Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
duh_sa_sjekirom

#7926 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Hajlac wrote: 31/12/2019 10:46
To su DF-pudlica prljava posla.

I prosli put kad su strajkovali, cim je umjesto nepodobnog Konakovica zasjeo poslusni Zolj, potpisali su sa istim "sporazum" i utihnuli. Do ove 2019-e.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/415275 ... vece-place

Nek ovaj zeljkov(namjerno malim slovima) vojnik objasni kako su samo godinu ranije RIJESENI sporovi izmedju k?*#evog sindikata i (Zoljeve) SDA Vlade KS tik pred izbore a onda odjednom opet isplivala neka nepravda planetarnih razmjera svega 10-ak mjeseci kasnije i krenuo napad na ovu NE-SDA Vladu?

Image

02.10.2019 "Predsjednik Sindikata i član DF-a prijeti rušenjem Vlade KS"
https://vijesti.ba/clanak/463003/predsj ... m-vlade-ks
Nisam znao da je Selimić u DF-u..
Šteta što se ovako politički blamira, a inače ga znam kao korektnog čovjeka i odličnog stručnjaka
Registarska oznaka

#7927 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Pade jos jedna laz o Forti i njegovom "bjegu" iz Sarajeva :lol: :lol:

"Kada sam spomenula period 1992.-1995. nisam ga bez razloga spomenula. Znam da zakon ne tretira da morate ili da se možete ili ne možete kandidovati. Ali sam išla čisto patriotski, gospodin Forto je prezentovao moje Sarajevo, naše Sarajevo, duh sarajevski i ja bih rekla da je bio na prvim linijama, a kao vojno sposoban muškarac, u dvadesetim godinama je napustio...", rekla je Ćosović-Hajdarević.
made_in_sarajevo

#7928 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

To onaj veliki musliman kojoj brat ekspresno napreduje na poslu, ma moze cojnk raditi poslove za koje bas veze nema. Samo nek je bosnjak
Styling

#7929 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Registarska oznaka wrote: 31/12/2019 11:23 Pade jos jedna laz o Forti i njegovom "bjegu" iz Sarajeva :lol: :lol:

"Kada sam spomenula period 1992.-1995. nisam ga bez razloga spomenula. Znam da zakon ne tretira da morate ili da se možete ili ne možete kandidovati. Ali sam išla čisto patriotski, gospodin Forto je prezentovao moje Sarajevo, naše Sarajevo, duh sarajevski i ja bih rekla da je bio na prvim linijama, a kao vojno sposoban muškarac, u dvadesetim godinama je napustio...", rekla je Ćosović-Hajdarević.
Ne znam kako ce se sada snaci u ovoj novoj okolini. Kad pogledam predlozeni sastav nove vlade, ja da sam na njenom mjestu principijelno bih vratila mandat. :lol:
Hajlac

#7930 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

Cudi me da ovaj SDA+mahalaske sveznalice mit i LAZ oko "isplanirane rupe" nikad nije 'debunkirano' :roll:

Ko god prodje Obalom uz kameni zidic korita Miljacke, moze vidjeti da su zapravo namjenske "rupe", a ustvari PROCJEPI, ostavljeni iskljucivo i planski na mjestima gdje su ujedno i stubovi rasvjete+kontaktne mreze za tramvaj, dakle u jednakim intervalima/udaljenosti, za eventualne poplavne padavine.

Image
Image

A ne onako doslovno NASUMICNO IZVALJEN kameni blok tu i tamo... :-) :-)

Image

Cak se na nekim 'stub'-procjepima i jasno vide tragovi oticanja vode!!!

Image

A one rupcage su RUGLO i naravno da ih treba zakrpiti!

Image
Registarska oznaka

#7931 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Styling wrote: 31/12/2019 11:30
Registarska oznaka wrote: 31/12/2019 11:23 Pade jos jedna laz o Forti i njegovom "bjegu" iz Sarajeva :lol: :lol:

Ne znam kako ce se sada snaci u ovoj novoj okolini. Kad pogledam predlozeni sastav nove vlade, ja da sam na njenom mjestu principijelno bih vratila mandat. :lol:
Svaka ih rijec stize bgmi :D

Da hoce CIK uzeti mandat Pecikosi, zvani ciza, i vratit ga Hadzibajricu :P To su vise moje zelje, nego realnst.. al eto :D
Ludzak

#7932 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ludzak »

izvrsni direktor wrote: 31/12/2019 07:50
Kikibombona wrote: 31/12/2019 02:33.

Mi generalno volimo grub, sirov nastup, volimo hajke, uvrede itd. Kultura dijaloga - nula.
Ma ne volimo, pusti to. To nam je nametnuto kao norma ponasanja od onih kojima je cilj sto neobrazovaniji narod da lakse vladati mogu.
Realiti sranja na tvu, obrazovanje sve losije, postavljanje uslova takvih da na ulici vlada zakon jaceg, nepismeni dobijaju funkcije, preko rezimskih medija ismikavanje pametnih i kulturnih...i tako 30 godina ti to pokusavaju nametnuti kao normalno
Daj priliku ovakom kao forto jedan mandat pa ces vidjeti da narod voli pametne i kulturne jer ce svima biti ocito da takvi rade za opstu dobrobit i poboljsanje stanja.

Recimo, najbolji primjer da narod uopceno ne mrzi obrazovane i kulturne je da cak ni botovi ne pokusavaju nekog ubijediti da je forto los ili nesposoban, nemaju argumenata za to nikakvih, niko od njih ni ne pokusava reci da su prethodni bili bolji od ove vlade.
a poznato je da nemaju obraza i da im nije problem lagati, ovaj put ne mogu jer vlada takva atmosfera da su ljudi zadovoljni radom ovih, iako su kulturni i obrazovani.
Dokle god ne ustanemo i ne počnemo im yebavat mamice, znači da podržavamo tu nekulturnu i drsku vrstu ljudi. Da ne kažem da ih volimo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7933 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Elektronsko glasanje bi bio ürvi korak, naravno bez savjetovanja po rusiji clanova cik-a kako se hakerski mogu lazirati podaci
A_A_AKCIJA

#7934 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

I ja sam gledao Fortu sinoć na TVSA i ostao oduševljen njegovim napretkom.

Čovjek je neprepoznatljiv u odnosu na početak karijere premijera. Strašan napredak.

Druga stvar koja me oduševila, je stvarna i nepatvorena želja i jedinstvo koje iz Vlade pokazuju u borbi protiv korupcije. Ovo jedinstvo zaista nikada nisam vidio. Prava koalicija usmjerena na ciljeve i rezultate bez mrve politikanstva. Nemoguće je sakriti ove stvari od građana i definitivno će sve biti naplaćeno na općinskim izborima.

Koalicija petak 13. će imati veliki problem, ako se usude preuzeti vlast. Što reče Okerić, prekasno su se sjetili.

Prvi, jer stvarno, ali stvarno, ne kontaju suštinsku promjenu koju je donijela ova Vlada. Po svoj prilici, ako preuzmu vlast, nastaviće sa bacanjem prašine u oči i bezočnim laganjem. Stav i Faktor izgledaju jadno, poput nekih bliskoistočnih režimskih biltena, a sve u nemogućoj misiji da oblate aktuelnu Vladu i promoviraju SDA. Dovoljno je pogledati komentare, koje vrijedno brišu, ali bez usmjeha, ispod njihovih članaka na FB. Ljudi ih ismijavaju najbrutalnije, zbog tih egzibicija. Isto je i na forumu, gdje se argumentacija svela na beskonačno ponavljanje jedne te iste seljačke doskočice bez grama argumenata.

Problem je što se te stvari ne mogu više tek tako slagati, jer iza aktuelne Vlade stoje ozbiljni, mjerljivi rezultati. Previše je podataka, brojeva, slika... koje jasno pokazuju i dokazuju rezultate Vlade. Ko god prošeta ovih dana Sarajevom, svojim očima vidi razliku i ne treba mu nikakav Stav da puni glavu. Radončić izgleda jadno, kada kaže da Vlada nije napravila niti jednu ulicu, a postoje jasni dokazi da je ova Vlada rekonstruirala 30km i napravila novih 15km cesta, naviše ulica u istoriji Vlada u KS. Jedna od tih ulica je ispred njegovog tornja, kojom svaki dan prođe :D
Također, valja naći dovoljno velike budale i kratkovide idiote, da stanu iza ovog projekta. Mario Nenadić je odustao, i odustaće svako ko ne želi da bude SDA kurban za ostanak na vlasti. Jer, ogromna je razlika između šišanja ovce i klanja kurbana, a SBB i DF u Sarajevu su ovo drugo. Nema ih više. Valja naći nove kurbane da se žrtvuju i stanu iza svega ovoga. Izgleda da je i tu zapelo, pa ne znaju kako i koga dalje postaviti.

Takođe, čitava ta ekipa je ogrezla u sistemu lopovluka, a građanima je konačno ponuđeno nešto više. Baš me zanima kako će izgledati transparentnost rada, web stranica Vlade i hoće li biti sjednica sa prisustvom medija. Kako će reagovati na otkriveni i prezentirani kriminal. Koje će mjere poduzeti? Svjesni su da tek tako ne mogu nazad, a da nastave ovim tempom im fali svega: čestite namjere, plan rada i ljudi koji to mogu iznijeti do kraja. Zapravo imaju sve suprotno: namjeru da zataškaju kriminal, nikakav plan rada i staru postavu kriminalaca i taldžija koji čekaju da se ugrade i kradu.

Drugi je jer će u ovom kratkom periodu pred općinske izbore, uz postavu koja je svakako inferiorna u odnosu na trenutnu, te apsolutni nedostatak programa rada, samo uspjeti iznervirati građane i izazvati revolt na općinskim izborima. Previše je kratak period do izbora, da i neka čestita Vlada sa najboljim namjerama napravi nešto, a kamoli lešinari iz ove horor koalicije Petak 13. Po svemu sudeći, zato se i premišljaju oko smjene i zato se pomalo pomjera taj dan D koji je već sada Bakir najavio za Mart. Zamah aktuene Vlade je prevelik, tako da bi ovi novi, eventualno samo mogli dovršiti što je Vlada započela, time dodatno reklamirajući ovu aktuelnu Vladu. Građani znaju ko je kupio nove trolejbuse, prvi put od rata i ko je odlučio rekonstruirati Gras sa preko 200 miliona. Znaju zašto nema čekanja u vrtićima i još gomilu postignuća...

Najbolje u svemu, jeste što je sama priroda SDA, apsolutno suprotna od izazova koji je pred njima. Morali bi se promijeniti u samoj suštini, da dugoročno održe vlast i čitavu situaciju iskoriste u svoju korist. To je jednostavno nemoguće. SDA stižu grijesi koje je počinila prema nama. U SDA nema normalnog savjetnika ili stučnjaka u bilo kojoj oblasti, da bi im mogao i znao prezentirati sve ovo navedeno. Tu drmaju politički podobni i preko štele primljeni likovi poput onog Selimbegovića, genija koji je osmislio otvaranje trotoara. SDA neće javno izbaciti iz članstva niti jednog od dokazanih kriminalaca, na koje su građani apsolutno bijesni: Budnjo, Hubijar, Ćesir. Neće, jer u tim likovima i leži snaga same SDA. To je jednostavno protiv njihove prirode, a istovremeno je to jedini način da uspiju. Dapače, u panici će udariti na imama Careve džamije, Sadrudina Išerića. Imama jedne od dvije najbitnije džamije u Sarajevu, kojem SDA do danas nije uspjela obezbijediti stan u proteklih 25 godina, a sada pušta da ga Radončić i Komšić nazivaju radikalnim imamom.

Neko je konačno upalio svjetlo u ovoj rupi. Oni bi ga najradije ugasili ponovo, ali nema nazad. Ko ga ugasi, znaće se. Problem je što se na svijetlu jasno vidi rad i nerad, poštenje i kriminal, a oni niti su pošteni, niti znaju raditi.
Banksy

#7935 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Lopov-eliminator wrote: 30/12/2019 19:11
Banksy wrote: 30/12/2019 18:47 Ako ih ne sruše do proljeća, vjerujem da će i odustati.

Pokušaju li to tamo negdje od marta, recimo, napraviće im besplatnu, a vrhunsku, pobjedničku kampanju za lokalne izbore.
Nema sanse da ce odustati, jer su za njih tu mnogo veci ulozi od povjerenja biraca.

Tu su cijela lopovska trzista koja bi mogla propasti ako se ne vrate na vlast.

Ima recimo cijelo trziste sastavljeno iskljucivo od firmi ciji je biznis razradjen iskljucivo na podobnosti za tendere, nerijetko se desava da cak onaj kome treba namjestiti tender ode do direktora institucije koja treba raspisati tender i hladno uz kafu formulise uvjete za tender koji njegova vlastita firma "treba" dobiti.

Takodjer, postoji i cijelo trziste radne snage koje kontrolisu mocnici s posrednicima preko kojih se bave uhljebljivanjem.

Dakle, bolje bi bilo reci da je to cijeli jedan ekosistem na crno.
Ja ne mislim tako. Kratkoročno tržište na jednom tasu, na drugom Opći izbori i izvjestan gubitak vlasti, možda i zauvijek.
Mislim da nakon marta neće ići na rušenje, već na jak frontalni udar svih medija fabriciranjem i iskopavanjem svih nepostojećih i postojećih grešaka i afera do trećeg koljena unazad.
Vidjećemo.
A_A_AKCIJA

#7936 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

Banksy wrote: 31/12/2019 13:59
Lopov-eliminator wrote: 30/12/2019 19:11
Banksy wrote: 30/12/2019 18:47 Ako ih ne sruše do proljeća, vjerujem da će i odustati.

Pokušaju li to tamo negdje od marta, recimo, napraviće im besplatnu, a vrhunsku, pobjedničku kampanju za lokalne izbore.
Nema sanse da ce odustati, jer su za njih tu mnogo veci ulozi od povjerenja biraca.

Tu su cijela lopovska trzista koja bi mogla propasti ako se ne vrate na vlast.

Ima recimo cijelo trziste sastavljeno iskljucivo od firmi ciji je biznis razradjen iskljucivo na podobnosti za tendere, nerijetko se desava da cak onaj kome treba namjestiti tender ode do direktora institucije koja treba raspisati tender i hladno uz kafu formulise uvjete za tender koji njegova vlastita firma "treba" dobiti.

Takodjer, postoji i cijelo trziste radne snage koje kontrolisu mocnici s posrednicima preko kojih se bave uhljebljivanjem.

Dakle, bolje bi bilo reci da je to cijeli jedan ekosistem na crno.
Ja ne mislim tako. Kratkoročno tržište na jednom tasu, na drugom Opći izbori i izvjestan gubitak vlasti, možda i zauvijek.
Mislim da nakon marta neće ići na rušenje, već na jak frontalni udar svih medija fabriciranjem i iskopavanjem svih nepostojećih i postojećih grešaka i afera do trećeg koljena unazad.
Vidjećemo.

Najveći izazov im je naći kurbane koje će povaliti.

Znaju da moraju postaviti potrošnu vladu, poslije ove. To znači da niko normalan neće pristati da bude dio toga i izvrši samoubistvo. Gdje je Zolj sada, u političkom smislu? Nema ga niti će ga biti.

Nenadić odustao. Ko god uđe zna da mu je tu kraj, a pogotovo SBBovcima i DFovcima.
Banksy

#7937 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Da, tačno. Komšićevi će sve što im se naredi, Fahrini, možda malo teže.
Drago mi je za Nenadića, on je sasvim ok, i čudila sam se otkud...

Jedno je sigurno - ko dobije lokalne u Sa, dobija i Opće. Sve i da nađu one koje će potrošiti, kasno, ljetno rušenje bi imalo kontraefekat. Evo kako su se proveli s ovim pokušajem rušenja, pogledajml reakciju javnosri. A zamislimo da su sutra izbori, šta mislite kako bi prošli...
Lakat Jebić

#7938 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Lakat Jebić »

navodno sekretar skupštine prijavio/la konakovica policiji zbog pecata :D
Styling

#7939 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Lakat Jebić wrote: 31/12/2019 14:24 navodno sekretar skupštine prijavio/la konakovica policiji zbog pecata :D
Pa kod sekretara je pecat. :shock:
Styling

#7940 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

A gdje pise to za Nenadica?
izvrsni direktor

#7941 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Volio bih da vidim intervju od nenadica, sta on kaze na one nebuloze komsica o sistemima vrijednosti, sta on kaze o motivu da udje u vladu, sta kaze o nepostivanju zakona prilikom prisilne smjene, sta kaze o sda i njihovom nacinu vladanja, sta kaze zbog cega je odustao na kraju (ako je)..
denis.istok

#7942 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by denis.istok »

Styling wrote: 31/12/2019 14:35
Lakat Jebić wrote: 31/12/2019 14:24 navodno sekretar skupštine prijavio/la konakovica policiji zbog pecata :D
evo kaze da nije

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/13 ... risti.html

Ne bi me iznenadilo da expresno bude napisana prijava, podignuta optuznica i u kratkom roku zavrsen slucaj. Nisam se nadao da ce praviti bas ovakve previde.
Last edited by denis.istok on 31/12/2019 14:46, edited 1 time in total.
Banksy

#7943 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Ma ne mora ništa reći, nek se izvuče iz gluposti uz što manje priče, bolje za njega...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#7944 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dr.gog »

duh_sa_sjekirom wrote: 31/12/2019 11:16
Hajlac wrote: 31/12/2019 10:46
To su DF-pudlica prljava posla.

I prosli put kad su strajkovali, cim je umjesto nepodobnog Konakovica zasjeo poslusni Zolj, potpisali su sa istim "sporazum" i utihnuli. Do ove 2019-e.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/415275 ... vece-place

Nek ovaj zeljkov(namjerno malim slovima) vojnik objasni kako su samo godinu ranije RIJESENI sporovi izmedju k?*#evog sindikata i (Zoljeve) SDA Vlade KS tik pred izbore a onda odjednom opet isplivala neka nepravda planetarnih razmjera svega 10-ak mjeseci kasnije i krenuo napad na ovu NE-SDA Vladu?

Image

02.10.2019 "Predsjednik Sindikata i član DF-a prijeti rušenjem Vlade KS"
https://vijesti.ba/clanak/463003/predsj ... m-vlade-ks
Nisam znao da je Selimić u DF-u..
Šteta što se ovako politički blamira, a inače ga znam kao korektnog čovjeka i odličnog stručnjaka
Nije u DF. Odavno.

A pudlica? E pa, nakon uvida u broj izliječenih ove godine, samo da poručim...Ma++a ti pudlica. No hard feelings. :D
Lakat Jebić

#7945 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Lakat Jebić »

pa rekao je dino jučer da je pečat zarobljen i na sigurnom :lol: :lol:
denis.istok

#7946 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by denis.istok »

Lakat Jebić wrote: 31/12/2019 14:54
Kako vidim taj osjećaj "sigurnosti" se moze poskupo platiti. Nisam znao da je sekretarica vec presla u drugi tabor.
izvrsni direktor

#7947 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

denis.istok wrote: 31/12/2019 15:02

Kako vidim taj osjećaj "sigurnosti" se moze poskupo platiti. Nisam znao da je sekretarica vec presla u drugi tabor.
Sekretaricu je drugi tabor i zaposlio.
Kad skontas da vöadaju od rata a da u javnu upravu samo preko stranke upast mozes, onda znas i kojoj stranki je naklonjena sva odministracija u javnoj upravi..
A samim tim i odakle sda toliko glasova uvijek
denis.istok

#7948 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by denis.istok »

izvrsni direktor wrote: 31/12/2019 15:05
denis.istok wrote: 31/12/2019 15:02

Sekretaricu je drugi tabor i zaposlio.
Kad skontas da vöadaju od rata a da u javnu upravu samo preko stranke upast mozes, onda znas i kojoj stranki je naklonjena sva odministracija u javnoj upravi..
A samim tim i odakle sda toliko glasova uvijek
Zar nije dosla nova sekretarica sa novim sazivom SKS?
statixx

#7949 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Sekretari su drzavni sluzbenici za razliku od ministara i savjetnika.
zippoo87

#7950 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by zippoo87 »

Hajlac wrote: 31/12/2019 11:38 Cudi me da ovaj SDA+mahalaske sveznalice mit i LAZ oko "isplanirane rupe" nikad nije 'debunkirano' :roll:

Ko god prodje Obalom uz kameni zidic korita Miljacke, moze vidjeti da su zapravo namjenske "rupe", a ustvari PROCJEPI, ostavljeni iskljucivo i planski na mjestima gdje su ujedno i stubovi rasvjete+kontaktne mreze za tramvaj, dakle u jednakim intervalima/udaljenosti, za eventualne poplavne padavine.

Image
Image

A ne onako doslovno NASUMICNO IZVALJEN kameni blok tu i tamo... :-) :-)

Image

Cak se na nekim 'stub'-procjepima i jasno vide tragovi oticanja vode!!!

Image

A one rupcage su RUGLO i naravno da ih treba zakrpiti!

Image
bravo za ovaj post i ove slike koje su slikovit dokaz da covjek nije glup i da je kao pofresnu rupu zacepio
iskreno,ja bih ovaj tekst i slike poslao portalima,mozda neko i objavi...
Locked