Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#801 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
512MB wrote: E sutra se vracam :)
Nemoj. StruĆnjaka imamo na izvoz u tvom domenu :D
Slabo ces nac ovakve kombinacije dole...

Nego, otkud tebe tako mladu puca nostalgija? Negdje mi je ovde kucni odgoj zakazo. Cesto gastarbajteri vani upropaste svoju djecu sa tim nebulozama "bosna je sampion" itd pa djeca pate a neznaju ni za cim...
djevojka bez imena

#802 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

Fudo387 wrote:Izmedju ostalog, i to.
Proucim i sta ne znam. :D
Dobro se zakopcam, jednim okom gledam film, drugim zujim da nema k'o sumLJiv. Cim se neki brko sa zajebanim turbanom ustane, odmah zovem stjuardesu i kazem joj da ide za njim, nenam ja sta njemu moze svintat'...i onda Fudo iskaci, a nidje padobrana.
:lol:
Isla ja u Australiju, sjedila pored jednog koji se boji letenja ko sejtana, presjeli u Kuala Lumpuru, nekih bradonja koliko hoces.
Sapce on meni i pokazuje na nekog malezijca i vice, eno vidi uci salavate i selam predaje, vidi bona rukama se po licu, Fatihu uci... bo majku raznijet ce nas sigurno. I ustade da zove stjuardesu. Jedva ga smirili, a malezijca nije prestao drzat na oku do kraja leta.
Da ti nije neki rod? :lol:
Gojeni H

#803 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:
vjesticanametli wrote:kod mjenjaÄnjice ima saljevara pa tu svi idu na aerodromu :D
Taman da kazem Havani kako imam ideju za biznis, kad neko se prije sjetio. Stvarno ima?
:lol: A ko ce to saljevat,sta se vec saljeva? Meteorit trazi poso.Mozemo i prosirit djelatnost,firma mi je registrovana na mnogo djelatnosti.Recimo zalijevac lavorom...Kad krene uz stepenice, polijes lavor vode za musterijom.Cvancika recimo,ne vise da kosta.Il za ove sto ne vjeruju u te stvari,recimo xanax krempita,moze i apaurin sampita...Uvedes ga,pokrijes dekicom dok utone u san.Jebada je malo ako presijeda. :mastakazes:
Muha pokriva musteriju dekom po glavi, ti onim hejbetom sto se u njemu vrelo olovo nosi kruzi musteriji oko glave i mrmljaj nesto u sebi, a ja cu citat' likove u onim komadima olova kad se stavi u hladnu vodu ... k'o fol vidim crnog kera, zenu staru, vam-tam ... Fudo nek u hodniku zabavlja raju sto dovede musteriju na "seansu".
Zdruzeno dejstvujemo po stravi.

Je l' dobar biznis plan? - jest
Je l' dobra para? - jest

Ha, sta treba vise?
SaraFina

#804 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
512MB wrote: E sutra se vracam :)
Nemoj. StruĆnjaka imamo na izvoz u tvom domenu :D
Slabo ces nac ovakve kombinacije dole...

Nego, otkud tebe tako mladu puca nostalgija? Negdje mi je ovde kucni odgoj zakazo. Cesto gastarbajteri vani upropaste svoju djecu sa tim nebulozama "bosna je sampion" itd pa djeca pate a neznaju ni za cim...

Naprotiv! Voliti, poštovati i ne stidjeti se svoga ma gdje bio, su odlike dobrog kućnog odgoja. A poštovanje izraziti svemu tudjem i drugačijem.
Loše su odlike biti pokondireni, zatucani i primitivni tikvan - ka ... odnosno vaspitavati dijete da "voli austrijsko govno ko Mozart kuglu".
Pa svaki dan se prežderava ne skidajući onaj omot. I kroz natrpana usta puna čokolade i marcipana još govori ili piše umazanim rukama :D
edo_79

#805 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by edo_79 »

NIŠTA.... ja sam kod kuće svoje :D
Gojeni H

#806 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote: " Putnicima je na raspolaganju veoma bogato posluženje hrane i pića tokom leta. Turkish Airlines je za ketering u ekonomskoj klasi dobio prestižno Skytrax-ovo priznanje.

Na domaćim letovima u ekonomskoj klasi putnicima se poslužuju bogati i ukusni sendviči sa sirom i salatom, voćni kolač ili čokoladni mus kao i čaša vode i neko piće. Na međunarodnim letovima u ekonomskoj klasi ketering zavisi od dužine leta i tipa aviona. U avionima omogućavaju zagrevanje obroka putnicima su pored hladnih jela na rapolaganju i topla jela internacionalne kuhinje (italijanska, indijska, turska…) Putnici se poslužuju i salatama, kolačima kao i različitim pićima."

i mislim da su koferi do 30 kg dozvoljeni
Tacno.
Gojeni H

#807 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
uglavnomja wrote:dobar turkish :thumbup:

na moje iznenadjenje i dugotrajno izbjegavanja ... ispadose najbolji :P

prvo, velika im sjedista i mekana :D

drugo najesti se k'o blesav, ono prava klopa, k'o kucna

i to od osla do istambula (malo vise od 3 sata) 1 rucak i od istambula do saraj'va drugi ...

ako neko slucjano prespava dijeljenje klope i kolaca - ostave na stolic :zzzz:

za razliku od ovih velikih, dobijes fabricki sendvicic u celofanu ... :roll: uz skupu kartu

kod ovih niskobudzetnih sve se placa, u omiljenom norwegianu konzerva cole je mislim 10-ak eur ili markica, ne sjecam se ... iz principa vise ne dam.
Pa dobro, jednostavno imamo drugacije prioritete.
Tebi je bitnije da se mozes dobro napucat na 10000 metara, a ja vise volim da sarafe na krilima prije leta dotegne neki Hans nego Tarkan. Uostalom, ja nit' sta jedem, nit' sta pijem dok ne sletim. :D
Grijesis, Fuade. Pogledaj im sigurnosnu statistiku. Mnogo su bolji od nekih drugih, lafo poznatijih.
Na Austrianu sam gotovo koljena polomio. Lufthansa, samo povrsno dobra, za mene definitivno ispod Turkisha.
KLM je dobar.
Amric je u pravu; od prostora za noge, velicine sjedista, dozvoljene tezine za prtljag, Turkish je jedan od najboljih u ekonomskoj klasi.
Vjeruj bratu, letim vise nego piloti. :D
moonca

#808 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

djevojka bez imena wrote:
Fudo387 wrote:Izmedju ostalog, i to.
Proucim i sta ne znam. :D
Dobro se zakopcam, jednim okom gledam film, drugim zujim da nema k'o sumLJiv. Cim se neki brko sa zajebanim turbanom ustane, odmah zovem stjuardesu i kazem joj da ide za njim, nenam ja sta njemu moze svintat'...i onda Fudo iskaci, a nidje padobrana.
:lol:
Isla ja u Australiju, sjedila pored jednog koji se boji letenja ko sejtana, presjeli u Kuala Lumpuru, nekih bradonja koliko hoces.
Sapce on meni i pokazuje na nekog malezijca i vice, eno vidi uci salavate i selam predaje, vidi bona rukama se po licu, Fatihu uci... bo majku raznijet ce nas sigurno. I ustade da zove stjuardesu. Jedva ga smirili, a malezijca nije prestao drzat na oku do kraja leta.
Da ti nije neki rod? :lol:
Neki dan na kafi u Starbucksu -nekako mirno, svi nesto tipkaju, kad odjednom -selam alejkum :shock: :shock: svi se okrenuse prema stolu-a, za stolom tip ogroman sa slusalica, poceo razgovor sa nekim na Skype-u-- mi,nijemi,blijedi u licu gledamo se medjusobno :ljut:
512MB

#809 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Nestade foruma maloprije ko vode u sarajvu :)

SaraFina wrote:
512MB wrote: Slabo ces nac ovakve kombinacije dole...

Naprotiv! Voliti, poštovati i ne stidjeti se svoga ma gdje bio, su odlike dobrog kućnog odgoja. A poštovanje izraziti svemu tudjem i drugačijem.
Loše su odlike biti pokondireni, zatucani i primitivni tikvan - ka ... odnosno vaspitavati dijete da "voli austrijsko govno ko Mozart kuglu".
Pa svaki dan se prežderava ne skidajući onaj omot. I kroz natrpana usta puna čokolade i marcipana još govori ili piše umazanim rukama :D
Klasicna gastarbajterska mitomanija. Djete se moze odgojit i tako da je razmisljanjem u 21. stoljecu... Uostalom, gdje je i sta je to "tvoje", kod tetke u tuzli, il u babknom stanu u rajvosa?
SaraFina

#810 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

512MB wrote:Nestade foruma maloprije ko vode u sarajvu :)

SaraFina wrote:
512MB wrote: Slabo ces nac ovakve kombinacije dole...

Klasicna gastarbajterska mitomanija. Djete se moze odgojit i tako da je razmisljanjem u 21. stoljecu... Uostalom, gdje je i sta je to "tvoje", kod tetke u tuzli, il u babknom stanu u rajvosa?

Nemaš ti kapacitet shvatiti. Pa prekinimo višeuzaludnu :D
vazi

#811 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by vazi »

Evo sta mi fali :bih: :lol: :lol: :lol:
Image

Prva tema koju sam pocela pratiti na forumu bili su vicevi :thumbup:
edo_79

#812 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by edo_79 »

Ja se vraćam domu svomu za tačno sat i po i 13 minuta :mrgreen:
djevojka bez imena

#813 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

Gojeni H wrote:
Grijesis, Fuade. Pogledaj im sigurnosnu statistiku. Mnogo su bolji od nekih drugih, lafo poznatijih.
Na Austrianu sam gotovo koljena polomio. Lufthansa, samo povrsno dobra, za mene definitivno ispod Turkisha.
KLM je dobar.
Amric je u pravu; od prostora za noge, velicine sjedista, dozvoljene tezine za prtljag, Turkish je jedan od najboljih u ekonomskoj klasi.

Reci mu, reci :-D
on mislu da Tarkani ne zavrcu sarafcice u Lufthansi, a vise ih nego u Turkishu.
mad_max_ba

#814 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mad_max_ba »

vazi wrote:Evo sta mi fali :bih: :lol: :lol: :lol:
Image

Prva tema koju sam pocela pratiti na forumu bili su vicevi :thumbup:
:D
MyTao

#815 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by MyTao »

Citam ovu temu i tek sada malo razumijem neke predrasude koje domaci ljudi imaju protiv dijaspore.

:run: :run:
512MB

#816 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

MyTao wrote:Citam ovu temu i tek sada malo razumijem neke predrasude koje domaci ljudi imaju protiv dijaspore.

:run: :run:
Relevantan komentar, ko da nisi nista ni naskrabo :)
512MB

#817 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

SaraFina wrote: Nemaš ti kapacitet shvatiti. Pa prekinimo višeuzaludnu :D
Ok, iskreno se nadam da ces naci svoj identitet jednog dana.
fidoremilienko

#818 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by fidoremilienko »

Ovdje samo arbajt. Od 8 do 18. :izet:
Fudo387

#819 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:

i to od osla do istambula (malo vise od 3 sata) 1 rucak i od istambula do saraj'va drugi ...

za razliku od ovih velikih, dobijes fabricki sendvicic u celofanu ... :roll: uz skupu kartu

kod ovih niskobudzetnih sve se placa, u omiljenom norwegianu konzerva cole je mislim 10-ak eur ili markica, ne sjecam se ... iz principa vise ne dam.
Tebi je bitnije da se mozes dobro napucat na 10000 metara, a ja vise volim da sarafe na krilima prije leta dotegne neki Hans nego Tarkan. Uostalom, ja nit' sta jedem, nit' sta pijem dok ne sletim. :D
KLM je dobar.
Ja sam cuo sve najbolje od raje koja je putovala sa njima, vazda dobijaju neke prestizne nagrade, certifikate, vrte se u skupim reklamama, znaci, dobri su.
Meni je problem taj let, dugo traje, i onda moras opet u rikverc za Sarajevo. Drugi problem je, blizu su svih sranja dole na BI, i haj' ti znaj kakav sve blento drzi prst na obaracu onih raketnih sistema. Vidio si one jadnike sto ih kreten obori iznad Ukrajine.
Moj jaran sletio nedavno, vratio se, kaze izlazi iz aviona a tamo cekaju televizijske kamere, pita ga novinar kako se osjeca, sta je vidio, je li ga neko maltretirao, je li bilo opasno...a on jadan i ne zna dok je bio na aerodromu u Istambulu da je oko njega bjesnio drzavni udar. :lol:
Neka, anglosaksonska braca su mi nekako najsigurniji, mada, jebat ga, nikad ne znas.
insomnia78

#820 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

Pojavila se ljubav aha. Sad cete tek vidjeti ludila :lol:
HAVANA

#821 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Sad niko nece znat jel poso il doso. :lol:
Connaisseur Karlin

#822 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Pojavila se ljubav aha. Sad cete tek vidjeti ludila :lol:
:D :kiss:
HAVANA wrote:Sad niko nece znat jel poso il doso. :lol:

par izgubljenih sarfa nije problem, kao sto nije problem ni vidjeti par samoljepljivih trakica selotejp) na krlima :)

mojoj prijeteljici je ove godine procurio Air Conditon sistem iznad overhead-comparmenta , sve dobro proslo :D

ljudi moji dok je pritiak u avionu dobar, sve je dobro, za ostalo se manje sekirajte , dobro, ja sma licno imala sukob sa jednom stujardesom u vezi uzanos skripanja hidraulike , jer, realno receno, to se ne smije desiti :) ovdej pisem o potpuno drugacijem zvuku, ne o uobicjanom zvuku :)
djevojka bez imena wrote:----
cestitam za novi posao :thumbup: :-D :kiss:
Gojeni H

#823 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

djevojka bez imena wrote:
Gojeni H wrote:
KLM je dobar.

Reci mu, reci :-D
on mislu da Tarkani ne zavrcu sarafcice u Lufthansi, a vise ih nego u Turkishu.
;-)

Emirates je top topova za ekonomsku klasu. A Biznis klasa im je svemirski brod.
"Mozete li mi molim vas sjediste na izlazu za hitne slucajeve ... znate malo sam van-gabaritan?" - razvucen osmijeh i "Naravno!" Sve moze.
Hrane da se ubijes. Izbor filmova ubjedljivo najbolji. Sjedista ekstra, itd, itd.

Ali od svih ostalih, Air France, AlItalia, British, Lufthansa, Austrian, a da ne govorim o ovim Miki Maus firmama FlyDubai, Malaysian, Wizz, ... Turkish je sampion. Nema dalje.
drastic

#824 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by drastic »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:

KLM je dobar.
prije jedno deset godina letio sa china airlanes iznenadio se koliko vise mjesta za noge u economy class
Gojeni H

#825 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Gojeni H »

Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote:Pojavila se ljubav aha. Sad cete tek vidjeti ludila :lol:
HAVANA wrote:Sad niko nece znat jel poso il doso. :lol:

par izgubljenih sarfa nije problem, kao sto nije problem ni vidjeti par samoljepljivih trakica selotejp) na krlima :)

mojoj prijeteljici je ove godine procurio Air Conditon sistem iznad overhead-comparmenta , sve dobro proslo :D

ljudi moji dok je pritiak u avionu dobar, sve je dobro, za ostalo se manje sekirajte , dobro, ja sma licno imala sukob sa jednom stujardesom u vezi uzanos skripanja hidraulike , jer, realno receno, to se ne smije desiti :) ovdej pisem o potpuno drugacijem zvuku, ne o uobicjanom zvuku :)
djevojka bez imena wrote:----
cestitam za novi posao :thumbup: :-D :kiss:
Mrka, kad budes letila Egypt Airom, Air Algerie, Aeroflotom (starim avionima. Novi su k'o zvono), ili ovim charter letovima sa onim cudima Antonovim, beach craft ili cudom nad cudima Lettovim twin otterom, tad ce ti naumpasti vlastite rijeci.
Puhne blagi jugoistocni, a ljudi hoce crijeva da povracaju. :D

Image
Post Reply