Niti komsija niti heroinakockica_kockica wrote:Hahahahha.. pa da se navuces k'o na heroin... ccccing-ecc wrote: nek se oni vrate na tibru zbog radi održavanja kontinuitetasvih zanimljivih svojih afiniteta i tako doprinose zabavi za svu raju
![]()
kad skontam da nemam nešto tako zanimljivo u svojoj okolini dođe mi da te pitam: hoćeš li mjenjati stan za stan![]()
bar na mjesec
![]()
![]()
Komšiluk i njihove nebuloze
-
ing-ecc
#801 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
-
ing-ecc
#802 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A moj komsija, od kako je otisao u penziju, po vas cijel dan u podrumu nesto struze, pegla, hobla, lijepi, .....
Pa jbt samo sto auto jos nije stjero u podrum (i napravio garazu
) i rastavio ga na fabriku neg eto kad rasarafi pa popravi onda opet na parking ispred zgrade. 
Pa jbt samo sto auto jos nije stjero u podrum (i napravio garazu
- P308
#803 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovore
Nikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci
Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan trese
Niko se ziv ne cuje, ukljucjuci i komsije na mom spratu ali ovi iznad su nadoknadili sve
S vremena na vrijeme imam osjecaj kao da imaju kuglanu u stanu pa bacaju one kugle i obaraju cunjeve
Moguce je da sam ja manje tolerantan jer sam do sada zivio u zgradi sa tri sprata i ukupno 8 stanova a ja na zadnjem (tek sada vidim prednost zadnjeg sprata a kod nas se obicno zadnji sprat smatra manje atraktivnim). Komsije sretnes jednom u 100 godina, ne znas ni jesu li zivi kakva je tisina vladala u toj zgradi
Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan trese
Moguce je da sam ja manje tolerantan jer sam do sada zivio u zgradi sa tri sprata i ukupno 8 stanova a ja na zadnjem (tek sada vidim prednost zadnjeg sprata a kod nas se obicno zadnji sprat smatra manje atraktivnim). Komsije sretnes jednom u 100 godina, ne znas ni jesu li zivi kakva je tisina vladala u toj zgradi
- SmokingMan
#804 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Joj kakvog ja šumara imam u ulici da te Bog mili sačuva,hajde što je priglup,to nikada i nije bilo upitno,nego što doslovice uznemiri čitav moj komšiluk svojim prodornim međeđim glasom,svaki jebeni put kada prođe pored njegove kuće počne ga dozivati sa "Murate......Oooooo Murate",i doslovno mu svaki put postavlja ista,malo je reći,glupa pitanja.

-
nlt
#805 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nakon skoro dvije godine, imam pitanjeSmokingMan wrote:Joj kakvog ja šumara imam u ulici da te Bog mili sačuva,hajde što je priglup,to nikada i nije bilo upitno,nego što doslovice uznemiri čitav moj komšiluk svojim prodornim međeđim glasom,svaki jebeni put kada prođe pored njegove kuće počne ga dozivati sa "Murate......Oooooo Murate",i doslovno mu svaki put postavlja ista,malo je reći,glupa pitanja.![]()
![]()
jeKo Murat?
- SmokingMan
#807 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...

-
Zizi505
#808 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A što se nisi nekada uključio u taj razgovor, da dodaš nova pitanjaSmokingMan wrote:Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...![]()
- SmokingMan
#809 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ova dva pitanja su neizostavna,isto je "Turčin" stalno spominjao neke vehabije,kako ih plaćaju 800 KM da idu u džamije,al čovjek ga teško može razumjeti šta mumlja,tako da su mi daljnji detalji i dalje ostali misterija....zizi505 wrote:A što se nisi nekada uključio u taj razgovor, da dodaš nova pitanjaSmokingMan wrote:Turčin sa ulice je zvao Murata na balkonu,i tako je svaku put započinjao razgovor.Murateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,o Mutareeeeeeeeeeeeeeeeeee...OO turčine,da si Bogdom hodža....I onda bi Turčin zagušio ulicu svojim nerazgovjetnim govorom...![]()
Eh kud nisam napravio kakav video zapis,ne bi ni sami mogli povjerovati u turčinove vokalne sposobnosti.
Hvala nebesima pa je Murat više zauzet poslom,tako da ne moram slušati te krike iz dubina prašume.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#810 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
bunk wrote:Valjda Saban
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#811 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne bih da ti pristajem na muku, ali ti si se sefe dobro zajebao. Iz male zgrade u kojoj si na zadnjem spratu preci u vecu gdje nisi je teski autogolP308 wrote:Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovoreNikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci
![]()
Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan treseNiko se ziv ne cuje, ukljucjuci i komsije na mom spratu ali ovi iznad su nadoknadili sve
S vremena na vrijeme imam osjecaj kao da imaju kuglanu u stanu pa bacaju one kugle i obaraju cunjeve
![]()
- P308
#812 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Zadnji sprat je zakon! I mala zgrada! Ali jbg, imao sam stan od 150m2 a nas dvoje. I odrzavanje nam je bilo preskupo (citaj: plin)_BataZiv_0809 wrote:Ne bih da ti pristajem na muku, ali ti si se sefe dobro zajebao. Iz male zgrade u kojoj si na zadnjem spratu preci u vecu gdje nisi je teski autogolP308 wrote:Nedavno sam se preselio i dobio hrpu novih komsija. Nisam ni ja nesto narocito druzeljubiv, ali je red da se pozdravis kad sretnes nekoga u haustoru (mene su bar tako ucili) ali ovdje jedva da ti odgovore a u vecini slucajeva ne odgovoreNikada do sada nisam dozivio da mene neko prvi pozdravi a zivim tu 7 mjeseci
![]()
Hajd na stranu to, najgore su komsije iznad mene koji od 7 do 1 sat ujutro slusaju TV toliko glasno da se stan treseNiko se ziv ne cuje, ukljucjuci i komsije na mom spratu ali ovi iznad su nadoknadili sve
![]()
Moguce je da sam ja manje tolerantan jer sam do sada zivio u zgradi sa tri sprata i ukupno 8 stanova a ja na zadnjem (tek sada vidim prednost zadnjeg sprata a kod nas se obicno zadnji sprat smatra manje atraktivnim). Komsije sretnes jednom u 100 godina, ne znas ni jesu li zivi kakva je tisina vladala u toj zgradiGovorim i iz sopstvenog iskustva
Naravno imaju i drugi faktori koji taj izbor cine podnosljivijim (bolja zgrada, bolji kvart, blize posao), ali generalno male zgrade gdje nema puno ljudi su Josip Broz.
-
Heller
#813 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Prilaz kući mi je daleko od ulice, tj uđeš u dvorište, i onda ima put s drvećem sa strane.
Neki dan došao jedan brđanin koji se doselio iz obližnjeg sela, i predlaže da odsječe jedan bor s tog puta jer mu se čini da smeta autima kad ulaze u dvorište, a mogao bi i sve ako mi ne trebaju
Ostao sam PAF.

A inače smo u dobrim odnosima jer uzivam kad odvrne Sabana i Sinana.
Neki dan došao jedan brđanin koji se doselio iz obližnjeg sela, i predlaže da odsječe jedan bor s tog puta jer mu se čini da smeta autima kad ulaze u dvorište, a mogao bi i sve ako mi ne trebaju
Ostao sam PAF.
A inače smo u dobrim odnosima jer uzivam kad odvrne Sabana i Sinana.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#814 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Evo ga jos reze jebo ga otac blesavi
Nedjelja ujutro, 7h, onaj benziski zvrk za rezanje trave
Majstor u drzavnoj firmi, sve kuci radi... koja je tu mucka da mi je znati
Nedjelja ujutro, 7h, onaj benziski zvrk za rezanje trave
Majstor u drzavnoj firmi, sve kuci radi... koja je tu mucka da mi je znati
- cendlerbing
#815 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
- King Theoden
#816 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ako, ako. Uzmemo li u obzir tvoju škrtost, vjerujem da koristiš mašinu bubnjaru iz drugog svjetskog rata koja je glasnija od mješalice u kojoj se vrti suhi šljunakcendlerbing wrote:Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
- Yenna
#817 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja svratila samo da vidim šta vam komšije rade
tema je 
- cendlerbing
#818 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa, bila je stara što jest, jest. Drndala je, al nije moj stan ne mogu ja tu kupovati novu mašinu.Dino34 wrote:Ako, ako. Uzmemo li u obzir tvoju škrtost, vjerujem da koristiš mašinu bubnjaru iz drugog svjetskog rata koja je glasnija od mješalice u kojoj se vrti suhi šljunakcendlerbing wrote:Jednom mi je došla komšinica da se žali na veš mašinu koja preglasno huči kod pere veš.
Poslije toga nije dugo izdržala, sad smo se ponovile.
- King Theoden
#819 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
cendlerbing wrote:bila je stara što jest, jest. Drndala je
Sjoo, čitam te ko otvorenu knjigu
Iako si pod kirijom, fino uzmeš novu mašinu, a staru smjestiš u podrum ili negdje drugo.
Kad nekad odlučiš da napustiš stan, vratiš staru a svoju novu poneseš.
Barem jadna kona ne bi skakala izasna misleći da je počeo rat
- SmokingMan
#820 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kada skontam kod mene je još extra kroz kakve traume ljudi prolaze. 
- cendlerbing
#821 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jašta ću. Pa da se moram kamionom seliti.Dino34 wrote:cendlerbing wrote:bila je stara što jest, jest. Drndala je
Sjoo, čitam te ko otvorenu knjigu
Iako si pod kirijom, fino uzmeš novu mašinu, a staru smjestiš u podrum ili negdje drugo.
Kad nekad odlučiš da napustiš stan, vratiš staru a svoju novu poneseš.
Barem jadna kona ne bi skakala izasna misleći da je počeo rat
Ova nova evo od sabaha ne prestaje raditi, ne čuje se živa.
-
moonca
#822 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
.jesi li pritisla -START..

- King Theoden
#823 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ala ti munca šuknu 
Kakva si škrta, ne bi me čudilo da si na mašinu ugradila neki čekrk pa sama okrećeš samo da ne trošiš struju

Ako je samo do mašine, dovoljan je kedi.
Kakva si škrta, ne bi me čudilo da si na mašinu ugradila neki čekrk pa sama okrećeš samo da ne trošiš struju
Jahcendlerbing wrote:Pa da se moram kamionom seliti.
Ako je samo do mašine, dovoljan je kedi.
- cendlerbing
#824 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nisam ja škrta nego štedljiva 
-
neko_sa_strane
#825 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.