Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lijek-za-sve

#801 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

JoseMujica wrote:sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB) :D

na prvu beton sprava :thumbup: podržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera

jel ima ko kakav prijedlog za dobre addone...šta je must have?
:D :D ja dobio isti ima skoro mjesec i jos ga nastimao nisam :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#802 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

lijek-za-sve wrote:

na prvu beton sprava :thumbup: podržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera

zarseima šta štimat :? ....haman sve instalirano
joyjoy

#803 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by joyjoy »

JoseMujica wrote:
lijek-za-sve wrote:

zarseima šta štimat :? ....haman sve instalirano
Nadam se da ću uspjeti naštimati addone: SK1,SK2,Sk3,SK HD,SK4,SK5,SK6 , Eurosport 1 &2 , to je sve što mi treba ! Box mi nije stigao a Kodi 15 na PCiu me izludio tj zvučna Xonar DX nije podržana i stalno zvuk prekidao (kada uđem odnosno izađem iz Kodia) , probao sam 16 rc verziju i popravljen je zvuk ali sam se toliko prije iznojio da sam odustao od štimanja dok android box ne stigne.

Za filmove se držim starinskog: čekanje BRrip sa DTS i lagano:)
emirsarajevo

#804 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by emirsarajevo »

irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest. :D Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
Hvala irac300!
joyjoy

#805 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by joyjoy »

irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest. :D Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/

Super :)
iPod

#806 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/

Naime o čemu je riječ. Na eBay, Amazon i kojekakvim drugim stranicama, uključujući i neke kineske shopove, postoji veliki broj prodavača koji prodaju Android tv boxove kao već opremljene za pirateriju i prodaju ih za basnoslovne sume.

Stoga, odgovornost svakog od nas je da li skidamo torrente na svom računaru, pa ih onda kopiramo na USB Stick i uštekamo direktno u TV, ili playamo putem Raspberry Pi sa Kodi ili preko računara na kojem je instaliran Plex, ili skinemo VLC pa playamo na Android telefonu ili tabletu.

Kodi foundacija se jasno očitovala da sada kada imaju registrovan trademark na riječ Kodi i logotip, jasno i odlučno će krenuti u obračun sa kompanijama i prodavačima koji prodaju modifikovane Android TV boxove sa već unaprijed učitanim piratskim repozitorijima.
almirony

#807 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by almirony »

Znači kur.ina, a ja taman naručio M18, shit. Nista, nazad na ipak najbolji način, torenti, PC, stick, TV.
karanana

#808 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....
dakle kodi se zali sto kinezi prodaju tv boxove sa vec loadanim kodi softwareom i pozivaju se na kradju?
a u isto vrijeme sam kodi kao program je baziran na pirateriji.

mozda ni ne kontam. sta ce su u stvari sada desiti?
kodi ide legalno? kao svojevremeno i napster, rapidshare i slicni?
ma ja, na duge staze te pritisnu. ili isplate.

torrenti izgleda jedino imaju kakvu takvu buducnost.
iPod

#809 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Groteske wrote:
iPod wrote:http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/

Naime o čemu je riječ. Na eBay, Amazon i kojekakvim drugim stranicama, uključujući i neke kineske shopove, postoji veliki broj prodavača koji prodaju Android tv boxove kao već opremljene za pirateriju i prodaju ih za basnoslovne sume.

Stoga, odgovornost svakog od nas je da li skidamo torrente na svom računaru, pa ih onda kopiramo na USB Stick i uštekamo direktno u TV, ili playamo putem Raspberry Pi sa Kodi ili preko računara na kojem je instaliran Plex, ili skinemo VLC pa playamo na Android telefonu ili tabletu.

Kodi foundacija se jasno očitovala da sada kada imaju registrovan trademark na riječ Kodi i logotip, jasno i odlučno će krenuti u obračun sa kompanijama i prodavačima koji prodaju modifikovane Android TV boxove sa već unaprijed učitanim piratskim repozitorijima.
Zaprijetili su im oduzimanjem imovine i zatvorom i dali su im rok da to riješe.

Image

Image
Fantaziras, nadam se da znas da citas engleski, to sto si okacio je izvod iz WIPO registra koji potvrdjuje da je Kodi trademark i ko ih zastupa.

Clanak koji si okacio je sa TorrentFreaka i sam si poceo da trolas o dmca i kojekakvim glupostima.

@karanana

Problem su kinezi koji ti prodaju Android TV Box sa preinstaliranim Kodi u kojem su vec dodani piratski addonsi.
iPod

#810 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Groteske wrote:
karanana wrote:hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....
dakle kodi se zali sto kinezi prodaju tv boxove sa vec loadanim kodi softwareom i pozivaju se na kradju?

Sam kodi nije piraterija, već piratski linkovi koji se nalaze u istom, ako to ne riješe popušili su pravo, ugasit će ih expresno.
Jos jedna laz, kao da ja sada napisem da ce biti ugasen Microsoft ukoliko ne sprijeci svakojaku pirateriju filmova, muzike i sl.
holowey

#811 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

iPod wrote:
Groteske wrote:
karanana wrote:hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....

Sam kodi nije piraterija, već piratski linkovi koji se nalaze u istom, ako to ne riješe popušili su pravo, ugasit će ih expresno.
Jos jedna laz, kao da ja sada napisem da ce biti ugasen Microsoft ukoliko ne sprijeci svakojaku pirateriju filmova, muzike i sl.
microsoft je jaci od vecine drzava, sta bi sa napsterom kad su ga optuzili za slicno?
Pirija

#812 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pirija »

americki lanac trgovina best buy je kupio napster 2011-te
sad je online prodavnica muzike il tako nesto
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#813 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

to su sve priće na dugom štapu...kakav god potez antipirati povuku ili zatvore neka vrata pirati otvore 2-3 druga...tako je sa p2p, sat tv bilo a tako če i sa ovim biti

svaka platforma je jaka onoliko koliko je jaka korisnićka grupa
lijek-za-sve

#814 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

@Mujicu

jel kod tebe bio dosao croatia on demand i mozes li ga pokrenuti
holowey

#815 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

Pirija wrote:americki lanac trgovina best buy je kupio napster 2011-te
sad je online prodavnica muzike il tako nesto
baratas podacima iz 2011.?!?!
ono sto je napster bio je prije petnaestak godina ugaseno zbog slicnih optuzbi koje se sada pripisuju kodiju...ja sam koristio napster pa se dobro sjecam kad su ga blokirali pa onda i ugasili a ti proguglaj malo vise...
Pirija

#816 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pirija »

a ne sjecas se winMX-a edonkey-a ili gnutele ? koji su nastavili raditi kao p2p klijenti ?!?!
holowey

#817 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

Pirija wrote:a ne sjecas se winMX-a edonkey-a ili gnutele ? koji su nastavili raditi kao p2p klijenti ?!?!
ooo itekako se sjecam...shibali su trojanci k'o ludi
nisu tema ostali servisi, nego kodi, kojem prijete istim tuzbama kao napsteru
iPod

#818 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

zaista ne shvatam ali evo necu se ni truditi da shvatim pojedince koji plasiraju pricu da Kodi-u, koji je open source projekat i fakticki media player software prijete tuzbe.
irac300

#819 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Groteske wrote:kodi ide u zaborav nema više pirat linkova arena, sport klubova i slično
Haj' ne smaraj i ne dezinformisi ljude ovdje, prelazis u dosadu!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#820 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata :mrgreen:
irac300

#821 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Hvala što si nas prosvjetlio, al' svoj ti pos'o!
pici

#822 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

Groteske wrote:
pici wrote:prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata :mrgreen:
nema legalnih add on koji rade stream utakmica, filmova, tv serija u narednom update sve će biti ukinuto.
kako bolan nejma... pa hrpa besplatnih stvari jel to youtube, metacafe, pichunter, radio free itd itd besplatno il legalno, to što se napravi genesis, pheniks, 1 canell itd itd nidje veze s kodijem zapravo ono bašH nidje veze, to ko Torrent i Windows
FAP mashina

#823 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by FAP mashina »

Groteske wrote:
pici wrote:prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata :mrgreen:
nema legalnih add on koji rade stream utakmica, filmova, tv serija u narednom update sve će biti ukinuto.
tako i treba, stop pirateriji!!
irac300

#824 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

pici wrote:
Groteske wrote:
kako bolan nejma... pa hrpa besplatnih stvari jel to youtube, metacafe, pichunter, radio free itd itd besplatno il legalno, to što se napravi genesis, pheniks, 1 canell itd itd nidje veze s kodijem zapravo ono bašH nidje veze, to ko Torrent i Windows
Ma pusti ih ba, eno smijem se na FB stranici od Kodi zajednice, dođe troll i napiše 30. februara ukida se Kodi, i ljudi se upecaju. :D Kodi se želi samo zaštiti i ograditi od add-ona, u prijevodu oni proizvode player, šta će korisnik gledati preko istog tog playera, nije njihov problem.
pici

#825 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

Groteske wrote:sve rečeno http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/
But we are in danger now of losing key core developers and the soul of the application to the greedy individuals who profit on tricking users and remarketing Kodi to suit their needs. And we need the community’s help to stop them.

:lol: :lol: :lol: :lol: prate prodavače preko amazona i ebaya koji stavljaju ilegalne add uz prodaju TV Boxova i to je sve :mrgreen: dje pišHe da će ukinut Kodi i add :lol: :lol: :lol: ma biseru
Post Reply