Ne duguje niko nikome tu nista, medjutim, uopste o tome nisam pisao. Forum je, pise se o i vecim debilima od Neleta. I, da te ispravim posto sam svoj upis ispravio vec, otac mu je iz Drvara, kao momcic je dosao u Sarajevo.DebelinJoe wrote: ↑14/07/2026 16:47Znači da mi gospodinu Jankoviću ništa ne dugujemo niti on nama. Ukratko, jebe na se za njim gdje i šta je...Djeca rođena 2008. ove godine upisuju fakultet. Svijet ide dalje, koga briga za čovječuljka koji je prije 40 godina na televiziji izvodio skečeve.drag_gost wrote: ↑14/07/2026 16:43Znam, i kakve to veze ima sa ovim sto sam napisao?DebelinJoe wrote: ↑14/07/2026 16:40
Porodica Neleta Karajlića nema skoro nikakve veze sa Sarajevom. Njegov otac je u Sarajevo doselio iz Kladova, varošica na Dunavu.
Milić Vukašinović
- drag_gost
#801 Re: Milić Vukašinović
-
doktor78
#802 Re: Milić Vukašinović
Upravo. Šta mu više dajete prostor.
I klix neki dan prenosi šta je on izjavio na nekom podcastu.
Boli nas za njega.
Eto mu i Laktaša i Banje Luke.
I klix neki dan prenosi šta je on izjavio na nekom podcastu.
Boli nas za njega.
Eto mu i Laktaša i Banje Luke.
-
DebelinJoe
- dječak sa šibicama
#804 Re: Milić Vukašinović
Istorija se obrisati ne moze.
-
Osmi Socrates
#805 Re: Milić Vukašinović
Šta je istorija što se tiče Karajlića?
-
Osmi Socrates
#806 Re: Milić Vukašinović
Mog'o je vala iz Sarajeva pobjeći u Srbiju i da ne lupeta. Al' o lupetanju je tih dana njemu ovisila i slava u beogradskoj čaršiji. On ne bi imao šta jesti da nije lupetao. Tako da to više tumačim kao oportunistički egzistencijalizam. Vjerovatno bi se volio vratiti u Sarajevo, jer nije odande, jel'. Al' proš'o voz.
Kod Kusturice je drugo. On bi imao šta jesti. Čovjek Srbin al' mora biti jedan od najglasnijih. Uvijek me je čudilo kod takvih ljudi što ne izaberu da budu manje glasni Srbi. Ono, bogobojazni. Tihi. Ali, ne, čim promjeni dres mora baš biti jebeni zadrti nacionalista. I derati se primitivno. Sukob svjetova qq lele šta nam rade.
Kod Kusturice je drugo. On bi imao šta jesti. Čovjek Srbin al' mora biti jedan od najglasnijih. Uvijek me je čudilo kod takvih ljudi što ne izaberu da budu manje glasni Srbi. Ono, bogobojazni. Tihi. Ali, ne, čim promjeni dres mora baš biti jebeni zadrti nacionalista. I derati se primitivno. Sukob svjetova qq lele šta nam rade.
Last edited by Osmi Socrates on 14/07/2026 19:02, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#807 Re: Milić Vukašinović
Ko je frajer, prvi put cujem za njega i sta mislis pod "fokus treba okrenuti ka ljudima ovakve vrste bivsih Sarajlija"Škobo Habu wrote: ↑14/07/2026 12:35 Stoga, mislim da fokus treba okrenuti ka ljudima ovakve vrste bivših Sarajlija:
https://www.youtube.com/watch?v=yJeN5rE ... VT54AaABAg
-
DebelinJoe
#808 Re: Milić Vukašinović
Ma marš u p materinu...Što nisi sletjela u Zagreb pa došla na slobodne teritorije RBiH. U Zenicu recimo ili Tuzlu, pa dijelila ratnu patnju sa vlastitim narodom...Neda Ukraden u svojoj karijeri je osvojila brojne nagrade, a među njima su i "najpopularnija Sarajka '91".Međutim, sled događaja bio takav da već naredne godine postala jedna od najomraženijih u rodnom gradu. U svojoj autobiografiji "Zora je svanula", a koju je prošle godine izdala, otkrila je svoju stranu priče."Nije bilo lako dok sam pisala knjigu proživljavati ponovno tužne i neugodne situacije, posebno te tragične 1992. Naime, kada sam tog aprila 1992. po povratku s turneje po Švedskoj, silom prilika i neočekivano ostala na beogradskom aerodromu, nemoćna da poletim za Sarajevo, jer avioni od početka meseca više nisu leteli za Sarajevo, nisam ni slutila da će od tada moj život, kao i ta karta, neplanirano postati 'one way ticket'. Nisam mogla pretpostaviti da više nikada neću preći prag svog novog, lepo opremljenog stana na sarajevskim Ciglanama, koji sam te 1992. zaključala i krenula na koncerte u Švedskoj. Nisam ni slutila da ću svoj lokal i stanove na Ilidži i u Lužanima, sve prepune, kao i poslovne prostore na Ciglanama, otada videti samo na papiru i da će mi otac, u 69. godini života, umreti od tuge za svojim domom, svojom Ilidžom. Džaba nagrada 'najpopularnija Sarajka' lista 'Svijet' iz 1991., džaba brojni koncerti i svi naši apeli za mir, džaba vera u suživot. Mržnja, ljubomora, zavist bili su, ipak, presudni u tim vremenima, a trebalo je i nekako opravdati pljačku i uništenje svih naših dobara, svega što smo generacijama, godinama moji roditelji i ja sticali", rekla je pevačica za "Azra.ba".Rat se završio pre više od 20 godina, a Neda i danas na svojim koncertima peva pesmu "Sarajevo, Sarajevo gde je raja moja", koju je posvetila svima koji su zbog rata u Bosni morali da se odsele.
- drag_gost
#809 Re: Milić Vukašinović
Niko historiju bre ne brise, a ona je zapisala da je davno pregazen, zivi da usicari koji dinar nad ovima ovima kojima se "istorija obrisati ne more" da je on definisao prijeratno Sarajevo. Isto kao i Neda Ukraden samo za papke.
Last edited by drag_gost on 15/07/2026 00:52, edited 1 time in total.
- drag_gost
#810 Re: Milić Vukašinović
To je to, otisao si, tu i tamo pustis iscijedis koju rijec da ti je zao grada i raje, kao sto jeste i ljudima koji su prosli kroz to sve bi sasvim dovoljno to bilo. Nije ni bitno je li to istina; nesto sumnjam da je Bregovic posebno empatican bio, medjutim znao je reci tu i tamo sta treba i voilà - welcome to Rajvosa. Ovaj snimio i ponosno pjevao "Ko ne voli Radovana, ne vidio Djurdjevdana" i onda nije nacionalista. Mozda i nije, ali je supak svejedno. I zajebancija ima svoju mjeru, a zajebancija na svoj racun nakon sto smo prozivili sta smo prozivili ipak prvenstveno pripada onima koji su bili tu. Ta pjesma nije bila slucajna greska, to je stih sa predumisljajem. A Nele mozda nije cetnik ideoloski, vec oportunisticki, uostalom bas kao i vecina onih sto se sakrivaju iza sektaskih uvjerenja. Samim time, ni po cemu on nije poseban, vec se dobro uklapa u mozaik likova koji nemaju sta vise da ponude osim prostituisanja vlastite price.Osmi Socrates wrote: ↑14/07/2026 17:13 Mog'o je vala iz Sarajeva pobjeći u Srbiju i da ne lupeta. Al' o lupetanju je tih dana njemu ovisila i slava u beogradskoj čaršiji. On ne bi imao šta jesti da nije lupetao. Tako da to više tumačim kao oportunistički egzistencijalizam. Vjerovatno bi se volio vratiti u Sarajevo, jer nije odande, jel'. Al' proš'o voz.
Kod Kusturice je drugo. On bi imao šta jesti. Čovjek Srbin al' mora biti jedan od najglasnijih. Uvijek me je čudilo kod takvih ljudi što ne izaberu da budu manje glasni Srbi. Ono, bogobojazni. Tihi. Ali, ne, čim promjeni dres mora baš biti jebeni zadrti nacionalista. I derati se primitivno. Sukob svjetova qq lele šta nam rade.![]()