nemogu oteti sumlji u namjerno dovođenje u lošu situaciju i to opet od pripadnika mup-a iz pratnje. Kažem opet jer i nedavno kada je bio "okršaj" sa lešinarima murija je zaustavila naš bus. Nemože čovjek više biti pametan, sreća imaćemo kad osaburiti do slijedećeg gostovanja. Samo mi nije jasno kako niko nije snimio sve mobitelom, uz svu tehnologiju danas da niko nije pritisnuo REC, možda bi o tome trebali se trebalo raspraviti, pa da 3-4 dečka spreme mobitele u slučaju da nam treba pravna zaštita protiv n.n. lica kao i da je upotreba samoodbrane bila opravdana . Ali sve to da se osiguramo protiv ovakvih stvari tako da nam se nebi događale. 
-
Great Cornholio
#825 Re: The Maniacs
goshpar wrote:
BlueBlood dragi,
isao sam nekad na gostujuce utakmice da navijam za svoj klub, a ne da se dokazujem drugim navijacima i da pravim belaje. i moram reci da sam bio sretan i da mi je bilo super. ali, onda sam jednom (ni kriv ni duzan) popio maru u kaknju (od domacih navijaca), a jednom su mi razvalili auto u zenici (robijasi). i onda skontam, sto ce mi to. i odustanem. sta treba, da me neko ubije negdje.
volio bih i ja da je sve normalno pa da mogu otici i na gostujucu tekmu, ali ne mozes od ovih "navijaca" koje ja prozivam u gornjim postovima. uvijek ima ljudi koji ce reci sta me briga, idem, po svaku cijenu, ali, vjeruj mi, stariji ljudi, koji imaju porodice, moraju misliti i na njih, ne samo na sebe.
ti gore napisa kako ti nije u interesu da ides na put pa da te policija vrati, radije bi isao na tekmu. i ja ti vjerujem. ali budi siguran da ima mnogo momaka kojima je draze da se pomarisu sa nekim, nego da gledaju svoj tim, jer ta frka, razbijanje, to je njima bitno, a zbog toga onda ispastaju ovi drugi...
zato mi uvijek zasmeta kad neko pocne da opravdava ove sto prave belaje, a ispada da ja kao ne volim svoj tim...
To je problem kod svih navijačkih skupina, i zbog toga su sve navijačke skupine na vrlo lošem glasu.
Lijepo je to, lijepo je navijati za svoj klub gdje god da igra, ali trebaju se sve navijačke skupine obračunati sa huliganima u svojim redovima kojima nije do navijanja već do zadovoljavanja sadističkih poriva, ne treba krivicu za nasilništvo prebacivati isključivo na huligane iz suparničkih navijačkih skupina, ili na Policiju.