SDA-All about

Post Reply
pospanko2

#7851 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Nakasevih proslo vrijeme, imali svoje vrijeme i aufiderzen! Nakasevi su dobili zasluge, fino bili placeni i sad u finu mirovinu do kraja zivota. Nakas ima 65 godina i 40 radnog staza, eh dosta sad bi on da bude jso 4 godine direktor? Cega!??? Sta zna o modernom menadzmentu, strategiji, savremenom finansijskom poslovanju sto danasnje trziste trazi u svakoj bransi pa cak i bolnicama! Iskreno veoma malo!
Opca Bolnica je u gubitku a finansira se 100% od strane drzave, pitajmo se zasto? Ne kazem i ne vjerujem da Nakas krade ali ocito nezna da radi nema savremenom menadzerskog pedigrea da bolnica funkcionise kako treba!!!

Ni meleku ne treba dati vise od 2 mandata, tako je to u savremenim drzavama!!!

:bih:[/quote]
Al zato Bakirova draga zna o savremenom menadžmentu sve, jel tako? Ona će izvući bolnicu iz dugova? Ne mogu da vjerujem :S

Usput, svaka bolnica na Balkanu, googlaj ako hoćeš, je u dugovima, jer se ne naplaćuju usluge koliko koštaju, već to država mora pokrivati...
Holms

#7852 Re: SDA-All about

Post by Holms »

Trebam te wrote:
Cyrax wrote:Dabogda ga lijecila ko god je podrzavao. Vece kazne nema. :)

Sebija i ne treba lijeciti, vec organizovati posao da ljekari lijece kako treba! :D

Iskreno se nadam da ce uvesti red!
:sax:
ona može uvesti samo bakteriju
pospanko2

#7853 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Trebam te wrote:
Cyrax wrote:Dabogda ga lijecila ko god je podrzavao. Vece kazne nema. :)

Sebija i ne treba lijeciti, vec organizovati posao da ljekari lijece kako treba! :D

:sax:
A šta je ona to završila pa da zna organizaciju rada? Ili će joj Bakir kupiti diplomu iz toga, pa da ima?

Malo li je to što imaju, treba još... bolesni umovi :S
ultima_palabra

#7854 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Samo sam se pitao kad će se pojaviti zaštitnici lika i djela :-) A Nakaš je smijenjen zbog loših rezultata, te je doveden vrhunski menadžer sa referencom supružnika potpredsjednika SDA da Opću bolnicu izvadi iz govana :lol:

Ko li u te bajke vjeruje...
pospanko2

#7855 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

:sax:[/quote]
ona može uvesti samo bakteriju[/quote]
+1

I zaposliti još nekog svog, nek se proširi dinastija :S
pospanko2

#7856 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

ultima_palabra wrote:Samo sam se pitao kad će se pojaviti zaštitnici lika i djela :-) A Nakaš je smijenjen zbog loših rezultata, te je doveden vrhunski menadžer sa referencom supružnika potpredsjednika SDA da Opću bolnicu izvadi iz govana :lol:

Vjeruju, vjeruju, moj ultima... nažalost!

Ostali mogu pocrkati, a oni nek imaju sve...
gorgonzola

#7857 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Mene samo zanima, kako ti ljudi nemaju obraza.Pa sve i da se sama prijavila(sto znamo da nije) trebao je babin sin reci zeni, bona nebila, pa sta mislis sta ce narod reci. ovako samo potvrdjuju moju tezu da su izetbegovici lopovi zesci i da je nesto najgore sto se bosnjacima moglo desiti. ti ljudi nemaju trunke obraza ni srama.
Last edited by gorgonzola on 16/03/2013 00:00, edited 1 time in total.
mikasa

#7858 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

ultima_palabra wrote:Samo sam se pitao kad će se pojaviti zaštitnici lika i djela :-) A Nakaš je smijenjen zbog loših rezultata, te je doveden vrhunski menadžer sa referencom supružnika potpredsjednika SDA da Opću bolnicu izvadi iz govana :lol:

Ali prvo ide prica kako je Nakas direktor vec 20 godina, kako je zreo za penziju, kako treba ogranicit mandate...
Pa sto mu SDA nije ogranicila mandat 2009, 2005,... :x
Ovdje niko ne podrzava Nakasa kao extra kandidata za novog direktora vec osporava izbor g-dje. Izetbegovic na to mjesto.
ultima_palabra

#7859 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

pospanko2 wrote:

Jbg, SDA razjebala hiljade firmi, spičkala pare od PDV-a, budžet odvela u kurac krasni... ali zato su sad odlučili da je dosta nerada i kriminala, i slučajno krenuli od Opće bolnice...
Holms

#7860 Re: SDA-All about

Post by Holms »

a sve bogobojazni, moralni vjernici :-)
ne bi oni ukrali, prevarili, ....ma jok
Trebam te

#7861 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Neka se desavaju promjene makar i na gore ali neka se nesto desava!

Helem, najveca greska trenutnog sistema u Bosni je sto mozes jso uvijek da budes direktor koliko zelis, ili te smao promjene iz jeden firme u drugu itd... i kad dodje neko ala Sebija razvije se trac (ee kako ona, zato je i zato dovedena, blah, blah, itd...) cijeli problem se svede na mahalanje i ne gledajuci u stvari gdje pravi problem lezi!!!

Meni je veci problem zakon da sviljudi moraju biti zdravstveno osigurani, zakon ko i kako moze biti direktor bolnice ( a ne mahalske price zavrsila je medicinu za 10 godina, prosjek taj i taj...mislim da ovakve price su jako bezveze kakve ima veze kakv je student bila itd... je li ona zena od tog i tog:) :lol:

Nemamo kriterije ni za sta osim za mahalanje :( zalosno
pospanko2

#7862 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

gorgonzola wrote:Mene samo zanima, kako ti ljudi nemaju obraza.Pa sve i da se sama prijavila(sto znamo da nije) trebao je babin sin reci zeni, bona nebila, pa sta mislis sta ce narod reci. ovako samo potvrdjuju moju tezu da su izetbegovici lopovi zesci i da je nesto najgore sto se bosnjacima moglo desiti. ti ljudi nemaju trunke obraza ni srama.
potpisujem, od početka do kraja...

Njima je obraz debelo ko đon od vojničke čizme... kao da žive na nebu, a ne na zemlji...
Pa komunisti su vladali pola stoljeća, pa nije moglo više... a ovi misle da mogu...

Kako će se kajati samo... kad im djecu počnu proklinjati :S
gorgonzola

#7863 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Trebam te wrote:

Helem, najveca greska trenutnog sistema u Bosni je sto mozes jso uvijek da budes direktor koliko zelis, ili te smao promjene iz jeden firme u drugu itd... i kad dodje neko ala Sebija razvije se trac (ee kako ona, zato je i zato dovedena, blah, blah, itd...) cijeli problem se svede na mahalanje i ne gledajuci u stvari gdje pravi problem lezi!!!

Meni je veci problem zakon da sviljudi moraju biti zdravstveno osigurani, zakon ko i kako moze biti direktor bolnice ( a ne mahalske price zavrsila je medicinu za 10 godina, prosjek taj i taj...mislim da ovakve price su jako bezveze kakve ima veze kakv je student bila itd... je li ona zena od tog i tog:) :lol:

ma jasta nek je gore pa makar i bakirova zena bila. ja ti izgovora.
pospanko2

#7864 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Trebam te wrote:

Ma važno je da će prva dama Bošnjaka da Opću bolnicu izvede iz tame i uvede je u godine procvata... lol...
Kao što njen vrli muž izvodi narodu iz tunela... Možeš misliti...
fuj, gadite mi se...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7865 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Nemoj biti licemjeran i pakovat to na taj nacin. Reci fino i posteno sto je branis. Sto je Izetbegovic, sto je snaha Alije i zena Bakira, i sto su svi zajedno iz SDA. ;-)

Tako barem nece biti licemjerno to sto pokusavas raditi,a to je odbrana klasicnog, i to enciklopedijskog, primjera nepotizma i privatizacije drzavnih firmi.
pospanko2

#7866 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Ali prvo ide prica kako je Nakas direktor vec 20 godina, kako je zreo za penziju, kako treba ogranicit mandate...
Pa sto mu SDA nije ogranicila mandat 2009, 2005,... :x
Ovdje niko ne podrzava Nakasa kao extra kandidata za novog direktora vec osporava izbor g-dje. Izetbegovic na to mjesto.[/quote]

U tim godinama, on je za njih moralna vertikala u svakom smislu te riječi...
A ovi mafijaški klanovi ne haju za to, nek je njihova, pa makar bila i gora :S
Trebam te

#7867 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

ultima_palabra wrote:
pospanko2 wrote:

Jbg, SDA razjebala hiljade firmi, spičkala pare od PDV-a, budžet odvela u kurac krasni... ali zato su sad odlučili da je dosta nerada i kriminala, i slučajno krenuli od Opće bolnice...

Konkurs je bio otvorene prirode, svako je imao pravo se prijaviti za posao direktora i na kraju traziti obrazlozenje zasto nije on bas taj izabrani direktor bolnice, cak se moze i tuziti!

Zaista ne vidim u cemu je ovdje problem :mrgreen: :lol: ???
pospanko2

#7868 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Jbg, SDA razjebala hiljade firmi, spičkala pare od PDV-a, budžet odvela u kurac krasni... ali zato su sad odlučili da je dosta nerada i kriminala, i slučajno krenuli od Opće bolnice...[/quote]

Konkurs je bio otvorene prirode, svako je imao pravo se prijaviti za posao direktora i na kraju traziti obrazlozenje zasto nije on bas taj izabrani direktor bolnice, cak se moze i tuziti!

Zaista ne vidim u cemu je ovdje problem :mrgreen: :lol: ???[/quote]

Jel se ti praviš lud, ili jesi? Što novinari nisu prisustvovali sjednici? Gdje su kriteriji, gdje su rezultati?
:-)
mikasa

#7869 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

Trebam te wrote: Neka se desavaju promjene makar i na gore ali neka se nesto desava!

Slazem se, samo nemoj se ljutiti kada ovaj tvoj post postavim za dva-tri mjeseca prilikom smjene direktora na federalnoj razini.
gorgonzola

#7870 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

zasto nije mogao biti direktor dragan stevanovic? covjek jos radi u opstoj a jos je i kandidat bio.ali jok mora se dovesti prva dama bosnjaka pa da ona preuzme direktorsku fotelju. sramota na kvadrat
Trebam te

#7871 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

gorgonzola wrote:
Trebam te wrote:

ma jasta nek je gore pa makar i bakirova zena bila. ja ti izgovora.

od gorega se pocinje, tj od najgoreg se pocinje, pa laganini se iskristalise i dodje se do rjesenja!!

ah sto se svi brinemo sta ce biti sa Sebijinom stolicom :mrgreen: meni je samo vazna moja :zoka:
Cyrax

#7872 Re: SDA-All about

Post by Cyrax »

Trebam te 'ajd ti nama najiskrenije reci da li bi povjerio svoj i zivote svojih najmilijih doticnoj?
Cisto da vidimo da li trolas i flejmas temu ili si fakat ozbiljan
gorgonzola

#7873 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

ako je tebi bitna samo tvoja fotelja zasto se javljas na forum. cudno malo od tebe.
ultima_palabra

#7874 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

A u Upravnom odboru SDA kadrovi, imenovanje potvrđuje vlada SDA + par privatnika, a ako ne prođeš možeš se žaliti pravosuđu koje je pod SDA kontrolom :-)

Problema nema, biće ih kad se narod odluči da vas motikama istjera iz fotelja ;-)
Last edited by ultima_palabra on 16/03/2013 00:13, edited 1 time in total.
pospanko2

#7875 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

gorgonzola wrote:zasto nije mogao biti direktor dragan stevanovic? covjek jos radi u opstoj a jos je i kandidat bio.ali jok mora se dovesti prva dama bosnjaka pa da ona preuzme direktorsku fotelju. sramota na kvadrat
Pa treba neko da to organizira... A prva dama je učila škole za to :dance:

Da Bog da im za lijekova falilo šta rade od ovog naroda...

I to jednoglasna odluka... To u Titinom režimu nije bilo tako :S
Post Reply