Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ing-ecc

#801 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ing-ecc »

kockica_kockica wrote:
ing-ecc wrote: nek se oni vrate na tibru zbog radi održavanja kontinuiteta :) svih zanimljivih svojih afiniteta i tako doprinose zabavi za svu raju :lol:
kad skontam da nemam nešto tako zanimljivo u svojoj okolini dođe mi da te pitam: hoćeš li mjenjati stan za stan :lol: :lol: bar na mjesec :D
Hahahahha.. pa da se navuces k'o na heroin... cccc :okac: :pisnula: :pisnula:
Niti komsija niti heroina :dosadno:
ing-ecc

#802 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ing-ecc »

A moj komsija, od kako je otisao u penziju, po vas cijel dan u podrumu nesto struze, pegla, hobla, lijepi, ..... :roll:
Pa jbt samo sto auto jos nije stjero u podrum (i napravio garazu :-) ) i rastavio ga na fabriku neg eto kad rasarafi pa popravi onda opet na parking ispred zgrade. :mrgreen:
P308

#803 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by P308 »

Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovore :shock: Nikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci :shock:

Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan trese :D Niko se ziv ne cuje, ukljucjuci i komsije na mom spratu ali ovi iznad su nadoknadili sve :shock: S vremena na vrijeme imam osjecaj kao da imaju kuglanu u stanu pa bacaju one kugle i obaraju cunjeve :D

Moguce je da sam ja manje tolerantan jer sam do sada zivio u zgradi sa tri sprata i ukupno 8 stanova a ja na zadnjem (tek sada vidim prednost zadnjeg sprata a kod nas se obicno zadnji sprat smatra manje atraktivnim). Komsije sretnes jednom u 100 godina, ne znas ni jesu li zivi kakva je tisina vladala u toj zgradi :(
SmokingMan

#804 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by SmokingMan »

Joj kakvog ja šumara imam u ulici da te Bog mili sačuva,hajde što je priglup,to nikada i nije bilo upitno,nego što doslovice uznemiri čitav moj komšiluk svojim prodornim međeđim glasom,svaki jebeni put kada prođe pored njegove kuće počne ga dozivati sa "Murate......Oooooo Murate",i doslovno mu svaki put postavlja ista,malo je reći,glupa pitanja. :-) :oops: :D
nlt

#805 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by nlt »

SmokingMan wrote:Joj kakvog ja šumara imam u ulici da te Bog mili sačuva,hajde što je priglup,to nikada i nije bilo upitno,nego što doslovice uznemiri čitav moj komšiluk svojim prodornim međeđim glasom,svaki jebeni put kada prođe pored njegove kuće počne ga dozivati sa "Murate......Oooooo Murate",i doslovno mu svaki put postavlja ista,malo je reći,glupa pitanja. :-) :oops: :D
Nakon skoro dvije godine, imam pitanje
jeKo Murat?
bunk

#806 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by bunk »

Valjda Saban :mrgreen:
SmokingMan

#807 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by SmokingMan »

Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...:lol: :D
Zizi505

#808 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Zizi505 »

SmokingMan wrote:Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...:lol: :D
A što se nisi nekada uključio u taj razgovor, da dodaš nova pitanja :mrgreen:
SmokingMan

#809 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by SmokingMan »

zizi505 wrote:
SmokingMan wrote:Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...:lol: :D
A što se nisi nekada uključio u taj razgovor, da dodaš nova pitanja :mrgreen:
Ova dva pitanja su neizostavna,isto je "Turčin" stalno spominjao neke vehabije,kako ih plaćaju 800 KM da idu u džamije,al čovjek ga teško može razumjeti šta mumlja,tako da su mi daljnji detalji i dalje ostali misterija.... :lol:

Eh kud nisam napravio kakav video zapis,ne bi ni sami mogli povjerovati u turčinove vokalne sposobnosti. :D

Hvala nebesima pa je Murat više zauzet poslom,tako da ne moram slušati te krike iz dubina prašume. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#810 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

bunk wrote:Valjda Saban :mrgreen:
:lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#811 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

P308 wrote:Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovore :shock: Nikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci :shock:

Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan trese :D Niko se ziv ne cuje, ukljucjuci i komsije na mom spratu ali ovi iznad su nadoknadili sve :shock: S vremena na vrijeme imam osjecaj kao da imaju kuglanu u stanu pa bacaju one kugle i obaraju cunjeve :D

Moguce je da sam ja manje tolerantan jer sam do sada zivio u zgradi sa tri sprata i ukupno 8 stanova a ja na zadnjem (tek sada vidim prednost zadnjeg sprata a kod nas se obicno zadnji sprat smatra manje atraktivnim). Komsije sretnes jednom u 100 godina, ne znas ni jesu li zivi kakva je tisina vladala u toj zgradi :(
Ne bih da ti pristajem na muku, ali ti si se sefe dobro zajebao. Iz male zgrade u kojoj si na zadnjem spratu preci u vecu gdje nisi je teski autogol :-) Govorim i iz sopstvenog iskustva :-) Naravno imaju i drugi faktori koji taj izbor cine podnosljivijim (bolja zgrada, bolji kvart, blize posao), ali generalno male zgrade gdje nema puno ljudi su Josip Broz.
P308

#812 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by P308 »

_BataZiv_0809 wrote:
P308 wrote:Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovore :shock: Nikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci :shock:

Ne bih da ti pristajem na muku, ali ti si se sefe dobro zajebao. Iz male zgrade u kojoj si na zadnjem spratu preci u vecu gdje nisi je teski autogol :-) Govorim i iz sopstvenog iskustva :-) Naravno imaju i drugi faktori koji taj izbor cine podnosljivijim (bolja zgrada, bolji kvart, blize posao), ali generalno male zgrade gdje nema puno ljudi su Josip Broz.
Zadnji sprat je zakon! I mala zgrada! Ali jbg, imao sam stan od 150m2 a nas dvoje. I odrzavanje nam je bilo preskupo (citaj: plin) :D Morao prodati a kajem se i dan danas.
Heller

#813 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Heller »

Prilaz kući mi je daleko od ulice, tj uđeš u dvorište, i onda ima put s drvećem sa strane.

Neki dan došao jedan brđanin koji se doselio iz obližnjeg sela, i predlaže da odsječe jedan bor s tog puta jer mu se čini da smeta autima kad ulaze u dvorište, a mogao bi i sve ako mi ne trebaju :lol:

Ostao sam PAF. :skoljka: :shock:

A inače smo u dobrim odnosima jer uzivam kad odvrne Sabana i Sinana.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#814 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mk ultra »

Evo ga jos reze jebo ga otac blesavi
Nedjelja ujutro, 7h, onaj benziski zvrk za rezanje trave

Majstor u drzavnoj firmi, sve kuci radi... koja je tu mucka da mi je znati :shock:
cendlerbing

#815 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cendlerbing »

Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
King Theoden

#816 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by King Theoden »

cendlerbing wrote:Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
Ako, ako. Uzmemo li u obzir tvoju škrtost, vjerujem da koristiš mašinu bubnjaru iz drugog svjetskog rata koja je glasnija od mješalice u kojoj se vrti suhi šljunak :mrgreen:
Yenna

#817 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Yenna »

Ja svratila samo da vidim šta vam komšije rade :wink: tema je :thumbup:
cendlerbing

#818 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cendlerbing »

Dino34 wrote:
cendlerbing wrote:Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
Ako, ako. Uzmemo li u obzir tvoju škrtost, vjerujem da koristiš mašinu bubnjaru iz drugog svjetskog rata koja je glasnija od mješalice u kojoj se vrti suhi šljunak :mrgreen:
Pa, bila je stara što jest, jest. Drndala je, al nije moj stan ne mogu ja tu kupovati novu mašinu.
Poslije toga nije dugo izdržala, sad smo se ponovile. :thumbup:
King Theoden

#819 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by King Theoden »

cendlerbing wrote:bila je stara što jest, jest. Drndala je
:oops:
Sjoo, čitam te ko otvorenu knjigu :mrgreen:
Iako si pod kirijom, fino uzmeš novu mašinu, a staru smjestiš u podrum ili negdje drugo.
Kad nekad odlučiš da napustiš stan, vratiš staru a svoju novu poneseš.
Barem jadna kona ne bi skakala izasna misleći da je počeo rat :mrgreen:
SmokingMan

#820 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by SmokingMan »

Kada skontam kod mene je još extra kroz kakve traume ljudi prolaze. :D
cendlerbing

#821 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cendlerbing »

Dino34 wrote:
cendlerbing wrote:bila je stara što jest, jest. Drndala je
:oops:
Sjoo, čitam te ko otvorenu knjigu :mrgreen:
Iako si pod kirijom, fino uzmeš novu mašinu, a staru smjestiš u podrum ili negdje drugo.
Kad nekad odlučiš da napustiš stan, vratiš staru a svoju novu poneseš.
Barem jadna kona ne bi skakala izasna misleći da je počeo rat :mrgreen:
Jašta ću. Pa da se moram kamionom seliti.
Ova nova evo od sabaha ne prestaje raditi, ne čuje se živa. :)
moonca

#822 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by moonca »

:roll:
.jesi li pritisla -START.. :oops: Image
King Theoden

#823 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by King Theoden »

Ala ti munca šuknu :lol:
Kakva si škrta, ne bi me čudilo da si na mašinu ugradila neki čekrk pa sama okrećeš samo da ne trošiš struju :lol:
cendlerbing wrote:Pa da se moram kamionom seliti.
Jah :mrgreen:
Ako je samo do mašine, dovoljan je kedi.
cendlerbing

#824 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cendlerbing »

Nisam ja škrta nego štedljiva :lol:
neko_sa_strane

#825 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by neko_sa_strane »

Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.
Post Reply