Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7976 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

nivla wrote: 10/07/2024 10:44 obrazovana ko i vecina sdai sdp kadrova na vikend univerzitetima, cuj pravni fakultet kiseljak, pa to je na losijem glasu od centrale u travniku
Da da, isto ko i svaki sda termit. Historija na univerzitetu u sarajevu, magistra prava na univerzitetu u sarajevu, doktorat na univerzitetu u zenici....hej kao da citam biografiju prosjecnog sda-ovca :lol:
dječak sa šibicama

#7977 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

nivla wrote: 10/07/2024 10:44 obrazovana ko i vecina sdai sdp kadrova na vikend univerzitetima, cuj pravni fakultet kiseljak, pa to je na losijem glasu od centrale u travniku
Ona zavrsila Kiseljak?

Zet je tamo zavrsio neki menadzment, kaze padnes samo ako ne uplatis ratu :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7978 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Benjamina zavrsila dva fakulteta na univerzetetu u sarajevu i spocitava joj se kiseljak...

Nevjerovatno. Postavi se njena biografija i opet ljudi zakljucuju kako im je kurcu cejf. Na internet idu samo da traze potvrdu svojih nebuloza.
Dozer

#7979 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.

Onda im se namjenski otvorio "Univerzitet u Travniku", ali ima i onaj u Sirokom, kao i onaj na Sokocu.
Last edited by Dozer on 10/07/2024 11:02, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7980 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

A vjesalice, reci nam, jel i biolozi zavrsavaju klasicnu knjizevnost obzirom da su nazivi zivotinjskih vrsta na, jebiga, latinskom?

Sta urade kad nadju novu vrstu? Zovu profesoricu latinskog iz srednje?
dječak sa šibicama

#7981 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Dozer wrote: 10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.

Sta sdu tek na ekonomiji radili, bas to, dodje i pita ga "komisija" koja ti ocjena treba.

Moja kona, nije u nikakvoj stranci, zavrsila FPN da se ni na jednom ispitu nije pojavila. "Neko" za nju hodao po profesorskim kabinetima, sa kovertama.
Cijela drzava mafijaska.
izvrsni direktor

#7982 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Chmoljo wrote: 10/07/2024 11:01 A vjesalice, reci nam, jel i biolozi zavrsavaju klasicnu knjizevnost obzirom da su nazivi zivotinjskih vrsta na, jebiga, latinskom?

Sta urade kad nadju novu vrstu? Zovu profesoricu latinskog iz srednje?
:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7984 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju :-)

ali je fasada problem jer se privatni interesi/problemi, i to ljudi koji donose odluke, rješavaju javnim novcem...ovo je konceptualno isto kao Skakino ulaganje u rasvjetu u nakoj pripizdini.

A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši :evil:
dječak sa šibicama

#7985 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Nije mahalanje, ptice na grani znaju kako se zavrsavaju travnicki, kiseljacki, sokolacki "fakulteti".

Dobili su akreditacije od onih koji ce ih i "zavrsiti", misli o tome :D
ljubijankic

#7986 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ljubijankic »

Dozer wrote: 10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.

Onda im se namjenski otvorio "Univerzitet u Travniku", ali ima i onaj u Sirokom, kao i onaj na Sokocu.
Glupo je nesto govoriti Travniku, Širokom, Cazinu kada svi znamo kako je Zahiragić dobio diplomu u Sarajevu.
JoseMujica

#7987 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2024 11:08 Nije mahalanje, ptice na grani znaju kako se zavrsavaju travnicki, kiseljacki, sokolacki "fakulteti".

Dobili su akreditacije od onih koji ce ih i "zavrsiti", misli o tome :D
ma jarane ptice na grani isto tako znaju, i tome sam lično svjedočio, da su pojedinci i Sarajevski završavali u kafanama

u Travniku su barem svi jednaki.

ko hoće da uči učiće i u Travniku i Kiseljaku i Sarajevu itd.

ko neće tražiće štelu ili đe da gurne kovertu ili da odradi ispit u naturi (sjeti se afere s pravnog fakulteta UNSA)
dječak sa šibicama

#7988 Re: Gradonačelnica Sarajeva

To niti ne sporim, i UNSA su mnogi zavrsili da ispita vidjeli nisu.

Valjda zato i imamo ovakvu poplavu "strucnjaka" na pozicijama.
dječak sa šibicama

#7989 Re: Gradonačelnica Sarajeva

A opet, nismo se ni sa strucnjacima usrecili.
Za Bicakcica znam iz licnog iskustva, da je fantastican u poslu koji radi odnosno da je jako strucan za svoju struku. Ista stvar Ganic, od vise ljudi kojima je predavao dinamiku fluida, cujem da je odlican u tom "predmetu", svjetska klasa.

Ali su najstrucniji za ukrasti, na zalost.
JoseMujica

#7990 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

da i Bendži je možda top profesorica, ali nismo ti i ja mjerodavni da o tome sudimo već njeni studenti i rezultati koji će ti studenti postići ili ne.

zato i kažem da je ovo oko fakulteta obično mahalanje

ali kada odradiš fasadu javnim novcem, pa u toj zgradi kupiš stan, e to je baš čisti Skakizam
Dozer

#7991 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2024 11:03
Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.

Sta sdu tek na ekonomiji radili, bas to, dodje i pita ga "komisija" koja ti ocjena treba.

Moja kona, nije u nikakvoj stranci, zavrsila FPN da se ni na jednom ispitu nije pojavila. "Neko" za nju hodao po profesorskim kabinetima, sa kovertama.
Cijela drzava mafijaska.
A tek na pravu...ih....
JoseMujica

#7992 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Dozer wrote: 10/07/2024 11:27
dječak sa šibicama wrote: 10/07/2024 11:03

Cijela drzava mafijaska.
A tek na pravu...ih....
nema na kojem fakultetu UNSA toga nije bilo, a FPN i DIF su prednjačili sa završavanjem diploma SDA-ovcima. U jednom trenutku je SDA bila "najzdravija" sranka tj. sa najviše DIF-ovaca u Predsjedništvu, ali ima je nakon otcjepljenja tu titulu preuzeo NiP :lol:
Dozer

#7993 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: 10/07/2024 11:06 ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju :-)

ali je fasada problem jer se privatni interesi/problemi, i to ljudi koji donose odluke, rješavaju javnim novcem...ovo je konceptualno isto kao Skakino ulaganje u rasvjetu u nakoj pripizdini.

A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši :evil:
Ima tu svega. Neki od tih privatnih su sasvim OK, ala onaj Dacicev ekonomski, ali ima ih stvarno da su odron i da diploma s njih ne vrijedi koliko ni tariguz.

I nije to samo kod nas ovdje, i Srbija je ista. Sjecam se prije 10-ak godina situacije kada je, pazi sad - tadasnja ministrica pravosudja (ne sjecam se imena) ispala u novinama jer je njen vozac, za vikend, jurcajuci s njom u autu cestom prema nekoj selendri 20-30km od Beograda, pregazio mrtvog covjeka na cesti (covjeka vec usmrtilo drugo vozilo, bila kolona, ali ovaj upalio blinkere i pored kolone, i preleti preko covjeka na cesti). A zurili su - na njen "fakultet". Nakon toga novinari otisli u to neko selo da vide taj pravni fakultet, i zatekli nekakvu zgradicu polupanih prozora, sva razvaljena, a na jednom njeno cosku nekakva vrata i iznad njih pise "Pravni fakultet" :lol:
JoseMujica

#7994 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Dozer wrote: 10/07/2024 11:33
JoseMujica wrote: 10/07/2024 11:06 ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju :-)

Ima tu svega. Neki od tih privatnih su sasvim OK, ala onaj Dacicev ekonomski, ali ima ih stvarno da su odron i da diploma s njih ne vrijedi koliko ni tariguz.

I nije to samo kod nas ovdje, i Srbija je ista. Sjecam se prije 10-ak godina situacije kada je, pazi sad - tadasnja ministrica pravosudja (ne sjecam se imena) ispala u novinama jer je njen vozac, za vikend, jurcajuci s njom u autu cestom prema nekoj selendri 20-30km od Beograda, pregazio mrtvog covjeka na cesti (covjeka vec usmrtilo drugo vozilo, bila kolona, ali ovaj upalio blinkere i pored kolone, i preleti preko covjeka na cesti). A zurili su - na njen "fakultet". Nakon toga novinari otisli u to neko selo da vide taj pravni fakultet, i zatekli nekakvu zgradicu polupanih prozora, sva razvaljena, a na jednom njeno cosku nekakva vrata i iznad njih pise "Pravni fakultet" :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

joj jebote...baš urnebesna tragedija :-)

al jebga to je sve do države, koja takvim "fakultetima" daje dozvolu za rad i akreditira ih
Zombi_Rex

#7995 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Zombi_Rex »

Ima li još tih stanova u Titovoj za 300.000KM da i ja jedan kupim, kome trebam uslugu učiniti?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7996 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 10/07/2024 08:39
vjeshalica wrote: 09/07/2024 20:59 https://ekran.ba/?pä12591

Nepoznati portal i pljuvacina, ali ovaj dio me posebno oborio s nogu:
Benjamina Karić doktorirala “klasično rimsko pravo“, a da nikada nije ozbiljno studirala klasične jezike, dovoljno govori da je i ovdje u pitanju “akademska rašomonijada“.
Odma vidis koliki je to nivo ozbiljnosti od portala a i nivo obrazovanosti onog ko je napisao ovaj test, a i onog ko ga na ovaj forum dijeli :lol:

Vjesalice, nije za zdrsvlje dobra tolika kolicina ljubomore
Oj hljebe
elk

#7997 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by elk »

Pa dali im dozvole za rad ovi sto im fali skole i sto za par sedmica ili mjeseci sve zavrse. Uzajamni interes. Ko je isao regularno 4-5 godina i radio sto svaki normalan student radi nosi odavno magarece usi.

Za benjaminu pojma nemam, nit me zanima. Ne mogu nista da tvrdim ni za ovaj stan i fasadu... meni smeta njeno povremeno desnicarsko izdrkavanje i svakom loncu poklopac politika. I svo vrijeme ta neka nedoraslost funkciji gradonacelnice.

Bila mi je osvjezenje na pocetku, poslije toga sve ubleha teska. Materijal za df davno rekoh.
Dozer

#7998 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

Zombi_Rex wrote: 10/07/2024 11:42 Ima li još tih stanova u Titovoj za 300.000KM da i ja jedan kupim, kome trebam uslugu učiniti?
Evo 1 za 720, 105m2, moRe li? Centar centara, Kuloviceva :D
izvrsni direktor

#7999 Re: Gradonačelnica Sarajeva

_BataZiv_0809 wrote: 10/07/2024 11:52
izvrsni direktor wrote: 10/07/2024 08:39
vjeshalica wrote: 09/07/2024 20:59 https://ekran.ba/?pä12591

Nepoznati portal i pljuvacina, ali ovaj dio me posebno oborio s nogu:
Benjamina Karić doktorirala “klasično rimsko pravo“, a da nikada nije ozbiljno studirala klasične jezike, dovoljno govori da je i ovdje u pitanju “akademska rašomonijada“.
Odma vidis koliki je to nivo ozbiljnosti od portala a i nivo obrazovanosti onog ko je napisao ovaj test, a i onog ko ga na ovaj forum dijeli :lol:

Vjesalice, nije za zdrsvlje dobra tolika kolicina ljubomore
Oj hljebe
Koliko znam, ti si pravnik. Kako ti stojis sa "klasicnim jezicima" ?
dječak sa šibicama

#8000 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Ona se kao i Cengic, "ubila" za DF. Ali DF ne nosi broj glasova koliko SDP, bar u Sarajevu.

Pa ce malo pricekati, a mozda imaju liderske ambicije pa se nova partija formira. Dodajem i Rumenka iz predsjednistva u trojac.

Samo da se ne potuku oko liderstva u novoj stranci.
Post Reply