SDA-All about

akcelerator

#79801 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

U TK značajne promjene:

Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.

Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
kamberovica polje

#79802 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

akcelerator wrote: 03/10/2022 22:42
JoseMujica wrote: 03/10/2022 21:51 nije Bosna i Hercegovina samo pred mojim i tvojim vratima, već je i u Trnovu i Ilijašu i Olovu i Pazariću. Jeftinije bi bilo riješiti gradski prevoz do tih mjesta nego krhat pare u tramvajsku prugu i imali bi glasove i tih ljudi.
Zanimljivo razmišljanje.

Nazivaju građane pojedinih opština ili dijelova grada/kantona/države seljacima, ne gledaju ni krajičkom oka njihove potrebe, a onda kmeče što ne glasaju za njih. Stvarno zanimljivo. :lol:
Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.
Nisu svi djeca da puše tu priču o nekim konkretnim potrebama ekipe s periferije i sa sela, kad imamo 30 godina koje nam svjedoče da ih se može kupit za fino upakovane riječi od hodže i kilu kafe.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#79803 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

zateznistub wrote: 03/10/2022 22:40
JoseMujica wrote: 03/10/2022 22:38

srećo moja, popij apaurin prije izbora i dva poslije :roll:
Jesi to dobio iznenadan napad duhovitosti uzrokovan napretkom Ukrajine?
nisam druže već ti pokušavam kroz zajebanciju, kulturno skrenuti pažnju da si ohol i nadobudan i ne poštuješ druge ljude s kojima dijeliš ovu državu, pišaš i sereš po njima dok ubodeš tipku na tastaturi, a očekuješ da oni glasaju onako kako je tebi kurcu ćeif...ne ide to jedno s drugim nikako

Zamisli sad situaciju da ti sjediš u kući i neko ti zvoni na vrata...ti otvoriš i tamo lik prodaje nešto i njegove prve riječi tebi su (pročitaj ono gore što si napisao) i razmisli kakva bi tvoja reakcija bila i bi li ti kupio od njega išta?

E tako je i sa politikom i u njoj su političari prodavači (magle) i ako te prodavač zaobilazi i ignoriše, govori da si seljak sigurno ga nećeš zaokružiti. A SDAovci idu tim ljudima, pa im i legaliziraju te kuće (ti bi ih pretpostavljam srušio i izbacio ljude na ulicu?), malo asfaltiraju, pa im paketić dobace.

Za koga bi ti očekivao da ti ljudi glasaju? realno te pitam ne da se naprđujem s tobom
mirza_15

#79804 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 03/10/2022 22:20
mirza_15 wrote: 03/10/2022 22:06

Ma ne treba im niko više. Sa HDZ-om imaju većinu u predstavničkom domu, a SDA ne može blokirati ništa u domu naroda. U prevodu, bez HDZ ne može, a bez bilo koga drugog može. Zato će HDZ bukvalno birati, ali nema puno vremena za to i ne može blokirati po nametnutom zakonu. Ako se dovedu do krajnjeg roka morat će izabrati nekoga jer će izgubiti eksluzivno pravo da predlažu predsjednika pa mogu izgubiti vlast.
I koga god HDZ izabere, taj će morati isporučiti HDZ-u Izborni zakon.
Ja sam davno odlučio da ne komentarišem tvoje upise, ali sada ću prekršiti tu odluku:

Šta će im isporučiti kada je IZ već nametnut?
I 100% sam siguran da je mnogima laknulo zbog toga jer je pao teret sa njih ma šta oni pričali.
akcelerator

#79805 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

kamberovica polje wrote: 03/10/2022 22:49
akcelerator wrote: 03/10/2022 22:42
Zanimljivo razmišljanje.

Nazivaju građane pojedinih opština ili dijelova grada/kantona/države seljacima, ne gledaju ni krajičkom oka njihove potrebe, a onda kmeče što ne glasaju za njih. Stvarno zanimljivo. :lol:
Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.
Nisu svi djeca da puše tu priču o nekim konkretnim potrebama ekipe s periferije i sa sela, kad imamo 30 godina koje nam svjedoče da ih se može kupit za fino upakovane riječi od hodže i kilu kafe.
Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.
Problem je u onima koji im trpaju nešto što ne traže i ne žele.
Forto i Konaković su apsolutno otuđeni od ljudskih potreba.
SDA u tome ima puno više senzibiliteta, šta god ko mislio o njima.
General War

#79806 Re: SDA-All about

Post by General War »

akcelerator wrote: 03/10/2022 22:49 U TK značajne promjene:

Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.

Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
Ali zato satelitskih stranaka se nakotilo heljbei od jedne i od druge partije...
kamberovica polje

#79807 Re: SDA-All about

akcelerator wrote: 03/10/2022 22:55

Slažem se, ljudi očito imaju potrebu da žive u govnima i smeću, da umiru na lažnim respiratorima, da im djecu ubijaju pijana djeca tajkuna u bijesnim autima i to su si omogućili.
Respect za ispunjavanje svojih potreba, samo demokratsko društvo je ipak nešto više od toga.
Optimus09

#79808 Re: SDA-All about

Post by Optimus09 »

Ko obnovi cestu Tuzla Gracanica,ili od Tuzle prema Sarajevu glasam za njega dozivotno :mrgreen:
zateznistub

#79809 Re: SDA-All about

Post by zateznistub »

JoseMujica wrote: 03/10/2022 22:52
zateznistub wrote: 03/10/2022 22:40
Jesi to dobio iznenadan napad duhovitosti uzrokovan napretkom Ukrajine?
nisam druže već ti pokušavam kroz zajebanciju, kulturno skrenuti pažnju da si ohol i nadobudan i ne poštuješ druge ljude s kojima dijeliš ovu državu, pišaš i sereš po njima dok ubodeš tipku na tastaturi, a očekuješ da oni glasaju onako kako je tebi kurcu ćeif...ne ide to jedno s drugim nikako

Zamisli sad situaciju da ti sjediš u kući i neko ti zvoni na vrata...ti otvoriš i tamo lik prodaje nešto i njegove prve riječi tebi su (pročitaj ono gore što si napisao) i razmisli kakva bi tvoja reakcija bila i bi li ti kupio od njega išta?

E tako je i sa politikom i u njoj su političari prodavači (magle) i ako te prodavač zaobilazi i ignoriše, govori da si seljak sigurno ga nećeš zaokružiti. A SDAovci idu tim ljudima, pa im i legaliziraju te kuće (ti bi ih pretpostavljam srušio i izbacio ljude na ulicu?), malo asfaltiraju, pa im paketić dobace.

Za koga bi ti očekivao da ti ljudi glasaju? realno te pitam ne da se naprđujem s tobom
Upravo u ovome lezi sav jad ove zemlje. U urnisanju po urbanom, u pravljenju sela od grada, ruralnog od urbanog. E to je ono sta sda radi od ove drzave i grada. Meni je to odvratno, ne znam za tebe i druge. Mozda je to vama najnormalnije. Meni nije...
A ako mene konkretnonpitas, ne bi im ni dozvolio da naprave ilegalan objekat. Ali to se namjerno gledalo kroz prste jer su dobro znali da time grade sigurnu glasacku masineriju...
Capisci?
JoseMujica

#79810 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

zateznistub wrote: 03/10/2022 22:59
JoseMujica wrote: 03/10/2022 22:52

Upravo u ovome lezi sav jad ove zemlje. U urnisanju po urbanom, u pravljenju sela od grada, ruralnog od urbanog. E to je ono sta sda radi od ove drzave i grada. Meni je to odvratno, ne znam za tebe i druge. Mozda je to vama najnormalnije. Meni nije...
A ako mene konkretnonpitas, ne bi im ni dozvolio da naprave ilegalan objekat. Ali to se namjerno gledalo kroz prste jer su dobro znali da time grade sigurnu glasacku masineriju...
Capisci?
baš bi volio tebe vidjeti u politici :lol: :lol: :lol: :lol:

kad budeš javi mi u pp za koga da glasam, al fakat ovo ti ozbiljno kažem, evo imaš moj glas i ovdje ću te zastupati....baš da vidim te bagere kako ruše jedno trećinu naše kasabe :D
mirza_15

#79811 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Zato je 4 stranka u 3 gradske općine, a onoj jednoj preostaloj treća. Zato je NiP najjača stranka u Kantonu, a Trojka opet osvojila vlast. Ja jesam razočaran što to nije ubjedljivije, ali će to sa Marjanovićem biti 19, a možda i 20 ruku. SDA je prva u Hadžićima, Vogošći, Ilijašu i Trnovu.
zateznistub

#79812 Re: SDA-All about

Post by zateznistub »

JoseMujica wrote: 03/10/2022 23:04

kad budeš javi mi u pp za koga da glasam, al fakat ovo ti ozbiljno kažem, evo imaš moj glas i ovdje ću te zastupati....baš da vidim te bagere kako ruše jedno trećinu naše kasabe :D
Sad je kasno i ti to vrlo dobro znaš, samo pokusas biti duhovit na baterije.
Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favele... Ali kome ja to objasnjavam...
Last edited by zateznistub on 03/10/2022 23:17, edited 1 time in total.
akcelerator

#79813 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

kamberovica polje wrote: 03/10/2022 22:58
Slažem se, ljudi očito imaju potrebu da žive u govnima i smeću, da umiru na lažnim respiratorima, da im djecu ubijaju pijana djeca tajkuna u bijesnim autima i to su si omogućili.
Respect za ispunjavanje svojih potreba, samo demokratsko društvo je ipak nešto više od toga.
Dobro ba, ne petljaj babe i žabe. Ako nekome treba mreža računara i satelit onda mu ih obezbjedi, a ako nekom drugom treba samo krava i bunar onda mu daj kravu i bunar i ne pitaj zašto. To što si ti nabrajao nema veze sa životom.
akcelerator

#79814 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

General War wrote: 03/10/2022 22:56
akcelerator wrote: 03/10/2022 22:49 U TK značajne promjene:

Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.

Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
Ali zato satelitskih stranaka se nakotilo heljbei od jedne i od druge partije...
Pa jeste, ali se promijenio poredak. Ni PDA više nije treća nego je DF/GS.
mirza_15 wrote: 03/10/2022 23:07
Zato je 4 stranka u 3 gradske općine, a onoj jednoj preostaloj treća. Zato je NiP najjača stranka u Kantonu, a Trojka opet osvojila vlast. Ja jesam razočaran što to nije ubjedljivije, ali će to sa Marjanovićem biti 19, a možda i 20 ruku. SDA je prva u Hadžićima, Vogošći, Ilijašu i Trnovu.
Pa eto, svakome u skladu s potrebama. Ako neko iz Trnova ne prigovara što nekome na Skenderiji odgovara Forto onda ne treba ni onaj sa Skenderije da prigovara što nekome u Trnovu odgovara Sebija. Ne znači da je neko u pravu ili nije nego ljudi imaju različite potrebe i shvatanja života.
Hakiz

#79815 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 03/10/2022 22:53
Hakiz wrote: 03/10/2022 22:20

I koga god HDZ izabere, taj će morati isporučiti HDZ-u Izborni zakon.
Ja sam davno odlučio da ne komentarišem tvoje upise, ali sada ću prekršiti tu odluku:

Šta će im isporučiti kada je IZ već nametnut?
I 100% sam siguran da je mnogima laknulo zbog toga jer je pao teret sa njih ma šta oni pričali.
Misliš da je to kraj? Može se mijenjati zakon u onom dijelu u kojem VP nije nametnuo svoje.
Last edited by Hakiz on 03/10/2022 23:24, edited 1 time in total.
JoseMujica

#79816 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

zateznistub wrote: 03/10/2022 23:08
JoseMujica wrote: 03/10/2022 23:04

Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favela... Ali kome ja to objasnjavam...
nadam se da si sam sebi objasnio da je začetak toga još iz Juge, a SDA je nastavila sa istom socijalom. Iza rata je to buknulo jer borci nisu imali gdje živiti, pa izbjeglice i slobodno nastavi niz....mislimo isto o tome, samo ja nisam za to da se ruši jer nisu krivi ti ljudi već je vlast kriva što nije planirala širenje grada i nova naselja i nove lokacije za gradnju. Svak bi kupio prije plansku građevinsku parcelu nego livadu, ali toga kod nas nema. Nego se prvo nagradi pa se legalizuje.

al stvarno ti kažem da imaš moj glas al se nadam da si svjestan da vlast koja bi krenula da ruši ne bi prešla izborni prag
kamberovica polje

#79817 Re: SDA-All about

akcelerator wrote: 03/10/2022 23:14
kamberovica polje wrote: 03/10/2022 22:58

Dobro ba, ne petljaj babe i žabe. Ako nekome treba mreža računara i satelit onda mu ih obezbjedi, a ako nekom drugom treba samo krava i bunar onda mu daj kravu i bunar i ne pitaj zašto. To što si ti nabrajao nema veze sa životom.
Preko krava i bunara do demografske katastrofe i malina respiratora.
zateznistub

#79818 Re: SDA-All about

Post by zateznistub »

JoseMujica wrote: 03/10/2022 23:19
zateznistub wrote: 03/10/2022 23:08

Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favela... Ali kome ja to objasnjavam...
nadam se da si sam sebi objasnio da je začetak toga još iz Juge, a SDA je nastavila sa istom socijalom. Iza rata je to buknulo jer borci nisu imali gdje živiti, pa izbjeglice i slobodno nastavi niz....mislimo isto o tome, samo ja nisam za to da se ruši jer nisu krivi ti ljudi već je vlast kriva što nije planirala širenje grada i nova naselja i nove lokacije za gradnju. Svak bi kupio prije plansku građevinsku parcelu nego livadu, ali toga kod nas nema. Nego se prvo nagradi pa se legalizuje.

al stvarno ti kažem da imaš moj glas al se nadam da si svjestan da vlast koja bi krenula da ruši ne bi prešla izborni prag
E zato i pobjeduju jedni te isti 30 i kusur godina. Zasto? Zato sto svi ne rade ništa drugo nego čuvaju fotelju i guzicu u njoj.
I sve dok se rqdikalno ne krene u rjesavanje problema bit ce kako ce biti.
akcelerator

#79819 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

kamberovica polje wrote: 03/10/2022 23:24
akcelerator wrote: 03/10/2022 23:14

Preko krava i bunara živi država. Seljak je temelj života svugdje u svijetu. Pitam te šta bi jeo i oblačio da ti nije seljaka? Šta bi uopšte imao u životu da ti negdje u svijetu neki seljak to ne omogući, od kopanja rude do branja bilja, gajenja životinja, ne znam ni ja čega.

I opet kažem ne petljaj sa tom pričom gluposti koje nemaju veze sa životom.
mirza_15

#79820 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.
kamberovica polje

#79821 Re: SDA-All about

akcelerator wrote: 03/10/2022 23:31
kamberovica polje wrote: 03/10/2022 23:24
Preko krava i bunara živi država. Seljak je temelj života svugdje u svijetu. Pitam te šta bi jeo i oblačio da ti nije seljaka? Šta bi uopšte imao u životu da ti negdje u svijetu neki seljak to ne omogući, od kopanja rude do branja bilja, gajenja životinja, ne znam ni ja čega.

Pravi SDA glasač, samo floksulica za floskulicom.
Šta od ovog što sam napisao nije činjenica i nema veze sa životom?
akcelerator

#79822 Re: SDA-All about

Post by akcelerator »

kamberovica polje wrote: 03/10/2022 23:37
akcelerator wrote: 03/10/2022 23:31

Pravi SDA glasač, samo floksulica za floskulicom.
Šta od ovog što sam napisao nije činjenica i nema veze sa životom?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#79823 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

zateznistub wrote: 03/10/2022 21:08
mk ultra wrote: 03/10/2022 20:27 Jos neko da spomene nesto ne valja treba ga hladno upicku materinu poslati :bih:
Bravo!
Kaze meni kolegica nije glasala, nije stigla, kuca, djeca, rucak.... je samo usutao i rekoh izvini imam posla.

Imas djecu jbt.
hatemondays

#79824 Re: SDA-All about

Post by hatemondays »

mirza_15 wrote: 03/10/2022 23:36 Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.
Evo sad sve to napisi za GOP in USA, isto jarane, boli njihove glasace ona stvar oni imaju svoju mantru i tacka. Problem za ove nazovi partijice sto su upali u zamku zvanu " Sebija" i onda su ovi SDA glasaci upalili svoje alarme i imamo to sto imamo. I ne bi se iznenadio da se Kirba namjerno sklonio, sto se uzelo uzelo a vi novi se borite. E kad ne uspije za 4 godine vracaj nam dozivotnog. Generalno ko god dodje na vlast je najebao, vidite li vi ljudi sta se desava u svijetu. Tresu se ozbiljne ekonomije a vi svrsavajte kako je Kirba donji. Ridjobrada lisica se izvukla i smjeska ce se iz kornera, u cuzu garant nece ima sigurno sve ove nove a bivse clanove SDA u saci. Nova ekipa ce skontati da vladati ovakvim narodom i nije bas neki uspjeh. Mi smo kao narodi propustili tih prvih zlatnih 10 godina , otisle su u vjetar.
emigrazione

#79825 Re: SDA-All about

Post by emigrazione »

mirza_15 wrote: 03/10/2022 23:36 Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.
Ne možeš mjesecima urlati kako je ViK vakav nakav, kako ćeš ti sve da središ da bude ko pišta i onda dovedeš opskurnog Salića sa kupljenom diplomom nekog seoskog fakulteta koji nema pojma šta je H2O, to je ono što SDA drži u životu, kakvi ezani i selami
Post Reply