A šta bi ti uradio kad bi se i u Sarajevu napravila?rajvoSaShaBA wrote:Hajde neka pokušaju u Sarajevu mu bistu napravitiJoseMujica wrote:turkofili hajmo zbor! hajmo 5 stranica kolektivnog transa i ekstaze....ovakve prijatelje srećemo rijetko, a što nam uvedoše carine...nema veze...moraju jadni radi sebe,a mi ne smijemo dozvoliti da Vatan, naša mati, slabi...jerbo neće biti u stanju da nam snima nastavke Sulejmana Veličanstvenog koji će poput Esmeralde nekoć, pokoriti Srbije bez ispaljenog metka i predati je Princu Neonku na vazalsko upravljanje....pa da je iznose begu u korpi na vrh brda![]()
PRIJATELJSKI ODNOSI DVIJE ZEMLJE
U Turskoj otkrivena bista Alije Izetbegovića
Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) Cemil Cicek i zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag prisustvovali su ceremoniji otkrivanja biste prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića i kirgiškog pisca Cengiza Aytmatova u području Sahintepea.
Turska - važan faktor za budućnost BiH
- Akadi
#801 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#802 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
taman da džukci imaju šta zapišavati
- Arteta
#803 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
JoseMujica wrote:taman da džukci imaju šta zapišavati
- Akadi
#804 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Ma neka ih... samo na forumu i mogu da seru...Arteta wrote:JoseMujica wrote:taman da džukci imaju šta zapišavati
- JoseMujica
#805 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
što u čemu je problem? Pa i Titinu bistu danas samo paščad zapišavaju...ako ne računate onaj jedan dan godišnje kad lažni komunisti dođu da se slikaju za naslovnice sa par vijenaca cvijeća
ja vidim Aliju kao izdajnika Republike Bosne i Hercegovine...predsjednika države koji umjesto da bude predsjednik države izabrao da bude vođa jednog plemena i koji je potpisao njenu podjelu legitimizirajući time genocid kao političko sredstvo i legalizirajući njegove rezultate.
Rušeći međunarodno priznatu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu Karađić i Boban su tvrdili da ratuju protiv muslimana i Alija im je upravo dao to što su tražili uvodeći bradonje i ideološki impregnirajući ARBiH. Ko je ikada imao susret s njim zna o čemu pričam....nisam jednom tokom rata predsjednika Predsjedništva RBiH pozdravljao tekbirom...i bio u zabludi do Daytona.
Evo napišite pozitivne rezultate njegove vladavine na Republiku Bosnu i Hercegovinu i njene građane....javno se ispričavam....ali molim argumentujte.....nemojte mi samo srati s onim patetičnim ideološkim konstrukcijama tipa mi Bošnjaci-muslimani jedini za BiH..itd...ima reis za to
ja vidim Aliju kao izdajnika Republike Bosne i Hercegovine...predsjednika države koji umjesto da bude predsjednik države izabrao da bude vođa jednog plemena i koji je potpisao njenu podjelu legitimizirajući time genocid kao političko sredstvo i legalizirajući njegove rezultate.
Rušeći međunarodno priznatu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu Karađić i Boban su tvrdili da ratuju protiv muslimana i Alija im je upravo dao to što su tražili uvodeći bradonje i ideološki impregnirajući ARBiH. Ko je ikada imao susret s njim zna o čemu pričam....nisam jednom tokom rata predsjednika Predsjedništva RBiH pozdravljao tekbirom...i bio u zabludi do Daytona.
Evo napišite pozitivne rezultate njegove vladavine na Republiku Bosnu i Hercegovinu i njene građane....javno se ispričavam....ali molim argumentujte.....nemojte mi samo srati s onim patetičnim ideološkim konstrukcijama tipa mi Bošnjaci-muslimani jedini za BiH..itd...ima reis za to
- sinuhe
#806 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Alija ruzne rijeci nije rekao o Srbima i Hrvatima. Eto to bi mu bilo pozitivno.
A uopste nisam siguran da bi se neko drugi u onom haosu snalazio bolje od Alije.
A uopste nisam siguran da bi se neko drugi u onom haosu snalazio bolje od Alije.
- fantom slobode
#807 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
ako ti ovo Jose Mujica, potpada pod lozenje, onda lozis, al' bas onako bezveze, jer meni se cini da si ti dejton u Njemackoj i docekao. Volio bih da vidim neku drugu licnost na tom mjestu koja bi bila u stanju da uradi bolje od tog prije svega covjeka, sa svim svojim manama i vrlinama. Nama Bosancima kult licnosti i ne treba, to cemo ostaviti drugima, bitno je da smo se odbranili, rekoh Bosanci, a zna se dobro ko su Bosanci - to su ti oni sto su 3i po godine bili u potpunoj izolaciji, a ostali su gledali i mislili da ce se zapoceti "posao"zavrsiti. Okolnosti su poznate, zna se koliko se podrzavala nacionalna opcija i cekalo se da nestane sto vise te gradjanske, koja ipak nikad nije nestala uprkos svim tim silnim zeljama raznih jadova. Aljo i nije bitan, bitno je ne pljuvati i okretati sve naopako otpor Bosne se do neba cuo! Nisu bradonje odbranile Bosnu, niti su u jos mnogo vecem broju dobrovoljci iz Rusije, Rumunije i Grcke (citava brigada) uspjeli da zatru sa zemljopisa. Bosanski covjek, jednostavni covjek, pokazao je sta moze i to iz inata. Tema je Turska, koja nas moze sviju onako kupiti, bez ispaljenog metka, ukljucujuci i one sto su Turke trazili gdje ih odavno i nema.
- andromeda101
#808 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
BiH treba graditi prijateljske i partnerske veze i sa: SAD, Engleska, Njemačka, Austrija, Turska, Hrvatska.....pa i čak sa Srbijom kad ona dođe tobe, ako dođe.
Ne padati na folove da mi BiH sužavamo svoje šanse, pa da se recimo distanciramo od Turske, a onda ih Srbija zagrli i budu veći partneri s njima na našu štetu.
Isto tako važi sa sve jednom državom. To je isto ko ako si izolovan od ljudi ili si među ljudima pa doznaš stvari i nađeš neku svoju korist i interes.
Povećaj šanse, pravi mrežu, i ne dopusti nikome da te napravi izolovanim.
Nikome.
Kad si izolovan, onda imaš slabije šanse i da nađeš posao i curu i ženu, i da doznaš gdje ima pojeftinjenje neke robe.
SVE.
E tako je isto i sa diplomatijom. Nisu ljudi izmislili diplomatiju prije nekoliko hiljada godina, onako bezveze i fore radi.
Ne padajte na finte i maksimizujte šanse!
Diplomatija, balansiranje, mudrost, sve i kap za BiH za našu državu.
Ne padati na folove da mi BiH sužavamo svoje šanse, pa da se recimo distanciramo od Turske, a onda ih Srbija zagrli i budu veći partneri s njima na našu štetu.
Isto tako važi sa sve jednom državom. To je isto ko ako si izolovan od ljudi ili si među ljudima pa doznaš stvari i nađeš neku svoju korist i interes.
Povećaj šanse, pravi mrežu, i ne dopusti nikome da te napravi izolovanim.
Nikome.
Kad si izolovan, onda imaš slabije šanse i da nađeš posao i curu i ženu, i da doznaš gdje ima pojeftinjenje neke robe.
SVE.
E tako je isto i sa diplomatijom. Nisu ljudi izmislili diplomatiju prije nekoliko hiljada godina, onako bezveze i fore radi.
Ne padajte na finte i maksimizujte šanse!
Diplomatija, balansiranje, mudrost, sve i kap za BiH za našu državu.
- andromeda101
#809 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
A ovi što bi nam dijelili savjete, neka nagovore Hrvatsku ili Srbiju da se izoluju, ili drže samo za jednu državu.
To me ne interesuje.
Mi gledamo samo i isključivo BiH.
Kad vidim da Hrvatska ili Srbija imaju 0 dolara robne razmjene s Turskom ili nekom drugom muslimanskom državom....
... onda ću im i povjerovati.
To me ne interesuje.
Mi gledamo samo i isključivo BiH.
Kad vidim da Hrvatska ili Srbija imaju 0 dolara robne razmjene s Turskom ili nekom drugom muslimanskom državom....
... onda ću im i povjerovati.
- andromeda101
#810 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Znam i ja:
-da je nas Turska u prošlosti zajebala, malo zajebali mi njih, malo više oni nas
-da se oni koji su došli sa sela, žene rođake
-da drže zajedno ko cigani u čergi
-i mnoge druge kulturološko drugačije stvari koje neki od vas smatraju primitivnim..
...znam ja to, nije niko od vas odkrio Ameriku.
Ali kad je u pitanju BiH, i da li će izginuti 30 000 ljudi ili 0, ili ćemo privući kapital pa zaposliti 50 000 ljudi ili 0...
...onda je to sve u drugom planu, sekundarno.
Primarno je BiH i interes BiH. Jer mi živimo u sadašnjosti.
-da je nas Turska u prošlosti zajebala, malo zajebali mi njih, malo više oni nas
-da se oni koji su došli sa sela, žene rođake
-da drže zajedno ko cigani u čergi
-i mnoge druge kulturološko drugačije stvari koje neki od vas smatraju primitivnim..
...znam ja to, nije niko od vas odkrio Ameriku.
Ali kad je u pitanju BiH, i da li će izginuti 30 000 ljudi ili 0, ili ćemo privući kapital pa zaposliti 50 000 ljudi ili 0...
...onda je to sve u drugom planu, sekundarno.
Primarno je BiH i interes BiH. Jer mi živimo u sadašnjosti.
- andromeda101
#811 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Jer na kraju krajeva ja vidim i tog Arkadaša što nekad zna biti naporan kad naletiš na njega negdje u Njemačkoj,
ili vidim onoga Šveđana što ima neke sasvim druge nedostatke, ili ga žena vara, a on ko papučar neće da se razvede, ili je neki Italijan koji voli otići u Tajland i imati seks s dječacima, ili neki Švabo....
...to nas ljudi ne interesuje. Sve te zemlje imaju svoje pravne države, svoju policiju, svoj sistem i svoje prednosti ili nedostatke.
Mi treba samo da se fokusiramo na BiH i njen interes.
Mi nemamo luksuz da generalizujemo, ispravljamo neke krive Drine, koje uopšte ne protiču kroz našu Bosnu i Hercegovinu.
Jer na kraju krajeva kupiću onaj RPG i od CRNOG ĐAVLA, da oklop ne probije liniju i pokolju sve u radijusu od 20 kilometara. Kao što smo kupovali i od četnika.
ili vidim onoga Šveđana što ima neke sasvim druge nedostatke, ili ga žena vara, a on ko papučar neće da se razvede, ili je neki Italijan koji voli otići u Tajland i imati seks s dječacima, ili neki Švabo....
...to nas ljudi ne interesuje. Sve te zemlje imaju svoje pravne države, svoju policiju, svoj sistem i svoje prednosti ili nedostatke.
Mi treba samo da se fokusiramo na BiH i njen interes.
Mi nemamo luksuz da generalizujemo, ispravljamo neke krive Drine, koje uopšte ne protiču kroz našu Bosnu i Hercegovinu.
Jer na kraju krajeva kupiću onaj RPG i od CRNOG ĐAVLA, da oklop ne probije liniju i pokolju sve u radijusu od 20 kilometara. Kao što smo kupovali i od četnika.
- andromeda101
#812 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Šta ćeš ti biti?vozijasko wrote:Da ti ne izvlacim posebno neku od tvojih nebuloza, moram ti samo reci.fantom slobode
ako ti ovo Jose Mujica, potpada pod lozenje, onda lozis, al' bas onako bezveze, jer meni se cini da si ti dejton u Njemackoj i docekao. Volio bih da vidim neku drugu licnost na tom mjestu koja bi bila u stanju da uradi bolje od tog prije svega covjeka, sa svim svojim manama i vrlinama. Nama Bosancima kult licnosti i ne treba, to cemo ostaviti drugima, bitno je da smo se odbranili, rekoh Bosanci, a zna se dobro ko su Bosanci - to su ti oni sto su 3i po godine bili u potpunoj izolaciji, a ostali su gledali i mislili da ce se zapoceti "posao"zavrsiti. Okolnosti su poznate, zna se koliko se podrzavala nacionalna opcija i cekalo se da nestane sto vise te gradjanske, koja ipak nikad nije nestala uprkos svim tim silnim zeljama raznih jadova. Aljo i nije bitan, bitno je ne pljuvati i okretati sve naopako otpor Bosne se do neba cuo! Nisu bradonje odbranile Bosnu, niti su u jos mnogo vecem broju dobrovoljci iz Rusije, Rumunije i Grcke (citava brigada) uspjeli da zatru sa zemljopisa. Bosanski covjek, jednostavni covjek, pokazao je sta moze i to iz inata. Tema je Turska, koja nas moze sviju onako kupiti, bez ispaljenog metka, ukljucujuci i one sto su Turke trazili gdje ih odavno i nema.
Ovo Bosanci.....pritisak mi je na 280!
Vjeruj da mi se gadi tvoj post!
Moje prezime, selo, MZ i ostali nikada nece biti Bosanci!
Pod rednim brojem 1!
Dok nije poceo rat i spasioci iz arapskih zemalja nisu pristigli , nikada "maltene" srednjoskolke nisu se pokrivale -od glave do guzice-.a vise prostitucije bilo
RD.2
Ja nisam kao vecina osoba iz tih mjesovitih brakova (iako nemam nista protiv),,,, ali mrzim Sarajevo iz razloga sto hoce da bude novi Beograd!(SFRJ)
Hrvati, Srbi i Bosnjaci ce ako bog da Tursku samo gledati preko TV Serija....a vratit se nasem dobrom obicaju..da je i kanal krevet..
Arkadas...
Kad već otvaraš teglu crva de onda odgovori.
- andromeda101
#813 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Jesu to neke nabace preko mješovitog na srpstvo.
Nismo Bosanci ali smo svi Srbi jelde?
Ako mrziš Sarajevo, idi brani Novi Sad eno ukidaju autonomiju!
Tebi treba neko objasniti da su drugi ljudi stvorili SHS i SFRJ Jugoslaviju.
Drugi ljudi i stvorili i rasturili.
Mi tu nemamo nikakve odgovornosti, pošto su Slobodan Milošević i Franjo Tuđman rekli "NE" Badinterovoj komisiji poslanoj od zapada da sačuva tadašnju Jugoslaviju.
Jugoslavija i prva i druga su sastavljane od postojećih država, a BiH nije.
To izlizano poređenje Jugoslavije s BiH serviraju oni čiji apetiti za podjelom BiH se nisu smirili ni nakon onog pokolja od rata koji su isplanirali.
Nismo Bosanci ali smo svi Srbi jelde?
Ako mrziš Sarajevo, idi brani Novi Sad eno ukidaju autonomiju!
Tebi treba neko objasniti da su drugi ljudi stvorili SHS i SFRJ Jugoslaviju.
Drugi ljudi i stvorili i rasturili.
Mi tu nemamo nikakve odgovornosti, pošto su Slobodan Milošević i Franjo Tuđman rekli "NE" Badinterovoj komisiji poslanoj od zapada da sačuva tadašnju Jugoslaviju.
Jugoslavija i prva i druga su sastavljane od postojećih država, a BiH nije.
To izlizano poređenje Jugoslavije s BiH serviraju oni čiji apetiti za podjelom BiH se nisu smirili ni nakon onog pokolja od rata koji su isplanirali.
- andromeda101
#814 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Naše je jato u BiH, a ti ako si propustio one za jug ili sjever, možda ti još nije kasno, pošto vidim da ti se naše jato ne sviđa.vozijasko wrote:Ti si opsjednut Bosnom , drzavom Bosanaca , sa Ankarom kao "juznom transvezalom".
zbog takvih
Ja mrzim Tursku (a i .....)
ETO!
Sto kaze malo dijete!
razlog...
Pitam te samo? Ciji je veci genocid?
Srba, Hrvata ili Turaka!
I onda svako svome jatu leti!
Normal!
Možda nisi, odkud da znam.
Ličiš mi na onog KojeImeDaDam s krstarice, još ti samo bojice fale pored ovih space-ova.
- Shahab
#815 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Srpski niški specijalac koji je postao episkop, organizuje u Pečkoj patrijaršiji konferenciju o Turskoj na Balkanu, na kojoj učestvuju svetosavski fašisti i cionisti, a medijski ih prati..Jerusalem Post...Pametnom dosta da shvati ko i šta predstavlja opasnost za velikosrpski projekat..smeta Turska svetosavskim fašistima, komunistima, velikosrbima maskiranim u pseudograđanstvo, EU utopistima...
NEKA NAMA JAKE I MOĆNE TURSKE KOJA JE SVAKIM DANOM SVE PRISUTNIJA NA BALKANU...
NEKA NAMA JAKE I MOĆNE TURSKE KOJA JE SVAKIM DANOM SVE PRISUTNIJA NA BALKANU...
Izraelski list "The Jerusalem Post" donio je tekst posvećen međunarodnoj konferenciji povodom obilježavanja stoljeća od Prvog balkanskog rata u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu kojoj su prisustvovali srbijanski i izraelski profesori, a tretirane su prilike u Bosni i Hercegovini, kao i uloga Turske na Balkanu, javlja novinar agencije Anadolija (AA).
Tekst je objavljen pod naslovom: "Priča o dva vilajeta".
Konferencija je održana pod pokroviteljstvom lipljanskog episkopa Jovana Ćulibrka, koji je u Srbiji poznat kao "padobranac u mantiji". Inače, riječ je o podoficiru i rezervisti čuvene 63. padobranske brigade iz Niša koji je postao episkop.
Kako navode autori u "The Jerusalem Post", na konferenciji je istaknuto da su za "Balkan i za Srednji istok najbolja vremena davno prošla", a da su "najgora vremena blizu ili dolaze".
Prof. Martin van Creveld sa Univerziteta u Tel Avivu održao znakovit govor.
"Srbija ne treba više ulagati u teške ratne avione nego u visokomobilne vojne jedinice koji se lako i brzo mogu kretati na teškom i zahtjevnom terenu na Balkanu, gdje se najviše vode kopneni ratovi”, rekao je van Creveld.
Povod za održavanje konferencije bio je, kako je istaknuto, poraz Osmanskog carstva u Balkanskim ratovima 1912. godine kada je "teritorij Turske značajno smanjen".
"Turska se nikada više nije vratila na Balkan, dok su druge snage na Srednjem istoku donijele svoje interpretacije islama u zemlje Balkana", konstatirano je.
Učesnici su, nadalje, naglasili kako se već od 90-tih godina prošlog stoljeća većina muslimana u bivšoj Jugoslaviji okrenula Turskoj kao zaštitniku.
"Neki su se okrenuli Saudijskoj Arabiji, koja zagovara vehabizam, a neki čak i Iranu. Postoje snažne veze između Hezbolaha i frakcija u BiH", apostrofirali su učesnici konferencije.
Profesori Darko Tanasković i Sergej Trifković iz Beograda govorili su o “rastu Turske na globalnom planu, srednjem istoku i Balkanu”.
Konstatirano je da postoje dva temeljna principa vanjske politike Turske koje je utemeljio ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu. Prema učesnicima
konferencije, ti principi se odnose na neosmanizam, odnosno obnovu utjecaja Turske na područjima gdje su nekada vladale Osmanlije, kao i princip nule sukoba sa komšijama.
"Oba principa su doživjela poraz u slučaju Izraela, na Balkanu i sada u Siriji", istaknuto je na konferenciji, prenio je "The Jerusalem Post".
"The Jerusalem Post" je nedavno objavio i kontraverzni tekst u kojem tvrdi da je
Balkan je postao još jedan front u izraelskom ratu protiv terorista, pošto elementi Al Kaide i Hezbolaha u ovoj regiji navodno dobivaju sve više na značaju,
zahvaljujući financijskoj potpori iz Saudijske Arabije i Irana. Riječ je o tekstu koji je potpisao analitičar Gordon Bardos u kojem se tvrdi da simpatizera i sljedbenika radikalnog islama ima u najvišim vrhovima vlasti u BiH.
- Arteta
#816 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Znaci Alija poceo rat,a jadni,naivni i maleni Milosevic nasjeo,bas mi ga zao.JoseMujica wrote:što u čemu je problem? Pa i Titinu bistu danas samo paščad zapišavaju...ako ne računate onaj jedan dan godišnje kad lažni komunisti dođu da se slikaju za naslovnice sa par vijenaca cvijeća![]()
- Kaćunak
#817 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Htio bih izloziti smo moj konstruktivni osvrt na tvoju kolicinu izrecenih gluposti:JoseMujica wrote:što u čemu je problem? Pa i Titinu bistu danas samo paščad zapišavaju...ako ne računate onaj jedan dan godišnje kad lažni komunisti dođu da se slikaju za naslovnice sa par vijenaca cvijeća![]()

U slast!
- JoseMujica
#818 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
ne ložim nikoga, već mislim da o ovim stvarima treba otvoreno razgovarati i ne stvarati novi kult lličnosti...taman smo iz jednog ideološkog totalitarizma izašli zašto da odmah upadamo u drugi?
kažem ono što mislim na osnovu stvari kojima sam prisustvovao u ratu i na temelju kasnijeg čitanja Alijine "filozofije"...glede Minhena, da budem iskren, volio bih da sam tamo dočekao i početak, a i kraj rata....a na sopstevnu žalost nisam
al haj da sumiram do sada pristigle odgovore:
jedini Alijin uspjeh je što smo ga preživili
a ovo navijačko sranje ne bih ni komentarisao...čega se pametan stidi budala se time ponosi....dobro došli u društvo navijača FK Rada
taman vam je to intelektualni nivo 
kažem ono što mislim na osnovu stvari kojima sam prisustvovao u ratu i na temelju kasnijeg čitanja Alijine "filozofije"...glede Minhena, da budem iskren, volio bih da sam tamo dočekao i početak, a i kraj rata....a na sopstevnu žalost nisam
al haj da sumiram do sada pristigle odgovore:
a ovo navijačko sranje ne bih ni komentarisao...čega se pametan stidi budala se time ponosi....dobro došli u društvo navijača FK Rada
-
palermo
#819 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Jebi ga Mujice, to je mnogo.JoseMujica wrote: al haj da sumiram do sada pristigle odgovore:
Ne govorim o pojedincima, nego o Bosni i Hercegovini,i Bošnjacima kao političkom narodu.
- JoseMujica
#820 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
ostanimo na tome da smo ga preživili kao pojedinci...Republika Bosna i Hercegovina ga nije preživila....sahranio je državu koju je predstavljao...Bošnjaci su preživjeli na onih 24% teritorija..ostalo dato u kurbanpalermo wrote:Jebi ga Mujice, to je mnogo.JoseMujica wrote: al haj da sumiram do sada pristigle odgovore:
Ne govorim o pojedincima, nego o Bosni i Hercegovini,i Bošnjacima kao političkom narodu.
čisto da se podsjetimo na činjenice:
ovo su trebali biti ratni ciljevi legalno izabrane vlasti RBiH53. sjednica Predsjedništva RBiH,(Sarajevo, 26. 6. 1992.)
dokument:
P l a t f o r m a
za djelovanje Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim
uslovima
4. Odnos prema prekidu rata i uspostavljanju mira u BiH
Svaki rat se u istoriji završi mirom. Što prije mir zamijeni rat, mlanje će biti razaranja i
ljudskih žrtava. Stoga je Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine za pregovore koji
vode miru.
Pregovori o miru mogući su uz poštivanje sljedećih uvjeta, odnosno principa:
a) Prekid ratnih dejstava
b) Uspostavljanje političkog stanja prije početka agresije
c) Priznavanje legalne vlasti države BiH i njenih institucija na cijeloj teritoriji, i
d) Naknadu ratne štete i kažnjavanje krivaca za ratne zločince u saglasnosti sa
medjunarodnim propisima.
U traganju za mirom BiH će tražiti i prihvatiti inicijativu i pomoć medjunarodne zajednice i
njenih institucija.
BiH neće prihvatiti pregovore koji za osnovu imaju stvaranje etnički čistih teritorija ili
regionalnu podjelu BiK na isključivo etničkoj osnovi.
BiH takodjer neće nikada prihvatili bilo kakve teritorijalne i demografske promjene i
prednosti izdejstvovane ratom i nasiljem.
-
palermo
#821 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Već odavno ne ulazim u diskusije oko uloge rahmetli Alije Izetbegovića, imam svoj čvrsti stav u vezi toga, i teško da me iko može pomjeriti iz tog stava.JoseMujica wrote: .....
dakle,molim za razumjevanje što ću odustati ovog trena od daljnje diskusije na ovu temu.
- fantom slobode
#822 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
za tebe nebuloze, za mene - ti si se dao "definirati" bas onako lijepo, sve si nam rekao. Naravno tvoj izbor, ja bih te savjetovao da razmislis da li je bas Sarajevo ima zelju da bude novi Beograd (s obzirom na kantonalnu podjelu - svako brate sebi zaradjujevozijasko wrote:
- fantom slobode
#823 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
palermo wrote:Već odavno ne ulazim u diskusije oko uloge rahmetli Alije Izetbegovića, imam svoj čvrsti stav u vezi toga, i teško da me iko može pomjeriti iz tog stava.JoseMujica wrote: .....
dakle,molim za razumjevanje što ću odustati ovog trena od daljnje diskusije na ovu temu.
http://www.youtube.com/watch?v=LRS7f2dVybo
Malo divljenja za obicnog covjeka nije za odmet...
- madner
#824 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Samo ne treba zaboraviti da je u najtezim trenutucima i Alija pristao na manje od tih 100%. Srecom trazili su previse.
- Bosnolog