Vikinzi (2013– ) - Serija
Moderator: _BataZiv_0809
-
__Phoenix__
#801 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Do sad najgora sezona, ne shvatam koja je poenta onog novog kralja, da bude predsjednik kluba obožavaoca kralja Ragnara? Gdje je tu konkurencija...
-
ozdrlje_donje
#802 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
A Ragnar pravi dzanki postao, sto utopi bezveze kinesku princezu, jos pred djecom..
- Radar71
#803 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
ode kralj u bitku i vrati se, izgleda budzet bas srozan 
-
cassius
#804 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Pa sta treba uradit? Ici kontra kralja koji ima 5 puta vise ljudi iza sebe ? ne razumijem fkt, ako se nije pokazalo u 2-3 epizode tacno koja mu je uloga, ne mora znacit da je nema.__Phoenix__ wrote:Do sad najgora sezona, ne shvatam koja je poenta onog novog kralja, da bude predsjednik kluba obožavaoca kralja Ragnara? Gdje je tu konkurencija...
Sezona je sasvim dobra.
- Pandakonda
#805 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Logično je da će sezona ić sporije jer su dobili veći budžet i proširili su se na 20 epizoda. U prijašnjim sezonama Ragnar je uvijek bio u fokusu jer su imali manji broj epizoda tako da su mogli samo njega obradit. Sad kada imaju više epizoda mogu nam pokazat i druge stvari tipa Rollov život u Parizu, njegovu vezu sa princezom, pa onda onaj lik što je danas izdao kralja, Egbert preuzima Merciu i ide u rat protiv Aelle itd. Ono što me zanima da li je jedina svrha one kineske princeze bila da napravi narkića od Ragnara ? Ne razumijem zašto su toliko prikazivali njihovu vezu da bi je frajer na kraju bezveze udavio i to na pola sezone. Možda su je samo iskoristili da Ragnar prestane bit pussy ?
-
__Phoenix__
#806 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Mislim da ovaj drugi kralj ima više ljudi, barem po brodovima gledano...cassius wrote:Pa sta treba uradit? Ici kontra kralja koji ima 5 puta vise ljudi iza sebe ? ne razumijem fkt, ako se nije pokazalo u 2-3 epizode tacno koja mu je uloga, ne mora znacit da je nema.__Phoenix__ wrote:Do sad najgora sezona, ne shvatam koja je poenta onog novog kralja, da bude predsjednik kluba obožavaoca kralja Ragnara? Gdje je tu konkurencija...
Sezona je sasvim dobra.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#807 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Nije je Ragnar bez veze udavio, rekla mu je da će razglasit za pokolj normana u Wessexu, jebiga ubio je onog jedinog preživjelog vikinga da ne oda tu tajnu da nebi tražili osvetu a pogotovo Lagertha koja je i začetnik tog naselja i jebala se sa kraljem Egbertom radi mira i života normana u engleskoj...mislim da se Ragnar najviše boji reakcije Lagerthe... opravdano, jer mu nebi to nikad oprostila kao grofica i ratnica mada ga još uvjek obožava.Ragnaru je u glavi Pariz i neće odustat od njega.
Last edited by pici on 08/04/2016 22:22, edited 1 time in total.
-
Paul F.
#808 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Po meni, to je da pokažu koliko Ragnara tišti što su mu pobili ljude u engleskoj. To jedino on zna i ranije je to kineskinji povjerio. Zato se i drogiro. Kad je počela laprdati o tome utopio ju je.Pandakonda wrote: Ono što me zanima da li je jedina svrha one kineske princeze bila da napravi narkića od Ragnara ? Ne razumijem zašto su toliko prikazivali njihovu vezu da bi je frajer na kraju bezveze udavio i to na pola sezone. Možda su je samo iskoristili da Ragnar prestane bit pussy ?
- pici
#809 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Mislim i ono proročanstvo od onog njihovog vidovnjaka koji je rekao Ragnaru da će umrijet kad slijepi progledaju... to može i biti kad se sazna za ovu njegovu tajnu i da je znao za pokolj onda će ga se Lagertha odreć kao i sinovi i prijatelji zapravo otvorit će oči onima koji ga slijepo prate, po hronikama je doživio brodolom i nasukao se na englesku obalu gdje ga je zarobio kralj Aelle i bacio u jamu sa zmijama, ima dosta do toga jer Ivar mora odrast u Vikinga Fanatika.
-
Juliuscezar
#810 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Mislim da je zapravo ova epizoda posvecena tom nekm preporodu kraljeva, svaki od krlajeva je pokazao sta zapravo znaci biti kralj i kakve se odluke moraju donosit: Francuz je ubio svog grofa, Ragnar svog dilera, a englez je uradio jos veci preporod priznao Judith da je voli. I da nekako sma imao osjecaj da ce Judith da spasi Egberta.
A dobro da su ovi novi kraljevi krenuli protiv Ragnara to bi previse licilo na sve prethodne sezone jer se u svakoj to desilo-
A dobro da su ovi novi kraljevi krenuli protiv Ragnara to bi previse licilo na sve prethodne sezone jer se u svakoj to desilo-
-
nema me tamo
#811 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ma ona je i bila tu samo da bi se opravdao prvobitni poraz, kao zbog droge je..
Sad kad je nema upasce u malu krizu i onda ce kao progledat..
Nece u ovoj sezoni Ragnara ubit, ja mislim da ce se to desit u narednoj kad krenu za Englesku.
Nece u ovoj sezoni Ragnara ubit, ja mislim da ce se to desit u narednoj kad krenu za Englesku.
- Pandakonda
#812 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Oni za Englesku mogu krenut već ovu sezonu. Imaju još dvije epizode do polusezone tako da se tu može riješit ova Ragnar x Rollo saga, tako da se druga polusezone može fokusirat na Englesku.nema me tamo wrote:Ma ona je i bila tu samo da bi se opravdao prvobitni poraz, kao zbog droge je..
- irac300
#813 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ovo premjestanje brodova je uradio sultan Mehmed Fatih prilikom zauzimanja Carigrada. Napokon Ragnaru opet kliker proradio, nije mu droga sve mozdane celije unistila.
Iduca bi epizoda trebala biti dobra.
-
Paul F.
#814 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Lijepo je to sa brodovima al ne kontam da ne mogu spaliti te dvije drvene kule a mogu poslije osvojiti onako zajebanu tvrđavu Pariz.
- pici
#815 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ide sad na iznenadjenje, kad je utopio kineskinju obratio se je dvojici sinova da idu da vide jesuli brodovi zamaskirani dobro od franackih spija... najvjerovatnije ce zaobic kule i direkt ici na pariz e sad sta ce biti tu mozemo spekulisati, od nekog razaranja i pljacke nevjerujem al neki dobar zajeb kao lekcija Rollu ce biti... e jebiga da sad Rollo i ovo predvidi, mada je onom franackom kralju vec nagovjestio da ce mu jos trebat, pozna on burazera veoma dobro to se vidjelo kod onih kula al dal ce ovome se oduprjet mislim da hoce i da ce tu biti njih dvojica bare bare.Parizani ce dati zestoku otkupninu a ovi ce se povuc mozda opet ulete u dijelove grada ko prosli put a Rollo ih sprijeci da ne padne kompletan Pariz...
Smrt je svuda oko nas... Death All 'Round
Vikings 4x09 "Death All 'Round"Ragnar Announces another raid on Paris at the Thing in Kattegat and although the fleet is battered by a storm after it sets-out, the greatest challenge for the Vikings lies ahead in Paris, where Rollo awaits. Ecbert also has a journey in mind as he dispatches Aethelwulf and Alfred on a pilgrimage to Rome.
a sljedeca The Last Ship epizoda
ode Ragnar u MP3
Smrt je svuda oko nas... Death All 'Round
Vikings 4x09 "Death All 'Round"Ragnar Announces another raid on Paris at the Thing in Kattegat and although the fleet is battered by a storm after it sets-out, the greatest challenge for the Vikings lies ahead in Paris, where Rollo awaits. Ecbert also has a journey in mind as he dispatches Aethelwulf and Alfred on a pilgrimage to Rome.
a sljedeca The Last Ship epizoda
ode Ragnar u MP3
- irac300
#816 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Pa koliko se moglo upratiti iz propalog napada, te kule su na jako nepristupačnom terenu, ne može im se prići sa kopna jer se iza njih nalazi močvara sa živim blatom.Paul F. wrote:Lijepo je to sa brodovima al ne kontam da ne mogu spaliti te dvije drvene kule a mogu poslije osvojiti onako zajebanu tvrđavu Pariz.
-
Paul F.
#817 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
U redu ali mi opet to izgleda mnogo lakše nego pariška utvrda. I šta kad se budu vraćali ? Opet nositi brodove preko sedam gora ?irac300 wrote:Pa koliko se moglo upratiti iz propalog napada, te kule su na jako nepristupačnom terenu, ne može im se prići sa kopna jer se iza njih nalazi močvara sa živim blatom.Paul F. wrote:Lijepo je to sa brodovima al ne kontam da ne mogu spaliti te dvije drvene kule a mogu poslije osvojiti onako zajebanu tvrđavu Pariz.
- irac300
#818 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Pa u povratku se vrate Senom, kontaju da će Pariz pasti ili pristati na otkupninu, čime te dvije utvrde gube smisao.Paul F. wrote:U redu ali mi opet to izgleda mnogo lakše nego pariška utvrda. I šta kad se budu vraćali ? Opet nositi brodove preko sedam gora ?irac300 wrote:Pa koliko se moglo upratiti iz propalog napada, te kule su na jako nepristupačnom terenu, ne može im se prići sa kopna jer se iza njih nalazi močvara sa živim blatom.Paul F. wrote:Lijepo je to sa brodovima al ne kontam da ne mogu spaliti te dvije drvene kule a mogu poslije osvojiti onako zajebanu tvrđavu Pariz.
- Ciprol
#819 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Možda krenu bježati, pa im opet dignu lanac, da ne mogu so mora doći.
-
Paul F.
#820 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ko ono reče da je pretpostavka majka svih zajeba ?irac300 wrote: Pa u povratku se vrate Senom, kontaju da će Pariz pasti ili pristati na otkupninu, čime te dvije utvrde gube smisao.
- irac300
#821 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Paul F. wrote:Ko ono reče da je pretpostavka majka svih zajeba ?irac300 wrote: Pa u povratku se vrate Senom, kontaju da će Pariz pasti ili pristati na otkupninu, čime te dvije utvrde gube smisao.
Idu na efekat totalnog iznenađenja, valja nekada i rizikovati. Ragnar zna ako bi se vratio sa porazom da bi mu se kraljevski tron dobro zaljuljao. Ovako očito ide na sve ili ništa.
- SanskiBiser
#822 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
irac300 wrote:Paul F. wrote:Ko ono reče da je pretpostavka majka svih zajeba ?irac300 wrote: Pa u povratku se vrate Senom, kontaju da će Pariz pasti ili pristati na otkupninu, čime te dvije utvrde gube smisao.![]()
![]()
Idu na efekat totalnog iznenađenja, valja nekada i rizikovati. Ragnar zna ako bi se vratio sa porazom da bi mu se kraljevski tron dobro zaljuljao. Ovako očito ide na sve ili ništa.
Idu na Pariz blickrigom ko' Guderian 40te

- Sokol31
#823 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Upravu si 100 % I ja sam u ovoj zadnjoj epizodi primjetio isto u nekoliko navrata. Mislim da to dosta kvari seriju, nedostaje tih napetih ratničkih scena, gubi se poenta, Vikinzi postaju blago rečeno sapunica, većina radnje se odvija u zatvorenom prostoruferratilis wrote:Čini mi se da im je dobro srezan budžet. Ona scena kad su svi brodovi u oluji, odjednom rez i jutro, mirno more. Scena kad se prikradaju Francima u šumi, odjednom rez i slažu mrtve vojnike. Previše se fokusiraju na dramu, malo na ono zbog čega sam i počeo gledat seriju, makljanje
-
lajkujMe
#824 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Losa produkcija ili bolje receno oni koji prave seriju su kokuzi teski ili teski na parama.Sokol31 wrote:Upravu si 100 % I ja sam u ovoj zadnjoj epizodi primjetio isto u nekoliko navrata. Mislim da to dosta kvari seriju, nedostaje tih napetih ratničkih scena, gubi se poenta, Vikinzi postaju blago rečeno sapunica, većina radnje se odvija u zatvorenom prostoruferratilis wrote:Čini mi se da im je dobro srezan budžet. Ona scena kad su svi brodovi u oluji, odjednom rez i jutro, mirno more. Scena kad se prikradaju Francima u šumi, odjednom rez i slažu mrtve vojnike. Previše se fokusiraju na dramu, malo na ono zbog čega sam i počeo gledat seriju, makljanje
Da je to npr HBO ova serija bi bila vrhunska
-
nema me tamo
#825 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Dobra epizoda sad idu prave.