Da da, isto ko i svaki sda termit. Historija na univerzitetu u sarajevu, magistra prava na univerzitetu u sarajevu, doktorat na univerzitetu u zenici....hej kao da citam biografiju prosjecnog sda-ovca
Gradonačelnica Sarajeva
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7976 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- dječak sa šibicama
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7978 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Benjamina zavrsila dva fakulteta na univerzetetu u sarajevu i spocitava joj se kiseljak...
Nevjerovatno. Postavi se njena biografija i opet ljudi zakljucuju kako im je kurcu cejf. Na internet idu samo da traze potvrdu svojih nebuloza.
Nevjerovatno. Postavi se njena biografija i opet ljudi zakljucuju kako im je kurcu cejf. Na internet idu samo da traze potvrdu svojih nebuloza.
- Dozer
#7979 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Onda im se namjenski otvorio "Univerzitet u Travniku", ali ima i onaj u Sirokom, kao i onaj na Sokocu.
Onda im se namjenski otvorio "Univerzitet u Travniku", ali ima i onaj u Sirokom, kao i onaj na Sokocu.
Last edited by Dozer on 10/07/2024 11:02, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7980 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A vjesalice, reci nam, jel i biolozi zavrsavaju klasicnu knjizevnost obzirom da su nazivi zivotinjskih vrsta na, jebiga, latinskom?
Sta urade kad nadju novu vrstu? Zovu profesoricu latinskog iz srednje?
Sta urade kad nadju novu vrstu? Zovu profesoricu latinskog iz srednje?
- dječak sa šibicama
#7981 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Sta sdu tek na ekonomiji radili, bas to, dodje i pita ga "komisija" koja ti ocjena treba.
Moja kona, nije u nikakvoj stranci, zavrsila FPN da se ni na jednom ispitu nije pojavila. "Neko" za nju hodao po profesorskim kabinetima, sa kovertama.
Cijela drzava mafijaska.
-
izvrsni direktor
- dječak sa šibicama
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7984 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju
ali je fasada problem jer se privatni interesi/problemi, i to ljudi koji donose odluke, rješavaju javnim novcem...ovo je konceptualno isto kao Skakino ulaganje u rasvjetu u nakoj pripizdini.
A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši
ali je fasada problem jer se privatni interesi/problemi, i to ljudi koji donose odluke, rješavaju javnim novcem...ovo je konceptualno isto kao Skakino ulaganje u rasvjetu u nakoj pripizdini.
A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši
- dječak sa šibicama
#7985 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nije mahalanje, ptice na grani znaju kako se zavrsavaju travnicki, kiseljacki, sokolacki "fakulteti".
Dobili su akreditacije od onih koji ce ih i "zavrsiti", misli o tome
Dobili su akreditacije od onih koji ce ih i "zavrsiti", misli o tome
-
ljubijankic
#7986 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Glupo je nesto govoriti Travniku, Širokom, Cazinu kada svi znamo kako je Zahiragić dobio diplomu u Sarajevu.Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
- JoseMujica
#7987 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ma jarane ptice na grani isto tako znaju, i tome sam lično svjedočio, da su pojedinci i Sarajevski završavali u kafanamadječak sa šibicama wrote: ↑10/07/2024 11:08 Nije mahalanje, ptice na grani znaju kako se zavrsavaju travnicki, kiseljacki, sokolacki "fakulteti".
Dobili su akreditacije od onih koji ce ih i "zavrsiti", misli o tome![]()
u Travniku su barem svi jednaki.
ko hoće da uči učiće i u Travniku i Kiseljaku i Sarajevu itd.
ko neće tražiće štelu ili đe da gurne kovertu ili da odradi ispit u naturi (sjeti se afere s pravnog fakulteta UNSA)
- dječak sa šibicama
#7988 Re: Gradonačelnica Sarajeva
To niti ne sporim, i UNSA su mnogi zavrsili da ispita vidjeli nisu.
Valjda zato i imamo ovakvu poplavu "strucnjaka" na pozicijama.
Valjda zato i imamo ovakvu poplavu "strucnjaka" na pozicijama.
- dječak sa šibicama
#7989 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A opet, nismo se ni sa strucnjacima usrecili.
Za Bicakcica znam iz licnog iskustva, da je fantastican u poslu koji radi odnosno da je jako strucan za svoju struku. Ista stvar Ganic, od vise ljudi kojima je predavao dinamiku fluida, cujem da je odlican u tom "predmetu", svjetska klasa.
Ali su najstrucniji za ukrasti, na zalost.
Za Bicakcica znam iz licnog iskustva, da je fantastican u poslu koji radi odnosno da je jako strucan za svoju struku. Ista stvar Ganic, od vise ljudi kojima je predavao dinamiku fluida, cujem da je odlican u tom "predmetu", svjetska klasa.
Ali su najstrucniji za ukrasti, na zalost.
- JoseMujica
#7990 Re: Gradonačelnica Sarajeva
da i Bendži je možda top profesorica, ali nismo ti i ja mjerodavni da o tome sudimo već njeni studenti i rezultati koji će ti studenti postići ili ne.
zato i kažem da je ovo oko fakulteta obično mahalanje
ali kada odradiš fasadu javnim novcem, pa u toj zgradi kupiš stan, e to je baš čisti Skakizam
zato i kažem da je ovo oko fakulteta obično mahalanje
ali kada odradiš fasadu javnim novcem, pa u toj zgradi kupiš stan, e to je baš čisti Skakizam
- Dozer
#7991 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A tek na pravu...ih....dječak sa šibicama wrote: ↑10/07/2024 11:03Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Sta sdu tek na ekonomiji radili, bas to, dodje i pita ga "komisija" koja ti ocjena treba.
Moja kona, nije u nikakvoj stranci, zavrsila FPN da se ni na jednom ispitu nije pojavila. "Neko" za nju hodao po profesorskim kabinetima, sa kovertama.
Cijela drzava mafijaska.
- JoseMujica
#7992 Re: Gradonačelnica Sarajeva
nema na kojem fakultetu UNSA toga nije bilo, a FPN i DIF su prednjačili sa završavanjem diploma SDA-ovcima. U jednom trenutku je SDA bila "najzdravija" sranka tj. sa najviše DIF-ovaca u Predsjedništvu, ali ima je nakon otcjepljenja tu titulu preuzeo NiPDozer wrote: ↑10/07/2024 11:27A tek na pravu...ih....dječak sa šibicama wrote: ↑10/07/2024 11:03Kakvih je tu marifetluka bilo, onaj dekan jel Scekic kako se zove, podzonio doktorat od nekog profesora iz Rijeke, frajer ga je i tuzio. Mislim da su sve zataskali, i dalje je dekan na saobracajnom ako sam u toku.Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:00 Da ne pricamo da je vecina starijih SDA-ovaca diplome dobijala u ratu i netom nakon njega, po principu pojavljivanja na fakultetu jednom godisnje, nekad i dvaput (to su pravi kapaciteti, za godinu da dvije), pred 'komisijom" profesora, i onda ide upis ocjena po shemi - jel' dosta 8 ovdje, 9 tamo, itd.
Cijela drzava mafijaska.
- Dozer
#7993 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ima tu svega. Neki od tih privatnih su sasvim OK, ala onaj Dacicev ekonomski, ali ima ih stvarno da su odron i da diploma s njih ne vrijedi koliko ni tariguz.JoseMujica wrote: ↑10/07/2024 11:06 ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju![]()
A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši![]()
I nije to samo kod nas ovdje, i Srbija je ista. Sjecam se prije 10-ak godina situacije kada je, pazi sad - tadasnja ministrica pravosudja (ne sjecam se imena) ispala u novinama jer je njen vozac, za vikend, jurcajuci s njom u autu cestom prema nekoj selendri 20-30km od Beograda, pregazio mrtvog covjeka na cesti (covjeka vec usmrtilo drugo vozilo, bila kolona, ali ovaj upalio blinkere i pored kolone, i preleti preko covjeka na cesti). A zurili su - na njen "fakultet". Nakon toga novinari otisli u to neko selo da vide taj pravni fakultet, i zatekli nekakvu zgradicu polupanih prozora, sva razvaljena, a na jednom njeno cosku nekakva vrata i iznad njih pise "Pravni fakultet"
- JoseMujica
#7994 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Dozer wrote: ↑10/07/2024 11:33Ima tu svega. Neki od tih privatnih su sasvim OK, ala onaj Dacicev ekonomski, ali ima ih stvarno da su odron i da diploma s njih ne vrijedi koliko ni tariguz.JoseMujica wrote: ↑10/07/2024 11:06 ova priča s fakultetima je baš mahalanje žešće...Ti fakulteti su akreditovani i imaju sve dozvole za rad i baš je preseravanje sada tvrditi da smo mi nešto kao bolji što smo završili državne, a eto ovi nevaljaju![]()
A sada nastavite, jedni da hvalite Bendžino obnavljanje fasada, a drugi Skakino ulaganje u rasvjetnu infrastrukturu...bitno je da ostanete na: Samo jaši nek su naši![]()
I nije to samo kod nas ovdje, i Srbija je ista. Sjecam se prije 10-ak godina situacije kada je, pazi sad - tadasnja ministrica pravosudja (ne sjecam se imena) ispala u novinama jer je njen vozac, za vikend, jurcajuci s njom u autu cestom prema nekoj selendri 20-30km od Beograda, pregazio mrtvog covjeka na cesti (covjeka vec usmrtilo drugo vozilo, bila kolona, ali ovaj upalio blinkere i pored kolone, i preleti preko covjeka na cesti). A zurili su - na njen "fakultet". Nakon toga novinari otisli u to neko selo da vide taj pravni fakultet, i zatekli nekakvu zgradicu polupanih prozora, sva razvaljena, a na jednom njeno cosku nekakva vrata i iznad njih pise "Pravni fakultet"![]()
joj jebote...baš urnebesna tragedija
al jebga to je sve do države, koja takvim "fakultetima" daje dozvolu za rad i akreditira ih
- Zombi_Rex
#7995 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ima li još tih stanova u Titovoj za 300.000KM da i ja jedan kupim, kome trebam uslugu učiniti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7996 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Oj hljebeizvrsni direktor wrote: ↑10/07/2024 08:39Nepoznati portal i pljuvacina, ali ovaj dio me posebno oborio s nogu:Odma vidis koliki je to nivo ozbiljnosti od portala a i nivo obrazovanosti onog ko je napisao ovaj test, a i onog ko ga na ovaj forum dijeliBenjamina Karić doktorirala “klasično rimsko pravo“, a da nikada nije ozbiljno studirala klasične jezike, dovoljno govori da je i ovdje u pitanju “akademska rašomonijada“.
Vjesalice, nije za zdrsvlje dobra tolika kolicina ljubomore
-
elk
#7997 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pa dali im dozvole za rad ovi sto im fali skole i sto za par sedmica ili mjeseci sve zavrse. Uzajamni interes. Ko je isao regularno 4-5 godina i radio sto svaki normalan student radi nosi odavno magarece usi.
Za benjaminu pojma nemam, nit me zanima. Ne mogu nista da tvrdim ni za ovaj stan i fasadu... meni smeta njeno povremeno desnicarsko izdrkavanje i svakom loncu poklopac politika. I svo vrijeme ta neka nedoraslost funkciji gradonacelnice.
Bila mi je osvjezenje na pocetku, poslije toga sve ubleha teska. Materijal za df davno rekoh.
Za benjaminu pojma nemam, nit me zanima. Ne mogu nista da tvrdim ni za ovaj stan i fasadu... meni smeta njeno povremeno desnicarsko izdrkavanje i svakom loncu poklopac politika. I svo vrijeme ta neka nedoraslost funkciji gradonacelnice.
Bila mi je osvjezenje na pocetku, poslije toga sve ubleha teska. Materijal za df davno rekoh.
- Dozer
-
izvrsni direktor
#7999 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Koliko znam, ti si pravnik. Kako ti stojis sa "klasicnim jezicima" ?_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 11:52Oj hljebeizvrsni direktor wrote: ↑10/07/2024 08:39Nepoznati portal i pljuvacina, ali ovaj dio me posebno oborio s nogu:Odma vidis koliki je to nivo ozbiljnosti od portala a i nivo obrazovanosti onog ko je napisao ovaj test, a i onog ko ga na ovaj forum dijeliBenjamina Karić doktorirala “klasično rimsko pravo“, a da nikada nije ozbiljno studirala klasične jezike, dovoljno govori da je i ovdje u pitanju “akademska rašomonijada“.
Vjesalice, nije za zdrsvlje dobra tolika kolicina ljubomore
- dječak sa šibicama
#8000 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ona se kao i Cengic, "ubila" za DF. Ali DF ne nosi broj glasova koliko SDP, bar u Sarajevu.
Pa ce malo pricekati, a mozda imaju liderske ambicije pa se nova partija formira. Dodajem i Rumenka iz predsjednistva u trojac.
Samo da se ne potuku oko liderstva u novoj stranci.
Pa ce malo pricekati, a mozda imaju liderske ambicije pa se nova partija formira. Dodajem i Rumenka iz predsjednistva u trojac.
Samo da se ne potuku oko liderstva u novoj stranci.