SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#7876 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zamzija wrote:Joj veno, ti imaš profesionalnu deformaciju oko obrva, samo njih gledaš :D
Komplet oči su joj prrrrravo lijepe :)

haha ma nije samo to, nego je u pocetku bila neka polemika oko partizankinih obrva :D
BJB

#7877 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Evo sta kazete na ovaj smokey eye, ovo je neke Sandre djelo.
Image
Svidja mi se i ono sto Lisa Eldridge radi-
http://www.lisaeldridge.com/video/14339 ... erry-look/
http://www.lisaeldridge.com/video/11700 ... lege-look/
Last edited by BJB on 19/05/2011 00:04, edited 3 times in total.
LaCici

#7878 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Savrseno, boje odlicne :thumbup:
Michun

#7879 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

VenomousV wrote:
zamzija wrote:Joj veno, ti imaš profesionalnu deformaciju oko obrva, samo njih gledaš :D
Komplet oči su joj prrrrravo lijepe :)

haha ma nije samo to, nego je u pocetku bila neka polemika oko partizankinih obrva :D
jeste da, cupala je nesto sto ne treba koliko se sjecam.
umijes partizanko, umijes :D
Partizzanka

#7880 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

hehehe evo mene
nahvaliste vi mene cure moje hvala vam

obrve sam samo malo pustila da narastu i necu vise
sad moram da skuzim kako ih recnuti gore jer ovaj dio malo strsi :)

boracha ja to samo kazem smokey
VenomousV

#7881 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ma smokey se moze radit i sa zutom ako hoces, bitno je da je najtamnija boja na kraju, izblendana, malo te boje ispod oka bla bla mislim da stvarno svi znaju kako se radi smokey :D :D
plavooka

#7882 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

boracha wrote:gledam sad kod plavooke na blogu zadnji look, i kontam o ovom blendanju, kad se stavi sjenilo da li se samo blending cetkicom ide preko sjenila, ili malo i okolo, ja sam mislila i okolo da se ublaze te crte, ali kako vam onda ostane opet lijepo definisano
bledingom ideš po svim linijama, bar ja tako radim, znači samo na one dijelove gdje je granica između dvije boje ili između sjenila i kože tako da sve bude omekšano a unutrašnjost ne diram ( al sam se izrazila :D )
lagano prelazim po tim dijelovima u pavcu gdje idu linije pa ostane definisano

partizanko baš je lijepo :thumbup:
anelie

#7883 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

ja ne volim puno blendanja,onda ispadne da imas jednu boju na kapku,sve se izmijesa.majstor blendanja je plavooka :-D
dobre su mi i ove gore slicice kod borache...ja danas slikala svoju makeup kolekciju. ne znam smijem li je ovdje postaviti,ili se samo lookovi meću ovdje.i nosila sam danas pinkerbell ruz od catrice u 8 ujutro.sta me briga. :D
Michun

#7884 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:
Michun wrote:
semlaca wrote:Prodajem Almay smart shade nijansa light. Jučer mi stigao, ali mi ne odgovara.
Ja ga platila 6.5GBP (oko 14.5KM), prodajem za 10KM. Ako niko neće kupiti onda poklanjam da džaba ne stoji.
pa kako bona...moj je bio light sto si probala!!!
boja ne valja ili sta?
michun, moze li malo uputsvo sto se tice ovog hvaljenog almay smart shade light od selmace...
kako se maze za sta sluzi ...
ja sam za pocetak namazala ko make up... preko kreme.. fin je osjecaj, ali sad ili mi je koza dehidritrana generalno ... neki filing imam cudan, ko da nista ne nosim... sto i nije lose za tople nadolazece dana.. daj pls par podataka kakav je proizvod da ne nagadjam... ti ga koristis godinama...valjda.. :-D
ovaj proizvod je nesto izmedju tecnog puder i kreme u boji - recimo. ima taj neki sastojak koji se mijenja prema boji koze odn. oksidira na zraku. dobro si ga namazala, preko kreme i treba. barem ja uvijek koristim.
vise je za nekoga kome treba malo zastite za lice jer ima spf i izjednaci ten. ne prekriva puno. ne bi trebalo da ti isusi kozu...ne znam.
eluna

#7885 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

babyline wrote:http://www.inglotcosmetics.com/

ludilo sjeneeee zeennneeeee vidjela sam ovo uzivo kak predobro izgleda na ocima... dize iz mrtvih... :run: :thumbup:
joj stvarno imaju famozne boje .......... ja se ubih tražim ovako nešto oranž, i nisam vidjela kod nas ..... kako poručiti otamo, je li iko probao??
LaCici

#7886 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Jaooooo pa oni imaju mat ruzeve koje ja ne mogu ovdje nigdje da nadjem. Koja smo mi zabit, sta ljudi vani sve imaju. Nema shop online za BiH, samo USA i Australia. A imaju radnju u Zagrebu. :sad:
plavooka

#7887 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

joj Inglot... :run: ja zbog njih planiram ić u Beograd sledeći vikend
mislim da se ne može naručivat, jedino se krpat ako imate koga u ZG ili BG pa da kupi i pošalje
drekalica28

#7888 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

LaCici wrote:Image

Savrsen, za masnu i kombinovanu kozu. Ja ga koristim od kako ne mogu vise naci onaj Revlonov i prezadovoljna sam. Kosta negdje oko 20 i par markica. Dugo traje a meni cijeli dan izdrzi na licu bez da ga umasti.

Ovo sam ja korsitila upravo zato što imam mješovitu kožu i samo sam veće sranej napravila.
Lice mi je nakon dva sata izgledalo kao da sam se jestivim uljem namazala. :roll:

Sad koristim od Bourjois Sleep Effect i prilično sam zadovoljna. Samo mislim da ću idući put uzeti malo tamniju nijasnu od ovog što imam sad. Ovaj i je bogdicu svijetliji od mog prirodnog tena, pa to popravljam sa malo više rumenila strateški pozicioniranog na licu. :D
Image

I dalje se sjajim, ali daleko manje i to tek nekad oko 4-5, kad mi je kraj radnog dana. :oops:
LaCici

#7889 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

A meni ni jedan Bourjois ne odgovara :roll: Ma sve je to individualno, najteze je naci onaj koji bas odgovara, promijenila sam ih milion dok ovaj nisam nasla.
drekalica28

#7890 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Ma znam i ja da je to individualno. :)
Meni je recimo bio savršen onaj tekući puder od MaxFactora..u flašici je bio puder i ona kao bijela krem, nijansa je bila fenomenalna, ali su ga prestali proizvoditi.
Pa sam na isti fazon prešla na Maybeline, i opet ista sudbina...ne prozvode ga više. :roll:
Meni kremasti puderi iz nekog razloga puno bolje odgovoraju nego ovi skroz tečni, što su skoro pa ko voda.
anelie

#7891 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

evo moje kolekcije...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Zoya

#7892 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

ijaoj anelie :lol:
:thumbup: super
Deep red

#7893 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Auuuu, svasta lijepo imas :thumbup:
-kako si zadovoljna Catrice mono sjenkama? Gledala sam ih, al ne uzeh jos ni jednu.
-koja je paleta s rumenilima i sjajevima (slika ispod olovaka)?
-kakav ti je Farmasi ljubicasti lak sa sljokicama 6. u prvom redu, koliko izdrzi na noktima? (juce sam ga vidjela u DM-u)
LaCici

#7894 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

:shock: :shock: :shock: Pa ti mora da si konstantno nasminkana. Nikad nisam vidjela da neko ima ovoliko sminke. :-D
anelie

#7895 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

ima plavooka vise sminke :)
da,ja sam konstantno nasminkana ali je u 99posto slucajeva to nasminkano-nenasminkani look :-D

@ deep red
catrice mono sjene su mi super stvarno.pigmentirane i postojane,malo se osipaju dok nanosim,ali ja ionako puder stavljam zadnji pa mi ne smeta.kupi,preporucujem :)
farmasi lak nije postojan,samo je u bocici lijep.treba mu vjecnost da se osusi.ne kupuj :-D
paleta je lijeva ruby rose,a ova desno je neka no name,dobila na poklon od svekrve.dobre su sjene.solidne,a i ruzevi.
Digla_da_kreci

#7896 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

@anelie, wow :shock: predivno, svaka cast! :thumbup:

Cure ako hocete mogu vam ja naruciti i poslati ovu inglot kozmetiku, ako vam nije plaho komplikovano :mrgreen: ili vam je jednostavnije otici do ZG i BG pa se nakupovat postenski :mrgreen:
Deep red

#7897 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Jos malo cu te maltretirati!
Catrice sjaj-isusuje li usne, trajnost?
Koju olovku koristis uz pinkerbell? Uzecu ga, pa makar ga nosila samo po kuci :D
Multi action-daje li imalo volumena?
Eleonora

#7898 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eleonora »

Meni je ovo previse sminke. Ovo ko neki trend skupljanja. :D

Al haj svaka tebi cast.
VenomousV

#7899 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

mene zanima ovaj cetvrti ruz s lijeve strane, baca malo na narandzastu :D

ciji je, koja nijansa, kol'ko para? :D
Partizzanka

#7900 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

anelie - odlicna kolekcija iako fakat plavooka ima sminke ono nju niko ne moze stici :=)
sad daj i uratke :)
Post Reply