Izjasnjavanje na popisu

Locked
respo

#801 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

rookfash wrote:
hevi metalac wrote: koji haos, pa Jukic nije zivio u 21. vijeku gdje je Bosnjak=Musliman (mada je originalno Bosnjak=Bosanac ali hajd). da jeste zivio bio bi Bosanac
ali ne kontas ti to...
gore je par ljudi napisalo da su bosnjaci agnostici/ateisti tak oda i u 21. vijeku nije Bosnjak = musliman.

Ovo u zagradi je tačno, Bosnjak=Bosanac, svaki Bošnjak koji zivi u Bosni ili je iz Bosne je Bosanac, dok u obrnutom smjeru ne mora biti tačno, svaki Bosanac ne mora biti Bošnjak. I može li iko konačno objasniti koja je razlika izmedju pojam Bosanac i Bošnjak (naravno u etničkom smislu) osim toga da je fatmir alispahic Bošnjak pa ja to necu da budem, a posto necu da budem ni srbin, ni hrvat, ni rom, bicu bosanac?
bosnjacki kongres 1993 oni se ne slazu da bosnjak nije = musliman
respo

#802 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

The 51st State wrote:
respo wrote:
Better Man wrote:Bošnjak nije jednako Musliman i onaj ko misli da jeste je klasični idiot, fašista, rasista itd.! Bošnjak može biti i katolik i pravoslavac i ateista itd.! Možda bi najbolje bilo da se svi oni koji nisu muslimani (mislim na katolike, pravoslavce itd.) i koji bi se izjasnili kao Bosanci izjasne kao Bošnjaci, tada bi ovi fašisti koji kažu da je Bošnjak = Musliman zauvijek bili poraženi!
za tvoju informaciju zvanicno ce se to dvoje poistovjetiti na popisu
bosnjak = musliman kao sto ce biti jevrej = zidov
procitaj nesto prosiri vidike, pogledaj unazad zasto je Musliman uopste bio opcija kao nacionalno izjasnjavanje...
ajmo pricati o tome bas me zanima kakve ces argumente iznijeti
theTruePath

#803 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

kako god okrenete nas ce biti preko 50% 8-)
stari grad Visegrad

#804 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by stari grad Visegrad »

Prva zamjerka je sto nema vec predefiniranih naroda/nacija u odgovorima a svi odgovori na ostala pitanja su predefinirani.
To je namjerno tako namjesteno za glupe Bosnjake u Statistickom zavodu, kako bi se sto vise ljudi "pogrijesi" kazujucid a su Muslimani ili Bosnje ili Bosanci ili slicno.
U sustini svako rasipanje Bosnjaka na ostale Bosance i slicne narode je samo uspjeh srpsko-hrvatske propagande.
Bez obira osjcao s eti Bosanac, Bosnjak ili Musliman ili slicnoio, ti si usvtarni PRIPADIK ISTOG naroda.
U tom smililu ce da popis da laznu sliku jer ce Bosnjaci da se razbiju u Bosance i jos 5 vrsta.

Svi smo mi JEDAN narod. I tako treba da stoji na popisu. Nazalost oni koji donose odluke u Statistickom zavodu o popisu nemaju kapaciteta da ucine tu jedinu stvar, da nam omuguce da smo jedan narod. To mogu omoguciti predefinisanim odgovorom Bosnjak.
Svi smo jedan narod Bosnajci, bez obizra ko je atesti, iz mjesanog braka, a ko nije, na vjeroispovjest.

Trazim jedinstvo Bosnjaka i Bosanaca. Nekada je Mladic ubijao i etnicki cistio terotorije, sada se sami cistite u Ostale. Nemam rijeci.
Bodkin

#805 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

theTruePath wrote:kako god okrenete nas ce biti preko 50% 8-)
moze vas biti i 80%, zakonski nista ne znaci. prava su ustavom zagarantovana
Camil_Prasevic

#806 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

Bodkin wrote:
Sjecas li se SR BIH pa R BiH?
Bodkin

#807 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

Camil_Prasevic wrote:
Bodkin wrote:
Sjecas li se SR BIH pa R BiH?
nek se vrati sto prije. do tad svi procenti svijeta ne vrijede kur**
BHCluster

#808 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

Evo jos malo jebanja u glavu ovaj put od strane Europske Unije i njihovi tzv eksperata.
heckler

#809 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by heckler »

Eto sad mi jos nekakav Jean Claud (van damm) treba odredjivati sta ce biti na popistnici. Ma idite u picku materinu vise toliko su ofirni u pokusavanju na sve nacine da ovim vratolomijama vecinski narod u ovoj drzavi opet prikazu da nema apsolutnu vecinu. To vec do te mjere ide da je degutantno.

Jedini problem u ovom svemu je sto ja nemam povjerenja u "nase predstavnike" da u jednom momentu povuku crtu i kazu odjebite svi redom, bice ili ovako ili nikako pa se slikajte.
cyprus

#810 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

Ma ja... krivi su drugi što Bošnjaka neće biti na popisu onoliko koliko je zamišljeno :-D Uvijek je do drugih...
Liga Rojalista

#811 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

Bošnjaci preko 50% neminovna cinjenica :dance:
Uzalud vam trud sviraci
Bodkin

#812 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

heckler wrote:Eto sad mi jos nekakav Jean Claud (van damm) treba odredjivati sta ce biti na popistnici. Ma idite u picku materinu vise toliko su ofirni u pokusavanju na sve nacine da ovim vratolomijama vecinski narod u ovoj drzavi opet prikazu da nema apsolutnu vecinu. To vec do te mjere ide da je degutantno.

Jedini problem u ovom svemu je sto ja nemam povjerenja u "nase predstavnike" da u jednom momentu povuku crtu i kazu odjebite svi redom, bice ili ovako ili nikako pa se slikajte.
znas li ti sta je apsolutna vecina?
BHCluster

#813 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

cyprus wrote:Ma ja... krivi su drugi što Bošnjaka neće biti na popisu onoliko koliko je zamišljeno :-D Uvijek je do drugih...
Ma bice one way or the other :wink:
heckler

#814 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by heckler »

Bodkin wrote:
heckler wrote:Eto sad mi jos nekakav Jean Claud (van damm) treba odredjivati sta ce biti na popistnici. Ma idite u picku materinu vise toliko su ofirni u pokusavanju na sve nacine da ovim vratolomijama vecinski narod u ovoj drzavi opet prikazu da nema apsolutnu vecinu. To vec do te mjere ide da je degutantno.

znas li ti sta je apsolutna vecina?
Ca ti gospe marinko to ti je onaj momenat horora kada krvnici skontaju da nakon visestrukih genocidnih pohoda, nakon 150 godina nacionalnog zatiranja, nakon potpunog ukidanja prava na nacionalno opredjeljenje sav trud pada u vodu :wink:

Ni sve moguce statisticke smicalice ne mogu maskirati da u ovoj drzavi Bosnjaci idu ka dvotrecnskoj vecini i da ce ova drzava biti ili drzava ravnopravnih gradjana sa istim pravim na svakom pedlju teritorije ili jednostavno nacionalna drzava Bosnjaka
heckler

#815 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by heckler »

cyprus wrote:Ma ja... krivi su drugi što Bošnjaka neće biti na popisu onoliko koliko je zamišljeno :-D Uvijek je do drugih...
Sta se ti sekiras, niko ti nece tvoje pravo zabraniti da se izjasnis kao Jugosloven. Ali Muslimane i Bosnjake necete u dva naroda pretvoriti :lol:
hevi metalac

#816 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

heckler wrote:
Sta se ti sekiras, niko ti nece tvoje pravo zabraniti da se izjasnis kao Jugosloven. Ali Muslimane i Bosnjake necete u dva naroda pretvoriti :lol:
i onda kazu nisu Bosnjaci samo muslimani :mrgreen: dogovorite se vise sta ste
Cherry-Cherry

#817 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Cherry-Cherry »

hevi metalac wrote:
heckler wrote:
pa kako kad zatreba, mogu se po potrebi pretvoriti u bilo šta. prilagodljivost ih krasi :mrgreen:
heckler

#818 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by heckler »

hevi metalac wrote:
heckler wrote:
Skim da se dogovaram? 1993-ce ime naroda i ona komunisticka karinaska podvala od Muslimana sa veliko M kao nacionalna identifikacija se konacno ukida i vraca se historijski naziv. Ta uvreda za mozak konacno odlazi na historijsko smetljiste.

A ti ako jos nisi skontao razliku izmedju etnickog, nacionalnog i religijskog mojne bar nas ostale zamarati :-)
cyprus

#819 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
Šta će bit?
hevi metalac

#820 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

heckler wrote: Skim da se dogovaram? 1993-ce ime naroda i ona komunisticka karinaska podvala od Muslimana sa veliko M kao nacionalna identifikacija se konacno ukida i vraca se historijski naziv. Ta uvreda za mozak konacno odlazi na historijsko smetljiste.

A ti ako jos nisi skontao razliku izmedju etnickog, nacionalnog i religijskog mojne bar nas ostale zamarati :-)
jedina uvreda za mozak je da te Tunjo Filipovic poducava sta si. Da ne bi Tunje ne bi bi ti znaop sta si :mrgreen: fakat mi se povraca od branjenja teferica s pompeznim nazivima kao npr. "Bosnjacki sabor"
Osim toga, ja u zivotu za to Bosnjak nisam cuo dok Zulfikarpasic osnovao MBO, a ime mi je Damir, sim Himze i Sabire.
BHCluster

#821 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
Šta će bit?
Bosnjaka onoliko koliko je zamišljeno :wink:
cyprus

#822 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

heckler wrote:
Ko se ovdje sekira: ja ili ti? :mrgreen:

A koja je to misteriozna sila koja razbija Bošnjake u više naroda? Četnici? Ustaše? CIA? Vatikan? EU? UDBA? Masoni? Darko Brkan? Jel ti stvarno vjeruješ da je ovdje riječ o vanjskim faktorima? :-) :-)
Last edited by cyprus on 14/04/2013 00:29, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#823 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Cherry-Cherry »

Bosnjaka onoliko koliko je zamišljeno
ko je zamislio i koliko je zamislio ?
cyprus

#824 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

BHCluster wrote:Bosnjaka onoliko koliko je zamišljeno :wink:
Neće. Vazda će biti određen broj Bosanaca koji će poremetiti tu računicu i vazda će biti priča: 'eh nas zapravo treba biti toliko, a ne ovako kako je u popisu prikazano' :-D
Cherry-Cherry

#825 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Cherry-Cherry »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:Bosnjaka onoliko koliko je zamišljeno :wink:
Neće. Vazda će biti određen broj Bosanaca koji će poremetiti tu računicu i vazda će biti priča: 'eh nas zapravo treba biti toliko, a ne ovako kako je u popisu prikazano' :-D
:-D :-D :-D
Locked