SDA-All about
-
akcelerator
#79801 Re: SDA-All about
U TK značajne promjene:
Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.
Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.
Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
- kamberovica polje
#79802 Re: SDA-All about
Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:42Zanimljivo razmišljanje.JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 21:51 nije Bosna i Hercegovina samo pred mojim i tvojim vratima, već je i u Trnovu i Ilijašu i Olovu i Pazariću. Jeftinije bi bilo riješiti gradski prevoz do tih mjesta nego krhat pare u tramvajsku prugu i imali bi glasove i tih ljudi.
Nazivaju građane pojedinih opština ili dijelova grada/kantona/države seljacima, ne gledaju ni krajičkom oka njihove potrebe, a onda kmeče što ne glasaju za njih. Stvarno zanimljivo.![]()
Nisu svi djeca da puše tu priču o nekim konkretnim potrebama ekipe s periferije i sa sela, kad imamo 30 godina koje nam svjedoče da ih se može kupit za fino upakovane riječi od hodže i kilu kafe.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#79803 Re: SDA-All about
nisam druže već ti pokušavam kroz zajebanciju, kulturno skrenuti pažnju da si ohol i nadobudan i ne poštuješ druge ljude s kojima dijeliš ovu državu, pišaš i sereš po njima dok ubodeš tipku na tastaturi, a očekuješ da oni glasaju onako kako je tebi kurcu ćeif...ne ide to jedno s drugim nikakozateznistub wrote: ↑03/10/2022 22:40Jesi to dobio iznenadan napad duhovitosti uzrokovan napretkom Ukrajine?
Zamisli sad situaciju da ti sjediš u kući i neko ti zvoni na vrata...ti otvoriš i tamo lik prodaje nešto i njegove prve riječi tebi su (pročitaj ono gore što si napisao) i razmisli kakva bi tvoja reakcija bila i bi li ti kupio od njega išta?
E tako je i sa politikom i u njoj su političari prodavači (magle) i ako te prodavač zaobilazi i ignoriše, govori da si seljak sigurno ga nećeš zaokružiti. A SDAovci idu tim ljudima, pa im i legaliziraju te kuće (ti bi ih pretpostavljam srušio i izbacio ljude na ulicu?), malo asfaltiraju, pa im paketić dobace.
Za koga bi ti očekivao da ti ljudi glasaju? realno te pitam ne da se naprđujem s tobom
-
mirza_15
#79804 Re: SDA-All about
Ja sam davno odlučio da ne komentarišem tvoje upise, ali sada ću prekršiti tu odluku:Hakiz wrote: ↑03/10/2022 22:20I koga god HDZ izabere, taj će morati isporučiti HDZ-u Izborni zakon.mirza_15 wrote: ↑03/10/2022 22:06
Ma ne treba im niko više. Sa HDZ-om imaju većinu u predstavničkom domu, a SDA ne može blokirati ništa u domu naroda. U prevodu, bez HDZ ne može, a bez bilo koga drugog može. Zato će HDZ bukvalno birati, ali nema puno vremena za to i ne može blokirati po nametnutom zakonu. Ako se dovedu do krajnjeg roka morat će izabrati nekoga jer će izgubiti eksluzivno pravo da predlažu predsjednika pa mogu izgubiti vlast.
Šta će im isporučiti kada je IZ već nametnut?
I 100% sam siguran da je mnogima laknulo zbog toga jer je pao teret sa njih ma šta oni pričali.
-
akcelerator
#79805 Re: SDA-All about
Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 22:49Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:42
Zanimljivo razmišljanje.
Nazivaju građane pojedinih opština ili dijelova grada/kantona/države seljacima, ne gledaju ni krajičkom oka njihove potrebe, a onda kmeče što ne glasaju za njih. Stvarno zanimljivo.![]()
Nisu svi djeca da puše tu priču o nekim konkretnim potrebama ekipe s periferije i sa sela, kad imamo 30 godina koje nam svjedoče da ih se može kupit za fino upakovane riječi od hodže i kilu kafe.
Problem je u onima koji im trpaju nešto što ne traže i ne žele.
Forto i Konaković su apsolutno otuđeni od ljudskih potreba.
SDA u tome ima puno više senzibiliteta, šta god ko mislio o njima.
- General War
#79806 Re: SDA-All about
Ali zato satelitskih stranaka se nakotilo heljbei od jedne i od druge partije...akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:49 U TK značajne promjene:
Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.
Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
- kamberovica polje
#79807 Re: SDA-All about
Slažem se, ljudi očito imaju potrebu da žive u govnima i smeću, da umiru na lažnim respiratorima, da im djecu ubijaju pijana djeca tajkuna u bijesnim autima i to su si omogućili.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:55Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 22:49
Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.
Respect za ispunjavanje svojih potreba, samo demokratsko društvo je ipak nešto više od toga.
- Optimus09
#79808 Re: SDA-All about
Ko obnovi cestu Tuzla Gracanica,ili od Tuzle prema Sarajevu glasam za njega dozivotno 
- zateznistub
#79809 Re: SDA-All about
Upravo u ovome lezi sav jad ove zemlje. U urnisanju po urbanom, u pravljenju sela od grada, ruralnog od urbanog. E to je ono sta sda radi od ove drzave i grada. Meni je to odvratno, ne znam za tebe i druge. Mozda je to vama najnormalnije. Meni nije...JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 22:52nisam druže već ti pokušavam kroz zajebanciju, kulturno skrenuti pažnju da si ohol i nadobudan i ne poštuješ druge ljude s kojima dijeliš ovu državu, pišaš i sereš po njima dok ubodeš tipku na tastaturi, a očekuješ da oni glasaju onako kako je tebi kurcu ćeif...ne ide to jedno s drugim nikakozateznistub wrote: ↑03/10/2022 22:40
Jesi to dobio iznenadan napad duhovitosti uzrokovan napretkom Ukrajine?
Zamisli sad situaciju da ti sjediš u kući i neko ti zvoni na vrata...ti otvoriš i tamo lik prodaje nešto i njegove prve riječi tebi su (pročitaj ono gore što si napisao) i razmisli kakva bi tvoja reakcija bila i bi li ti kupio od njega išta?
E tako je i sa politikom i u njoj su političari prodavači (magle) i ako te prodavač zaobilazi i ignoriše, govori da si seljak sigurno ga nećeš zaokružiti. A SDAovci idu tim ljudima, pa im i legaliziraju te kuće (ti bi ih pretpostavljam srušio i izbacio ljude na ulicu?), malo asfaltiraju, pa im paketić dobace.
Za koga bi ti očekivao da ti ljudi glasaju? realno te pitam ne da se naprđujem s tobom
A ako mene konkretnonpitas, ne bi im ni dozvolio da naprave ilegalan objekat. Ali to se namjerno gledalo kroz prste jer su dobro znali da time grade sigurnu glasacku masineriju...
Capisci?
- JoseMujica
#79810 Re: SDA-All about
baš bi volio tebe vidjeti u politicizateznistub wrote: ↑03/10/2022 22:59Upravo u ovome lezi sav jad ove zemlje. U urnisanju po urbanom, u pravljenju sela od grada, ruralnog od urbanog. E to je ono sta sda radi od ove drzave i grada. Meni je to odvratno, ne znam za tebe i druge. Mozda je to vama najnormalnije. Meni nije...JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 22:52
nisam druže već ti pokušavam kroz zajebanciju, kulturno skrenuti pažnju da si ohol i nadobudan i ne poštuješ druge ljude s kojima dijeliš ovu državu, pišaš i sereš po njima dok ubodeš tipku na tastaturi, a očekuješ da oni glasaju onako kako je tebi kurcu ćeif...ne ide to jedno s drugim nikako
A ako mene konkretnonpitas, ne bi im ni dozvolio da naprave ilegalan objekat. Ali to se namjerno gledalo kroz prste jer su dobro znali da time grade sigurnu glasacku masineriju...
Capisci?
kad budeš javi mi u pp za koga da glasam, al fakat ovo ti ozbiljno kažem, evo imaš moj glas i ovdje ću te zastupati....baš da vidim te bagere kako ruše jedno trećinu naše kasabe
-
mirza_15
#79811 Re: SDA-All about
Zato je 4 stranka u 3 gradske općine, a onoj jednoj preostaloj treća. Zato je NiP najjača stranka u Kantonu, a Trojka opet osvojila vlast. Ja jesam razočaran što to nije ubjedljivije, ali će to sa Marjanovićem biti 19, a možda i 20 ruku. SDA je prva u Hadžićima, Vogošći, Ilijašu i Trnovu.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:55Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 22:49
Nit je famozna FGR kulturom umivena uzvišena kasta, nit će fina ruralna raja glasat za ikog osima SDA, pa makar im mrske komunjare sutra dovukl prugu za maglev vozove u selo.
- zateznistub
#79812 Re: SDA-All about
Sad je kasno i ti to vrlo dobro znaš, samo pokusas biti duhovit na baterije.JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 23:04
baš bi volio tebe vidjeti u politici![]()
![]()
![]()
![]()
kad budeš javi mi u pp za koga da glasam, al fakat ovo ti ozbiljno kažem, evo imaš moj glas i ovdje ću te zastupati....baš da vidim te bagere kako ruše jedno trećinu naše kasabe![]()
Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favele... Ali kome ja to objasnjavam...
Last edited by zateznistub on 03/10/2022 23:17, edited 1 time in total.
-
akcelerator
#79813 Re: SDA-All about
Dobro ba, ne petljaj babe i žabe. Ako nekome treba mreža računara i satelit onda mu ih obezbjedi, a ako nekom drugom treba samo krava i bunar onda mu daj kravu i bunar i ne pitaj zašto. To što si ti nabrajao nema veze sa životom.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 22:58Slažem se, ljudi očito imaju potrebu da žive u govnima i smeću, da umiru na lažnim respiratorima, da im djecu ubijaju pijana djeca tajkuna u bijesnim autima i to su si omogućili.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:55
Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.
Respect za ispunjavanje svojih potreba, samo demokratsko društvo je ipak nešto više od toga.
-
akcelerator
#79814 Re: SDA-All about
Pa jeste, ali se promijenio poredak. Ni PDA više nije treća nego je DF/GS.General War wrote: ↑03/10/2022 22:56Ali zato satelitskih stranaka se nakotilo heljbei od jedne i od druge partije...akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:49 U TK značajne promjene:
Prije četiri godine:
SDP 49.326 glasova,
SDA 49.074.
Ove godine:
SDA 43.730,
SDP 25.081.
Pa eto, svakome u skladu s potrebama. Ako neko iz Trnova ne prigovara što nekome na Skenderiji odgovara Forto onda ne treba ni onaj sa Skenderije da prigovara što nekome u Trnovu odgovara Sebija. Ne znači da je neko u pravu ili nije nego ljudi imaju različite potrebe i shvatanja života.mirza_15 wrote: ↑03/10/2022 23:07Zato je 4 stranka u 3 gradske općine, a onoj jednoj preostaloj treća. Zato je NiP najjača stranka u Kantonu, a Trojka opet osvojila vlast. Ja jesam razočaran što to nije ubjedljivije, ali će to sa Marjanovićem biti 19, a možda i 20 ruku. SDA je prva u Hadžićima, Vogošći, Ilijašu i Trnovu.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 22:55
Ljudi nisu glupi, imaju i znaju svoje potrebe.
-
Hakiz
#79815 Re: SDA-All about
Misliš da je to kraj? Može se mijenjati zakon u onom dijelu u kojem VP nije nametnuo svoje.
Last edited by Hakiz on 03/10/2022 23:24, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#79816 Re: SDA-All about
nadam se da si sam sebi objasnio da je začetak toga još iz Juge, a SDA je nastavila sa istom socijalom. Iza rata je to buknulo jer borci nisu imali gdje živiti, pa izbjeglice i slobodno nastavi niz....mislimo isto o tome, samo ja nisam za to da se ruši jer nisu krivi ti ljudi već je vlast kriva što nije planirala širenje grada i nova naselja i nove lokacije za gradnju. Svak bi kupio prije plansku građevinsku parcelu nego livadu, ali toga kod nas nema. Nego se prvo nagradi pa se legalizuje.zateznistub wrote: ↑03/10/2022 23:08Sad je kasno i ti to vrlo dobro znaš, samo pokusas biti duhovit na baterije.JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 23:04
baš bi volio tebe vidjeti u politici![]()
![]()
![]()
![]()
kad budeš javi mi u pp za koga da glasam, al fakat ovo ti ozbiljno kažem, evo imaš moj glas i ovdje ću te zastupati....baš da vidim te bagere kako ruše jedno trećinu naše kasabe![]()
Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favela... Ali kome ja to objasnjavam...
al stvarno ti kažem da imaš moj glas al se nadam da si svjestan da vlast koja bi krenula da ruši ne bi prešla izborni prag
- kamberovica polje
#79817 Re: SDA-All about
Preko krava i bunara do demografske katastrofe i malina respiratora.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 23:14Dobro ba, ne petljaj babe i žabe. Ako nekome treba mreža računara i satelit onda mu ih obezbjedi, a ako nekom drugom treba samo krava i bunar onda mu daj kravu i bunar i ne pitaj zašto. To što si ti nabrajao nema veze sa životom.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 22:58
Slažem se, ljudi očito imaju potrebu da žive u govnima i smeću, da umiru na lažnim respiratorima, da im djecu ubijaju pijana djeca tajkuna u bijesnim autima i to su si omogućili.
- zateznistub
#79818 Re: SDA-All about
E zato i pobjeduju jedni te isti 30 i kusur godina. Zasto? Zato sto svi ne rade ništa drugo nego čuvaju fotelju i guzicu u njoj.JoseMujica wrote: ↑03/10/2022 23:19nadam se da si sam sebi objasnio da je začetak toga još iz Juge, a SDA je nastavila sa istom socijalom. Iza rata je to buknulo jer borci nisu imali gdje živiti, pa izbjeglice i slobodno nastavi niz....mislimo isto o tome, samo ja nisam za to da se ruši jer nisu krivi ti ljudi već je vlast kriva što nije planirala širenje grada i nova naselja i nove lokacije za gradnju. Svak bi kupio prije plansku građevinsku parcelu nego livadu, ali toga kod nas nema. Nego se prvo nagradi pa se legalizuje.zateznistub wrote: ↑03/10/2022 23:08
Sad je kasno i ti to vrlo dobro znaš, samo pokusas biti duhovit na baterije.
Te stvari su se trebale rjesavati cak i prije rata i na tim mjestima graditi lijepa naselja a ne ove danasnje favela... Ali kome ja to objasnjavam...
al stvarno ti kažem da imaš moj glas al se nadam da si svjestan da vlast koja bi krenula da ruši ne bi prešla izborni prag
I sve dok se rqdikalno ne krene u rjesavanje problema bit ce kako ce biti.
-
akcelerator
#79819 Re: SDA-All about
Preko krava i bunara živi država. Seljak je temelj života svugdje u svijetu. Pitam te šta bi jeo i oblačio da ti nije seljaka? Šta bi uopšte imao u životu da ti negdje u svijetu neki seljak to ne omogući, od kopanja rude do branja bilja, gajenja životinja, ne znam ni ja čega.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 23:24Preko krava i bunara do demografske katastrofe i malina respiratora.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 23:14
Dobro ba, ne petljaj babe i žabe. Ako nekome treba mreža računara i satelit onda mu ih obezbjedi, a ako nekom drugom treba samo krava i bunar onda mu daj kravu i bunar i ne pitaj zašto. To što si ti nabrajao nema veze sa životom.
I opet kažem ne petljaj sa tom pričom gluposti koje nemaju veze sa životom.
-
mirza_15
#79820 Re: SDA-All about
Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.
- kamberovica polje
#79821 Re: SDA-All about
Pravi SDA glasač, samo floksulica za floskulicom.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 23:31Preko krava i bunara živi država. Seljak je temelj života svugdje u svijetu. Pitam te šta bi jeo i oblačio da ti nije seljaka? Šta bi uopšte imao u životu da ti negdje u svijetu neki seljak to ne omogući, od kopanja rude do branja bilja, gajenja životinja, ne znam ni ja čega.kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 23:24
Preko krava i bunara do demografske katastrofe i malina respiratora.
Šta od ovog što sam napisao nije činjenica i nema veze sa životom?
-
akcelerator
#79822 Re: SDA-All about
kamberovica polje wrote: ↑03/10/2022 23:37Pravi SDA glasač, samo floksulica za floskulicom.akcelerator wrote: ↑03/10/2022 23:31
Preko krava i bunara živi država. Seljak je temelj života svugdje u svijetu. Pitam te šta bi jeo i oblačio da ti nije seljaka? Šta bi uopšte imao u životu da ti negdje u svijetu neki seljak to ne omogući, od kopanja rude do branja bilja, gajenja životinja, ne znam ni ja čega.
Šta od ovog što sam napisao nije činjenica i nema veze sa životom?
- drug_profi
#79823 Re: SDA-All about
Kaze meni kolegica nije glasala, nije stigla, kuca, djeca, rucak.... je samo usutao i rekoh izvini imam posla.
Imas djecu jbt.
- hatemondays
#79824 Re: SDA-All about
Evo sad sve to napisi za GOP in USA, isto jarane, boli njihove glasace ona stvar oni imaju svoju mantru i tacka. Problem za ove nazovi partijice sto su upali u zamku zvanu " Sebija" i onda su ovi SDA glasaci upalili svoje alarme i imamo to sto imamo. I ne bi se iznenadio da se Kirba namjerno sklonio, sto se uzelo uzelo a vi novi se borite. E kad ne uspije za 4 godine vracaj nam dozivotnog. Generalno ko god dodje na vlast je najebao, vidite li vi ljudi sta se desava u svijetu. Tresu se ozbiljne ekonomije a vi svrsavajte kako je Kirba donji. Ridjobrada lisica se izvukla i smjeska ce se iz kornera, u cuzu garant nece ima sigurno sve ove nove a bivse clanove SDA u saci. Nova ekipa ce skontati da vladati ovakvim narodom i nije bas neki uspjeh. Mi smo kao narodi propustili tih prvih zlatnih 10 godina , otisle su u vjetar.mirza_15 wrote: ↑03/10/2022 23:36 Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.
- emigrazione
#79825 Re: SDA-All about
Ne možeš mjesecima urlati kako je ViK vakav nakav, kako ćeš ti sve da središ da bude ko pišta i onda dovedeš opskurnog Salića sa kupljenom diplomom nekog seoskog fakulteta koji nema pojma šta je H2O, to je ono što SDA drži u životu, kakvi ezani i selamimirza_15 wrote: ↑03/10/2022 23:36 Ma u 90% slučajeva se za SDA glasa zbog tzv. identitetskih pitanja što je meni fascinantno. Ne postoji ta stvar koju ti možeš tim ljudima isporučiti da bi oni promijenili mišljenje i glasali za nekog drugog. Oni identifikuju SDA sa vjerom, patriotizmom, državom i uvijek ih kupe na te teme i na strah od promjena jer će doći izdajnici koji će im zabraniti ezan i selam, a vjeronauku ukinuti u školi. Malo toga kod njih ima veze sa potrebama. A veliki je problem kada glasaš zbog toga jer onda taj za kojeg si glasao ne mora da radi niti da se trudi. Glasačeš za njega ponovo. Vidjeli smo kako to izgleda u praksi, a ako zbog blizine i povezanosti ne možeš da shvatiš ovo što pišem pogledaj sa strane RS i Dodika koji je primjer toga na n-tu. Pokrade ih lik, žive katastrofalno, ali opet glasaju za njega. Nije SDA taj level, ali jeste isti modus ponašanja. Ovakvo ponašanje glasača je, po meni, definicija gluposti (nije ova konstatacija plod frustracije nego zaista tako mislim) i vodi nas u stagnaciju i nazadak, a ne napredak. Ne kažnjavati na izborima za greške i ne pozivati na odgovornost, nego glasati za našeg, jer su te ubijedili da će u suprotnom da nam ukinu sve što ima veze sa vjerom, je put u sigurnu propast, a osoba koja tako glasa je po definiciji, u najmanju ruku naivna, a prije glupa.