toplo preporucam tuku na starobosanski nacinBilly Doe wrote:Moze li mi neko molim vas reci kako spremiti ćurku,u cemu se marinira,koliko vremena se pece da ne bude ono suha?
Hvala
samo zalivana pivom

Moderator: anex
toplo preporucam tuku na starobosanski nacinBilly Doe wrote:Moze li mi neko molim vas reci kako spremiti ćurku,u cemu se marinira,koliko vremena se pece da ne bude ono suha?
Hvala

nista stajatBilly Doe wrote:Dobro izgleda...
A kako mislis...da stoji u pivu il da se zaljeva ono dok se pece? Koja kolicina piva?
http://www.poljoprivreda.ba/forum/viewt ... ilit=somunKENJAC wrote:Gospodo draga, satrah se po gooooglu da nadjem recept najobicnijeg somuna, ali da se razumijemo onog tankog iz cevabdzinice. Sve neki mali i debeli ali ja hocu onaj tanki i veci. NIJE ISTO probo sam ali vazda ispadne nesto sto samo lici na somun. Aj molim vas pomozite! Da mi umanjite jade dijasporske!!
ma u pravu siBilly Doe wrote:Mogu vala prilicno mahnuti zato pitam![]()
![]()
![]()
Vidjela sam ja patku,savrsenaal kontam ovdje da pitam...
Svejedno,hvala ti
http://www.coolinarika.com/recept/bosanske-lepinje/KENJAC wrote:Gospodo draga, satrah se po gooooglu da nadjem recept najobicnijeg somuna, ali da se razumijemo onog tankog iz cevabdzinice. Sve neki mali i debeli ali ja hocu onaj tanki i veci. NIJE ISTO probo sam ali vazda ispadne nesto sto samo lici na somun. Aj molim vas pomozite! Da mi umanjite jade dijasporske!!
Dolazi mi sutra 5 Italijana na veceru a zene mi nema kuci! Valjda se necu obrukat! Hvala ti!Irm@ wrote:http://www.coolinarika.com/recept/bosanske-lepinje/KENJAC wrote:Gospodo draga, satrah se po gooooglu da nadjem recept najobicnijeg somuna, ali da se razumijemo onog tankog iz cevabdzinice. Sve neki mali i debeli ali ja hocu onaj tanki i veci. NIJE ISTO probo sam ali vazda ispadne nesto sto samo lici na somun. Aj molim vas pomozite! Da mi umanjite jade dijasporske!!
ne postoji bolji recept sigurno se neces razocarati

iako ne volim vocne kolace pronasla sam ovaj recept koji mi ti mozda mogao odgovarati..semlaca wrote:Pozdrav dragi moji,
prije dan, dva gledah emisiju A la carte na OBN tv (nako finale čini mi se), eh sad zanima me jedan kolač koji sam tu vidjela. Nisu dali ime, a ni recept, ali otprilike je izgledao vako nekako: Kora je bila od mljevene plazme, mlijeka, margarina i ne znam dalje, preliv je bio od višanja, čini mi se sa želatinom (opet nisam sigurna) i na vrhu je bio samo još šlag. Zna li neko o čemu se radi ili šta mi bar otprilike fali od sastojaka pored gore navedenog??
hvalaaaaaapustopoljina wrote:heh,
kod nas - da mi je sta kuhano... hrenovke!
-onaj sa tunjevinom i sos- paradajzom je definitivno hit bio.
-mozes jos napraviti i sos od ajvara i vrhnja za kuhanje (pomijesas koliko ti se cega svidja) s mesom ili bez.
-mozes od bosiljka i bijelog luka i maslinovog ulja (izgledaju "golo", al' sto miriseeee)
-mozes isjeci purece ili pilece meso na kockice, preprziti, dodati malo budjavog sira, istopiti i preliti vrhnjem za kuhanje (manje od 10 minuta ti treba).
-sir, kakav god imas, i biber
-mi smo isto nekad kuhanu puretinu, usoljenu- pa narendas i pomjesas s vrhnjem, ali to ide direktno u tjesteninu. tj. skuhas, ocijedis, dodas "sunku" i malo ili nikako ulja, promijesas, dodas vrhnje, promijesas-gotovo.
-nekad samo parmezan i vrhnje, isto direktno u tjesteninu.
ali bolonjeze je ipak najbolji sos.
i jedan predobar sto trazi malo vise kuhanja: sitno isjeckas luk, proprzis, paprike isto, paradajz isto, proprzis, dodas masline, pa incune s kaprom (mozes kupiti incune posebno, kapar posebno, a mozes konzervu u kojima su incuni zarolani oko kapra) soliti haman i ne moras, e mozes i malo lovora staviti...tj. zacini- kako ti se svidja..
ovo boldirano- nije jos niko rekao da mu se ne svidja.
probaj u coin casi u BBISheytanela wrote:Jel zna neko mozda gdje se imaju kupiti oni kalupi za rolnice od lisnatog tijesta??