JoseMujica wrote:sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB)![]()
na prvu beton spravapodržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera
jel ima ko kakav prijedlog za dobre addone...šta je must have?
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- lijek-za-sve
#801 Re: Kodi/XBMC Media centar
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#802 Re: Kodi/XBMC Media centar
lijek-za-sve wrote:JoseMujica wrote:sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB)![]()
na prvu beton spravapodržava 2k i 4k i H265...na njemu instaliran Kodi 15.2 i dosta addona preinstalirano...tipa Navi x Sport devil, Phoenix, Genesis..ima i UK turk a l taj izgleda ne fescera
jel ima ko kakav prijedlog za dobre addone...šta je must have?![]()
ja dobio isti ima skoro mjesec i jos ga nastimao nisam
![]()
zarseima šta štimat
- joyjoy
#803 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nadam se da ću uspjeti naštimati addone: SK1,SK2,Sk3,SK HD,SK4,SK5,SK6 , Eurosport 1 &2 , to je sve što mi treba ! Box mi nije stigao a Kodi 15 na PCiu me izludio tj zvučna Xonar DX nije podržana i stalno zvuk prekidao (kada uđem odnosno izađem iz Kodia) , probao sam 16 rc verziju i popravljen je zvuk ali sam se toliko prije iznojio da sam odustao od štimanja dok android box ne stigne.JoseMujica wrote:lijek-za-sve wrote:JoseMujica wrote:sam oda se prijavim...stigao MXIII - G TV Box (2GB+8GB)![]()
jel ima ko kakav prijedlog za dobre addone...šta je must have?![]()
ja dobio isti ima skoro mjesec i jos ga nastimao nisam
![]()
zarseima šta štimat....haman sve instalirano
Za filmove se držim starinskog: čekanje BRrip sa DTS i lagano:)
- emirsarajevo
#804 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala irac300!irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest.Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
- joyjoy
#805 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Evo jedna odlična vijest.Ekipa iz Lambda izbacila novi add-on, pod nazivom Exodus. Mogu vam reći da je fenomenalan, jako sličan Genesisu, ali izbacuje hrpu HD linkova, i skoro svi rade. Ako imate addon installer, možete ga tako instalirati. Evo link:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
Super
- iPod
#806 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/
Naime o čemu je riječ. Na eBay, Amazon i kojekakvim drugim stranicama, uključujući i neke kineske shopove, postoji veliki broj prodavača koji prodaju Android tv boxove kao već opremljene za pirateriju i prodaju ih za basnoslovne sume.
Stoga, odgovornost svakog od nas je da li skidamo torrente na svom računaru, pa ih onda kopiramo na USB Stick i uštekamo direktno u TV, ili playamo putem Raspberry Pi sa Kodi ili preko računara na kojem je instaliran Plex, ili skinemo VLC pa playamo na Android telefonu ili tabletu.
Kodi foundacija se jasno očitovala da sada kada imaju registrovan trademark na riječ Kodi i logotip, jasno i odlučno će krenuti u obračun sa kompanijama i prodavačima koji prodaju modifikovane Android TV boxove sa već unaprijed učitanim piratskim repozitorijima.
Naime o čemu je riječ. Na eBay, Amazon i kojekakvim drugim stranicama, uključujući i neke kineske shopove, postoji veliki broj prodavača koji prodaju Android tv boxove kao već opremljene za pirateriju i prodaju ih za basnoslovne sume.
Stoga, odgovornost svakog od nas je da li skidamo torrente na svom računaru, pa ih onda kopiramo na USB Stick i uštekamo direktno u TV, ili playamo putem Raspberry Pi sa Kodi ili preko računara na kojem je instaliran Plex, ili skinemo VLC pa playamo na Android telefonu ili tabletu.
Kodi foundacija se jasno očitovala da sada kada imaju registrovan trademark na riječ Kodi i logotip, jasno i odlučno će krenuti u obračun sa kompanijama i prodavačima koji prodaju modifikovane Android TV boxove sa već unaprijed učitanim piratskim repozitorijima.
- almirony
#807 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znači kur.ina, a ja taman naručio M18, shit. Nista, nazad na ipak najbolji način, torenti, PC, stick, TV.
- karanana
#808 Re: Kodi/XBMC Media centar
hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....
dakle kodi se zali sto kinezi prodaju tv boxove sa vec loadanim kodi softwareom i pozivaju se na kradju?
a u isto vrijeme sam kodi kao program je baziran na pirateriji.
mozda ni ne kontam. sta ce su u stvari sada desiti?
kodi ide legalno? kao svojevremeno i napster, rapidshare i slicni?
ma ja, na duge staze te pritisnu. ili isplate.
torrenti izgleda jedino imaju kakvu takvu buducnost.
dakle kodi se zali sto kinezi prodaju tv boxove sa vec loadanim kodi softwareom i pozivaju se na kradju?
- iPod
#809 Re: Kodi/XBMC Media centar
Fantaziras, nadam se da znas da citas engleski, to sto si okacio je izvod iz WIPO registra koji potvrdjuje da je Kodi trademark i ko ih zastupa.Groteske wrote:Zaprijetili su im oduzimanjem imovine i zatvorom i dali su im rok da to riješe.iPod wrote:http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/
Clanak koji si okacio je sa TorrentFreaka i sam si poceo da trolas o dmca i kojekakvim glupostima.
@karanana
Problem su kinezi koji ti prodaju Android TV Box sa preinstaliranim Kodi u kojem su vec dodani piratski addonsi.
- iPod
#810 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jos jedna laz, kao da ja sada napisem da ce biti ugasen Microsoft ukoliko ne sprijeci svakojaku pirateriju filmova, muzike i sl.Groteske wrote:Sam kodi nije piraterija, već piratski linkovi koji se nalaze u istom, ako to ne riješe popušili su pravo, ugasit će ih expresno.karanana wrote:hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....
- holowey
#811 Re: Kodi/XBMC Media centar
microsoft je jaci od vecine drzava, sta bi sa napsterom kad su ga optuzili za slicno?iPod wrote:Jos jedna laz, kao da ja sada napisem da ce biti ugasen Microsoft ukoliko ne sprijeci svakojaku pirateriju filmova, muzike i sl.Groteske wrote:Sam kodi nije piraterija, već piratski linkovi koji se nalaze u istom, ako to ne riješe popušili su pravo, ugasit će ih expresno.karanana wrote:hehehe, mozda nisam skonto o cemu se radi gore....
-
Pirija
#812 Re: Kodi/XBMC Media centar
americki lanac trgovina best buy je kupio napster 2011-te
sad je online prodavnica muzike il tako nesto
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#813 Re: Kodi/XBMC Media centar
to su sve priće na dugom štapu...kakav god potez antipirati povuku ili zatvore neka vrata pirati otvore 2-3 druga...tako je sa p2p, sat tv bilo a tako če i sa ovim biti
svaka platforma je jaka onoliko koliko je jaka korisnićka grupa
svaka platforma je jaka onoliko koliko je jaka korisnićka grupa
- lijek-za-sve
#814 Re: Kodi/XBMC Media centar
@Mujicu
jel kod tebe bio dosao croatia on demand i mozes li ga pokrenuti
jel kod tebe bio dosao croatia on demand i mozes li ga pokrenuti
- holowey
#815 Re: Kodi/XBMC Media centar
baratas podacima iz 2011.?!?!Pirija wrote:americki lanac trgovina best buy je kupio napster 2011-te
ono sto je napster bio je prije petnaestak godina ugaseno zbog slicnih optuzbi koje se sada pripisuju kodiju...ja sam koristio napster pa se dobro sjecam kad su ga blokirali pa onda i ugasili a ti proguglaj malo vise...
-
Pirija
#816 Re: Kodi/XBMC Media centar
a ne sjecas se winMX-a edonkey-a ili gnutele ? koji su nastavili raditi kao p2p klijenti ?!?!
- holowey
#817 Re: Kodi/XBMC Media centar
ooo itekako se sjecam...shibali su trojanci k'o ludiPirija wrote:a ne sjecas se winMX-a edonkey-a ili gnutele ? koji su nastavili raditi kao p2p klijenti ?!?!
nisu tema ostali servisi, nego kodi, kojem prijete istim tuzbama kao napsteru
- iPod
#818 Re: Kodi/XBMC Media centar
zaista ne shvatam ali evo necu se ni truditi da shvatim pojedince koji plasiraju pricu da Kodi-u, koji je open source projekat i fakticki media player software prijete tuzbe.
- irac300
#819 Re: Kodi/XBMC Media centar
Haj' ne smaraj i ne dezinformisi ljude ovdje, prelazis u dosadu!Groteske wrote:kodi ide u zaborav nema više pirat linkova arena, sport klubova i slično
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#820 Re: Kodi/XBMC Media centar
prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata 
- irac300
#821 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala što si nas prosvjetlio, al' svoj ti pos'o!
- pici
#822 Re: Kodi/XBMC Media centar
kako bolan nejma... pa hrpa besplatnih stvari jel to youtube, metacafe, pichunter, radio free itd itd besplatno il legalno, to što se napravi genesis, pheniks, 1 canell itd itd nidje veze s kodijem zapravo ono bašH nidje veze, to ko Torrent i WindowsGroteske wrote:nema legalnih add on koji rade stream utakmica, filmova, tv serija u narednom update sve će biti ukinuto.pici wrote:prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata
- FAP mashina
#823 Re: Kodi/XBMC Media centar
tako i treba, stop pirateriji!!Groteske wrote:nema legalnih add on koji rade stream utakmica, filmova, tv serija u narednom update sve će biti ukinuto.pici wrote:prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata
- irac300
#824 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma pusti ih ba, eno smijem se na FB stranici od Kodi zajednice, dođe troll i napiše 30. februara ukida se Kodi, i ljudi se upecaju.pici wrote:kako bolan nejma... pa hrpa besplatnih stvari jel to youtube, metacafe, pichunter, radio free itd itd besplatno il legalno, to što se napravi genesis, pheniks, 1 canell itd itd nidje veze s kodijem zapravo ono bašH nidje veze, to ko Torrent i WindowsGroteske wrote:nema legalnih add on koji rade stream utakmica, filmova, tv serija u narednom update sve će biti ukinuto.pici wrote:prodavat ce Kodi sa legalnim addonima a ti onda kuci instalirs sta ti je volja pa Windowsi su puni piratskih programa kao i sam Android i ostali OS do sada bi torrente ikinuli al ne mogu, jebiga dok je ljudi bice i pirata
- pici
#825 Re: Kodi/XBMC Media centar
Groteske wrote:sve rečeno http://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-a ... ling-kodi/
But we are in danger now of losing key core developers and the soul of the application to the greedy individuals who profit on tricking users and remarketing Kodi to suit their needs. And we need the community’s help to stop them.